amandatyren.blogg.se

Den här bloggen är till för er som vill följa min vistelse som Au Pair i Skottland.

Dag 237 - Body Pump på nytt!

Kategori: Allmänt

Idag körde jag båda tjejerna till skola och dagis och därefter körde jag till Moray Leisure Center och gick på mitt första body pump -pass på läääänge!!! Jag var helt ur form och fick gå ner på vikterna lite... Och blev ändå helt slut efteråt!! Eftersom jag varit iväg från body pumpen så länge så hade de hunnit göra ett helt nytt pass, dvs nya låtar och nya övningar. Och detta gjorde det om möjligt ännu svårare! Haha, benen skakade efteråt och jag hade svårt att lyfta väskan... Men så GÖTT det var att komma tillbaka! :D
Efter detta tog jag en dusch på gymmet innan jag körde och hämtade Lucy vid 12. Därefter körde vi till biblioteket där vi bestämt träff med Ellie och hennes vän Kim med hennes två barn Kari och Zoe. Kari och Lucy är väldigt bra kompisar så de hade mycket roligt. Vi satte oss på cafeterian på biblioteket och åt lunch först, och sen läste vi några böcker inne på biblioteket också. Därefter gick vi till Community centret och satt ett tag där innan Lucys balett började. Där träffade jag Hayley igen och vi hade ju självklart massor att ta igen! Var sååå kul att träffa Hayley igen!! :D dessutom träffade jag Ailsa och några av de andra mammorna också :) skoj skoj skoj!
Efter Lucys balett åkte hon hem med Ellie och jag körde och hämtade Beth från hennes sport. Sen körde vi tillbaka till baletten och hon dansade sitt "pass". Då pratade jag en massa med Elises mamma, Lousie (Elise går inte längre på sport efter skolan på onsdagar så vi sam-skjutsar inte längre därifrån utan ses på baletten!) och sen körde jag och Beth hem till familjen och vi åt Fajitas till kvällsmat :)
Sen pysslade jag och Beth lite med såna "loppor" (man viker en loppa och sen säger man ett nummer, en färg, osv, och sen får man en utmaning eller får veta något om framtiden osv... Beth har en bok med en massa såna här färdiga loppor som man klipper ut och viker).
Nu har båda tjejerna gått och lagt sig så jag, Ellie och Ben sitter i soffan i vardagsrummet och kollar teve/läser/skriver blogg. Och när jag har skrivit färdigt här ska jag minsann också läsa! :D
Imorgon ska jag träffa Laura igen så ser mycket fram emot det!!!! Ska bli sååååå roligt att se henne igen och prata om allt som hänt under våra "lov"! ^^

Dag 236 - Saknat mina tjejer!

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp efter att ha vaknat av mitt alarm igen... Men jag var utvilad eftersom jag gick och la mig så tidigt igår!! Och dessutom ville jag se tjejerna... ;) hihi. Så jag gick in i deras rum vid halv åtta och möttes av två glada ansikten. Vi gjorde alla rutiner (kläder, tänder, frukost, hår, lunchväska, osv) men allting tog extra lång tid idag för de hade sååå mycket att berätta för mig! Hihi ^^
Sen kom Ellie och Ben också och när det var dags att lämna huset, körde jag Beth till skolan och Ellie tog Lucy. (Lucy ville att jag skulle skjutsa henne, huhu, men vi sa att jag ska hämta henne sen iaf, så då blev hon glad igen).
På Beths skola stannade jag kvar ett tag och pratade med alla mammorna som välkomnade mig tillbaka. Vissa av dem gav mig kramar och sa att de hade saknat mig och då blir man ju bara så himla glad!!! Det är verkligen ett fint ställe jag har kommit till som au pair! :D
Efter detta åkte jag hem igen, pratade med vår städerska, Lisa, och sen gjorde jag mig hemmastadd på mitt rum. Snart kom även Ellie hem och började förbereda kvällens middag (en gryta som skulle kokas under en längre tid) och sen hämtade jag Lucy vid halv tolv. Vi åkte hem, hämtade Ellie och sen gick vi över till grannen (Emma som har tre barn, Aaron, Holly och Harry) och åt lunch med henne och Harry (yngsta av de tre barnen) och en annan kompismamma och hennes son.
Därefter körde jag och hämtade Beth vid tre och sen åkte vi hem hit och kollade färdigt på Rapunzel med Lucy som hon påbörjat lite tidigare. Då hade vi även lite efterlängtad "snuggle" i soffan, hihi. När filmen var slut gick vi in i matsalen och tog fram alla pysslar-grejer som tjejerna fått av Lina (min faster) som tack för alla kläder de har gett till Julie (Linas dotter/min kusin & Guddotter) och sen pysslade vi med det hela eftermiddagen tills Ben kom hem och det var dags för kvällsmat. (Samtidigt som vi pysslade hade Ellie fixat en massa i trädgården).
Efter maten pysslade vi vidare lite med det sista och sen har vi haft en lugn kväll. När Lucy hade gått och lagt sig satt jag och Beth och mös i soffan och sen sa hon: "You've been gone for too long.." och när jag sa att det var tråkigt att jag bara skulle vara här i två månader till (det har gått alldeles för fort och jag kommer sakna tjejerna jättemycket!!!) sa hon: "That's not long enough... Iwant you to stay for longer!" Ååååhhhh, Beth...! Så jag gav henne en stor kram och sa hur mycket jag saknat henne.. Man blir så himla rörd när någon säger så om en, speciellt ett barn! Då vet man att man gör rätt. Det finns ingen person som är mer ärlig än ett barn (när de inte ljuger) Haha! ;)
Nä, efter denna emotionella stund så var det läggdags för Beth också och sen dess har jag suttit med datorn i knät och Ellie har tittat på teve i soffan bredvid och Ben har varit iväg på fotboll. Snart blir det sängen för oss också! Det är något jag har kommit fram till - jag ska gå och lägga mig i vettig tid under vardagarna! Man mår så himla mycket bättre och har mycket roligare om man är fullt utvilad :)
 
 
 
 
 
 
 

Dag 235 - Tillbaka till Skottis!

Kategori: Allmänt

Okej, detta kommer låta som babbel, babbel, babbel... Men det här är vad som hände idag , då jag åkte tillbaka till Skottland igen!
 
Vaknade hemma i Sverige, packade det sista, gjorde vid mig, bytte filmer på min iPad, laddade hem iTunes på min dator och sen sa jag hejdå till huset och gick till bussen... Hoppade av på söderportskolan, gick och lämnade min väska på pappas jobb, gick in i stan och kollade om jag kunde byta min jeansjacka(nej) och köpte ögonbrynsfärg på hm. Därefter gick jag tillbaka till pappas jobb och sen åt vi lunch där, på yllan. Sen körde pappa mig till tågstationen, vi köpte min biljett, kramade varandra hejdå och sen hoppade jag på tåget som gick 13.24.....
Och där lämnade jag kristianstad!
Hela resan fram till Lund pratade jag med en kille som satt mittemot mig på tåget. Han hette Måns och var 23 år gammal och jättetrevlig! vi pratade bl.a. om resor och plugga vidare osv, osv. Han var jättesnäll och det var definitivt roligare att prata med honom än att bara sitta och stirra ut genom fönstret...
Hur som helst, väl på flygplatsen i Köpenhamn checkade jag in mitt bagage och gick genom säkerhetskontrollen, kollade lite i tax freen, köpte en vatten och sen köpte jag en dyr sallad på ett litet kafé.
Därefter väntade jag på att gaten skulle dyka upp, och när den väl gjorde det gick jag dit och sen på planet.
Måste säga att alla dessa flygresor fram och tillbaka har fått mig väldigt flygvan! Detta var första gången jag flög utan att någonsin kolla på klockan och stressa och helt enkelt bry mig.. Brukar alltid göra så annars när jag flyger. Men nu känns flygplan lika vana att åka med som tåg för mig!!
Jag kom fram i Aberdeen klockan 8, svensk tid, alltså var klockan 7 i Skottland! Ben hämtade upp mig på flygplatsen och vi pratade en massa hela vägen hem där jag möttes av Beth i och Ellie i dörren! :) Fått kramar av alla, men fick en extra stoooooor kram av Beth! Saknat dig vännen! Fick även veta att Lucy låg i sängen men hade inte somnat ännu så jag smög upp och möttes av ett stort leende följt av "Amandaaaaaa...!" Hihi :) sen fick jag en stooooor kram av henne också innan jag sa godnatt och att vi ses imorgon igen. Åååh vad jag har saknat dessa flickorna!! Kommer kännas hemskt att lämna dem om två månader redan.... Usch!
Jag lekte och pratade lite med Beth efter detta, och när hon gick och la sig pratade jag lite med ben och Ellie också. Kändes så himla normalt och vanligt! Jag känner mig verkligen som en del av familjen!
Efter detta gick jag upp på mitt lilla rum (åååhh "hemma" igen) och packade upp väskan och gjorde mig redo för sängen jag med. Jag ringde mina föräldrar med för att berätta att resan gått bra osv. Men nu var jag trött efter resan och jag hade ju fått en extra timme så klockan var egentligen senare än den var.. (Förstår ni vad jag menar om jag skriver så?) när klockan var tio i Skottland var den ju egentligen elva i Sverige!!!! Haha
Så jag somnade ganska snabbt faktiskt. Och sen hade jag en fantastiskt utvilande natt i min skotska (och sköna) säng... ^^
 
I'm back! And it feels wonderful! 
 

Dag 212-234 - Påsklov i Sverige

Kategori: Allmänt

Tja... Var ska man börja?
Jag har tagit det lugnt och skönt på min ledighet i Sverige, och träffat mina föräldrar, komisar och släktingar och - självklart - mina två kära katter, Cindy och Sibel.
Jag har firat påsk med farmor, farfar, Lina, Simon, Julie, Hampus, Charly, mamma och pappa, och kastat ägg, letat ägg, ätit påskmat, gjort och ätit cakepops, spelat påskspelet, osv.
Jag har haft besök av Lina och Julie och vi har haft trevligt på stan och mysigt framför handbollen med pappa och grillad mat.
Jag har träffat Agnes, hjälpt henne med hennes packning och kramat henne hejdå innan hon åkte iväg på hennes äventyr till Cypern där hon ska jobba på ett hotell i 6 månader.
Jag har cyklat fram och tillbaka till/från Åhus - tog ca 2 timmar, allt som allt.
Jag har träffat Isabelle och haft tjejkväll med henne samt med henne, våra mammor och Isabelles lillasyster Ellinor.
Jag har sprungit några rundor mha runkeeper - hann göra det fem gånger innan jag tröttnade....
Jag har träffat Tess och pratat en massa med henne och hjälpt henne med matte-plugg och senare letat upp min egna, gamla mattebok och pluggat några tal... Haha! trodde aldrig att jag skulla sakna matten!!!!!
Jag har firat pappas födelsedag med en massa presenter.
Jag har träffat Madde och vi har ätit middag på kosan och sen gått på bio.
Jag har träffat Anna, Tora och några andra kompisar på förfest och sen gått ut på Grand och festat halva natten.
 Där träffade vi även några andra kompisar, bl.a Agnes och Lollo, som står mig nära.
Jag har träffat Anna, Tora (igen), Cissi och Paulina på stan och suttit på ett kafé och pratat en massa.
Jag har hälsat på pappa och alla hans kollegor på deras jobb.
Jag har vikarierat på mammas jobb - en massa av fröknarna var sjuka, även vikarien, så de ringde mig och frågade om jag kunde hoppa in som vikarie! Självklart!
Jag har paddlat kajak med pappa och Conny.
Jag har även grillat och varit ute i solen med pappa och ibland mamma.
Jag har sovit både i huset i Öllsjö hos pappa, samt i lägenheten i stan med mamma.
Jag har handlat alldeles för mycket i Sverige och gjort av med massor av pengar...... Ooooppsie...
Jag har även saknat tjejerna i Skottland... Mer och mer....
 
Hmm... Tror det var det mesta jag har gjort!
Men det jag har gjort mest i Sverige under min påskledighet är att ha njutit av den och haft roligt med alla nära och kära! PUSS PÅ ER!!!!!!
 
 

Dag 211 - Lunchdejt & Flygtrip

Kategori: Allmänt

Vaknade, gick upp med barnen, gav dem frukost, osv. Snart kom Ellie ner alldeles tårögd och ropar: "I passed the exams!" Jaaaaaa!! STORT grattis till henne!! :D hon var så glad att hon grät lyckotårar, minsann. Så jag gav henne en kram och vi firade och lekte hela morgonen :) detta betyder att Ellie startar sitt fjärde år som läkarstudent efter hennes påsklov och nu behöver hon inte åka hela vägen till Aberdeen längre, utan hon kommer vara i inverness istället! :) 
Sen började vi göra vid oss och jag tog ner mina väskor och städade undan det sista i rummet så det är fint när jag kommer tillbaka igen.
Därefter lastade vi ut i bilen och körde till en familje-kompis (Charlotte och hennes två barn) för att äta lunch där. Snart kom även Ali och hennes två barn, så till slut var vi fyra vuxna (med mig) och sex barn! Dvs Ellie, Charlotte, Ali och jag samt Beth, Lucy, Isabelle, William, Jamie och Georga. Många som ska ha lunch! xD
I början lekte jag med barnen på ovanvåningen och byggde tågbanor osv, och sen ritade vi på nedervåningen och Isabelle (ett av barnen) gav alla hennes teckningar till mig! Hihi!
Efter detta åt barnen lunch och då kunde jag höra hur de pratade om mig. De andra barnen frågade Beth och Lucy varifrån jag kom och de svarade Sverige och sen sa de att de ska skjutsa mig till flygplatsen senare, osv osv osv... Hahah! Ganska kul att höra att deras samtalsämne handlar om mig xD får en att känna sig lite populär och omtyckt minsann :) kommer sakna alla dessa små liven när jag är iväg på semester!
När barnen hade ätit upp son lunch gick de ut i trädgården och lekte och vi vuxna fick äta vår lunch, samt dricka en liten sparkling drink (yum) till för att fira Ellies provresultat. Därefter blev det mer prat och trevligheter innan vi sa hejdå.
Då körde vi till stan så att Ellie kunde ta ut min lön innan jag åkte hem och sen slutade det med att vi fick köra tillbaka till Charlotte för Ellie hade glömt sin mobil där.. Haha. Och NU körde vi vidare till Aberdeen!
Efter ca en timme och fyrtio minuter var vi framme. Klockan var redan efter fyra och både jag och Ellie hade inte ätit så mycket på lunchen så vi körde inom McDonalds, lånade deras toalett och sen åt vi lite tidig kvällsmat där. Vid fem körde vi vidare till flygplatsen och de följde med mig in för att vinka hejdå.
Mina små töser.... Jag kommer sakna er! Mycket mer än jag gjorde i julas för jag saknar er verkligen redan! Vi har verkligen haft en fin sista dag tillsammans :) och som tur är är det inte min allra sista, utan jag kommer tillbaka igen om tre veckor! :)
Jag kommer sakna Ellie och Ben med förstås!
Hur som helst kramade vi varandra hejdå och sen åkte de hem igen och jag gick genom säkerhetskontrollen. På tax freen köpte jag beställd whisky till pappa (kan inte köpas i Sverige) och lite annat smått och gott och sen satte jag mig och väntade på mitt flyg. Var fyrtio minuter försenat.... Suck! Men helt okej ändå. Jag träffade två män som jag pratade med ett tag så det gick ändå ganska snabbt.
På flyget sen satt jag med min iPad och läste gamla dokument, sen slutade det med att jag kollade på filmen Due Date och (hahahaha!!) jag skrattade för mig själv hela tiden! Folk måste ha trott att jag var lite konstig... Jag tänkte på dig, Agnes, exakt hela tiden med! Minns att första gången jag såg denna såg jag den med dig och inget slår att skratta åt komedier tillsammans med dig! Haha!
När jag kom till Köpenhamn - ca halv elva, svensk tid - hämtade jag min väska och sen mötte jag min pappa som väntade på mig :) såååå kul att se honom!!! :D vi hade massor att prata om i bilen på väg hem och när vi körde in på pärlvägen och vår uppfart kom även Cindy och Sibel och hälsade på mig lite (saknat mina katter också minsann!!) underbart skönt att vara hemma igen och få se huset och mitt rum och få sova i min egna säng igen!! Jag kommer absolut sova gott inatt! :D
 
 

Dag 210 - Ärenden & Costa

Kategori: Allmänt

Idag tog vi alla sovmorgon (alla tjejerna i huset dvs, Ben har tyvärr inte lov som vi andra) och hade en sen frukost och mys framför barnprogram. Jag passade även på att ta en förmiddagsdusch och sen klippte jag ut ett antal vita ägg av A4-papper som jag sen påskdekorerade med Beth och Lucy (Ellie behövde stryka kläder så jag passade på att ha lite mysigt med barnen). Detta tyckte de var jätteroligt och vi tog fram tuschpennor, kritor, färgpennor, limstift och glitter. Och vilka fina påskägg det blev! Grymma är vi!! ;) hihi
Efter detta påskpysslet gjorde jag lunch till tjejerna och vi åt soppa med toast innan vi alla körde iväg på ärenden på stan. Först och främst lämnade vi clio-bilen (min bil) på en verkstad där de ska kolla igenom den och se om den fortfarande duger på vägarna (Vi körde med två bilar dit och Beth ville åka med mig -> jag = stolt och glad! :p hahah!)
Efter detta hoppade jag och Beth över till Ellies bil med Lucy och sen körde vi till home bargains där vi gick omkring och kollade på en massa grejer och köpte lite med ;) efter detta hade vi bestämt dejt med Ali G (Lucys lärare på Ark-dagiset, samt en nära vän till familjen) på Costa, så vi tog oss dit och mötte henne där vid tre. Vi drack varmt och hade trevligt och stack inte därifrån förrän vid fem! Då passade vi på att gå inom Boots och en matt-affär som låg bredvid innan vi tog bilen till Aldi vid sex och var hemma igen vid halv sju. Puh! Vart tog hela eftermiddagen vägen?!?!
Hur som helst pratade jag lite med min pappa inför imorgon, sen åt jag sen (men god) middag med familjen innan jag pratade lite till med pappa. Jag har också packat om det sista i väskan, så nu väger den 22,9kg enligt badrumsvågen. Jag får ha max 23kg på incheckat bagage så jag hoppas att det stämmer! ;) haha!
Jag är iaf glad att jag fick ner min ena jacka däri, för tanken var från början att jag skulle behöva ha på mig två jackor! XD men det ska nog inte behövas nu längre :)
Nu ligger jag, helt slut, i sängen och glor på en film - Money Train - och ska sova efter detta. Imorgon kommer jag hem till Sverige på påsklov!!
 
Här är våra färdig-dekorerade påskägg! Lucys är de två längst upp, Beths längst ner till vänster och mitt till höger :) 

Dag 209 - Playdate med Hayley

Kategori: Allmänt

 Onsdagen började med en lugn morgon i pyjamaserna framför morgon-barnprogram och efter det gick jag, Beth, Lucy och Ellie ut i trädgården och städade undan alla leksaker och gamla krukor osv. Efter en timme av detta (fortfarande i våra pyjamaser) gick vi in och åt lunch, därefter hade tjejerna varsitt bad och sen körde Ellie iväg med Beth till hennes kompis. Jag stannade hemma med Lucy och packade bl.a. min väska inför hemresan på fredag. När Ellie kom hem igen gick hon och Lucy till lekparken utanför vårt hus för att möta Hayley, Mabel och Claudia. Efter fem minuter gick även jag dit (när jag fått nog av packningen xD) och snart gick vi hem till Hayley och hade lite te och kakor där medan tjejerna lekte och hade roligt :) vi stannade där till klockan fem; då körde Ellie och hämtade Beth, och jag och Lucy gick hem för att hjälpa ben med middagen, vilken var klar när Ellie och Beth kom tillbaka (Bakad potatis med bönor, keso, ost och tonfisk). Efter detta var vi alla trötta så jag gick upp på rummet och kollade film på tv:n tills jag tillslut somnade!

Dag 208 - Frozen-feber!

Kategori: Allmänt

Andra dagen på tjejernas lov började med en tripp till stan, där vi körde inom tesco och sen till bibblan där vi stannade ett tag. Då passade jag på att gå till WH Smith och Royal Mail för att kolla priser på att skicka paket till Sverige. Därefter mötte jag Ellie och tjejerna på bibblan igen innan vi körde vidare och tvättade bilen. Vi satt skönt inuti bilen och läste varsin bok (Lucy sjöng Frozen-låtar) medan flera gick omkring utanför och tvättade bilen åt oss, lyx! Haha.
Sen körde vi hem igen och städade båda bilarna invändigt! Dvs tog ut allt skräp osv - det blev många fyllda påsar minsann! XD
Efter detta åt vi lunch tillsammans och efter detta gjorde jag ett quiz med tjejerna där man fick reda på vilken karaktär från frozen man var mest lik. Alla tre visade sig vara snögubben Olaf! Haha! Snart fick vi besök av Chloe, Charlie och Ailsa och då satte vi oss i vardagsrummet och startade filmen FROZEN!! Jajamen, den har kommit ut på dvd nu minsann! :D Me = lika happy som barnen! Hahaha!
 
Efter en fantastisk filmupplevelse (även om det var andra gången jag såg den) gick Chloe, Charlie och Ailsa hem och Ellie, Beth och Lucy åkte till några vänner i Lossiemouth. Jag stannade dock hemma och började lite på min packning inför mitt svenska påsklov. Åker om tre dagar!!!
När Ellie och tjejerna kom hem igen lagade jag mat och sen har vi tagit det lugnt nu på kvällen. Fin dag! :) 

Dag 207 - Vaxning av ben = AJ

Kategori: Allmänt

Idag (måndag) var första dagen på lovet för tjejerna - och för Ellie!! Så vi hade en liten sovmorgon till klockan nio (åtta innan sommartiden) och sen gick vi upp och åt frukost tillsammans i lugn och to. Efter detta gick vi alla upp i barnens rum och sorterade alla deras kläder. Beths för små kläder gick till Lucy-högen och Lucys för små kläder gick till Julie-högen! Haha! Tjejerna tyckte det var jättekul att ge bort de för små kläderna till min kusin/Guddotter Julie. Det blev en hel sopkasse full! Sååå.... Jag kommer inte kunna ta med alla kläderna hem i min väska.. Det väger för mycket helt enkelt :p men jag ska se vad det kostar att skicka hem kläderna på posten :) det fanns så mycket fint så det är ju dumt att gå miste om dem! ;)
 
Hur som helst: vid 10.45 kom Carrie för min physio med ryggen, nacken och axlarna och efter detta tog jag en dusch innan tjejerna åt lunch och Ben och Ellie körde iväg en runda på stan. Då passade jag på att ta med tjejerna ut i det fina vädret till lekparken bakom huset och sen gick vi vidare till den andra superroliga lekparken med de "flygande korgarna" innan vi gick hem igen efter mer än två timmar utomhus. Tjejerna hade även med sig en trehjuling och en sparkcykel som de åkte med, medan jag gick bredvid. Mysigt!
 
Väl hemma lekte de vidare i trädgården och snart gick de över till Chloe och Charlies hus och lekte med dem i deras trädgård. Jag passade på att hänga upp tvätt utomhus (Vårkänsla!!) och sen kom Ben och Ellie hem. Vi lagade mat, jag hämtade barnen, vi åt maten och sen gick jag upp och packade väskan och körde till Lauras hus i New Elgin. Vad skulle vi göra, kan man ju undra? Jo, nämligen dagens huvudrubrik! VAXA MINA BEN!!! AAAAAAJJJJ!!! Hahahaha. Jag hade redan bestämt mig för att om jag ska vaxa benen kommer jag inte kunna göra det själv - kommer aldrig kunna dra av den där vaxremsan när jag vet hur ont det gör! Så Laura hade erbjudit sig att hjälpa - så länge hon slapp vara den som plågades.... Haha. Så jag kom dit och Laura vaxade mina ben - remsa efter remsa, aj efter aj.... Men resultatet = LENA BEN!! Yeay! :D dock hade jag inte låtit mitt hår på benen växa ut tillräckligt mycket (tydligen) så de små, små hårstråna kom inte alltid med.. Men det var en väldigt lyckad första vaxning av benen ändå! (Även om Laura skrattade lite väl mycket när jag skrek... Hahaha!)