amandatyren.blogg.se

Den här bloggen är till för er som vill följa min vistelse som Au Pair i Skottland.

Dag 28 - En månad!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit här i exakt fyra veckor, dvs en månad! Kan inte fatta att det redan har gått så lång tid samtidigt som det känns som att fyra veckor egentligen inte är så mycket ;)
 
Idag har iaf varit en vanlig måndag med samma rutiner som vanligt - känns skönt att jag tillslut har kommit in i de där rutinerna ;) Jag lämnade tjejerna på skolan och dagiset och sen gick jag inom stan för att köpa ny linsvätska, körde hem och tvättade och bytte sängkläder osv.. Packade Lucys simväska med! (Och min egen..) Sen hade jag lite ledig tid för mig själv innan jag körde och hämtade Lucy så vi kunde köra till simskolan :) Där plaskade vi omkring som vanligt och hade roligt en liten stund efteråt också. Sen direkt till skolan för att hämta Beth och sen direkt hem för att ha ett litet fruktmellanmål innan det var dags att åka till Lossimouth så Beth kunde ha sin simlektion också. Lucy satt snällt i mitt knä under hela tiden och åt sina russin medan Beth var modig och simmade trots att hon verkligen avskyr simning. Hon tycker verkligen inte om det överhuvudtaget, så man får försöka muntra upp henne innan och muta henne efteråt om hon varit duktig ;) Idag blev det lite sweets (godis) när vi kom hem och Ellie hade förberett maten till oss.
Blev lyxig mat för mig och Ellie (iaf tyckte jag det). Medan barnen åt fishfingers och curly fries åt jag och Ellie ungsgrillad anka med skysås, brunt ris, spenatröra och krispiga sockerärtor....Ååååååhhh vad gott det var!!!! Och mätt blev jag! Riktigt mätt.... Haha! Så inget sweets för mig efter maten ;)

Dock gick jag ut med Ebba på vår vanliga kvällsrunda! Så det var jättetrevligt och härligt som vanligt. Idag tryckte vi ändå på tempot lite extra så rundan tog liiiiiite mer än en timme att gå. Hade så mycket att prata om och vi planerar massor tillsammans! Bl.a. vet vii nu att vi ska försöka gå på Warner Bros Studio Tour (Harry Potter) i London någon gång i vår! Kommer bli såååå roligt! Sen ska vi kolla om vi kan planera en dagsresa med bil där vi kan göra Skottland och dessutom se vilken weekend vi hade kunnat åka till stugan i Isle of Skye osv. Kommer bli awesome om vi gör alla dessa grejerna, vilket jag tror vi kommer göra för vi båda vill det lika mycket!
 
Nej, nu när jag har pratat med Ellie lite och fått reda på förberedelserna inför Lucys rapunselkalas på torsdag har jag gått upp och lagt mig i sängen för en lugn kväll innan jag besöker John Blund (vilket kommer bli extra trevligt ikväll, för jag har en nybäddad - len och mjuk - säng!) Godnatt! Ha en fortsatt trevlig måndag! :D
 
 
Ps. Agnes och Martina har beställlt biljetterna och fått bekräftelsen nu!! Så om en månad kommer de! Kan knappt vänta! Längtar såååå mycket!!!! :D

Dag 27 - Upptäcksfärd & skypesamtal

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag i ett tomt hus eftersom Ellie och tjejerna fortfarande var iväg på övernattning, så gick upp och åt frukost med min bok! ^^ Sen såg jag lite på teve och letade igenom alla olika (och konstiga xD) kanaler och slutade tillslut på en comedychanel där de visade massa avsnitt av vänner! :D
Sen provade jag en träningsdvd men den verkade så himla mesig, så jag bestämde mig för att ut och gå istället! Blev en runda på två timmar! Dock tror jag att om jag bara hade gått hade det tagit en halvtimme mindre, men nu fotade jag en massa och letade mig fram på nya väger och gick inom Aldi på vägen hem... Så blev som en upptäcksfärd istället ;) hihi.
 
När jag kom hem två timmar senare såg jag att Ellie och barnen hade varit hemma men stuckit igen. Så jag såg ett avsnitt av 90210 innan jag fick ett skypesamtal från Agnes och Martina! :D Vi hade bestämt att idag är det dags att beställa biljetter så de kan komma hit i början av november - JA JA JA JA JA JA JAAAAA!!!! Så vi pratade lite snabbt, bestämde datum osv, och sen var jag tvungen att avbryta för skulle gå på body pump med Ebba :) Så medan jag tränade kollade Agnes och Martina upp flygtider osv så att vi kunde beställa sen när jag hade tränat klart igen. Alltså ringde jag upp dem på skype när jag kommit hem igen en timme senare och de berättade för mig vad de hittat. Vi sa hejdå och nu väntar jag på att agnes ska få bekräftelsen om flygtiderna så att hon kan skicka den till mig sen! Sen är det KLART! :D Kan knappt vänta! Bara en månad kvar tills jag får se dem! :D :D :D
 
Nu ska jag ladda upp alla bilder (Kommer bli många bilder idag som jag tagit på min runda, men det är mest för att jag har fått så många förfrågningar om jag kan lägga ut mer bilder på omgivningen) och samtidigt ska jag ha söndagsmys!

 
Min upptäcksfärd i Elgin! :D (Träffade även några söta små ko-kompisar som ni säkert såg!)

Dag 26 - Tacos & myskväll

Kategori: Allmänt

Efter frukosten idag gick jag till Ebba så att vi kunde gå till leisure centret tillsammans - Time for spinning! Var såååååå jobbigt och svettigt den här lördagsmorgonen. Både vi och våra små handdukar vi hade haft med oss var genomblöta xD haha! Blä! Men känns så himla bra efteråt för man vet att man verkligen har tränat! Inget svett = ingen workout!
Efter det gick vi till tesco (som ligger precis bredvid) och handlade ingredienser till vår tacos och myskväll ikväll. Köpte dessutom lite snax som vi kunde gotta oss med efter en lyckad hälsovecka. Något måste man få unna sig ibland ;)
Jag köpte en present till Lucy med förresten! Hon fyller ju tre på onsdag nästa vecka så var bara tvungen att hitta något fint till henne ^^ Hon gillar rosa, peppa pig och hello kitty, så hittade faktiskt ett peppa pig te-set som fanns i en rosa picknickkorg! Hoppas hon gillar det! :D
Efter tesco gick vi tillbaka i rask tempo och tunga matkassar och passade på att ta en rejäl powerwalk uppför den långa branta cykelvägen man måste gå på för att komma hem till oss igen. Vi var typ svettiga på nytt när vi väl var hemma igen så då tyckte vi absolut att vi hade förtjänat lite gottis på kvällen! haha!
 
Så när jag kom hem åt jag lite lunch medan Ellie avslutade sin tårta - så sjukt fin!!! Och häftig! :D och barnen sprang runt och lekte och packade inför sin övernattning på kvällen. Sen gick jag upp för att tappa upp ett varmt bad, hämtade min bärbara bluetooth-högtalare och min bok och låg sen i badet i ca en och en halv timme med musik och läste... Var UNDERBART!! Därefter en snabb dusch och byta om till myskläder innan Ebba skulle komma hit så vi kunde laga vår tacos.
Ca en halvtimme efter att Ebba hade kommit åkte Ellie och barnen iväg till deras vänner för att övernatta där och jag och Ebba tog vår färdiglagade tacos till teverummet och hade hur mysigt som helst. Vi hade teven på i bakgrunden (hade egentligen planerat att kolla film, men blev inte riktigt så) och pratade, pratade, pratade om allt möjligt. Det är så lätt att prata med Ebba - jag är så himla glad att jag träffat henne här! Vi tänker och tycker likadant så pratet bara flyter på! Vi planerar redan en massa resor till London och Isle of Skye och om hon flyttar efter jul kommer jag kunna komma och hälsa på henne en massa i England lite då och då! :) Men just nu ser det kanske ut som de kanske inte ska flytta trots allt.... Vet inte hur det kommer bli :/ För Ebbas skull tycker jag att de ska flytta(hade själv velat få chansen att bo ett halvår i skottland och ett halvår i england men fortfarande ha kvar samma familj!!!), men hade ju varit rätt härligt att få ha kvar henne här ;) huhu.. Menmen... Kommer ju vara roligt för mig med om hon flyttar för då har jag någonstans att bo och någon att träffa när jag semstrar till England! :D
Får helt enkelt se hur det blir.
 
Nu har Ebba precis gått och vi har kommit överens att så fort någon av våra familjer är iväg på helgen eller liknande så ska vi träffas och ha myskväll! Det är vår nya tradition :) För det blir inte riktigt samma sak om familjen är hemma och man träffas. Självklart kan det bli lika trevligt men man kan inte riktigt prata på samma sätt osv om familjen är närvarande.. Så vi ska passa på att träffas och ha myskväll de helger våra familjer är iväg - mycket roligare att vara två än att man ska vara helt ensam i ett stort, tomt hus dessutom! ;)
Ska nog se lite på hell's kitchen eller lost... Eller någon film.. Hmmmmm....... Svåra beslut det här! Men något får jag kolla på innan jag går och lägger mig för har huset för mig själv imorgonbitti också, så ska passa på att sova ut! ^^
 
 
På väg till Ebba! :) (Tar ca 2 min att gå dit!)
 
 
Presenten jag hittade till Lucy! :D Hope she'll like it!
 
 
Ellies färdiga tårta - en minion! :D Hon är så himla duktig! Och glöm inte att den är gul och blå inuti också! ;)
 
 
Min och Ebbas tacokväll = succé! :D

Dag 25 - BurgerKing & AuPairTräff

Kategori: Allmänt

Idag körde jag och lämnade Beth på skolan och Lucy på Duffus dagis och direkt därefter körde jag till leisure centret och mötte Ebba och Nadine (en annan au pair som Ebba träffat innan) för att gå på body pump. Nadine verkade jättetrevlig hon också så vi hade ett skönt och roligt pass tillsammans! Efter passet körde jag tillbaka till Duffus för att hämta Lucy. Det är säkerligen såhär mina kommande fredagar kommer se ut - lämna Lucy, Body pump, hämta Lucy.... Hahah, det är verkligen precis så att jag hinner sluta passet innan jag ska hämta upp henne igen!
 
Hur som helst, när vi kom hem gjorde jag lite lunch till oss båda - cheesetoasties till Lucy och en skål med kokta grönsaker till mig (hittade den på Aldi och såg så gott ut). Sen satte jag på en film till Lucy medan jag gick in i duschen och fräshade till mig igen efter träningspasset. Därefter såg vi lite film tillsammans och hade det mysigt.
Sen var det dags att hämta Beth och sen hem igen. Då träffade vi Ailsa och Chloe (våra underbara next door neighbours) och Chloe kom in till oss för att leka lite med Lucy och Beth. De satte genast igång med att krama och knåda Play-Doh. Samtidigt satt jag och Ailsa inne i vårt vardagsrum och snackade lite (Charlie - Ailsas och Richs 2åriga son - tog sin tupplur då). Det kändes ganska härligt att prata med Ailsa igen för senast vi pratade var under min första vecka på Happy hour. Och vi har inte riktigt träffats sen dess! Så var kul att få catcha up!
 
Så när Charlie vaknat och Chloe lekt färdigt med Beth och Lucy gick de tillbaka in till sig för att göra sig redo - vi skulle nämligen till Burger King med dem! För att fira Charlies 2årsdag! (Sa ju att han var två... IDAG!) så vi två familjerna körde till burger king tillsammans vid fem (och mötte Ellie där, som nyss kommit hem från universitetet) och barnen fick leka lite och sen åt vi lite BK-mat :) Det var faktiskt inte så värst onyttigt för tog en sweet chili kyckling wrap vilket i stort sett var grillad kycklingfilé (utan friterat krisp runtom) med sallad och sweet chili sås i ett tortillabröd! Inte så mycket onyttigare än vad man kan göra hemma :) Dock hade jag lite pommes också... heheh...
 
Efter burger king åkte vi hem och jag gick upp för att fixa till mig lite på nytt. För snart skulle jag nämligen ut och träffa andra au pairer! Samtidigt började Ellie på en ny tårta som hon skulle göra till sin kompis sons födelsedag - en minion som finns med i Despicable me! Dvs, de små filurerna som är gula och blå och där vissa har ett öga och andra har två ;) haha. Iaf så valde Ellie att göra tårtan gul och blå INUTI, så när man delar tårtan kommer det se jättefräckt ut! Hon hade redan förberett tårtbottnarna och JA, de var gula och blå! XD Så fräckt! Dessutom gjorde hon lite gul och blå frosting som hon kunde ha mellan och allt jag kunde tänka på när hon stod där och gjorde sin Miniontårta var Sverige ;) huhu. Ska ta bild på den färdiga imorgon!
Hur som helst var det jag, Ebba, Marleene, Nadine och Nadines kompis Laura som hade planerat en träff på kvällen så att alla kunde lära känna alla. Och OJ vad jag hade trevligt. Tycker verkligen om Nadine och Laura! Tror absolut jag kommer träffa dem mycket som med Ebba. Dessutom vet jag ju nu att jag har några kompisar kvar om Ebba flyttar efter jul (vilket kommer vara trist för det är hon jag är bäst kompis med...) Hur som helst var det en jättetrevlig kväll med byten av telefonnummer, drycker på skotska baren och avslut på tesco xD haha

Blev ändå en tidig kväll för de flesta var ganska trötta (Jag inkluderat) så körde hem vid halv elva, elva något och satt uppe med Ellie en timme och bara pratade. Gillar henne mer och mer - vilket är ganska sjukt egentligen för jag gillade henne jättemycket redan de första dagarna jag var här! Men det blir enklare och lättare att prata med henne, om ni förstår vad jag menar :)
 
Så efter samtalet med Ellie gick jag upp och tog ut mina linser, tvättade bort sminket och bytte om till myspyjamas. Sen har jag kollat lite på Hell's kitchen (för orkade inte skriva blogginlägget innan....) men tror jag ska sova snart.. Ska upp tidigt imorgon för att gå på spinningpass med Ebba! Sen ska vi ha myskväll med tacos och film på kvällen för Ellie och barnen ska iväg och sova över hos några kompisar! Ska bli jättetrevligt! :D
Så, ja... Sovdags?!
 
 
Redo för Body Pump! :D
 
 
Play-Doh!
 
 
Min glasspecialare som Beth gjorde till mig (Päronglass med chokladströssel)
 
 
Chloe på besök! :)
 
 
Lite födelsedagskäk på burger king!
 
 
Skojskoj i "lekborgen" (?) på burger king! (Även lite avkoppling för de vuxna... ;D)
 
 
Ellies gul och blåa tårtbak!
 
 
 
...som ska föreställa de här filurerna! (Och alltså inte Sveriges flagga....)

Dag 24 - Metafit & Craft

Kategori: Allmänt

Idag när jag skulle lämna Lucy på hennes dagis körde jag fel! Jag märkte det direkt när jag hade svängt in på den felaktiga vägen men fick ändå vända om och köra tillbaka... Haha! Jag hade automatiskt tänkt köra till Duffus där Lucy har sitt dagis två gånger i veckan, men idag är det TORSDAG och då är hon på The Ark.. Och då fortsätter man på vägen rakt fram istället för att svänga mot Duffus.. ;) haha. Men antar att det är sånt som händer när man har tre dagis att hålla reda på varje vecka ;)
 
Efter att jag lämnat Lucy åkte jag hem, tvättade lite, lagade lunch till mig och såg lite Hell's kitchen. Sen gick jag ner till leisure centret med Ebba för att gå på ett nytt träningspass(för mig), dvs METAFIT. Ellie hade berättat om det för mig och sa att det verkligen är ett pass för de vältränade, så när Ebba frågade om jag ville följa med... Hmmm, tja jag kan ju prova men lovar inte att jag kommer hänga med på alla övningar! xD Och OJ vad jobbigt det var!! Passet varar bara en halvtimme men man blev såååååå svettig och sååååå andfådd och sååååå röd i ansiktet. Styrka och kondition och ett tempo som säger ett två tre nästa steg, osv osv osv... FYYYY! Men kommer säkert gå på det fler gånger för var ganska fräckt och kul ändå ;)
 
Efter det åkte jag hem och duschade av mig innan det var dags att hämta Beth från skolan. På vägen dit var det faktiskt tå personer som frågade mig om vägbeskrivning!!! De sa: "Excuse me, is this the way to the court house?" och jag kunde svara!!!! :D Så jag sa ja och gav de sen vidare beskrivning. Kändes så himla roligt att de såg mig som en del av skottland och den här staden och att jag kunde beskriva vägen var ännu bättre! :D
Det är dessutom folk här (inkl. barn) som har sagt till mig att jag har en bra engelska och att de inte riktigt kan höra varifrån jag är! För ibland kan man ju höra att vissa är från tyskland och spanien osv när de pratar engelska, men det är tydligen lite svårare med svenskar för de studerar så pass mycket engelska i skolorna! *stolt*
Men det roliga är att de flesta tycker jag låter amerikansk! xD hihi, kanske jag är ;) Oturligt nog vill jag ju lära mig det brittiska språket och uttalet men man har ju oftast amerikansk engelska i skolan, så får försöka kämpa med det ett tag till ^^ Kanske kommer ha en blandning av båda dialekterna när jag är klar med mitt år här?!
 
Efter att jag hämtat Beth på skolan så åkte vi till tesco och kollade lite på födelsedagspresenter till Lucy :) Ska försöka köpa något rosa eller Peppa pig, för det är vad hon tycker om! Haha, Rosa och Peppa Pig! Såg faktiskt peppa pig saker som var rosa!! Så ska nog köpa något liknande i helgen ;) Hon fyller år nästa tisdag ju!
Jag köpte dock spolarvätska till bilen när vi var på tesco innan vi åkte vidare till biblioteket för att lämna tillbaka en av Beths böcker. Där satt vi en liten stund och läste innan vi körde för att hämta Lucy från hennes dagis.
 
Väl hemma igen började jag med maten (korv och potatis med grönsaker). Måste säga att korvarna här är konstiga.... Saknar Korva-Leifs riktiga grillkorvar!! Måste leta efter äkta korv här sen ;) hehe
Och efter maten utövade jag, Beth och Lucy lite craft! Har nämlligen fått reda på att pyssel (som jag älskar) kallas craft på engelska, så oftast håller man på med arts & crafts! Och idag sysslade vi med craft ;)
Vi gjorde några färglade tussiga pennskrin av små flingpaket och hade mycket roligt medan vi gjorde det!
 
När Ellie kom hem vid sju sprang vi ut till bilen och fyllde på min inköpta spolarvätska och sedan mötte jag Ebba och vi gick en runda på ca en timme och tio minuter :) Var härligt och skönt och jättetrevligt att prata med henne. Känns så skönt att kunna prata svenska med någon här också!

Och jag ska absolut fortsätta med min träning - mår så himla mycket bättre mentalt och orkar mera om dagarna! Dessutom hoppas jag ju att jag ser lite bättre ut när jag kommer hem till jul ;) hehe.. Men mest är det nog för att det är såååå kul här! Och skönt, det blir liksom ens egens tid när man åker iväg och tränar. Man får tid att tänka och bara koppla av på ett sätt... Trots att man svettas och flåsar som en gris ibland, haha!
Så det ska jag fortsätta med! Det svåra är bara att låta bli sötsakerna......
 
Nej, nu ska jag ta en dusch och sen ska jag smaska i mig ett äpple innan jag besöker min ljuva sömn!

 
Lagar mat! (Det här är de brittiska korvarna, lite annorlunda till utseendet och smaken? Ja!)
 
 
Aja, Beth tycker om de iaf! Och de smakar inte dåligt, men har plötsligt blivit riktigt sugen på "riktig" korv... Om ni förstår vad jag menar xD haha. De här smakar mer kryddigt och... tja okorvaktigt...

Beth med sin Craft-låda!
 
 
Mitt färdiga pennskrin! (Som jag gav till flickorna sen för de tyckte den var så fin!)
 
 
...och sen hjälpte jag Beth göra sin likadan, så här har vi två lyckliga flickor med två små fluffiga pennskrin!

Dag 23 - Kvällssim med Marleene

Kategori: Allmänt

En vanlig onsdag här i Skottland - gå upp med barnen, hjälpa dem med kläder, tandborstning, frisyrer och frukost och sen göra allt för mig själv med ;) haha. Sen skjutsa till skolan och dagis och sen hem och ha en timmes egentid innan jag skulle hämta Lucy från dagiset igen :) Har dock hunnit med att tanka bilen innan jag lämnade Lucy på dagiset imorse! Gött!!!
 
När Lucy och jag kom hem vid kvart i tolv gjorde jag lite lunch till oss och sen lekte hon medan jag röjde undan i köket. Efter det lekte vi lite tillsammans, bl.a. spelade vi det nyroliga spelet domino (i form av Peppa Pig) och sen såg vi på en film så hon lugnade ner sig lite innan baletten. Ellie kom hem för att hämta Lucy och ta henne dit så jag förberedde packningen av min väska inför kvällens simning med nya au pair -vännen Marleen.
Men först skulle jag hämta Beth och hennes kompis efter deras sport på skolan och därefter köra de till deras balettlektion. Alltså - när jag kom till baletten hade Ellie och Lucy redan åkt hem igen ;) Ganska bra att vara två vuxna så man slipper sitta igenom båda lektionerna (ännu bättre när barnen slipper... ;P)
 
Så när Beths och Elises lektion var slut skjutsade jag Elise hem och sen körde jag och Beth hem till oss och välkomnades av färdiglagad mat! Åååååh goooootttttt!!!
Bara någon halvtimme efter det kom Marleene och vi gick ner till Leisure centret tillsammans så vi kunde simma lite. Var jättetrevligt - vi pratade massor om allt och alla :) Från början var det tänkt att vi skulle sätta oss på ett kafé eller så efteråt, men blev senare än vi trott och jag har dundrande huvudvärk och Ebba - som skulle möta oss på kaféet - mådde inte heller så bra. Så vi fick skjuts av henne hem (hon hade precis avslutat sin balettlektion) och så bestämde vi att vi får spara den här mini-utekvällen till en annan gång snart :)
Om alla kan och känner för det ska vi dra ihop ett au pair -gäng på fredag (Marleene tar med en av sina kompisar och Ebba tar kanske med Nadine??) och så ska vi gå ut tillsammans! :) Men ska på ett födelsekalas på burgerking med min familj så får bli lite senare för min del kanske ;) Vill verkligen på det här kalaset för det är grannarnas son som fyller 2 år och jag gillar verkligen den där familjen ^^ Så förhoppningsvis blir det en trevlig och rolig fredag med både barnkalas och utekväll!
 
 
(Blir inga bilder ikväll, är för trött och dessutom har jag knappt tagit några idag.... Ooooopps!)

Dag 22 - Simtajm & ny vän?

Kategori: Allmänt

Efter att jag lämnat flickorna så åkte jag till Leisure centret och simmade för mig själv i ca 40 minuter. Så himla skönt! men hade ganska mycket trääningsvärk i armarna sen Body pump -passet... Aja, ska man bli fin får man lida pin! ;)
Efter det åkte jag till tesco och köpte äpplen (just det, inget godis!) och en ny väska!!! :D En lagom storlek och supersnygg svart väska för bara £12,5! :D Yeay!
 
Hemma igen tvättade jag och vek kläder och lakan innan jag hämtade Lucy och vi hade lite quiet time. Vi körde och hämtade Beth på skolan vid halv tre och sen hade vi alla ett litet mellanmål när vi kom hem för att sedan springa ut igen och gå till lekparken! Där mötte vi en annan tjej med två små pojkar (elller ja, typ 3-4år & 5-6år?) och det visade sig att hon var en ny au pair här i området! Faktiskt så tillhörde hon huset på samma gata som mig, med ett hus emellan!! Hon hade tydligen varit här i 6 dagar och verkade jättetrevlig :) Barnen hade också kul tillsammans så vi gick upp till en annan, lite mindre lekplats och lekte vidare där. Då fick jag och den nya au pairen, Marleene, lite tid att prata och sen bytte vi nummer också :)
Hade varit roligt om vi fick mer tillfällen att träffas på! Vi ska se om vi kan försöka samla de au pairer hon har träffat och de jag har träffat (Ebba) och Ebbas vänner till ett stort gäng så alla kan träffa alla någon gång! :) Hade varit roligt!
 
Efter det gick vi hem igen och jag lagade lite mat till barnen. Vi åt och sen pysslade vi lite och spelade domino och såg kvällsteve. Jag hann till och med natta Lucy innan Ellie kom hem (hon har haft en lååång dag idag!)
 
Nu är jag nyduschad och har precis skrivit ett långt svar på mail till min faster (för hon hade varit så himla underbar och skrivit ett långt mail till mig innan! Blev så glad när jag såg och läste det! :D)
Nu ska jag se ett avsnitt av hell's kitchen och sen ska jag sooooovaaaa! ^^
 
 
 

Dag 21 - Sjukling & nytt hälsoliv

Kategori: Allmänt

Eftersom Ellie inte började sitt universitet förrän senare idag hade hon sagt till mig att hon kunde ta barnen på morgonen så att jag fick lite sovmorgon (kulle sitta barnvakt lite längre på kvällen nämlilgen). Men när jag vaknade runt åtta så tyckte jag att det var ovanligt tyst i huset. När den började närma sig halv nio hörde jag mycket riktigt att Ellie och barnen var hemma men de var såååååå tysta.. Något känndes helt fel. Och det var det med.
När jag gick ner och mötte Ellie sa hon att Beth hade blivit sjuk. Hon hade kräkts en gång i natt och en gång på morgonen och låg nu i Ellies säng och läste lite. Det var därför det hade varit så tyst, det var bara Ellie och Lucy som hade varit uppe och ätit frukost osv...
 
Så när Ellie skjutsade Lucy till sitt dagis gick jag in i tjejernas sovrum och bytte sängkläderna (så att bacillerna inte sprider sig vidare till resten av familjemedlemmarna...) och då kom Beth in och hjälpte mig lite. Hin mådde bättre nu efter de två gångerna hon hade kräkts. Dock kräkte hon en gång till nu på morgonen, men det var den sista, så förhoppningsvis var det inte maginfluensa utan det var säkert efter alla sötsaker hon har ätit i helgen (tre kalas, kommer ni ihåg? Blir mycket kakor då....)
Så efter att jag hade satt igång en maskin tvätt gick vi in i vardagsrummet och kollade på en film (Despicable me, haha!) Och Beth mådde allt bättre och bättre så jag gav henne lite toast vid elvatiden, när Ellie kom hem igen. Hon hade ringt till universitetet och sagt att hon inte skulle komma idag pga Beth (jag var ju tvungen att hämta Lucy och Beth måste ha någon förälder hemma..)
Så jag gick upp och städade lite innan det var dags för mig att köra och hämta Lucy och gå med henne på hennes simlektion. Där träffade vi Hayley och Mabel och Caroline och Theo! Lucy, Mabel och Theo lekte massor och vi "vuxna" pratade och höll koll efter lektionen innan det var dags att gå upp igen och köra hem :) Skoj!
 
När vi kom hem mådde Beth mycket bättre så vi gick ut i trädgården (var strålande sol) och hoppade hopprep och ritade med kritor på stenen. Sen gick jag, Beth och Lucy till lekplatsen utanför huset där det var en massa andra barn och mammor och vi lekte lite där också. Sen var det dags att gå hem och äta lasange! Mums! Och Beth åt faktiskt ganska bra, så förhoppningsvis är magsjukan borta! ^^
 
Efter maten tog vi det lugnt. Lucy gick och la sig och Beth och jag satt uppe och ritade och spelade domino medan Ellie åkte iväg på ett föräldrarmöte på skolan. Sen kom Ebba vid halv åtta och hon och jag gick ut på en långrunda så fort Ellie kom hem igen. Det tog ca en timme och tjugo minuter att gå rundan och vi hade massor att prata om: Det var både roligt och skönt, för vi fick tid att umgås med varandra och träna ytterligare vilket vi har bestämt oss för att göra tillsammans. Vi vill båda komma i form igen och det ska vi passa på att hjälpa varandra med! Dvs: mycket träning, bättre kost och inget mer kak- och godisköp! (Hur billigt det än är på poundland...!)
Känns underbart, det tycker vi båda :) Och det är ju absolut lättare att komma i form och träna om man har någon att kämpa med! :D
 
Har precis bestämt mig för att gå och simma imorgon (hinner inte med passet Ebba tänkte gå på för det slutar samtidigt som jag ska hämta Lucy på dagiset..) så får se om det blir det eller om jag tar ett pass på kvällen istället :)
 
 
Hoppa hopprep!
 
 
Våra kritmålade gubbar :)
 
 
På väg till lekplatsen!
 
 
...där det fanns måååånga barn att leka med! (Den lilla killen på rutchbanan/med gräsklipparen var sååååå
söt!!! Jag hjälpte honom upp på klätterställningen en gång och jag blev typ hans bästa kompis efter det! Så himla go!)
 
 
"Det där är ingen bil längre, det är en buss!"
 
 
Den snurrande tekoppen är nog populärast ;)

Dag 20 - Kalas & Body Pump

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag, Ellie och töserna till Michelles (Beths Gudmor) dotter, Jessicas, ettårskalas! :) Hon är så himla söt, den där tjejen! Lite förvånad var hon när alla gästerna kom, men snart blev hon gladglad och hade säkert en mycket trevlig första födelsedag! Kunde inte hjälpa att tänka på min egen guddotter, Julie, som firade sin ettårsdag bara några veckor innan jag åkte hit... Lilla Julie, jag saknar dig och dina föräldrar!!!
Hur som helst var det ett jätttefint och trevligt födelsedagsparty med temat "Peter Rabbit" från Mrs Potter! :) Och det var ju med det här temat Ellie gjorde den fina tårtan och de superfräcka cake popsen! Alla tyckte att hon hade gjort ett makalöst bra jobb med bakverken! Meeeee tooooo! ^^
 
Efter kalaset åkte vi hem och jag skypeade med AGNES!!!! Har saknat dig, vännen! Så vi pratade lite om hennes kommande besök (som förhoppningsvis Martina också kan följa med på!) i slutet av oktober, början av november. Vi kollade flyg och diskuterade datum och hur många dagar osv, osv, osv. Men känns som vi har kommit fram till ett bra datum nu. Nu måste det bara funka med hennes och Martinas jobb och alla andra grejer som är i vägen! ;) Håll tummarna! :D
 
Efter det mötte jag Ebba och vi körde till träningscentret och gick på ett pass som hette Body Pump. Dvs, MYCKET styrka med skivstänger med tunga vikter.... Aaaaaaahhhhh vad svettig man blev! Och mjölksyran uppenbarade sig i armar och ben efter bara några minuter! Såååå skönt nu efteråt dock, även om jag knappt kan lyfta mina armar eller gå uppför trappan x) haha!
Men KUL var det! Så tänker absolut följa med Ebba på framtida Body Pump pass! :))) Känns som jag kommer spendera det mesta av mina pengar på träning... Men det gör jag så gärna, så!
Så länge det blir några utflykter as well!
 
Det bästa med hela dagen, dock, var nog när jag kom hem efter träningspasset och Ellie hade lagt upp en tallrik med mat till mig.. Ååååh tack, Ellie! Du är en ängel! Det där var precis vad jag behövde efter mitt hårda pass! Det och en skön dusch! ;)
 
Så nu sitter jag här i min säng, nyduschad och mätt, och ska vila ut inför morgondagen. Imorgon har jag varit här i tre veckor.... Känns spännande och skrämmande på samma gång! Heheh...
 
 
(Igårkväll) Beth hjälpte Ellie med detaljerna till tårtan.
 
 
(Igårkväll) Cake Pops!
 
 
Kalasets tema: Peter Rabbit!

 
Ellie fixar det sista på tårtan.
 
 
Färdig! Visst blev den superfin!!!!
 
 
Cake Pops, Muffins och Jessicas Peter Rabbit -tårta! :)
 
 
Lucy och Sophie på lekplatsen utanför kalaslokalen :) (Sophie är Jessicas storasyster)
 
 
Hipp hipp hurra för Jessica!
 
 

Dag 19 - Spinning & Ishall

Kategori: Allmänt

Vaknade vid nio av att min skotska telefon ringde så snabbt upp ur sängen och svara - det var Ebba som undrade om jag ville följa med henne på spinning! Självklart! Så jag packade väskan, bytte om och gick och mötte henne vid hennes hus och sen gick vi ner till leisure centret på ca 20-25 min. Väl framme monterade vi oss på varsin cykel och sen cyklade vi på som bara den! Svetten rann från oss båda när passet var slut... PUST! Så himla jobbigt, men kul!! :D Kommer säkert vilja fortätta på det här passet i framtiden! :)
 
Efter spinningen gick jag och Ebba tillbaka hem och jag duschade, hade lite egentid och gjorde sen vid mig på nytt. Jag skulle träffa Ebba igen för att gå ner till staden så vi kunde köpa lite svenskt lördagsgodis. Dessutom skulle Ebba posta ett brev till sina föräldrar :) När Ebba skulle gå hem igen så stannade jag vil leisure centret för då var det dags för Beths och Lucys andra kalas för dagen (de hade varit iväg på det förra när jag var hemma innan). I ishallen! :D Så dit var även jag bjuden. När de kom och mötte mig gick vi in för att hyra skridskor och sen åkte jag och Beth omkring på isen och lite senare kom även Lucy och ville åka. :) Mys! Men fick ganska ont i ryggen för var tvungen att stödja och hålla händerna med båda tjejerna hela tiden... De har inte riktigt samma balans som jag på isen ännu ;) haha!
Sen var det dags för barnen att äta - och gissa om det var många barn! Det var dukat för 60 pers! :o SEXTIO!!! Ganksa stort barnkalas om jag får säga det själv...
 
Efter att kalaset hade slutat körde vi inom tesco och handlade lite snabbt och sen åkte vi hem så att två hungriga vuxna kunde äta också ;) haha.
 
Nu har jag precis pratat med min mamma på skype (hon är sjuk, stackaren...) och ska snart gå ner till Ellie i köket där det dekoreras tårta för fullt! Är så spännande och roligt att se henne göra sina mästerverk! Får nästan lägga ut en bild på den färdiga tårtan på bloggen imorgon :)
 
 
Ishallen!
(Var ganska mörkt pga discobelysning, så fotona blev lite sådär bra...)
 
 
Barnkalas med 60 barn..... Kan behövas ett ganska långt bord då!
 
 
Lucy på barnkalas! :)
 
 
...och Beth på barnkalas! :)
 
 
Födelsedagsbarnets tårta! Så himla fin skridsko gjord av hennes mamma :))))))

Dag 18 - Fredagsmys & flygbiljetter

Kategori: Allmänt

Idag var Ellie ledig från universitetet (eller ja, hon hade en lektion som hon lika gärna kan studera till här hemma) så jag lämnade Beth på skolan medan hon körde Lucy till sitt dagis i Duffus. Efter det sågs vi hemma igen och vi pratade lite om kommande planer och städade undan några småsaker, osv. Innan lunch och tiden då jag skulle hämta upp Lucy från dagiset kom Ollie och hans mamma (Ollie är i Lucys ålder och de är brabra vänner) på lunch. Så när jag hämtat Lucy åt vi alla tapas, vi vuxna pratade och barnen lekte och sprang rundor ;) haha.
 
När Ollie och hans mamma gick var det dags för mig, Ellie och Lucy att åka och hämta Beth på hennes skola. Så vi parkerade bilen på Tesco och gick genom staden till skolan och mötte Beth i lagom tid när klockan ringde. Efter det gick vi till en leksaksaffär i stan och köpte två presenter till i helgen (barnen är bjudna till tre kalas den här helgen, och förra helgen var det två! Många kalas varje helg! Haha) och samtidigt gick Beth omkring och visade mig allt hon tyckte om så att jag kan köpa det till henne i födelsedagspresent sen när hon fyller år... Hahahah! Hon sa verkligen: "Du kan ju köpa det till mig sen. Du vet, när jag fyller år om två månader!"
Vi får väl se vad det blir Beth ;) Men först fyller Lucy år!
 
Efter det gick vi inom Booth och kollade omkring och sen gick vi till slut in på Starbucks och tog varsin varm dryck (Jag = Chai latte... Mmmmmmums!) Men när vi skulle lämna starbucks så kom vi på att Beth inte hade sin skolväska med sig... Hon hade glömt den i någon av affärerna.. Så jag och Beth gick tillbaka i våra egna fotspår och letade efter den försvunna väskan medan Ellie och Lucy gick och handlade lite på Aldi. Som tur var hittade jag och Beth väskan i leksaksaffären så vi slapp möta upp Ellie och Lucy med dystra ansikten!
 
Väl hemma lagade Ellie lite amerikanskt till fredagskvällen! Det blev kycklingvingar, revben och pommes frites! Gott! :)))) Vi satt inne i vardagsrummet och åt (det är ju movienight på fredagar!) och kollade på Ice Age, men snart gick jag ifrån för hade bestämt ett skypemöte med min pappa :)
 
Nu, efter vårt underbara skypemöte, har jag beställt biljetter hem till sverige under juletiden! Så mellan den 16 december och den 6 januari kommer jag vara hemma i Sverige och fira jul och nyår och träffa alla nära och kära! Åhh, ska bli underbart att få komma hem och se alla igen! Längtar ganska mycket faktiskt - har haft ganska mycket hemlängtan nu i början ju... Har kommit på att jag aldrig någonsin förr har varit utan mina föräldrar i mer än två veckor i sträck. Ganska sjukt när man tänker på det, men det är ju sant. Och nu har jag varit här i Skottland i snart TRE veckor! (På måndag, dvs) Inte konstigt jag saknar de... Och mina kompisar som jag träffat så ofta de senaste åren också! :(

Men nu är det iaf beställt så nu vet jag att jag kommer se er alla snart igen, och det hjälper ganska mycket när jag bearbetar min hemlängtan! :) Dessutom kommer kanske Agnes och Martina komma hit i början av november (om det funkar för alla) och då kommer det bli ännu mer att se fram emot! :D
 
Nej, nu ska jag ner och prata lite snabbt med Ellie och sen ska jag upp här och ha lite myskväll själv innan
sängen.
 
Ha en fint fortsatt fredag! :D
 
 
Flamsig bild på Lucy, Ollie och vår tapas!
 
 
Tesco!
 
 
Intressanta grejer på Booth ;)
 
 
Starbucks!
 
 
Kycklingvingar, revben och pommes... Mmmmums!

Dag 17 - Köttbullar & Skotsk pub

Kategori: Allmänt

Efter att jag lämnat båda barnen körde jag till tesco där jag träffade Ebba. Vi hade bestämt oss innan för att handla ingredienser till svenska köttbullar och sen träffas hemma hos någon av oss och laga dem tillsammans! Så det var vad vi gjorde :) Vi handlade allt och sen åkte vi hem till Ebba och lagade våra allra första svenska köttbullar här i Skottland! Tog längre tid än vi trott, men goooooda blev dem! :D
 
Efter det stack Ebba och tränade och jag gick hem och gjorde mina sysslor, bl.a. tvätt osv. HAde även lite egentid innan det var dags att hämta Beth på skolan ^^
När jag hade hämtat upp Beth så gick vi till lekplatsen som ligger precis bakom vårt hus och hon lekte och sprang omkring. Jag träffade faktiskt en pappa till två småbarn där och vi pratade en del. Han var helt förvirrad för mamman var tydligen iväg den här veckan och han var tvungen att ta hand om barnen helt själv! Haha, han hade ingen aning om vad de skulle hitta på - så gulligt! xD och han är deras pappa ;) Det roliga med att prata med honom var att han tydligen trodde att jag var äldre än vad jag är och att Beth var min egen för helt plötsligt frågade han om min "husband" jobbade här omkring eftersom jag bara skulle vara här ett år! Jag = "No, no, no, I don't have a husband - I'm an au pair!!" Vilket resulterade i en massa skratt.... Hahahah!!!
 
Efter ca fyrtio minuter på lekplatsen gick vi tillbaka till huset och bilen och körde till the Ark för att hämta Lucy, därefter lekte tjejerna tillsammans (plus kollade lite teve) medan jag lagade maten, dvs. kokade potatis, gjorde sås och kokade grönsaker plus värmde de förberedda köttbullarna. Och medan jag gjorde allt det brände jag mig rejält på handen... Aaaaaaj! :'( Alla plattorna var upptagna och varma på spisen och potatiskastrullens handag var tydligen över en annan varm platta... Så när jag skulle hälla av vattnet från potatisen tog jag tag i handtaget - som var riktigt, riktigt, riktigt varmt - och brände hela vänstra handen... Nu känns det dock lite bättre, efter massa kallt rinnande vatten :)
 
Hur som helst, det var bara jag och Beth som åt tillsammans idag för Lucy hade ätit middag på sitt dagis och Ellie skulle inte komma hem förrän vid sju. Så vi åt och till min stora glädje frågade Beth om hon kunde få lite mer köttbullar! Jag = GLAD! Köttbullarna = lyckade! :D
Så det här var min första middag själv med barnen (Lucy satt med oss och åt sin "Pudding" (=dessert??)) och det gick brabra :)
 
Vi sju kom Ellie hem och då höll jag och barnen just på med att spela memory med varandra. När Ellie också hade smakat på mina köttbullar (hon tyckte de var goda med!) så la hon Lucy och jag satt kvar nere och ritade med Beth.
 
När klockan närmade sig åtta gick jag upp, bytte om lite snabbt och gick sen ut för att träffa Ebba och Letty eftersom det idag är Lettys sista kväll här. Imorgon lämnar hon Skottland för att bo hos en annan familj! Så vi träffades och satte oss på en skotsk pub och jag drack lite varm choklad och åt en jääääättttttteeeggooooodd äppelkaka med varm vaniljsås... Mmmmmmmums! :D Och vi hade hur trevligt som helst! Tycker verkligen om dem! :) Vi skrattade massor och pratade om allt möjligt och innan vi visste ordet av var klockan mycket och vi var tvugna att börja dra oss hemåt.. Jobbdag imorgon med ;)
 
Men även om Letty åker imorgon tror jag inte det här är det sista jag ser av henne. Dels för att (om jag kan) jag imorgon kanske ska följa med och äta lunch med henne och Ebba (har Lucy, så om hon orkar följa med och äta lunch där så kanske jag gör det...) men även dels för att jag och Ebba säkert kommer komma och hälsa på henne nere i England och hennes nya familj :) Och det vill jag verkligen!
 
Nu är jag alltså hemma igen och ska byta om till pyjamas och krypa ner i sängen, men tror ändå det kommer bli ett avsnitt av 90210 innan jag somnar ;) hehe
 
 
Beth på lekplatsen!
 
 
Svensk middag!!!! :D
 
 
...Med äkta svensk IKEA lingonsylt! ^^
 
 
Memory in PJ:s!! :D
 
 
Skotsk pub med Ebba och Letty :)
 
 
Min torsdags-mys-fika ^^
 

Dag 16 - Lugn em & Pasta bake

Kategori: Allmänt

När jag och Lucy lämnade Beth på skolan imorse kom jag på att jag glömt Lucys väska! SUCK! Som tur är glömde jag den just på den här dagen, då Lucy inte börjar sitt dagis i Duffus förrän 9.30 (Beth börjar alltid skolan vid 9) så vi hade tid på oss att åka hem och hämta väskan och därefter även tanka bilen! Mycket lättare att tanka här i Skottland än vad det är i Sverige. Varför? Vet ej, men lättare var det! :D
 
Så när jag hade lämnat Lucy på dagiset vid halv körde jag tillbaka till stan (och passade på att ta en annan väg så jag lär mig hitta bättre) och gick in på biblioteket. Där satte jag mig vid en av datorerna på ovnvåningen som jag har fått inloggningsuppgifter till och svarade på ett formulär jag fått från STS om hur jag trivs här osv. Sen gick jag ner till bokavdelningen igen och läste lite i min bok fram tills klockan blev kvart över elva och det var dags att köra och hämta Lucy igen. Ganska korta dagar hon har där på Duffus... Men lite tid för läsning och dator får man ändå! ;)
 

Väl hemma satte vi igång teven och the Singing kettle (igen; hon älskar the singing kettle!) för att Lucy skulle ha lite "quiet time" innan sin ballet. Det blev dock väldigt mycket quiet time, för när the singing kettle var slut (är en timme lång) ville hon se den igen. Så det gjorde vi! Eller ja, hon kollade mest hela tiden medan jag sprang runt i huset och diskade, städade, tvättade och läste lite då och då i min brabraiga bok ^^ haha, kunde inte lägga den ifrån mig!
 
Sen körde vi alltså till baletten och Lucy gick in och dansade medan jag satt kvar i rummet utanför med mammorna, Hayley och Ailsa :) Supersnälla! Vet inte hur många gånger jag har skrivit det, men det är bara för att det är såååå sant! Efter ca tio min kom även Ellie! Hon hade slutat tidigt idag och tagit tåget hit så jag kunde åka hem om jag ville och påbörja maten lite.
Så det var vad jag gjorde :)
Kokte pasta och gjorde en tomatsås med bacon och lök och italienska örtkryddor. Efter det hällde jag pastan i en ugnsform och hällde tomatsåsen över och la sedan lite skivad mossarella på toppen. Sen vips in i ugnen! Dvs: en typiskt lättlagad pastagratäng! haha. Fast här kallar de det pasta bake, vilket är barnens favvorätt. Fast om de får välja tar de nog hellre bara pasta och ost, dvs. Mac&Cheese.... xD haha!
 
Efter maten spelade jag och Lucy memory och sen kom även Beth och Ellie och spelade lite. Sen var det dags för Lucy att gå och lägga sig och då passade jag på att byta om och gå ut och gå en runda.
Blev ca 40min powerwalk och mår genast mycket bättre i kroppen och huvudet (har haft en del huvudvärk nu i början på allt nytt) så ska försöka göra den här kvällsträningen till en vana så fort Ellie inte behöver mig som barnvakt!
 Dock är jag barnvakt ikväll, men eftersom Ellie inte skulle sticka förrän nu (hon stack faktiskt för ca fem minuter sedan) kunde jag gå min kvällspromenad ändå :) Yeay!
 
Nu ska jag njuta av min lediga tid i sängen och kolla lite på 90210! :D
 
 
Elgin library!
 
 
Parken utanför biblioteket
 
 
Pasta bake with mozarella!
 
 
Blev superdupermegagott om jag får säga det själv ^^
 
 
...och det tyckte Lucy med!
 
 
Memory i pyjamas innan läggdags...
 
 
...och powerwalk för mig i min craft outfit!

Dag 15 - Starbucks & Bibblan

Kategori: Allmänt

Efter att jag lämnat Beth och Lucy gick jag en runda i stan och sen gick jag in på starbucks, tog en chai latte och satte mig ner och läste min bok en stund. Åhhh, härligt! Sen gick jag tillbaka till bilen men på vägen dit gick jag inom en affär, som lockat innan. Och där inne hittade jag något fantastiskt! Ännu mera Karamellkungen!!!! :D JAAAAA! Och det som verkligen gjorde min dag var att det fanns ÄKTA, SVENSKT VINGUMMI!!!! Me = HAPPY!

 
Sen körde jag tillbaka hem (Med mitt nyköpta vingummi) och strök några kläder, bl.a. Beths skoluniformer. Efter det var det snart dags att hämta upp Lucy från dagiset så jag satte mig i bilen och körde dit i god tid! När vi väl kom hem igen så var det dags för lite lugn tid med Lucy så vi satte igång Singing Kettle (en dvd, tydligen. Hon pratade om "singing kettle, singing kettle" hela bilresan hem och jag fattade inte vad det var! Var det något spel på wii som man sjunger till...? Men det var en dvd! haha)
Vi lekte även lite med hennes dockhus, osv.
 
VId halv tre körde vi till skolan för att hämta Beth, men var jättesvårt att hitta parkering!!!! Så körde tv varv och såg en taaaaajt plats som jag kunde testa (fickparkering!) Självklart hade bilen bakom ställt sig så dåligt att den stod på två parkeringar.... Det dumma var att det satt någon i bilen!!! Så man tycker att han borde ha varit snäll och backat lite när han såg att jag försökte tränga mig in i den lilla öppningen, men neeeeeejdå...:@ blev så irriterad på honom! Hjälp mig lite, tack! :(
Så det fick bli tre varv, och hittade till slut en plats.
 
Vi åkte sen till biblioteket och tjejerna läste en massa böcker. Jag lånade även HP3 eftersom det är ganska svårt att då tag i dem här. Det är så många som lånar dem hela tiden så man får passa på när de är inne! ;)
 
Väl hemma lekte vi vidare lite. Beth och Lucy bildade varsitt hus av köksskåpsluckorna och sen gick vi "ut på restaurang", osv. Fram tills Ellie kom hem och vi åt lite lunch tillsammans.
 
När klockan var ca 19 packade jag min simväska och körde till simhallen och simmade 30 längder. Skaffade även ett kort med 10 gånger på, så nu kan jag åka och simma när jag vill nio gånger till utan att behöva ta med pengarvarje gång! Dessutom blev det billigare såhär! Nice! ^^
 
När jag kom hem tog jag en snabb dusch och Ellie hjälpte mig att packa Beths och Lucys aktivitetsväskor inför imorgon. Snällt! Är så mycket nytt man måste tänka på nu i början... Allt hoppar omkring i huvudet men sätter sig inte riktigt... Aja, nu har jag äntligen hoppat i säng och ska kolla lite på 90210 medan jag laddar upp bilderna här på bloggen. Sen är det sovdags!

Natti!
 
 
Starbucks!
 
 
Karamellkungen i stora lass!
 
 
Mitt äkta, svenska, supergoda VINGUMMI!!!! :D
 
 
Beth och Lucy läser inne på biblioteket! (Eller ja, Beth läser och lucy bläddrar, kollar på bilder och hittar på sin egen historia som hon läser upp för mig!)
 

Say cheeeeeese! xD
 
 
Flickornas egna små kökshus!
 
 
Moray leisure center! Dvs, gym, träningspass och simhall, mm! :)

Dag 14 - Jobbet börjar på RIKTIGT

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit här i två veckor!Läskigt....? Japp! Spännande..? Jajamen! Annorlunda...? Absolut!!!!!!
Idag var den första "riktiga" dagen som au pair för mig, eftersom det idag var Ellies första dag tillbaka i skolan. Så när jag vaknade den här morgonen var det bara jag och barnen kvar i huset. Ca 15 minuter innan Lucy skulle ha vaknat, kom hon gråtande in i mitt rum och sa: "Mummy's not here!" men efter att  jag hade tröstat henne lite så blev hon glad igen och var glad resten av morgonen! Jag = glad!
Så jag och barnen klädde på oss, åt frukost, fixade håret, borstade tänderna, osv, osv, osv. Och vi blev klara i tid! Hade till och med 15 min marginal så de fick titta lite på barnprogram.

Efter att jag hade lämnat dem på skola och dagis körde jag till Aldi, en mataffär, där jag köpte lite frukostflingor till mig eftersom mina favoriter hade tagit slut där hemma! Sen körde jag tillbaka till huset och städade lite, vek tvätt, osv fram tills klockan var tio minuter i tio. Då gick jag till Ebba och vi hade vår engelskalektion i en timme! Vet dock inte riktigt om jag vill fortsätta på den eller inte.... Ska fundera på det denna veckan!

Vid halv ett åkte jag till Lucys dagis och hämtade henne innan vi körde vidare till simhallen för att gå på vår simlektion! Eller, egentligen är det Lucys simlektion, men jag måste ju också vara i vattnet med henne så det blir en liten simlektion för mig också! ;) hehe
Vi träffade Hayley och hennes dotter och man och även Caroline och hennes son! Så det var många kompisar där som både jag och Lucy kunde umgås med under tiden! :)
Efter simlektionen pratade jag och Hayley ett tag medan Lucy och Mabel lekte klättrande bebisar (haha!) och bestämde att den första fredagen i oktober ska vi ha lunchträff! Jag, Hayley, Lucy och Mabel, dvs, så de kan leka medan vi "vuxna" kan prata osv. Vi skulle ha haft det här tidigare egentligen, men Hayleys syster är hos dem för tillfället och ska vara där i två veckor till, så vi väntar med våra träffar tills hon har åkt hem :)

Efter det åkte vi till Beths skola och hämtade henne, men på vägen tillbaka till bilen sprang Lucy i förväg (ajabaja...) och ramlade och skrapade upp sitt knä... :( Aaaaj! Så vi körde hem och mötte Ellie hemma som slutat sin skola och vi plåstrade om hennes knä. Lilla Lucy... Varför ska du drabbas av olyckor hela tiden? :(

Så när Beths simlektion oí Lossiemouth skulle börja tog jag med henne dit och lät Lucy vara hemma med sin mamma. Beth var jätteduktig och simmade hela tiden, trots att det verkligen inte är hennes favoritaktivitet. Hon sa till mig i bilen hem att hon ogillade måndagar mest bara för att hon har simning på dem. Hon ogillade även fredagar för att det då bara är två dagar kvar till måndagen. Tisdagen är hennes favoritdag, kan ni gissa varför? För då är det en hel vecka kvar tills nästa måndag kommer! hahah, söta Beth!

Väl hemma var middagen färdig och en hungrig jag satte mig ner med familjen och åt. Och gott var det! Mums! Hade till och med en cupcake till dessert... Hmmm, smaskens!

Nu är det lite lugn tid medan Ellie är och nattar Lucy och Beth pysslar bredvid mig här nere i vardagsrummet. Det är ganska roligt dock, för Lucy börjar verkligen fästa sig vid mig. Innan idag blev hon ledsen och började gråta för att hon inte fick följa med mig in på toa! hahaha! Och innan, när hon gick upp för att ta på sig sin pyjamas och så småningom gå och lägga sig (Jag höll just på att gå ner) skrek hon ner till sin mamma: "Mummy, I don't want Amanda to go downstairs! I want her to stay up here!" Hahaha! Så himla sött ^^

Förhoppningsvis går morgondagen lika smidigt som idag! Om inte ännu bättre, utan skrapsår dvs...
Oh well, nu ska jag läsa lite medan Beth avslutar sitt pyssel :)


Så här ser det ut när alla barnen ställer upp sig i sina olika klasser när skolklockan ringer in. Tyvärr har Beths klass redan gått in, de var alldeles för snabba för mig! Jag hann inte ta upp min kamera! :p


Mataffären Aldi


Omklädningsrummet i badhuset i Lossiemouth. Det roliga här i Skottland är att det bara finns ETT omklädningsrum - ett för både killar och tjejer! o_O Istället har de bås som man använder när man byter om (de på vänstra sidan) och skåp som man låser in sina saker i när man är ombytt (högra sidan) Skumt, men det funkar!


Beths simskola! :) Badhuset i Lossiemouth är en aning mindre än det i Elgin. I Elgin finns tre-fyra bassänger och en vattenrutchbana!


Beth gör sin läxa medan jag sitter i soffan och läser lite = Slut på denna dagen!

Dag 13 - Promenad i regnet

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit ledig hela dagen. Har tagit det lugnt, kollat på Hell's kitchen, läst i min bok, vilat, vilat, vilat. Men har också gått en promenad i regnet och fått ett par leriga skor på köpet när jag gick genom skoge... Haha. Nästa gång jag går en promenad i regnet ska jag hålla mig till de asfalterade cykelvägarna! :p
 
Vid 3-tiden här (4 i Sverige) pratade jag med mamma, pappa, Hampus, Charly och mormor via skype eftersom det är mammas födelsedag idag! Grattis till världens bästa mamma som fyller 44år! :D Vi pratade i någon timme innan vi fick säga hejdå och jag gick ner för att äta middag med familjen. Det blev tre olika rätter! Först en jättegod broccolisoppa, sen grillad kycklingbröst med potatis, sparris och svensk IKEA-lingonsylt och sen chokladglass med jordgubbar till efterrätt. Mums! Och mätt blev man! :)

Efter middagen fick jag ett samtal till på skype! Och vem om inte bästa Isabelle!!!! :D Har saknat dig något oerhört! Var underbart att få prata med dig igen! :))))) Så vi snackade med varandra i en timme också innan det var dags att säga hejdå till henne med.... Men vi kommer ju självklart hålla kontakten och vet att det kommer bli många skypesamtal med henne framöver! ^^
 
Har precis tagit en dusch och nu ska jag kolla på någon glad (dock lagom lång) film innan jag går och lägger mig. Imorgon börjar det "riktiga" jobbet, för imorgon börjar Ellie skolan igen... Håll tummarna så det blir en bra morgon ändå utan att mamman är i huset!
 

Dag 12 - Bilproblem & barnkalas

Kategori: Allmänt

Lät mig själv ha sovmorgon idag = skönt!
Vid elva skulle jag dock följa med Lucy på ett barnkalas, så gjorde mig redo för det medan ELlie och Beth åkte iväg på en annan grej. Vid kvart i tio hoppade jag och Lucy in i bilen och körde till gatan bredvid för att möta upp Caroline(en mamma jag skulle köra efter så jag hittade till kalaset), men märkte snart att jag kört fel... Så jag börjar vända bilen så jag kan köra tillbaka, men... Då dör den... Och jag kan inte starta den igen... Pga av batteriet... SUCK! Fick en liten skvätt panik - men kunde knappast visa det inför Lucy - för jag stod nu mitt på gatan med bilen så att ingen bil kunde passera. Bilens bakhjul pekade nämnligen mot ena trottoarkanten och framhjulen pekade mot den andra trottoarkanten mittemot! Jag höll ju precis på att vända och köra tillbaka!! AAAAAHHHH!
Som tur var kom Ebbas au pair familj körande och de hjälpte mig att rulla bilen till trottoaren så jag kunde parkera den där. Sen ringde de till Caroline som kom och hämtade upp mig och Lucy så vi kunde komma till kalaset i tid. Så himla snälla alla är här!!! Blev sååååå glad att Ebbas au
 
pair -"föräldrar" kom i just det ögonblicket! Perfekt timing!:D
 
När vi kom till kalaset - som hade fairy & elf tema - gick vi ut i skogen där de hade satt upp ett tält och sen gick vi omkring och letade ledtrådar, pysslade och blev äkta feér! Eller ja, barnen gjorde det här men Lucy var lite blyg och ville inte släppa min hand så jag fick också följa med och leta ;) haha.
Sen var det lite mat och fika till barnen. Vi vuxna fick även varsin cupcake med vit chokladfrosting och chokladbitar på toppen... Åååååhhhhh, smälte i munnen!
 
Sen kom Ellie och hämtade mig och Lucy (jag hade fortfarande ingen bil...) och sen släppte Ellie av mig i stan så jag kunde äta lunch med Ebba och Letty! Gott och mycket kul! :D Sen gick vi till Tesco, en mat plus lite till -affär, och köpte svensk godis!!! Det är sant, de hade karamellkungen på Tesco! :D Me = Happy happy swedish-candy-eating girl!
Efter det gick vi hem och jag skypeade lite med min pappa (behövde hjälp med ett papper om mina försäkringar här som skulle fyllas i..)
 
Efter det har jag mest tagit det lugnt, varit lite med familjen nu på kvällen och planerat mat för nästa vecka, osv. Men nu är det dags för lite lördagsmys med svenskt godis! ^^
 
 
Redo för fairy & elf -barnkalas!
 
 
Alla barnen samlade i skogen :)
 
 
På jakt efter ledtrådar!
 
 
Pyssel! De har här hittat varsin stjärna som de håller på att göra fin och sen ska den sättas ihop till ett trollspö!
 
 
En glad Lucy som fann målet till slut! = Fairy dust!!! 
 
 
Matdags! :)
 
 
Även jag fick något mumsigt att smaska på! ^^
 
 
På väg hem med Ebba och Letty :D

 
Mitt svenska godis!
Karamellkungen... Nog är du bra alltid! ^^

 
 
 

Dag 11 - Badhus & Skypesamtal

Kategori: Allmänt

Lämnade Beth på skolan medan Ellie lämnade Lucy dagis. Sen gick jag omkring lite i stan, köpte bl.a. en ny pyjamaströja (returnerade den förra jag köpte... haha!) innan jag gick till costa för att möta upp Ellie och fyra andra mammor på brunch! Vi drack lite kaffe och pratade innan jag åkte därifrån för att hämta Lucy igen. Idag är en dag som Lucy bara är på dagis i två timmar nämligen. Vi åkte då hem till huset och vi hjälptes åt och packade badkläder och handdukar osv, för idag skulle vi iväg och bada!! :D Så när Ellie kom hem efter några ärenden i stan åt vi en snabb lunch och sedan bar det av till badhuset!:) Lucy tyckte det var jättekul och det tyckte jag med! Jag och Ellie turades även om att simma några längder medan den andra var med Lucy.
 
Sen lämnade Ellie och Lucy mig vid huset så att jag kunde ta "min" bil och köra och hämta Beth från skolan, medan Ellie och Lucy åkte till tandläkaren för att kolla Lucys söndriga tänder. Det gick ändå ganska bra, så de gjorde inte så mycket åt det idag. Lucy kommer ändå tappa tänderna sen och få sina "vuxen"-tänder, så...
 
Jag hämtade alltså Beth från skolan och innan vi åkte hem till huset gick vi runt lite i Elgin stad :) Var mysigt! Väl hemma igen tömde jag diskmaskinen, diskade resten i diskhon(mycket!), började förbereda kvällsmaten (pizza!) och sen när Ellie och Lucy kom hem gick jag även upp för att fixa nya sängkläder till barnen. Låt mig säga som såhär: Det var INTE lätt att bädda en våningssäng med MASSOR av gosedjur i vardera säng... Bara att klättra upp på ovansängen och bädda den var krångligt nog.... Hmm... Hur som helst, har jag även tvättat idag! Mycket effektiv dag och mycket har blivit gjort, så det är ju skönt ! :)
 
Sen var det äntligen dags för den efterlängtade Pizza&MovieNight:en!!! Så jag, Beth och Lucy åt våra pizzor och kollade på the Lion King! :) Myspys!
Ellie var på ovanvåningen och gjorde vid sig, för hon skulle till några tjejkompisar senare, så nu sitter jag barnvakt :)
 
Har precis skypeat med mina underbara föräldrar, saknar dem massssooorrr!!!! Det var så kul att se dem och höra deras röster igen! Så blev ett långt samtal, vilket inte gjorde mig det minsta. Behövde det där samtalet efter en lång dag som den här :) Och efter två långa, annorlunda veckor i ett annat land... Som tur är ska vi skypea på söndag med, och då kommer även min bror, brosr flickvän och mormor vara med! För då fyllen min mamma år!!! Ska bli underbart att prata med de alla på söndag! Älskar er!
 
Nu ska jag ta en snabb dusch och sen mysa framför datorn i min säng. Bye bye for now!
 
 
Brunch på Costa.
 
 
Beths skola :)
 
 
I spelbutiken i Elgin stad.
 
 
Beth vid den stora fontänen mitt på Elgins lilla torg.
 
 
Nybäddat!!! :D
 
 
Pizza....
 
 
...&MovieNight!! (Lejonkungen)
 
 
Lucy hoppade hellre omkring och gjorde kullerbyttor än åt sin pizza dock..Hur kan man sitta still när "Snart är det jag som är kung!" spelas på teven?!
 

Dag 10 - Cupcakes & en olycka....

Kategori: Allmänt

Körde Beth och Lucy till skola och dagis innan jag och Ellie körde tillbaka in till stan här i Elgin. Där satte sig Ellie på starbucks medan jag gick omkring lite i de olika affärerna på jakt efter en tröja jag kan sova i. När jag hittat en och köpt den mötte jag Ellie på starbucks innan vi körde hem till huset igen. Väl hemma bakade Ellie cupcakes! Har aldrig sett någon göra engelska cupcakes innan så var jättekul att titta på och se hur hon gjorde osv. De blev jättefina, verkligen! Och goda med skulle jag tro... Hann aldrig testa en innan, så ska testa en så fort jag skrivit klart mitt blogginlägg!
 
Varför Ellie gjorde dessa cupcakesen var för att en del av grannarna och deras barn skulle komma på besök efter att Beth slutat skolan. Så efter en liten powernap och lite strykning körde jag och hämtade henne vid tre för att sen komma tillbaka till ett hus fullt med härliga grannar (och energifulla barn!!!) Kan ni förstå varför jag inte hade tid för en cupcake?? ;) Vid halv fem var det också dags att hämta Lucy från sitt dagis, så då körde jag - i ösregn! - till the Ark för att hämta upp henne. Väl hemma hade alla grannar börjat bege sig hemåt så då började jag på middagen till mig, Ellie och Beth (Lucy äter middag på dagiset på torsdagar) och idag blev det en svensk rätt, nämligen flygande Jakob! Ellie tyckte det var gott och väldigt intressant, medan Beth tyckte det var en ganska skum smak... Haha! Förstår henne. Antingen gillar man flygande Jakob eller gör man det inte...
 
Efter maten skulle Lucy ta ett bad och Beth skulle städa sitt rum eftersom alla barnen hade varit där inne och stökat till. Det var bara jag på nedervåningen när jag hörde Lucy gråta för fullt. Och då menar jag att hon verkligen grät. Inte som när hon inte får som hon vill, utan när hon skadat sig ordentligt. Lucy har tydligen ställt sig upp i badkaret, sträckt sig efter en leksak, halkat och ramlat och då slog hon tänderna i en av järnstängerna som finns i badkaret.... Och en stor del av båda framtänderna försvann.... Stackars, stackars,stackars Lucy! Usch, var så hemskt att se henne så ledsen.
Ellie ringde sjukhuset och pratade en del med dem. Men efter några samtal hit och dit bestämde hon sig för att de ska åka till tandläkaren imorgon bitti istället. De blev erbjudna en plats i Aberdeen nu ikväll, men det tar en timme och fyrtio minuter att köra dit så var inte så lockande. Dessutom mådde Lucy bättre och lekte med Beth. Det gjorde bara ont på tänderna om hon åt något med dem, osv, så vi antog att det inte riktigt behövdes en så stor akuttid... Hon fick en speciell sorts kräm på tänderna av Ellie och nu sover hon djupt där uppe i sängen. Imorgon ska de till tandläkaren så förhoppningsvis kommer allt bli bra igen mycket snart!
 
Under tiden som Lucy nattades hjälpte jag även Beth med läxan. Idag skulle hon skriva fem verb och fem substantiv som hon gillade i en bok de hade fått! Och låt mig säga att hon skötte det mycket bra! ^^
 
Nej, nu ska jag ta mig en cupcake och se lite på Hell's Kitchen! Sen: Sovdags!
 
 
Cupcakes!!
 
 
 = Happy children!! :D
 
 
Flygande Jakob! (Som de vuxna gillade iaf...) Det roliga var att Ellie hade sökt upp rätten på internet och där stod det att den här rätten var mycket populär bland barnen i Sverige! Haha!
 
 
Två barn som fastnat framför teven (efter olyckan, så Lucy mår iaf lite bättre här!)
 
 
Deras miner när man säger: "Smile to the camera!"
 
 
Beth är duktig och gör sin läxa! :)
 

Dag 9 - Kaffefrukost & Balett

Kategori: Allmänt

Idag körde jag Beth till skolan, lämnade av henne, pratade lite med Ebba och sen körde jag hem igen för att hämta upp Ellie och Lucy. Därefter körde vi till Lucys dagis och lämnade henne där, innan vi körde vidare till the royal airforce för att gå på kaffefrukost (fast jag tog te!) Det var en liten träff för mammorna m.fl inom royal airforce där de bl.a. kunde bestämma vad man kan göra för roliga saker för barnen nu när vissa av deras pappor är i Afganistan, osv. En sak de har igång är att de skickar runt en teddybjörn (som kallas "Dexter tha bear") hos alla barnen och han får följa med barnen under deras dagar och så tar de en massa foton tillsammans, osv. Sen skickas en dagbok ut där man kan läsa om vad Dexter har gjort med alla barnen! Dexter var faktiskt här hos Beth och Lucy förra veckan och då fick han följa med till dagis, skola, starbucks, mm. Det roliga är att han har en Royal Airforce uniform!! Så söt!
 
Efter kaffefrukosten var det dags att hämta Lucy igen (hon är bara på dagis från 9.30 till 11.30 på onsdagar och fredagar) och sen körde vi hem och åt lunch och lekte lite. Hon har ett antal princess-skor som hon älskar att gå omkring i, så dessa lekte vi lite med. Sen pysslade hon även lite och sen lekte vi med hennes Bumblebee-spel också! Fattar fortfarande inte riktigt vad det går ut på... Haha!
 
Efter det var det dags för.... Balett!!!! Vilket betyder: Happy Lucy :D Så jag körde henne till baletten och väntade utanför i kafeét medan de var inne och dansade och hoppade omkring. Där träffade jag en av mammorna som jag verkligen kommer överens med, Hayley. (Sen kom Michelle också, vilket gjorde det ännu trevligare! Gillar verkligen alla dessa mammor, de är så öppna, snälla och hjälpsamma!) Det roliga är att Lucy och Hayleys dotter är typ bästa vänner, så vi bestämde att vi kan träffas på fredagar (när Lucy slutar tidigt) så att hon och Mable (dottern) kan leka tillsammans! Så kan jag och Hayley snacka och ha trevligt tillsammans också! :) Dessutom ska vi se till så att vi börjar på samma simklass på måndagar. Från början var det meningen att jag och Lucy skulle gå på en simklass klockan 13 i Lossiemouth, men nu när jag vet att Mable och hennes mamma går på simklass klockan 13.30 här i Elgin ska vi se till så vi kan gå tillsammans. Återigen kommer det vara trevligt för oss "vuxna" och det kommer definitivt vara trevligt för flickorna! Därefter kommer vi förmodligen ta någon fika på stan innan det är lagom att hämta de äldre barnen på skolan. Dvs. ett perfekt schema för måndagen! :D
 
Efter baletten körde jag och Lucy hem igen, medan Ellie körde och hämtade Beth för att ta med henne på hennes balett. På det här viset slipper både jag och Ellie och flickorna vänta mellan de olika lektionerna. Så jag och Lucy stannade hemma, lekte vidare med skorna och Bumblebee-spelet innan vi satte på teven och tittade lite på barnprogram och hade mysigt. Känns som hon blir mer och mer van vid mig = LOVELY!!
 
Sen kom Ellie och Beth hem och vi åt lite middag och hade fruktsallad som dessert, mums! Nu har båda flickorna gått och lagt sig och jag och Ellie sitter just nu nere i vardagsrummet och njuter av den sista delen av kvällen innan det är dags för sängen igen.
 
 
Nu kan jag köra helt själv! :D
 
 
Lucys princess-skor! Vilka ska hon välja?! Cinderella, Snow White, Sleeping Beauty eller Belle....?
 
 
Pyssel, pyssel, pyssel... Lim, lim, lim... Stickers, stickers, stickers... :)
 
 
Bumblebeeeeeeees!
 
 
Myspys och barnprogram ^^
 

Dag 8 - Costa & Bilkörning!

Kategori: Allmänt

Idag körde jag och Ellie och lämnade Beth och Lucy på skola/dagis och därefter körde vi till home bargains, handlade lite, och sen fick jag köra! Vi körde runt lite på parkeringarna och stannade tillslut vid det nya kaféet - Costa! Underbart, kan tänka mig att sätta mig där sen med min dator efter att man lämnat barnen... Och en choklad eller chai latte på bordet bredvid! Åååhh härligt! :D
Där träffade vi Michelle, Beths gudmor, som jag träffat en gång innan. Hon är så himla snäll och trevlig och vi pratade lite glatt om allt möjligt. Därefter hade Ellie en tid hos doktorn så jag körde henne till sjukhuset i Lossiemouth - ganska kul att köra på fel sida när man kommit in i det! Dock, när jag satt i väntrummet upptäckte jag att min iPhone var borta... iPhonen som även hade mitt körkort, bankkort och pengar i sitt fodral.... NEEEEJ! Så när Ellie var klar hos doktorn körde vi tillbaka till Costa och jag hoppades, hoppades, hoppades att den låg där. För jag mindes tydligt att jag hade tagit upp iPhonen för att ta några foton, bl.a. på Michelles dundersöta ettåriga(?) dotter! När vi kom dit frågade vi personalen om de hade fått in någon telefon, men de sa: "Nooooo.....?" Och mitt hjärta sjönk ytterligare. Vi gick till bordet där vi hade suttit och kollade på golvet, osv, och DÄR VAR DEN!!!! HAPPY!! :D Den låg upp och ner på golvet - svart på svart - så den smälte in ganska bra i omgivningen... Tur det!
 
Så efter att ha fått tillbaka min telefon, mitt körkort och bankkort åkte vi hem till huset igen innan det var dags att plocka upp Lucy från dagis runt 13.00. När klockan var halv tre körde jag - SJÄLV!! - till skolan för att hämta Beth och sen köra hem igen. Gick hur bra som helst!! Så nu kan jag äntligen köra vart jag vill utan en annan (vuxen) i bilen! :))))
Träffade även Ebba på skolgården, så vi pratade en del. Är ganska kul att våra "barn" går på samma skola så att jag och Ebba kan prata medan vi väntar :)
 
Väl hemma gjorde jag Swedish pancakes! Fast den nyttigare varianten med fibermjöl, potatis och keso i smeten! :) Dock fick jag be om hjälp från Ellie för pannkakorna ville inte stekas! De blev bara tjockt degiga och brändes vid i bottnen.... Inte kul! :( Men det var bara spisen som krånglade med mig. Eftersom de har en gasspis(tror jag det kallas, vet inte riktigt...) så är ju jag inte riktigt van vid det och visste inte hur mycket värme jag skulle ha, osv, osv, osv. Men när Ellie kommit och hjälpt mig med det kunde jag steka mina små Swedish pancakes. Och goda blev de! :D Det tyckte både jag och Ellie och barnen!
 
Efter middagen gjorde Beth sina läxor, vilka jag förhörde henne på senare, och jag och Lucy lekte med hennes "bumblebee" -spel. Sen var det läggdags för barnen och jag ringde min mamma på skype! Åh det var så kul att prata med henne och se henne igen! Har verkligen saknat dig, mamma! Älskar dig!! <3
Får bli lite fler skypesamtal framöver tycker jag, känns så himla mycket bättre när man får prata med någon där hemma. Känns inte lika långt ifrån då..
 
Har precis tagit en dusch - skönt! - och nu ska jag kolla på något program på datorn innan jag hoppar i säng!
Natti!
 
 
Fika med Ellie, Michelle och bebben på Costa!
 
 
I väntan på att skolgrinden ska öppnas...
 
 
Gasspis???
 
 
 
Swedish pancakes! :D
 

Dag 7 - Engelskalektion & simning!

Kategori: Allmänt

Jag vaknade runt åtta och gick upp för att göra vid mig osv. Sen tog jag det lite lugnt innan jag gick över till Ebbas familjs hus runt 10.00 för att träffa vår privatlärare i engelska! Vi började med att berätta lite för henne vad vi ville lära oss och vilken nivå vi hade läst engelska på innan, osv, sen var vi tvugna att göra ett test! Aaaaaah! Har äntligen tagit studenten och det första jag gör när jag börjar mitt nya liv är ett test i engelska?!?!? Fast det här testet var naturligtvis bara så att läraren får veta vilken nivå vi ligger på, men ändå.... ;P
Det verkar vara ganska så mycket som den engelskakurs jag läste innan i gymnasiet, men jag och Ebba ska ändå prova på den några gånger för att se om man får ut något av den! Kostar ca 75kr/timme om vi är två, så...
Och jag vill ju bli bättre på mitt uttal och lära mig så mycket som möjligt om språket!
 
Efter det gick jag hem igen och läste lite, tog en tupplur vid två till tre och därefter kom Ellie, Beth och Lucy hem! De hade haft det mycket trevligt hos Ben och farbrodern, bl.a. tittat bio, osv! Då förberedde Ellie lite mat och vid halv fem åkte vi till Beths simlektion! Var skoj att komma in i ett badhus och känna klordoften i näsan :) Och att se Beth simma, of course! Även om hon inte är så förtjust i det...

Sen åkte vi hem igen och åt middag; vi åt korv med potatis och kokta grönsaker, men korven var inte en sådan korv som man oftast köper i Sverige, utan den var mer kryddig och grå när den var rå! Skumt, men gott! Det är både spännande och lite läskigt att prova alla dessa nya saker. Någon gång i veckan ska jag dock laga svenska pannkakor på mitt eget vis(och lite hjälp från min kära faster), dvs med potatis och keso i smeten!

Efter middagen var det dags för tjejerna att ta ett bad och sen göra sig iordning för sängen. När Lucy hade somnat gick jag och Beth och tittade i en julpysselbok som de hade. Vi läste om alla häftiga saker man kan pyssla ihop och förberedde oss (väldigt tidigt) för det kommande julpysslandet! Snart fick vi dock besök av en av Ellies vänner, som skulle hjälpa henne att klippa ut lika stora tygbitar till en bebisfilt som Ellie ska sy. Vännen (Allison) hade med sig en maskin som klippte ut exakt lika stora bitar av tyg nämligen. Så då fick Beth stanna uppe läääänge! Hon gick till och med in i köket och la iordning ett kakfat! Haha, så söt!
 
Nu har det dock blivit senare än vad det skulle ha blivit, så ska hoppa i säng och läsa lite och sen sova!
Nattinatt!
 
 
Jag och en nybadad Beth läser i julpysselboken!
 
 
Beth lägger iordning kakfatet!
 
(Glömde ta foton i simhuset, så får ta det nästa gång!)

Dag 6 - Hemlängtan & slappedag

Kategori: Allmänt

Idag har jag mest tagit det lugnt; varit inne på datorn, kollat någon film, mm. Men jag har även diskat, tvättat och lagat mat i mitt nya hem. Allt för att testa på och så småningom vänja mig vid det nya. Dock var det inte en så avancerad tvättmaskin så det funkade alldeles utmärkt! Lite svårt att hitta i köket dock... haha!
 
Jag har också haft ganska mycket hemlängtan idag. Det har börjat gå upp för mig att jag faktiskt ska stanna här i nästan ett år... Ett år! Det är ganska länge om ni frågar mig. Ibland känner jag bara för att vara hemma i mitt eget hus, i mitt eget rum och få tillbaka mina gamla rutiner... Bara för att jag är van vid det. Men jag tror nog att jag snart vänjer mig här också. Och förhoppningsvis kommer jag in i alla nya rutiner snart nog :)
Men jag kan inte hjälpa att ändå tänka på familj och vänner där hemma... Saknar mamma och pappa något oerhört, trodde aldrig jag skulle erkänna det så fort! haha. Men sant är det..
 
Nu ska jag upp och lägga mig i sängen och läsa lite. Imorgon ska jag upp tidigt för att träffa Ebba och min eventuellt framtida engelskalärare här i Skottland. Jag och Ebba har nämligen pratat om att gå en privatkurs tillsammans, så vi ska testa på den imorgon och därefter se om det är något vi vill fortsätta med :)
 
Ha det bra så länge!
Xxx

Dag 5 - Utgång med Ebba & Letty!

Kategori: Allmänt

Tja, som ni ser orkade jag inte riktigt skriva ett inlägg igår när jag kom hem... Hade riktigt roligt dock!
 
När filmen igår eftermiddag var slut, gjorde jag vid mig lite och sen vid 20.00 kom Ebba och Letty hit och vi pratade och hade allmänt trevligt ihop. Jag och Ebba har väldigt mycket gemensamt, vilket vi tycker är jättekul! Vi planerar redan att åka iväg på utflykter tillsammans för att se Skottland och hitta på allt möjligt som finns att hitta på här! :D Jag gillar Letty jättemycket också (vi har bl.a. samma musiksmak!) men oturligt nog, som jag redan har skrivit, ska hon snart åka... Men vi lär nog kunna träffas någon mer gång sen ändå! Kanske om man bestämmer sig för att resa lite i England??
 
Vid tio, halv elva tiden lämnade vi huset och gick in till stan till en bar/club där som visade sig vara riktigt rolig! Det var massor med folk och superbra musik! Vi dansade, snackade och dansade lite till innan vi till slut beslöt oss för att gå hem.
 
Riktigt lyckad kväll! :D

Dag 5 - Lunch med nya vänner

Kategori: Allmänt

Idag lät jag mig själv ha lite sovmorgon innan jag gick upp för att äta frukost och ta det lugnt i det tomma huset. Vid halv ett gick jag ut för att möta den svenska au pairen, Ebba, och därefter mötte vi upp den spanska au pairen, Letty. Vi gick sen in till stan tillsammans och satte oss på the pancake house för att äta lite lunch. De verkar hur trevliga som helst! Det tråkiga är bara att Letty ska flytta från sin familj om tre veckor... Tror det  var något om att hon inte riktigt hade trivits hos familjen, hon har trots allt varit här i tre månader redan! Så det är synd förstås :(
Dock kommer Ebba stanna kvar åtminstone till jul (familjen ska kanske flytta vid den tiden, men just nu hoppas jag att de inte kommer göra det!) så vi kommer fortfarande kunna träffas :) Dessutom har Ebba och Letty umgåtts lite med en tyst au pair som kommer stanna kvar, samt att det ska komme en till svensk! Så förhoppningsvis kommer jag få några vänner här iaf! :D
 
Efter lunchen på the pancake house gick vi i några affärer (jag köpte en plånbok!) och sen gick vi hem en annan väg genom skogen som jag ska lägga på minnet! Mycket upp och ner dock, men det blir ett lagom träningspass! haha
 
Nu sitter jag i huset igen och ska just sätta på en film. Senare, runt åtta ikväll, kommer Ebba och Letty hit och efter det tänkte vi gå ut! De ville prova ett ställe de inte har varit på innan, så blir ju perfekt för mig! :) Det ska vara en blandning mellan en bar och en klubb, så tror nog att vi kommer ha roligt där! :D
Om vi inte kommer hem för sent, ska jag skriva ett inlägg om hur det var innan jag går och lägger mig. Annars får jag göra det imorgon :)
 
Ser mycket fram emot ikväll! Min första kväll ute med nyfunna vänner i Skottland.... SKOJ!

Dag 4 - Runda på stan och Happy Hour

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp med barnen helt själv och hjälpte dem att göra sig iordning, medan Ellie fick sova ut efter en kväll med sina tjejkompisar. De klädde på sig, borstade tänderna, åt frukost - allt utan stora klagomål! Sedan gjorde jag även iordning deras hår (vilket både jag och flickorna gillar).
 
När klockan var halv nio gick jag och Beth till skolan tillsammans, medan Ellie körde Lucy till dagiset. Det är ganska så nära till stan och skolan och tar ca 25-30 minuter att gå, så vi testade det och minssann... Jag hittade!
Så jag lämnade Beth på skolgården och sen gick jag in i staden igen och kollade runt lite. Något som jag har märkt här är att alla (de flesta iaf) är så trevliga! Jag gick in i en skoaffär och provade lite skor (obviously) och jag och kassörskan pratade jättemycket om Skottland och hur bra jag kommer trivas här som au pair. Hon verkade ärligt intresserad!
Jag testade några fler affärer och har redan lagt några av dem på minnet som jag kan gå till om jag skulle behöva det och det. Och Lina, Boots finns fortfarande kvar!! :D
Efter min lilla runda gick jag till biblioteket och satte mig i en av läshörnorna på vuxenavdelningen och läste min bok lite. Det var verkligen en superhärlig förmiddag med nya upptäckter och egentid.
 
Jag kom hem igen runt tolv, men då var varken Ellie eller Lucy hemma (Ellie hade skrivit till mig innan att hon skulle vara hemma 11.30 efter att hon hämtat Lucy på dagis. Och that's right - jag kan använda min skotska mobil nu! :D)
Jag fick dock snart veta att de var hos grannen, för under natten hade tydligen all elektricitet gått i huset, dvs allt utom lamporna. Så man kunde inte ladda mobilen, platta håret, göra någonting som hade med uttagen att göra.. Alltså var de över hos grannen för stunden. Innan de kom tillbaka kom min körlärare och jag hoppade in i bilen (på fel sida!!!) och körde min andra lektion. Den här gången gick det mycket bättre! Jag var inte lika spänd och tog det försiktigtare ich fokuserade mer på att titta åt rätt håll osv. Så min körlärare var mycket nöjd med mig efter lektionen. Yeay!
 
Då var Ellie och Lucy hemma igen och även en elektriker som fifflade med den försvunna elen i huset. Jag fick också reda på att Ben (Beth och Lucys pappa) hade kommit till UK för att vara här i två dagar! Dock var det närmare London hos hans bror. Så Ellie hade bokat flygbiljetter till sig och tjejerna så de kunde träffa honom, vilket jag tycker de mer än väl förtjänar då han har varit borta i två månader. Och kommer vara det i ytterligare två månader! Vilket betyder.... Att efter bara 4-5 dagar här har jag huset för mig själv hela helgen! haha!
Medan Ellie packade och körde för att hämta Beth, spenderade jag eftermiddagen med Lucy. Vi såg på Happy feet tillsammans och hon satt mestadels i mitt knä under hela filmen ^^ Myspys!
 
Runt 17.00 åkte vi till Royal Airforce igen för att gå på Happy Hour! Det här är något som familjerna i kvarteret m.fl. (de som har en anknytning till the Royal Airforce) gör varje månad. Man träffas och äter middag, barnen springer omkring och leker och de vuxna socialiserar. Dock fick Ellie, Beth och Lucy äta snabbt för att sen åka vid 18 igen (så de inte missade sitt flyg) medan jag stannade kvar och lärde känna alla mammorna! (och vissa av papporna, de som var hemma dvs) Alla är underbara! Verkar verkligen vara ett härligt gäng de har. Alla ställer upp för varandra och de pratar och skrattar och har allmänt roligt ihop. Jag hade det själv mycket trevligt även om min "egen familj" inte ens var där!! x)
Så när klockan var 8, halv 9 fick jag skjuts hem av en av våra grannfamiljer. De är verkligen supersnälla! Mamman i familjen gav mig sitt nummer ifall jag behövde hjälp någon gång eller bara ville träffas. Dessutom har de en stuga vid Sky (tror jag det hette, vid bergen iaf) som hon sa att jag och några kompisar gärna får låna en helg om vi vill se naturen!!!!! Så himla SNÄLLT! :D :D :D
Jag har också erbjudit mig (till mammorna) att sitta barnvakt någon kväll om jag är ledig "hemma". Det här uppskattade de verkligen, och kankse kan det bli några extra barnpassningar här och där...?
Du hade rätt, Julia, mammorna är verkligen underbara!! Så himla snälla och roliga att prata med!!! :D
 
Så nu sitter jag hemma, själv, i huset och förbereder mig inför kvällen. Imorgon ska jag träffa Ebba och den andra au pairen på lunch (vi sågs aldrig igår) och får se om vi kanske ses senare på kvällen också! Jag hoppas verkligen att det klickar mellan oss, för det hade varit underbart att ha några kompisar här (som inte är mammor, menar jag, hehe).
Har hämtat min bok, tändt några ljus och tappat upp ett varmt, skönt bad. Mmmmm... Ska bli avkopplande! Och sen ska jag ta sovmorgon imorgon!
 
Dessutom har jag nu fått min första lön... Hihi!
 
 
Gatan jag för tillfället bor på!
 
 
Huset!
 
 
Biblioteket som jag har börjat älska!
 
 
På vägen mot blioteket :)
 
 
Det lilla torget i Elgin stad...
 
...Även sett ifrån andra hållet.
 
 
Boots!!
 
 
Pound Land!!
 
 
En liten gata jag gick på :)
 
 
Mitt kvällsbad... Ååååh ska bli skönt!
Hej sålänge, nu glider jag i!
 
 
 
 

Dag 3 - Bibliotek och bowling!

Kategori: Allmänt

 
Idag lämnade jag Beth på skolan, medan Ellie och Lucy väntade i bilen. Det är ett annorlunda system från skolorna i Sverige, för när man har lämnat av barnen så måste de ställa upp sig i ett led och vänta på att klockan ringer in dem! Och mammorna brukar oftast vänta och "titta på". Dessutom har de skolklädnader som de måste använda!
På skolgården träffade jag den svenska au pairen, Ebba, och vi pratade lite. Känns som vi kommer träffas de flesta morgnarna när vi lämnar barnen - Skoj! Vi bestämde då att Ebba och en av hennes nya kompisar (en au pair från spanien) kunde komma förbi "mitt" hus senare på kvällen. Från början ville de att jag skulle följa med ut och gå en runda, men jag hade redan lovat Ellie att sitta barnvakt. Så hon sa att de gärna fick titta in istället! Ska bli kul att träffa den andra au pairen också. Jag sitter faktiskt just nu och väntar på dem, men får se lite om det blir av... Ebba skickade ett sms innan och frågade om adressen, men när jag skickade tillbaka fick jag veta att min skotska telefon tydligen inte hade några pengar.. Så jag har inte kunnat skicka mitt svar ännu :( Så jag får se lite hur det blir, annars lär vi träffas imorgon på skolgården så kan vi bestämma my träff :)
 
Hur som helst: när jag och Ellie hade lämnat Lucy på sitt dagis (hon går på tre olika i veckan) så åkte vi till en affär så jag kunde köpa vissa nödvändigheter som schampo, tvål, balsam, tops, osv. Sen åkte vi hem och fick ledig tid fram tills Beth slutade skolan vid 3! Skönt :)
 
Så då gick jag och hämtade henne medan Ellie handlade lite. (Jag kan en pyyyyytteliten del av staden nu iaf!) Då passade jag och Beth på att gå till biblioteket, så att hon kunde läsa lite och jag kunde skaffa mig ett lånekort! Hurra! Jag lånade till och med två böcker. Förhoppningsvis kommer jag få tid till att läsa dem - kanske ikväll om au pair -träffen inte blir av???
 
Vi åkte hem med Ellie för att Beth snabbt skulle byta kläder och sen gå på sin pianolektion. Hon visade mig vägen och gjorde väldigt bra ifrån sig på lektionen! :)
När jag och Beth gick hem igen var Ellie iväg och hämtade Lucy på hennes dagis och jag hade inte fått min nyckel ännu.... Så vi var utelåsta i ca fem minuter innan Ellie och Lucy kom tillbaka. Eftersom det var lite kyligt fick Beth låna min kofta under tiden som vi väntade/lekte i trädgården, men den var ganska stor och liknade mest en mantel på henne, så jag sa till Beth att nu ser du ju ut som Harry Potter! Vilket hon tyckte var väldigt roligt. Haha!
 
När de kom tillbaka hoppade vi snabbt in i bilen och körde direkt till en bowlinghall! Där åt vi lite kvällsmat och sen bowlade jag, Beth och Lucy. Det var riktigt kul och mysigt med de små!
 
När vi kom hem var klockan så mycket att Lucy egentligen redan skulle ha legat i sin säng! Men vi lät henne se två avsnitt av Peppa Pig (Greta Gris på svenska) och sen gick jag upp för att lägga henne medan Ellie gjorde vid sig för sin kväll med tjejkompisarna.
När jag kom ner igen visade Beth mig en massa delfin- och kattlåtar på youtube och vi hade det väldigt mysigt och roligt tillsammans. Sen var det dags att sova för henne med.
 
Och nu sitter jag här i vardagsrummet med datorn i knät och undrar om jag kommer träffa Ebba och den andra au pairen eller inte... Tror inte... Men vi har ju fortfarande tid på oss så är inte hela världen ;) hehe
Kanske läser lite istället och njuter av kvällen!
 Beth läser lite på biblioteket...
 
..på de supermysiga läskuddar på barnavdelningen.

 Beth i sin Harry Potter -mantel!!
Mina två böcker som jag lånat med mitt nya lånekort! Jag var bara tvungen att läsa Harry Potter nu när jag är i Skottland, där större delen av böckerna utspelar sig ;) hihi
 
Beth och Lucy på bowlingbanan!
Lucy väntar på sin tur....
 
 ...medan Beth spelar för fullt!
 
Sen var det äntligen Lucys tur igen!

Dag 2

Kategori: Allmänt

Jag och E lämnade B och L på skolan och dagiset innan vi fick lite ledig tid. Sen hämtade vi L på dagiset igen vid halv tolv och åkte till the Royal Airforce!! (Pappan jobbar där och mamman har jobbat där). Vi åt lunch och sen kollade vi runt lite. När vi gick (och inte körde i bilen - stället var gigantiskt!) så kändes tider som obanan var med i filmen 'Top Gun' eftersom det var en massa plan som flög över en!
 
sen åkte vi hem innan L skulle på balett. Så vi åkte dit och jag fick träffa några av de andra mammorna :) de verkar alla väldigt trevliga!
Därefter åkte jag och L hem och pusslande lite medan E stannade kvar med B på hennes balett.
 
När de kom hem åt vi lite och sen gav jag dem mina presenter... Som de gillade väldigt mycket! Hurra! :)
 
sen var det dags för läggdags och jag och E fick lite "vuxentid", men är ganska trött och har ont i huvudet så ska gå och lägga mig nu med tänkte jag :)
 
nattinatt! 
 

Dag 1

Kategori: Allmänt

När jag vaknade hade E kört B och L till skola resp. dagis, så jag gick upp och gjorde vid mig lite. Lite senare, när E kommit hem, ropade hon ner mig och sa att min körlärare var här... Dags att ge sig ut på fel sida av vägen! Hjälp...
Men det gick faktiskt väldigt bra! Jag var lite stressad i början, men man vande sig hyfsat snabbt. Det roliga med körningen här i Skottland är nog att det nästan bara finns rondeller! Det finns knappt några korsningar, men rondellerna kommer hela tiden! På vägen till Bs skola fanns det säkert fem-sex rondeller! Och den ligger ganska nära huset... Det läskiga med dem, dock, är att man måste köra åt det andra hållet....
Hur som helst tyckte körläraren att jag hade gjort bra ifrån mig!
 
Väl hemma fick jag tid över att packa upp mina väskor, så nu ligger allt jag hade med mig prydligt i garderoben och i byrån!
 
Sen åt jag och E lunch innan vi körde för att hämta L på dagis. Till en början var hon ganska blyg, men snart nog var hon glad och höll jättegärna i min hand på vägen till Starbucks där jag och E tog varsin varm dryck. Därefter gick vi till en affär där allting (och jag menar allting) kostade 1 pund - ca 10kr. Det fanns en massa saker som mat, godis, lotion, filmer, böcker, badrumsgrejer, osv, osv, osv. Som vilken allmän affär som helst, fast allting kostade 1 pund!!!!! Jag tänker verkligen köpa många av mina behövande grejer där!
 
Efter det var det dags att hämta B från skolan (15.00) och då träffade jag på en annan svensk au pair, som hade väntat på att jag skulle komma! Vi pratade en del och jag kan tänka mig att vi kommer träffas mycket sen! Hon verkade riktigt trevlig! :D Nu har jag någon att gå ut och göra stan med!
 
Sen var det alltså dags att träffa B. Hon var också jätterar och snäll, såklart, så vi åkte hem och jag, B och L lekte en massa utomhus i det soliga, varma vädret! (That's right, no rain here!!!) Sen åt vi middag och lekte vidare lite inomhus. Snart ville även B hålla min hand när hon skulle visa mig runt i deras rum.
 
Lite senare skulle E på Zumba, så jag stannade kvar hemma, själv med barnen. Det gick jättebra och även senare, när jag skulle natta dem, gick det också ganska bra. När E kom hem sa hon: "Oh, it's so quiet here!" så jag antar att det var en tummen upp för min första kväll med barnen!
 
Nu är jag dock jättetrött, så ska gå och lägga mig.. Ska upp tidigt imorgon för att följa med E och lämna barnen på skola och dagis!
 
(blir inga bilder idag, för jag har inte haft mobilen eller kameran med mig... Kanske imorgon? :))

Hejdå Sverige, Hej Skottland!!

Kategori: Allmänt

Vid 12.30 idag körde jag, mamma och pappa till Kastrup - hejdå huset, hejdå Kristianstad, hejdå Sverige! Väl där hjälpte de mig att checka in mitt bagage(vilket, enligt hon som satt där, var väl packat! ;))
Efter det var det tid att säga hejdå till mina föräldrar... kan fortfarande inte fatta att vi inte kommer ses förrän i jul! Så med tårar i ögonen gick jag genom säkerhetskontrollen och sen in på tax free. Där köpte jag fura Marabou chokladkakor till familjen och sen bar det av till gatemånga måste ändå säga att det gick ganska bra att gå på flygplatsen helt själv för första gången! Även om det var lite ensamt..
Dock kom det första problemet ganska fort: när vi satt på planet fick vi nämligen reda det behövde tankas, vilket skulle ta ca 6min. Sen efter det meddelade piloten att vi saknade 11 personer som skulle ha bytt plan på Kastrup. Deras bagage hade redan kommit och lastats in, men personerna saknades. Piloten sa då att han skulle veta mer om ca tio min. Efter det sa piloten att de skulle leta reda på de 11 personernas bagage och lasta ut de ut planet, vilket skulle ta ca 15 min.... Så när det hade gått 35 min efter tänkt avresetid rullade vi äntligen ut och lyfte!
DOCK! Innan allt det här hände, tror inte att jag inte strulade till det med platserna... Eftersom jag skulle byta plan så fick jag ett boarding card för båda planen, dvs två flygnr, två platser, osv. Självklart kommer jag på mig själv när jag gått in att jag inte kollat var jag ska sitta. Så jag tittar lite snabbt och ser numret 14A. Okej, då sätter jag mig där! Men när jag äntligen krånglat mig in så tittar jag på mitt boarding card igen och ser att den här platsen är för det andra planet. Jag ska egentligen sitta på 6F... Så fick resa mig och gå tillbaka till den främre delen av planet igen.
 
På det andra flyget visste jag nu att min plats var 14A Så jag gick dit och satte mig. Det sätter sig också en kille bredvid mig. Snart kommer dock en dam som säger att någon av oss har säkert tagit hennes plats. Och vilken om inte nummer 15A, som jag sitter på........ Jag har alltså tagit fel plats igen!!!! suck.. att det ska vara så svårt...
hur som helst löste vi det ganska fort. Min grannes kompis satt bredvid min riktiga plats (platserna framför) så min granne flyttade fram och damen tog helt enkelt platsen bredvid mig! Pust!
 
Annars tycker jag att flygresan gick väldigt bra! 
 
När jag äntligen kom fram till Aberdeen kom E, familjens mamma, och hämtade mig. Vi satte oss i bilen och körde till huset på ca en och en halv timme, och pratade hela vägen! Hon är helt enkelt underbar! Sen åt vi lite och E visade mig runt i huset. Vi kikade in i barnens rum också och de sov så himla sött. Längtar tills jag får träffa dem imorgon! Nu sitter jag i mitt nya rum och ska snart sova. Imorgon ska jag ha min första körlektion, hjälp! Så önska mig lycka till!
 
 
Hade kunnat skriva mycket mer, men har redan blivit alldeles för långt! Haha. Så får spara lite till någon annan dag! :)
Lämnar Sverige!!
 
 
Skotska utsikten från mitt fönster!
 
 

Sista kvällen hemma

Kategori: Allmänt

Idag kom mina två underbara vänner, Agnes och Martina till mig för att säga hejdå... Med sig hade de nybakade chokladbollar (självklart vet de att det är mitt favoritbakverk) som färdkost inför morgondagen, samt ett usb innehållande ett bildspel på 12 minuter. Ett bildspel med en massa minnen om oss. Låt mig säga att det här var den bästa presenten någon hade kunnat ge mig nu när resfebern har kommit på riktigt. Jag har absolut världens underbaraste vänner! Jag kommer sakna er något enormt!
Så efter lite gråt och kramar var det dags att säga hejdå... Och då blev det ännu mera gråt!
Men inte nog med det! Senare på kvällen kom även Isabelle och Therese och det var dags att säga hejdå på nytt. Kan man verkligen ha så många känslor, som jag har haft idag, inom sig på en och samma gång??? Tydligen...
 
Nu ligger jag här i soffan och väntar på att ögonlocken ska bli tunga. Jag har redan bestämt mig för att inte lägga mig i sängen förrän jag har blivit riktigt trött - annars lär jag aldrig kunna somna! Jag antar att natten för mig kommer bli likadan som natten innan julaftonsmorgon för alla världens barn. Omöjlig att sova igenom...
 
Om 24 timmar ligger jag förmodligen i min nya säng i Skottland. Förhoppningsvis lär jag kunna sova då, men det är ju frågan.... Kommer jag verkligen vara mindre nervös då....?
Stort tack för idag, Agnes och Martina. Vi ses snart!