amandatyren.blogg.se

Den här bloggen är till för er som vill följa min vistelse som Au Pair i Skottland.

Dag 175 - Förberedelser inför besök!

Kategori: Allmänt

Jag lämnade barnen på skola resp dagis och sen bar det direkt av mot leisure centret för att först dansa zumba och sen träna body pump direkt efter. Puh! Helt slut efteråt!!
Så efter lite vila och ett mellanmål körde jag och hämtade Lucy vid tolv och därefter körde vi vidare till moraydale guesthouse där mina föräldrar ska bo över deras besök. Jag pratade med ägaren och jag fick nyckel och fick visning av rummet osv eftersom mamma och pappa inte kommer komma hit förrän sent ikväll. Så ifall det inte skulle vara någon i receptionen vet jag nu hur man kommer in! ;) 
Efter detta körde jag och Lucy till Glen Moray Distillery så att jag kunde kolla läget lite där med. Vi vill nämligen gå en guidad tur där (pappa mest, hehe) så ville se hur där såg ut. Mycket lovande måste jag säga. Efter detta körde vi till Johnstons och jag bokade en guidad tur för oss där med! Det här är där de tillverkar cashmere, så det ska bli intressant att få höra om. Därefter kan man äta supergod lunch där!
Och efter detta körde vi vidare till min kompis, Veronica, så att jag kunde hämta en bok hon lånat av mig. Jag vill nämligen att denna boken följer med hem till Sverige igen när mamma och pappa åker ;)
ÄNTLIGEN var vi klara med alla ärenden, vilket nästan hade tagit oss en timme, så vi körde hem och åt lunch. Såååå hungriga vi var, jag och Lucy! Haha, så det var riktigt gott med mat!
Efter lunchen ville Lucy leka utomhus i det fina vädret så hon gick ut på baksidan medan jag började förbereda morgondagens middag i köket (så att jag ändå kan se henne hela tiden!) nämligen Shepards Pie! Detta ska jag bjuda på till mamma, pappa och familjen Dempster när vi alla sätter oss ner och lär känna varandra (eller ja, jag känner ju alla redan, men de andra har aldrig träffats!!) lite skotsk och Gud så gott!
När klockan närmade sig tre körde jag och Lucy till baletten där jag pratade med Hayley, Michelle och några andra mammor. Därefter handlade jag och Lucy ärtor till Shepards pie-en eftersom vi tydligen hade slut på det hemma.
Härefter körde vi vidare till sjukhuset i Elgin där vi skulle möta Ellie (hon hade haft en tid där och behövde skjuts hem) så vi satte oss i kaféet och Lucy fick en smarrig dryck. Därefter skjutsade Ellie hem mig medan hon och Lucy körde vidare till Lossiemouth för att lämna en grej. På detta sättet kunde jag fortsätta min Shepards pie utan att några barn sprang omkring runt mig. Vid fem (10min efter att jag kommit hem) kom Ben hem och snart därpå kom Ellie och Lucy med. Vid halv sex kom även Beth som fått skjuts av Louise och då var maten klar! (Pasta bake!)
Efter maten har jag suttit och väntat på potatisen till min "imorgon-middag" så att jag den kunde göra mos av den. Köttröran är klar och den håller på att kallna så att jag senare kan sprida över moset.
Jag fick ett samtal från min pappa kl 18.45, när de hade landat i Skottland (!!!!) men oturligt nog gick inte nästa tåg från Aberdeen förrän 20.21, så det blev lite mer väntan på dem... Men ingen fara! Jag tog ett litet bad/dusch under tiden och nu ska jag snart köra iväg för att möta mina föräldrar på tågstationen i Elgin!! Om allt har gått som det ska sitter de nämligen på tåget nu och har bara fyrtio minuter av resan kvar!!! :D snart får jag träffa dem igen!! Längtar sååå mycket!!! :D
 
Vet inte ännu om jag kommer skriva ett inlägg efter varje dag när mina föräldrar är här eller om jag ska skriva ett långt senare när de har åkt hem igen..... Hmm... Får se vad jag känner för :) vilket fall som helst ska jag NJUTA av mitt underbara besök från Sverige! 

Dag 173 - En vanlig sim-måndag!

Kategori: Allmänt

Efter att jag lämnat barnen så körde jag till leisure centret och tränade body pump. Därefter stannade jag kvar och läste i min bok fram tills det var dags att hämta Lucy vid ett. Sen körde vi raka vägen tillbaka till leisure centret igen eftersom det nu var dags för Lucys simning! Så efter en lekfull simklass med Lucy, hennes kompisar och mina kompisar (mammorna Hayley och Caroline) så var det snabbt ombyte som gällde och sen körde vi och hämtade Beth. Väl hemma hade tjejerna ett litet mellanmål och vid fyra körde vi till Lossiemouth för Beths simlektion. När klockan var halv sex var vi äntligen hemma igen och jag kunde pusta ut - Puh! Haha.
Ellie och Ben var redan hemma så Ellie hade lagat mat - kyckling stirfry - och vi satte oss till bords nästan direkt och mumsade i oss den goda maten.
Nu har jag gått upp på ovanvåningen och diskuterat lite sista-minuten saker med pappa och mamma på viber om deras kommande besök. Vi pratade på Skype igår och planerade massor. Nu längtar jag sååå mycket!! De kommer om två dagar!! Yeeeeaaaaayyyy!!! Can't wait!!)
Nu ska jag tappa upp ett bad (eller ska jag bara duscha....?) och njuta av min lediga kväll. Ville ta en promenad på kvällen med fick huvudvärk på Beths simning så tror jag stannar inne istället. Får se om jag orkar ta ett bad eller om jag är för lat och bara tar en dusch! Haha! XD
Efter det är det iaf läsning och sen sovdags!

Dag 172 - Avsked för Lalitha

Kategori: Allmänt

Igår när jag vaknade så började jag dagen med att läsa i sängen och sen gå ut och gå en runda i det härliga, fina, soliga vädret! Därefter åt jag efterlängtad (och sen) frukost och sen hoppade jag in i duschen och lät mig själv ha en riktigt spa-dusch med peeling, skum och smarriga dofter! Sen gjorde jag vid mig (smink, hår och kläder) för senare skulle jag till Inverness med Lalitha, Laura och Rachel! (Lalitha åker hem imorgon så vi ville hitta på något roligt på hennes sista dag)
Det visade sig dock att jag som hade tänkt ta bilen till tågstationen inte längre kunde ta den!! Bilen stod där, men nycklarna var iväg på annat håll...... Oh nej.... PANIK!! Så när det var mindre än 40min kvar rusade jag ut genom dörren och fick halvspringa/powerwalka ner hela vägen till tågstationen! Puh vad varmt det blev! Slutade med att jag halvsprang utan min jacka i det kalla friska vädret xD Hahaha! Men jag hann minsann! Jag hann ner till stationen på ca trettio minuter! Det är nämligen inte bara till stan man ska, utan man ska genom den också! Puh! Haha
Jag träffade Laura där och vi hoppade på tåget tillsammans. Vid Forres hoppade även Lalitha och Rachel på och sen bar det vidare till Inverness! :D
Väl där började vi med lite shopping och det slutade med att jag köpte ett skärp och 6 böcker!!! XD jag vet...  Men jag kan inte hjälpa det! De liksom ropar på mig: "Köp mig! Köp mig!" Jag kan ju bara inte ignorera deras rop, eller hur? 
Hur som helst, vi kollade vidare i alla affärer och jag hittade även tre små klänningar som min Guddotter och kusin, Julie, skulle varit såååååå fin i! Det tog all min kraft att se till så att jag inte köpte dem! Hon skulle ändå inte kunna bära dem förrän i slutet av sommaren.... Men sååååå fina de var!!
Vid 18 gick vi till the filling station där vi hade reserverat bord och vi började självklart med den klassiska nachostallriken! GOTT! Och sen tog jag min favorit - en fajita/kyckling -sallad! Men åt knappt halva för nachosen är ganska mättande om man säger så xD
Efter restaurangen och massa skratt så gick vi vidare till Barone där vi beställde in deras berömda cocktails!! Jag tog en Tuti Fruti att börja med och senare tog jag även en Cosmo. Tjejigt, men åh så gott! :) de andra drinkar som beställdes in var bl.a. Drumstick, maj tai, rasberry martini(god!!) och lemon pie. Och nej, alla dessa var inte mina!! XD
Och mitt i alla cocktails märker jag att Laura smygfotar mig och skickar iväg en bild till hennes killkompis från Tyskland!!! What?! Tydligen försökte hon para ihop mig med honom!!! XD hahahahahahah!!! Nej tack, Laura. Jag behöver ingen tysk kille! XD
Efter våra cocktails fick vi skynda till sista tåget hem och därefter väntade 40 min på tåget och alltså det sista vi kommer få se av Lalitha för denna gången. Känns verkligen skumt att man nog aldrig kommer se henne igen. Hon bor ju trots allt i Holland... Så om man verkligen inte ser till att bestämma träff någonstans kommer vi nog aldrig se varandra mer än på Facebook! :( sorgligt!!
Hur som helst gjorde vi det bästa utav resan och det slutade med att jag sminkade Lalitha med min ögonskuggspalett! Hahah, fråga mig inte varför vi gjorde detta, men det gjorde vi iaf! ;)
När vi nådde Forres sa jag och Laura hejdå till Lalitha och Rachel  och ett extra hejdå till Lalitha förstås... Kommer sakna dig!!! 
Väl framme i elgin sa jag även hejdå till Laura och sen började gå in mot stan. Men kände inte riktigt för att gå hem så jag gick till the Granary istället! (En pub/klubb) där träffade jag Michael och hans kompisar och jag satte mig ner och vi hade mycket roligt och trevligt. När klockan närmade sig halv tolv lämnade vi Granary och gick vidare till Joanna's Nightclub!  Michaels vänner körde hem dock (den nyktra chauffören var trött) men jag och Michael gick vidare till jo's och där följde kvällen med dans och prat och roligheter. Träffade även Lucys dagisfröken från Ark! Tyckte väl att hon alltid sett så ung ut så vi pratade en massa och hon introducerade mig för hennes vänner. Alla tycktes veta vem Lucy var och därmed hennes Au Pair! Haha :) kul!!
När det började bli drygt på klubben dock började jag gå hemåt där min underbart sköna och mjuka säng väntade. Ååååhhh så skönt det var att få sova! Hahaha! Tvättade inte ens bort mitt smink så nu sitter jag här och äter frukost dagen efter med gårdagens smink. Blä! XD
Aja, som skutsats blev det en mycket lyckad dag igår! Om man bortser från det faktum att det var Lalithas hejdå-tripp i Inverness... Men tror inte vi hade kunnat ha ett bättre avsked! :)
Ha det bra Lalitha! Hoppas vi ses någon mer gång i framtiden!! 
 
OBS: kommer många bilder idag! Haha! Bara för att visa hur kul vi hade det :)
(Sista bilden är utsikten över Elgin, nattid, när jag gick hem från joanna's!)
 
 

Dag 171 - Walk, walk & even more walk

Kategori: Allmänt

Idag har jag gått massor! Började dagen med att jag och tjejerna lämnade huset lite tidigare för att gå till skola/dagis i det fina vädret. Men trots att vi gick tidigt fick vi ändå stressa (Lucy var i vagnen som tur var annars hade vi nog aldrig kommit i tid, haha) och vi hann precis i tid innan skolklockan ringde! Puh! We made it! Detta tog ca 35min och sen fick jag skynda iväg igen för att hinna gå till leisure centret och gå på mitt Zumbapass. Detta tog ca 10-15min och även här hann jag precis komma fram, lägga mina grejer i skåpet och rusa in i salen innan babs kom och vi började dansa. Nu var jag redan varm och svettig och blossigt röd i ansiktet... Dansa Zumba på det... PUST!! Det var jobbigt!!! MEN SKITKUL SOM VANLIGT(utsäkta språket!)
Efter att ha dansat Zumba gick jag hem igen (ca 20-25min) och slängde mig direkt i soffan med ett stort glas vatten och ett äpple!
Men inte nog med det; vid halv ett lämnade jag huset igen och gick ner till Lucys dagis (igen) för att hämta henne. Därefter gick vi (ja, jag gick ännu mer) till Aldi, sen gick vi till tesco, sen gick vi till Marcs & Spencer, sen gick vi till poundland, sen gick vi till cancer reaserch och SEN gick vi till Beths skola och hämtade henne.
Och självklart skulle vi gå hem med.. Haha! Men faktiskt så var det riktigt härligt! Det var dunderskönt väder och denna gången behövde vi tre inte stressa! Lucy hoppade ur vagnen och gick tillsammans med mig och Beth och vi tog tid på oss och hade roligt. Vi stannade ett tag vid bron och slängde i barkbitar i floden för att sedan se dem följa med strömmen och nerför det lilla vattenfallet.
När vi väl kom hem var klockan fyra och då gick tjejerna ut i trädgården på baksidan och lekte vidare. Även Chloe och Charlie kom över och lekte med dem. Samtidigt fixade och donade jag en massa i huset. Efter ett tag ville barnen dock gå in och då gick allihopa in hos Ailsa och Rich! Så jag fick lite lugn tid för mig själv (även om jag började med deras mat direkt, men det var ändå ganska härligt att ha ett tyst hus och ändå veta att tjejerna hade roligt!)
Vid fem (när barnen nästan precis gått in) kom Ben hem och då höll jag på med pizzadegen. Så vi pratade en del och sen fortsatte jag med pizzorna tills Ailsa kom och frågade om vi också ville komma över. Vi kunde bara ta med oss pizzorna och sätta in de i ugnen där!
Eftersom jag skulle iväg vid sju tackade jag nej, men alla pizzorna följde med till Ailsa och Richs och även Ben gick över. Ellie kommer inte hem förrän vid sju så då antar jag att hon också går över ;)
Jag ville inte ha pizza så jag ordnade min egen mat och åt framför ett halvt avsnitt vänner (gött!!) innan jag gick till Caroline vid sju. Nu sitter jag här och Caroline har precis lämnat huset. Killarna sover snart på ovanvåningen och framför mig har jag en kväll fylld av Prison Break och läsning! Förhoppningsvis slipper jag killar som vaknar... Men man vet aldrig, och om det händer är jag redo!! ;)
Nej, nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och sätta igång ett avsnitt av PB!!! :D
 
 

Dag 170 - Cafe Fika!!

Kategori: Allmänt

Idag började Beth och Lucy dagen med varsin portion gröt (Beth fick banansmak och Lucy fick jordgubb) vilket betydde att jag skulle förbereda gröten. På förpackningarna stod det att jag skulle öppna locket, fylla på kokande vatten till sträcket, röra om ordentligt och sen låta stå i 5min. Svårare än så var det tydligen inte! Men..... När jag skulle röra om hände något.. Eftersom förpackningen med gröten nu var fylld och man skulle röra om ordentligt råkade jag få en stor skvätt med kokhet gröt på min hand. Ett ord: AAAAAJ!!!!! Snabbt släppa allt jag höll på med, försöka få bort gröten från handen och rusa bort till kranen för att låta kallvattnet rinna över den.. Hmm.. Bra gjort amanda! Du gör gröt till dig själv varje morgon, men när du får speciell gröt till barnen att göra, då bränner du hela ovansidan av din vänstra hand! Bra gjort....
Oh well, efter att ha låtit vattnet skölja handen ett tag kändes det bättre så vi alla kunde fortsätta med våra morgonrutiner! Jag skjutsade Beth till skolan och därefter Lucy till Ark childcare. Sen körde jag hem, fixade lite med tvätt hemma osv, tog fram min svarta vårkappa (det är fint soligt väder här idag igen, dock lite blåsigt och kallt i vinden.. Men vårkänslan är definitivt på väg!!!!) och gick därefter till Veronicas hus. Där väntade hon på mig och vi körde tillsammans till Forres för att gå på det svenska, nyöppnade cafeet: fika!!! :D wow, måste jag säga! Haha. Det var ganska litet, men Gud så mysigt!!! Ägaren kunde prata svenska, eftersom hans fru kom från Sverige och de hade bott där i sju år, så vi pratade mycket med honom. Det fanns kärleksmums, kladdkaka, kolakakor, russinkakor, toscakaka, ingefärsrutor och quiche paj! Jag hade länge varit sugen på kladdkaka eller kärleksmums, men när jag såg toscakakan visste jag direkt att DEN VILL JAG HA!! Hehe, så jag köpte en sådan medan Veronica tog en kolakaka. Hon var ju här igår så då hade hon smakat både kladdkakan och kärleksmumsen vilka hon tyckte var goda. Men jag kommer kunna köra dit igen (bl.a. Med Veronica innan hon åker hem) så då kommer jag kunna smaka de andra kakorna också! :) 
Och låt mig säga att toscakakan smakade otroligt gott! Det var den äkta svenska sockerkaksbottnen med vaniljsockersmak som jag har längtat efter!!! Mums!!! :D
Så där satt jag och Veronica ett tag och pratade och hade trevligt. Det fanns dessutom Carl Larsson tavlor på väggarna och dalahästar på hyllorna. Sen fanns det en liten skylt på varje bord där man kunde läsa om de svenska traditionerna när det kommer till "fika"! Hur bra som helst! Ägaren vet redan om att han har fått två nya stammisar!! XD
Vid lunch körde vi hem igen i det fina strålande solskenet och jag fortsatte med att vika tvätt. 
Ellie var iväg med bilen så när det började närma sig tre skrev hon och sa att hon kunde hämta Beth. Så jag gick ut och gick en runda med Veronica i det fina vädret istället! Vi gick ner mot coopers park (parken nära biblioteket och sen gick vi en runda runt elgin cathedral och njöt av solen. Därefter skiljdes vi åt - Veronica gick in mot stan och jag gick hem för att hämta bilen och därefter Lucy. Där fick jag se hennes bild hon ritat på sin familj, och jag var med i den! hihi, så rörd!
Vi var hemma igen tio i fem och då hade Ellie lagat risotto som åts av hela familjen när Ben också  kommit hem. Ikväll ska jag försöka läsa mycket (jag vill ha läst ut boken innan mina föräldrar kommer nästa vecka så de kan ta med den hem sen!!) fast vet inte om det kommer bli jättemycket läsning för funderar på att gå på ett zumba-kvällspass klockan 7! (och bränna alla de där extra kalorierna jag stoppat i mig idag! XD)
 
 

Dag 169 - Musse Pigg & Röda Läppar

Kategori: Allmänt

Idag är det bara en vecka kvar tills mina föräldrar kommer på besök! Längtar!! :D
Men, hur som helst: idag har jag lämnat tjejerna, dansat Zumba (skitkul!!), läst lite, hämtat Lucy vid tolv och sen gått en runda på stan med Lucy. Där köpte jag lite smink, nämligen en concealer, två ögonskuggor och ett rött läppstift! Sen körde vi hem och åt lunch med Ben. När Ben körde tillbaka till jobbet lekte jag och Lucy ett tag innan det var dags att köra till baletten. Där pratade jag en massa med Hayley och jag berättade att mina föräldrar skulle komma nästa vecka och att jag hade beställt en massa svenskt lösgodis från dem. Så vi pratade ganska mycket om de olika sorterna, spc min favorit - Ferraribilen.... Mums! Visst har vi trevliga samtal!! ;D
När Ellie kom senare så körde hon hem med Lucy medan jag gick till biblioteket för att kolla om de hade fått in en bok jag vill ha, samt ifall de hade en annan på lager. Först och främst hade den boken jag vill läsa fortfarande inte lämnats tillbaka och den andra boken fanns inte ens att låna.... :( vilket betyder att jag ska beställa den från internet via mamma!! :D bokrea i Sverige nu ju! Får inte missa den även om jag för tillfället befinner mig i Skottland! ;)
Därefter läste jag lite innan jag gick tillbaka till baletten och satte mig med Louise (som hämtat Beth och Elise idag) och pratade med henne och sen fick jag skjuts hem. Det har varit väldigt fint, soligt väder idag med, så jag hade på mig en klänning och strumpbyxor (faktiskt mina nya Musse-Pigg-strumpbyxor!!) men när solen väl gick ner blev det burr-burr-så-kallt! Så det var det skönt att slippa gå hem ;)
Där åt hela familjen middag och sen tog jag en skön dusch!
Imorgon ska jag och Veronica till Forres och äta på ett nytt café som heter Fika!!! Japp, det stämmer - DET ÄR SVENSKT!!! Så de har kladdkaka, kärleksmums, kolakakor och förmodligen en massa andra svenska bakverk!! Hur ska jag någonsin kunna välja????? Kanske till och med köper hem mig några extra svenska kakor! XD haha!
Men det ska jag iaf berätta mer om imorgon när jag varit där och upplevt det hela! :)
Nu ska jag ha en lugn kväll och sen sova!
 
Natti!
 
P.s. Bjuder på mittenbilden! Haha! ;)
 
 

Dag 167 - En dag i Aberdeen

Kategori: Allmänt

Gick upp extra tidigt med tjejerna denna dag för att köra från huset med Ellie klockan  7.45 (lämnar i vanliga fall huset vid 8.30) och vidare mot Aberdeen! Vi var framme vid 9.30 och då tog vi en snabb varm dryck på sjukhuset där Ellie skulle jobba och sen tog jag bussen därifrån med tjejerna till the city center, dvs själva centret/shoppingstället i Aberdeen. Vi gick direkt till Primark och kollade på alla olika saker. Vi begav oss ner till nedersta våningen där barnkläderna fanns, men där fanns även damskorna..... Haha så jag provade en massa skor som Beth och Lucy plockade fram till mig. Det roliga var att tjejerna tyckte det här var mycket roligare än att kolla på deras kläder, vilket jag verkligen inte klagade över! Haha! XD
Så efter att ha provat massor av skor bestämde jag mig för ett par ballerinapumps innan vi till slut gick vidare till barnavdelningen. Jag lät tjejerna köpa en billig grej som de ville ha och det slutade med ett läppglans till Beth och ett diadem+2klämmor till Lucy. Därefter köpte jag dessutom två par strumpbyxor.
När klockan närmade sig tolv mötte vi Ellie som tagit bussen från sjukhuset hon med och sen gick vi och lunchade på pizzaexpress med Ellies syster, Auntie Jenny! Tjejerna tog pizza resp. pasta medan jag, Ellie och Jenny tog sallader. GOTT! Dessutom kom Mr. Napkinhead fram när vi pratade om filmen "the holiday"..... Hahaha!! Som vi skrattade!!! 
Så efter denna härliga långlunchen gick vi vidare på stan ett tag och det slutade att vi gick tillbaka till Primark för att köpa en väska Lucy ville ha - vi har kommit fram till att det skulle vara bra med två väskor, en till ark och en till st Sylvester! Och Lucy hittade sin väska minsann! En rosa med disneys prinsessor på. Och jag köpte ytterligare tre saker..... Haha, nämligen tre nya par trosor! Älskar primarks underkläder! XD
Vi gick dessutom till claires där vi köpte lite nagellack och några andra affärer innan vi var tvungna att säga hejdå till Auntie Jen! Då gick jag, Ellie, Beth och Lucy till waterstones där J.K. Rowlings nya bok (ja, jag är med förvånad!! Hade ingen aning om att hon hade skrivit en ny bok!!!) såldes för halva priset, dvs endast £4!!!!!!!! Jag bokstavligt rusade in och köpte den utan att ens ha läst på baksidan vad den handlade om.... Haha! Tydligen har Rowling skrivit i hemlighet och gett ut denna boken under ett annat författarnamn, men det läckte ut (säger man så på svenska..? It leaked!) men det tyckte jag var bra för annars tror jag inte jag hade lagt märke till boken och köpt den! XD haha...
Jag köpte även en the golden snitch som jag ska ha som prydnad i rummet xD Harry Potter -freaket inom mig vaknade till liv i den här affären minsann! XD
Efter detta gick vi upp på ovanvåningen till deras café och Ellie och jag drack kaffe resp chai latte medan tjejerna ritade och läste böcker (man får tydligen ta upp affärens böcker till Caféet och läsa om man vill! Utan att behöva köpa dem efteråt.. Haha)
Efter detta begav vi oss tillbaka till bussen, sjukhuset och bilen och sen började resan hemåt igen. Samtidigt som all annan trafik i Aberdeen gjorde likadant.... Oh no! Vi satt i en bilkö (på en sträcka som normalt tar 2min att köra) i 20min!!! Vi var ute från Aberdeen efter 40min.. Så en resa som tog 1 och en halv timme dit tog två timmar hem.. (Vi var hemma 7) Och dessutom började jag må riktigt dåligt efter halva vägen.... Ajajaj, fick stanna och ta frisk luft vid ett tillfälle.. Men det blev mycket bättre när jag kommit ur bilen där hemma och åt lite mat! Sen blev det en tidig kväll för mig och resten av familjen! :) 
 
 

Dag 166 - Strandpromenad i solen!

Kategori: Allmänt

Lät mig själv ha sovmorgon idag och sen har jag tagit det lugnt med bok och dator. Jag tänkte först följa med Lalitha och Veronica till inverness men när jag vaknade på morgonen kände jag mig trött och hade huvudvärk så jag sparar Inverness-resan till nästa lördag då förhoppningsvis nästan hela gänget ska dit! :)
Eftersom det var så himla fint väder ute idag gick familjen ut till en lekpark efter lunch och då tog jag bilen och körde ner till stranden i Lossiemouth. Det var kyligt i luften men underbart solsken! Så jag promenerade längs med stranden och vattenbrynet samtidigt som jag lyssnade på musik och hade det allmänt skönt. Våren är på väg!!! Snälla stanna kvar, underbar sol!!!
Träffade även Spencer-familjen (Hayley, hennes man, samt två av deras döttrar: Claudia och Mabel) som också var på strandpromenad i det fina vädret. Vi gick en bit tillsammans och pratade en massa innan de vände igen och jag fortsatte min vandring. Det var jättemånga ute på strandpromenad idag, inte minst en massa hundägare. Förutom hundarna på stranden var det även två ryttare på deras hästar som galopperade över sanden.
Man kan inte vara annat än glad och upprymd när man får uppleva en eftermiddag som denna! Just nu hoppas jag att vi får lika fint väder när mina föräldrar kommer så att de kan få uppleva exakt samma känsla. Underbart!!!
Efter en stund körde jag hem igen och mötte familjen som själva kommit hem från son utflykt. Tjejerna lekte fortfarande utomhus på baksidan och Ellie förberedde kvällens middag.
Ikväll ska jag läsa i min bok och sen ska jag (försöka) lägga mig tidigt eftersom jag, Ellie, Beth och Lucy ska till Aberdeen tidigt imorgon bitti! :)
Ha en fin fortsatt söndagskväll allihopa! 
 
 
 

Dag 165 - Towards Baxters!

Kategori: Allmänt

Igår var jag uppe till klockan 2 på natten (fråga mig inte varför.... Kunde på något konstigt vis aldrig bli trött!) och sen vaknade jag klockan 7 på morgonen när barnen vaknade och började prata, skrika och skratta en massa (ajabaja barn!!) och då kände jag inte för att sova mer :p haha. Så gick upp och har sen haft en lugn morgon/förmiddag + städat rummet lite. Vid lunch satte jag mig i vardagsrummet med familjen och umgicks med dem och senare, runt två, körde vi iväg till Asda och handlade och sen körde vi vidare till Baxters Dvs ett ställe som säljer en massa saker, inte minst deras mat-produkter (bl.a. olika sorters sylt och soppor och mycket, mycket mer!) De har ett litet rum som visar Baxters uppkomst samt de första produkterna de sålde, sen har de olika shoppar och en restaurang/café där man kunde dricka varmt och äta mat, bl.a. deras populära pannkakor! Så vi gick omkring och kollade på alla dessa sakerna och sen satte vi oss på caféet och jag drack en varm choklad med minimarshmallows. GOTT! Därefter körde vi hem igen, men då hade jag redan beslutat att hit ska minsann jag, mamma och pappa när de kommer på besök om mindre än två veckor. Det var verkligen supermysigt och väldigt skotskt! Sen kan man även ta en promenad längs med floden, men det var lite för kallt för oss att gå den idag...
När vi kom hem ritade jag med tjejerna innan de hade sin middag. Ellie och Ben gjorde vid sig för de skulle ut på någon speciell grej på flygbasen i Lossiemouth ikväll. De var mycket stiliga när de sa hejdå!
Så efter att tjejerna ritat lite till efter deras middag var det dags att säga godnatt till Lucy, så då läste jag Törnrosa för henne innan hon somnade sött. Beth har suttit nere med mig och vi har kollat på någon simhoppstävling på teven. Efter att försäkrat mig om att Lucy sov djupt var det dags för Beth att säga godnatt. Och nu sitter jag här. Tjejerna sover, jag sitter barnvakt och alla mina au pair kompisar äter middag i Forres och har roligt just nu..... Inte alls avundsjuk.... XD Haha! Men det här är ju mitt jobb, och det är ju inte det jobbigaste jobbet om man säger så... Så klagar inte jättemycket :) Jag ska kanske till Inverness med Lalitha och Veronica imorgon ändå och se bio med dem (om jag hinner, för de ska åka hyfsat tidigt och jag vet inte om jag kan åka än då... Får se!!).
Well, well.... Nu ska jag kolla på någon film eller kanske läsa eller kanske skriva på min roman.... Något av det kommer jag göra ikväll iaf, kanske tom alla tre alternativen. Och jag ska faktiskt vara onyttig ikväll igen och poppa popcorn!!!!! Så säger Tjao och godnatt nu! :)
 
 

Dag 164 - Medaljutdelning!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag sovmorgon till 8 innan jag gick upp i pyjamas och åt frukost med tjejerna, Ben och Ellie. Efter att Ben och Ellie åkt iväg så ritade tjejerna lite till Frozen-musik innan vi bytte om till play-clothes och gick till lekparken utanför vårt hus. Där träffade vi Rich, Chloe och Charly och lite senare kom även Ailsa dit. Så barnen lekte med varandra ett tag innan Ailsa och Rich bjöd hem oss på en platdate hos dem och det slutade med målarfärg med mycket kladd samt lunch.
Efter lunchen var vi dock tvungna att gå hem till oss igen eftersom vi skulle till lossiemouth vid halv två! Så vi var tvungna att byta om till finkläder och göra oss fina i håret osv. Vid ett kom Ellie hem och när klockan blev halv två körde vi alla till lossiemouth för att möta Ben som nu skulle tilldelas sin nya medalj! Det var jättefräckt att vara en del av alltihop. Det spelades säckpipa när alla marscherade in och alla stod givakt när ledarna kom. Sen pratades det och alla presenterades och fick sin titel sagd osv. Ben var en av de som fick ett eget uttal! Det fanns flera som fick samma medalj nämligen, men Ben fick en alldeles egen. Och det fick Mat också (de har varit i samma grupp sen de började inom flygvapnet).
Efter detta spännande medaljutgivande (eller vad man ska kalla det) fotograferades de som ville och Dempsterfamiljen tog ett foto. Men när fotografen plåtat några gånger sa Ben och Ellie "wait, can we take another one?" Och så drog de in mig i bilden! Hihi, en del av familjen, minsann ^^
Efter detta blev det drycker i baren och mingel. Jag pratade mycket med Michelle och Michelles föräldrar. Sen tog jag även hand om tjejerna förstås så att Ben och Ellie slapp det på denna speciella dagen. Beth hittade även två nya kompisar i sin egen ålder som de lekte med. En rolig (??) sak var dock att när jag gick med Lucy på toaletten så kom Beth och de två andra tjejerna också in och Beth sa att hennes kompisar inte riktigt förstod vad en Au Pair var. Så jag förklarade det för dem och då sa de att de först hade trott att jag var deras mamma!!!! Omg! Hur många såna påståenden ska jag få här i Skottland egentligen?? Jag sa till dem att om jag skulle varit Beths mamma skulle jag ha varit 12 år när jag födde henne. Det fick dem att tänka till lite ;) haha!
Hur som helst, vi åkte hem från RAF och lossiemouth och började laga vår fredags/alla-hjärtans-dag-middag (stekta, chilimarinerade kyckligbitar, klyftpotatis, wookgrönsaker och grillade morötter) och sen satte vi oss alla (utom Ben som skulle tillbaka till Lossiemouth) i vardagsrummet och såg film och åt gott. Från början var tanken att jag och Veronica skulle ut ikväll och trotsa alla-hjärtans-dags-tramset (haha) och dansa loss hela kvällen, MEN....... Som ni vet har jag varit sjuk hela veckan och har mått lite bättre idag, men är fortfarande inte helt hundra :/ så valde att hoppa över det roliga och vila upp mig här hemma ikväll och bli frisk istället! Det slutade med Prison Break och choklad! (Singel på alla hjärtans dag = choklad, choklad, choklad!! Och tror ni jag är ledsen över det...?? Näääää!!! Kunde inte varit lyckligare!! ^^ haha!)
Jag har faktiskt fått ett valentines-kort idag! ;) samt en speciell, engelsk (skotsk??) valentine-hälsning på snapchat, men kommer inte avslöja på mig blogg vem det var från :p alldeles för hemligt för vissa av mina läsare! haha! Kortet, dock, kan jag avslöja var från en annan mycket hemlig beundrare och nära vän..... BETH!! Lilla gumman, tack för mitt fina kort!!! Blev superglad! :D bästa kortet någonsin - vem behöver ett kort från en kille när man kan få ett kort från sin superhärliga Au Pair -dotter?!?! (Haha, alla tror ju ändå att jag är hennes mamma, så kan lika gärna kalla henne min Au Pair -dotter!)
Kortet har nu fått en mycket speciell plats på min hylla i rummet, bredvid julklappen jag också fick av lilla Beth! :)
 
Nej, nu ska jag fortsätta titta på mitt Prison Break -avsnitt och kanske läsa lite i min nya bok! :)
 
Happy Valentines day everybody!! <3
Glad alla hjärtans dag allihopa!! <3
 
 

Dag 163 - Skolledighet & En Fjäril

Kategori: Allmänt

Idag var jag fortfarande sjuk, så Ben skjutsade Lucy till dagiset på Ark medan Beth (som har lov till på tisdag) stannade hemma med mig hela dagen. Vi har kollat på film, läst, pysslat med pärlor, ritat, sovit(jag) och vid tre åkte vi till biblioteket och var lite där. Jag hade då precis tagit en tupplur samt käkat nya tabletter så mådde lite bättre. Har även lyckats läsa ut min bok (starcrossed) idag så på biblioteket började jag läsa en ny (City of lost souls, dvs den femte och sista boken i the mortal instruments -serien!!!) Vid halv fem hämtade Ben Beth för att de skulle iväg och kolla på en sak. Samtidigt hämtade jag Lucy från dagiset. Väl där såg jag att hon hade fått en ansiktamålning idag! Så hon var inte längre Lucy Lou, utan nu var hon butter-Lucy-fly! XD haha, sötnos! Vi ritade lite där hemma innan de andra kom hem och då fick tjejerna sin middag som jag förberett och sen tillagade Ellie min, hennes och Bens mat. Efter vi ätit den lite snabbt så stack jag iväg till Mat och Michelles hus (vid sju) för att sitta barnvakt igen. Där bjöd de mig på en supergod cupcake som jag mumsade på medan jag kollade på några avsnitt av prison break. Tror inte det blir en sen kväll ikväll heller, förmodligen som senast (i måndags). Tjejerna har varit väldigt snälla mot mig ikväll och sovit under hela tiden jag har varit här. Imorgon fortsätter lovet och då ska både Beth och Lucy vara hemma med mig. Förhoppningsvis får jag lite sovmorgon men....... Skulle faktiskt inte tro att det blir någon :p haha, får sova i soffan medan de har pyjama-morgon!! XD
 

Dag 161 - Höga temperaturer...

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte alls mått bra.. Tror jag har haft feber, och har haft huvudvärk och mått illa mest hela dagen. Nu på eftermiddagen/kvällen stod jag inte längre ut och svalde därmed två tabletter. Vilket resulterade i att jag mår lite bättre nu, men låter mig inte luras för det..
Hur som helst vaknade jag och mådde bra, så jag skjutsade Lucy till Mat och Michelle som tog henne till Ark childcare, och sen körde jag Beth till skolan. Därefter kom jag hem samtidigt som städerskan och jag bytte lakan i tjejernas sängar, tvättade en massa kläder och vek och sorterade en massa tvätt. Sen la jag mig i mitt rum och läste i min bok. Det var här jag började få huvudvärk och snart därpå kom illamåendet.. Så jag beslöt mig för att sova lite och gjorde det i kanske 40minuter innan mitt alarm ringde som sa att Mat skulle komma hem med Lucy då (de var så snälla och skjutsade henne hem med!). Så när Lucy kom hem gjorde jag lunch till henne och sen satte jag igång en film medan jag sov lite i soffan bredvid. Hon var mycket duktig och snäll som var tyst och lät mig sova. Jag hade sagt att jag kunde sova på ovanvåningen men hon ville så gärna att jag skulle vara kvar i rummet.. Lilla stumpan!
Sen blev klockan tre och vi körde och hämtade Beth. Jag hade fått i mig lite lunch jag med mellan mina tupplurer och mådde lite bättre men det var fortfarande illa...
När jag, Beth och Lucy kom hem igen så satte Beth sig med läxan och Lucy målade lite. Vid halv fem började jag laga maten för kvällen - beef stirfry med ris. I stirfryen var det biffkött, sockerärtor, gröna bönor, morötter, broccoli, purjolök, vitlök och minimajs. Så det blev riktigt gott och krispigt!! Det första Lucy sa när hon såg maten jag lagt upp på tallriken var "yummie, yummie, yummie!" Och det sa hon flera gånger om under måltiden xD haha! Vilket jag tycker är ett mycket gott betyg eftersom Lucy ibland har lite svårt för att äta middagarna om kvällarna. Denna kvällen gick allt ner utan några som helst problem! Hon sa till och med att hon gillade majs igen (vilket hon tydligen inte gillade innan...) haha, det går fram och tillbaka med dessa små töserna!
Beth tyckte också jättemycket om min stirfry och jag håller verkligen med dem. Ibland känner jag mig bara så duktig - haha, jag vet, det är mitt ego som talar! XD
Dessutom sa Beth idag att hon verkligen gillade mitt halsband - en ängelliknande berlock som jag fått av min mamma - så blev extra glad när hon sa det! Mina tjejer är verkligen de bästa barnen man kan ta hand om som Au Pair (Trots deras olika tantrums..... Som kommer lite då och då xD)
Hur som helst kom Ben hem när vi snart var klara med middagen och han visade oss de fyra medaljer han fått från sitt jobb. Tre av dem har han haft sen innan, men det fanns en ny, fjärde medalj som han tydligen ska bli tilldelad offentligt snart. Det är den andra på bilden nedan och står för hans tjänstgörande i Afghanistan.
Efter att vi sett bens medaljer och barnen ätit upp bytte barnen om till pyjamas innan Ben körde iväg igen för att hämta Ellie på tågstationen vid sju. Sen ska de också få äta sin kvällsmat!
Jag däremot ska läsa lite i min bok och sen ska jag gå och lägga mig tidigt och hoppas på att min feber försvinner till imorgon.
 

Dag 160 - Svanar & Solsken

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag med halsont och hosta... => inte så jättebra att åka och bada med Lucy idag. Dessutom hade Lucy fortfarande lite hosta kvar, så jag och Ben kom överens om att det inte skulle bli någon simning denna veckan heller.
Hur som helst körde jag och lämnade tjejerna sen körde jag till home bargains och köpte lite småsaker som jag behövde. Köpte dessutom en res-våg, dvs en sån liten mätare som man väger resväskor med! :D har velat ha det här så länge (vi har en hemma i Sverige) för jag har vägt mina väskor med hjälp av en vanlig kroppsvåg, vilket inte alltid ger rätt resultat. Så nu när jag såg att de sålde såna vågar på home bargains för bara £2 (20kr!!!!!) tvekade jag inte ens. Kommer kännas så mycket bättre inför kommande flygresor! :D
Efter home bargains körde jag inom Boots och köpte ögonbryns- och ögonfransfärg och efter det körde jag hem igen. Där tog jag det lugnt (eftersom jag inte mår bra i halsen valde jag att inte gå på body pump idag) och tvättade lite och sen såg jag på film och skrev på bloggen innan det var dags att köra och hämta Lucy.
Eftersom vi inte skulle iväg på simning så körde vi och parkerade på biblioteket för att sen gå till lekparken bredvid.  Där finns även en liten damm och just idag, i det fina soliga vädret, hade två svanar kommit till den lilla dammen. Så jag och Lucy stannade och kollade på dem lite. Därefter lekte vi en massa på lekparken - jag pratade med många av de andra föräldrarna/farföräldrarna som var där med sina barn/barnbarn och sen avslutade vi lite snabbt inne på biblioteket innan vi körde för att hämta Beth. Var en mycket mysig eftermiddag med Lucy idag, istället för vår vanliga simning. Tack tack tack soliga väder för att du har kommit tillbaka! Nu får du jättegärna stanna kvar också :)
Efter att vi hade haft ett litet mellanmål hemma körde jag, Beth och Lucy till lossiemouth och Beth simmade i sina vanliga 30minuter. Därefter körde vi hem igen och mötte Ben som kommit hem från jobbet. Han lagade omelett till sig och tjejerna medan jag åt resterna från den goda (men starka) curryröran Ellie gjorde i fredags.
När Ellie sen kom hem vid sju var det dags för mig att gå till Michelles och Mats hus för nu var det dags att sitta barnvakt igen :)
Sitter i deras vardagsrum nu. Sophie och Jessica sover på ovanvåningen och jag har haft måndagsmyskväll med film och brasa tänd. Just nu håller jag på och pratar (via viber) med Agnes och Martina samtidigt som jag studerar Michelle och Mats stora Australien-tavla. Det är en stor karta och jag har precis följt Martina och Martins spår längs med sydöstra kusten. De är ju i Australien och backpackar nu! Följer deras blogg och det är så himla intressant att läsa om alla ställen de besökt! :)
Iaf... Jag tror inte det blir så himla sent ikväll innan Michelle och Mat kommer hem, men antar att jag kommer gå och lägga mig direkt när jag kommer hem till mig sen. Det är en dag imorgon med ;) 
 
 
 

Dag 158&159 - GLASGOW

Kategori: Allmänt

Här kommer den lilla versionen av min, Lalithas och Veronicas jätteroliga och trevliga weekend i Glasgow! Staden som är berömd för dess shopping! (Haha undrar lite om det är jag som kommit på att den är berömd för dess shopping... Men det är vad alla säger - att det finns så måååånga affärer att shoppa i där! Och sant är det!)
 
Hur som helst: i fredagskväll kom jag hem vid ett och gick och la mig bums. Sen ringde klockan vid 4.30, så jag kunde snooza till 5.15 då jag gick upp och fixade allting. Körde till tågstationen tidigt så att jag inte skulle missa tåget som gick 6.58och sen bar det av mot inverness!
I Forres hoppade Veronica och Lalitha på (Veronica hade sovit där inatt för de hade träffats kvällen innan, men eftersom jag var barnvakt kunde inte jag vara med :( oh well!)
Iaf, när vi kom till inverness gick vi till starbucks så att V och L kunde få sitt morgonkaffe och sen gick vi till busstationen och väntade på att vår buss till Glasgow skulle komma. Vi körde därifrån vid 8.30 och kom fram i Glasgow ca 3 och en halv timme senare..... Låååång tid på buss!! Men det var okej :) 
Bussresan visade oss ju fantastiska landskap fyllda av sjöar, berg, skogar och dalar på vår resa. Man förstår verkligen att man befinner sig i Skottland när man kör igenom det. Allting är så himla fint!
Resan började med grön och fin natur med solsken som skimrar på vattnet och sen vinterlandskap på bergen! 
Såg till och med några renar (iaf tror jag det var renar - de hade horn! Och det var inte getter, tro mig, jag kan se skillnad på renliknande djur och getter! Det kanske var hjortar....?) Men efter vinterlandskapet blev det regnruskigt och tyvärr regnade det lite i självaste Glasgow när vi kom fram... Men hänger inte läpp för det! Vi skulle ju ändå shoppa ;)
Hur som helst fick vi även mumsmums på bussen. Nämligen scones med aprikossylt! Aldrig vågat smaka sylt på macka/scones innan men nu smakade jag och mums!!! Jättegott ju!!!! Så mycket godare och roligare än bara smör! Lite senare fick vi shortbread också! Den här bussresan var ju riktigt lyxig ;) haha
 
Väl i Glasgow gick vi först och åt en liten snabb lunch på ett café och sen begav vi oss till Lewis shoppingcentrum. När klockan närmade sig två incheckning på vårt hotell) tog vi taxin dit och lämnade våra tunga väskor. Sen åkte vi tillbaka till centrumet och alla shoppingplatser. När kvällen kom hade jag köpt ett par gröna jeans (en storlek mindre än de jag har nu!!! YES!!), ett par leggins i grönaktig nyans, en mintgrön sommarklänning och en finare, mer detaljerad klänning från forever 21!! Denna i turkosaktig färg. Jag gillar grönaktiga färger helt enkelt! Haha! Så visst, jag köpte inte jättemycket i staden som är berömd för dess shopping (nu sa jag det igen...!) men kände att jag inte hittade så himla mycket mer :p
Efter detta började vi bli hungriga iaf, så vi letade upp en restaurang som Lalitha varit på innan och som hon tyckte var bra. Där fick vi ett bord och beställde in varsin gigantisk hamburgare. Lalitha tog med biff i sin medan jag och Veronica tog kyckling. Jag ska bara säga en sak: GOTTTT!!!! Okej, det blir kanske lite flera ord (ni vet ju att jag bara älskar att skriva....) min hamburgare bestod alltså av bröd, såser, kycklingfilé, smält ost, oliver, soltorkad tomat, sallad, vanlig tomat, rödlök samt lökringar... Och så fick man superkrispiga, potatisfluffiga pommes till det. ÅÅÅÅH VAD MÄTT JAG BLEV!! Fast det stoppade oss inte från att beställa in efterrätt ;) jag valde mellan en vit choklad cheesecake eller vaniljglass med mango, ananas och nötter. Blev tillslut cheesecake för V och L men ananasen lockade mer hos mig!
Och när efterrätterna kom in... då böev vi alla lite wowiga i ansiktet.. Det var så himla fancy! Såg fantastiskt ut och det var verkligen jättegott! Skojar inte när jag säger att det var en del av himlen och (tyck nu inte att jag är konstig) men vi alla fick nog en matorgasm när vi smakade på cheesecaken....... Hahahahahahah!!!!!!!! XD den bara smälte i munnen! Fast jag tycker att jag valde rätt med mina frukter och nötter, de var sååå goda efter en stor middag. Cheescaken var ju ganska fyllig den med så V och L blev riiiktiiigt mätta.... ;) haha.
Hur som helst, efter detta åkte vi tillbaka till hotellet, stannade till uppe på rummet och lämnade våra saker och åkte sen ner till baren på hotellet och satt och snackade massor om allt :) mycket trevlig kväll med underbart sällskap! Och mycket skratt har det varit idag! Aj, magvärk! Både pga maten och allt skratt xD haha!
När det väl blev dags för sängen la vi oss ner med stora leenden. Det var så skönt för fötterna och benen och huvudet efter en såååå lång dag att vara få ligga ner i en skön hotellsäng. Innan vi somnade kollade vi lite på snuten i Hollywood på teve som tydligen visades sent. Sen somnade vi alla snabbt. Elle ja, jag hörde att Lalitha hade somnat innan jag själv gled in i drömmarnas värld och tror att Veronica slumrade till snabbt därpå.
 
Nästa dag vaknade vi runt åtta och gjorde vid oss i lugn och ro. Vi gick sen ner och åt frukostbuffé på vårt trestjärniga hotell. GOTT! Åt massor (hehe) bl.a. Müsli, äggröra, frukt, tomat, svamp, någon sorts friterad pannkaka(?) samt crossiant(ifall det stavas så...) gott var det iaf! Och mätt blev man..
Efter detta checkade vi ut från hotellet och tog oss med taxi till ett museum - Kelvingrove Art Gallery and Museum - där vi gick och kollade på allt från stora och små djur, utdöda och levande, till konst i form av tavlor och olika statyer. Det var riktigt fräckt! Och stort! Haha det tog aldrig slut! Vid en utställning fanns det även ett test man kunde göra som handlade om vilken typ av man som man skulle välja om två ville ha en. Den ena var den ödmjuka, snälla och kärleksfulla mannen och den andra var den kaxiga, tjejtjusiga, flirtiga mannen. Man fick en fråga och sen två alternativ att väljs mellan - det kärleksfulla eller det kaxiga/flirtiga. Gissa vem jag fick som resultat...... Kille nr2! Hahaha oooops! 
Hur som helst var det kul och mysigt att spendera förmiddagen på ett museum! Efter detta tog vi taxin in till busstationen där Lalitha låste in sin väska i ett skåp och jag låste in min mobil i ett skåp..... Ett skåp som man kunde ladda mobilen i!! Hur bra som helst! Jag hade nämligen använt upp ganska mycket av mitt batteri genom att ta så många bilder på all konst... Haha, så var i desperat behov av en laddare inför bussresan hem. Fy om man inte kan lyssna på musik liksom....
Så jag hade sån himla tur som hittade detta skåpet! Man kunde ladda alla former av mobiler där och det kostade £2 för 50min vilket räckte gott och väl. Så vi lämnade min mobil i skåpet (läskigt!! Även om jag hade nyckeln) och sen gick vi och åt en sen men liten lunch på pret medan vi väntade. Och gissa vem vi såg där!!!! IRONMAN! Hahahahah! Han och en kompis åt lite lunch de med, men pga kostymen kunde stackars Ironman inte sitta ner så han fick stå och äta sin lunch.. Haha!
Efter vår lunch och återföreningen med min kära mobil gick vi mot shoppinggatorna och fortsatte där vi avslutat igår. Blev faktiskt fyra fler inköp idag! En kavaj, en ögonskugge-palett i gröna nyanser, samt två par trosor från Primark! ;) Huhu..
När klockan närmade sig halv fem började vi dock gå tillbaka mot busstationen och då stötte vi minsann på Ironman igen! Haha, denna gången vinkade han glatt på oss! ;)
Såg även en kille som spelade säckpipa och återigen kände man känslan av att man verkligen befinner sig i Skottland! Gillar de här små trudeluttarna på säckpipa :)
Vi väntade på bussen en stund - nu mycket trötta i axlar, fötter och ben.. Och i huvudet.. I hela kroppen faktiskt! Men till slut kom den och vi fick hoppa på! Var riktigt skönt att få sätta sig ner i den varma och sköna bussen och mumsa på lite digestive-kex och vindruvor. Läste ganska mycket på denna resan, ca 50 sidor i min bok hann jag med och då lyssnade jag ändå ganska mycket på musik/sov också ;)
När bussen var framme i inverness gick det ett tåg inom fem minuter så vi rusade till tågstationen och hann precis med tåget - Puh! Underbart! Där slapp vi vänta på nästa tåg i 45min! :D var hemma igen i Elgin vid tio, efter att ha kört Veronica hem. Då tittade jag faktiskt lite på en film innan jag somnade gott. Sjukt rolig helg har det varit! Tack så mycket Veronica och Lalitha för denna resan! :D
 
((Kom precis på att jag nämnde att det här var den "lilla" versionen... Hahaha! Som om jag någonsin kan skriva den lilla versionen.....)) 
 
 
Här är bilderna från vår lilla resa!
 
Dag 1 
 
 
Dag 2
 
 

Dag 157 - Bokfrossa & Barnvakt

Kategori: Allmänt

Började dagen med zuuuummbaaaaa! Underbar start, verkligen. Sen stannade jag kvar på leisure centret och tog en dusch där. Efter det körde jag hem en snabbis innan jag körde för att hämta Lucy på hennes dagis vid tolv. Efter detta åt vi varsin wrap (Lucy ham och jag cheese) till lunch, samt några vindruvor och lite yoghurt för Lucy.
Sen lekte vi tillsammans i vardagsrummet, först med Mr Potatohead (från Toy Story), sen med Dora the explorers ryggsäck, och sen med hennes balett-dress-up-docka! Därefter kom Ellie hem! Så hon ställde sig i köket och gjorde lite cakepops och vi pratade en massa om allt möjligt.
Vid halv tre körde jag och parkerade vid biblioteket (Ellie var hemma med Lucy) för att sen gå upp till skolan och hämta Beth. Därefter gick vi tillbaka till biblioteket och lämnade tillbaka en massa böcker som tjejerna har lånat. Vi hämtade nämligen ut en lista igår på alla böcker Beth och Lucy har lånat så vi kan hitta dem där hemma och sen lämna tillbaka dem. De lånar nämligen 100% mer än vad de lämnar tillbaka! Okej, så efter idag kanske det har gått ner till 90%.... Hur som helst hade vi några av böckerna med oss så vi kunde lämna tillbaka dem. Sen lät jag Beth sitta lite vid datorn, samt läsa i några böcker innan vi gav oss av därifrån. Dock lämnade inte jag biblioteket tomhänt denna gången.... Jag hade gått omkring bland alla vackra böcker och stannat upp på flera ställen. Slutade med att jag lånade 6 av dem.... Hrm, ja, ni läste rätt. Men så är det när man har en ofantligt stor kärlek till böcker!!! Och ja, jag är en boknörd. En STOR boknörd. Och jag är inte rädd att erkänna det!! Så det så!!
Efter biblioteket och min bokfrossa körde vi även inom aldi så jag kunde köpa lite snack till den långa tåg&buss-resan till Glasgow imorgon. Blev digestivekex (MUMS!) och dessutom har jag choklad hemma som också ska packas med. Hehe, inga nyttigheter denna helgen! Ska unna mig massor i staden som är berömd för dess många shoppingcenter! :D (och då menar jag unna mig i både mat- och kläd-väg.... ;D)
Sen körde vi hem till Ellie och Lucy igen och vi alla hjälptes åt att laga fredagsmiddagen. Pizza på tortillabröd för Beth och Lucy och en supergod, superstark currygryta med kikärtor, linser och grönsaker till mig och Ellie. GUD VAD GOD!!!!! Och HJÄLP VAD STARK!!!! Drack massor av vatten, men mmmmmmm.... Äter gärna den röran igen! Älskar Thai-inspirerade curryröror! :D
Därefter gick jag upp och gjorde min sista-minuten-packning inför glasgow, samt packade väskan inför mitt kommande barn-sittar-pass ikväll. Skulle nämligen till Ali och Al och sitta barnvakt för Georga och Jamie igen. Och här sitter jag nu. Efter att ha pratat med Ellie och sagt hejdå till henne och tjejerna körde jag till Lossiemouth vid halv 8. Georga är tydligen sjuk med hög feber, så Ali har varit lite tveksam hela kvällen om hon ska ut eller inte. Stället de skulle till var nämligen en halvtimmes körning iväg så hon mådde inte så bra vid tanken på att lämna stackars Georga ifall något skulle hända. Så efter lite om och men och några samtal med sina vänner beslöt sig hon och fem andra tjejkompisar att träffas och gå ut här i Lossie istället! Så då blev iaf barnvakten av! Innan Ali och Al stack vaknade Georgea och var lite hungrig (hon gick och la sig efter fem redan, pga sin feber) så Ali hämtade lite yoghurt till henne och sen satt hon här bredvid mig i soffan och smaskade i sig den. Därefter bar jag upp henne och hennes gose-katt till sängen igen och stoppade om den lilla sjuklingen. Gose-katten blev också omstoppad minsann! Han får ju inte frysa... Georga är sååå söt, verkligen!!! Åh, hur kan man vara så kär i så många olika småbarn här i Skottland. Vart man än vänder sig finns det småbarn som får en att le stort varje gång men ser dem. Älskade gullepluttar! ^^
Nu är klockan halv nio och Ali och Al är på nedervåningen med deras kompisar som nu ska gå ut i Lossiemouth (även killarna har bestämt sig för att gå ut i Lossie, de med, så alla ändrade sina planer tydligen xD Men desto roligar för dem!) Tror de snart ska börja bege sig utåt, och då ska jag sätta igång lite prison break eller en bra film och mumsa i mig vindruvor, ananas och choklad med mandel!
Imorgon ska lämna huset klockan 6.30 för att ta tåget till Inverness med Lalitha och Veronica 6.58... Önska mig lycka till att ta mig ur sängen!!! xD Sen bär det av mot GLASGOW!!!!
 

Dag 156 - Samtal med Agnes

Kategori: Allmänt

Idag lämnade jag Beth på skolan och sen Lucy på the Ark. Därefter körde jag till stan för att kolla runt lite samt kolla upp några böcker till min faster. Innan jag kommit till bokaffären träffade jag dock grannen Ailsa och hennes son Charlie! Så vi pratade lite och gick tillsammans en bit och hade allmänt trevligt. Vi såg även Emma, vår andra granne! Det roliga med detta var att vi träffades på ett ställe man inte brukar vara på så ofta och vi bor verkligen ett, två, tre bredvid varandra. Först Emmas familj, sen min familj och sen Ailsas! Haha, skumt!!!!! Hur som helst kom jag till slut till bokaffären där jag beundrade alla fina böcker - utan att köpa något! Jag är så duktig ibland som står emot viljan att köpa bok efter bok efter bok!!! ;D
Efter ett tag i stan körde jag hem igen och då ringde Agnes mig på skype (vi hade bestämt möte dagen innan!) så vi pratade en massa som vi alltid gör, trots alla tekiska problem och högtalar-fel på skype. Var mycket, mycket, mycket roligt att prata med henne igen! Hon ska iväg och jobba som underhållare på ett hotell på Cypern i sommar så då ska förmidligen jag och Martina komma och hälsa på!!! Om vi har råd och tid förstås... Men jag vill verkligen hälsa på, så ska göra allt jag kan för att komma dit! :D Detta pratade vi iaf bl.a. om samt en massa andra saker som jag inte ska rabbla upp här :P
Efter samtalet med Agnes åt jag lunch (biffarna som jag gjorde igår + grönsaker) sen tvättade jag lite och tog det lite lugnt.
Vid tre hämtade jag Beth och vi körde som vanligt till biblioteket (det har blivit vår lilla grej på torsdagar!) och vi hade mysigt och trevligt där. Vid halv fem hämtade vi Lucy och sen körde vi hem till huset där Ellie redan var hemma! (Ben är iväg, han åkte till London tidigt imorse och ska komma tillbaka på lördag). Så ELlie lagade lite mat till Beth och sig själv medan jag gick upp på ovanvåningen och vilade lite (mådde inte jättebra på kvällen..) samt packade inför min, Veronicas och Lalithas Glasgow-resa i helgen! Yeay! :D
Därefter gick jag själv ner och åt middag - biffar igen! Och tro det eller ej, men man blir aldrig trött på dessa biffarna! De är alldeles för goda! Därför är det perfekt att göra ett gäng på samma gång så man kan äta det som lunch/middag ett par dagar och sen kan man göra något annat om man vill det! :)
Nu ligger jag i sängen igen och har precis kollat på ett avsnitt av Americas next top model. Klockan är bara 20.06 hät så ska försöka vara uppe minst en timme till innan jag försöker sova. Det hände så mycket igår till sent på kvällen så jag kunde inte riktigt somna förrän typ 1 på natten, pga av att jag var så uppspelt och tänkte på allting. Och i morse gick jag upp kvart över fem - jag skojar inte... 05.15!!! eftersom det var då Ben gick upp och jag vaknade av det. Sen kunde jag inte somna om igen, kände inte riktigt för det heller, så jag gick upp..... SUCK Amanda! Konstigt att du är så trött nu? Till råga på allt ska jag ta tåget till Inverness klockan 7 på morgonen på lördag och sen buss därifrån till Inverness. Så jag skulle behöva en tidig kväll imorgon med. Men nejdå.... Jag ska sitta barnvakt hos Ali och Al! xD Oh well.. Har ett antal timmars resa framför mig på lördag morgon så då kan jag ju alltid passa på att sova lite extra! ;D

Dag 155 - Skype & Påsklov!

Kategori: Allmänt

Idag började dagen som vanligt med att gå upp med barnen och sen skjutsa dem till dagis och skola. Idag var det fröknar på dagiset så det var inte stängt! Bra!
Efter detta dansade jag Zumba med babs som ledare, åh tillbaka till det rätta! XD haha. Dock var det två nya låtar idag (en som inte var jättespännande och en lite roligare) men de hade tagit bort den roligaste av alla - cowboy-dansen med Aviciis Wake Me Up.... Den var absolut min favorit.. Men nu är den borta :( Aja, man måste ju ha lite nya låtar då och då annars tröttnar man väl :p
Efter Zumban satte jag mig i cafeterian på leisure centret och läste i min bok fram tills det var dags att hämta Lucy från dagiset vid tolv. Tycker det är mycket skönare att sitta här och läsa än att åka hem och läsa och sen köra iväg igen :p 
Efter att jag hämtat Lucy körde vi till Aldi och köpte köttfärs och majs och andra frysta grönsaker. Detta ska jag göra biffar av som jag kan äta ikväll samt till lunch och eventuellt fler kvällsmåltider. Ikväll är det nämligen pastabake på menyn, vilket jag inte är supersugen på ;) men biffar med mycket krydda.... MUMS! Dock har vi ju inte den där äkta nötfärsen som finns i Sverige här, eller iaf tror jag inte det.... Vet inte vad det heter isf :p men turkey-mince är tydligen väldigt bra och fettsnålt enligt Ellie och det är oftast det vi har i cottage pie (shepards pie) här och det är alltid gott :) så det är vad jag letade efter idag! Men självklart hade de inte det på Aldi.... Så det fick bli någon vanlig mince, som såg helt okej god ut :) hade mer fetthalt än Turkeymince antog jag men det blir nog bra ändå! ;) och det blev minsann gott när jag smakade på kvällen!! Smakade typ som nötfärs, så det blev ju toppen! ;D
Hur som helst, efter Aldi och våra matinköp körde vi hem och åt lunch. Samtidigt plattade jag ut 11st biffar som jag skulle steka senare. Därefter tog jag en snabb dusch och sen lekte jag och Lucy lite med dockskåpet och ritade lite innan det var dags att byta om till balett-kläderna och köra till Community centret där tjejerna dansar. Där träffade jag som vanligt Hayley och hennes mellersta dotter, Claudia (yngsta dottern, Mabel dansar ju med Lucy). Sen bar det av hem igen och jag förberedde pasta baken till familjen samt mina biffar!
Måste erkänna att när jag skulle skära en liten ostbit från en större ostbit som jag sen skulle riva över pasta baken så råkade jag knäcka kniven som jag använde...... Ooooops! Som tur är var det en av de billiga som familjen har många likadana av! ;) så det gjorde inget! Puh! Men inte visste jag att jag var så stark... ;) haha! 
När Ben kom hem vid fem var pastan i ugnen och jag gick upp på mitt rum för att prata med min faster på Skype. Åh längtat efter detta samtalet hela dagen! :D kära faster Lina! Som jag saknar dig! Och självklart min underbara Guddotter Julie och ingifta farbror Simon också!!!! Dessutom har de skaffat en ny hund (sen fina Matts sorgligt har gått bort.....) som heter Ozzy! Han var fantastiskt fin! :))))
Tack för ett trevligt samtal fina faster Lina och Juliebus! Saknar er!!
Efter detta gick jag ner och åt min egen kvällsmat, som bestod av två biffar och kokta grönsaker. Därefter kom Ellie också hem och vi alla satt nere i vardagsrummet och tog det lugnt. Snart hämtade jag dock min dator och skrev ut bussbiljetter inför Glasgow-helgen och sen ringde min pappa på Skype (eftersom jag bett honom om det) och vi pratade om mitt eventuella påsklov i Sverige! Eftersom Ellie själv har påsklov på 6 veckor i april/maj så har hon sagt att jag kan ta ledigt då med om jag vill. Så detta har jag kollat upp! Och minsann........
FLYGBILJETTERNA HEM TILL SVERIGE I PÅSK ÄR BOKADE!! Jag kommer vara hemma i Sverige mellan den 4april och den 28april!! :D Tjihoo!
Så jag och pappa pratade lite till efter detta om allt möjligt och sen fick vi säga godnatt när klockan närmade sig sent...
Jag har pysslat med en liten sak här hemma efter det och sen har jag även pratat en massa med Agnes och Martina på viber :) även med Lina lite till för vi kände att vi inte riktigt hann prata om allt när vi skypeade ;) haha!
Har varit en fullsmockad dag!! Och på ett RIKTIGT BRA sätt!!
Älskar när tiden flyger för att man har så mycket att göra och så mycket kul!
Ser fram emot så mycket nu! Om exakt tre veckor idag kommer mina föräldrar och hälsar på. När de åker hem är det mars månad och då ska jag bara vara här den månaden ut innan jag åker hem till Sverige på påsklov. Därefter kommer jag tillbaka hit och då är det snart maj! Och då kommer det vara härlig vårkänsla i luften och jag kommer leva livet som Au Pair med min härliga familj och mina kompisar här!
Livet leker just nu, så är det bara!
 
 
 

Dag 154 - annorlunda Zumba-pass!

Kategori: Allmänt

Idag mådde Lucy lite bättre så det blev dagis för henne denna tisdag. Hon fik skjuts in av Michelle och Matt, sen hämtade jag henne vid halv tolv. Då åt vi lunch och sen hade vi quiet time eftersom hon hade börjat hosta en massa under lunchen igen. Snart fick jag även veta av Ellie att hon också var på väg hem (hon skulle egentligen inte vara hemma förrän nio ikväll) eftersom Hunt tydligen inte mådde så bra hon heller.. Alla är sjuka här nu! Lucys andra dagis (st Sylvester) som hon är på mån, ons och fre, var stängt idag för de hade för lite fröknar till så många barn! Alla var sjuka! Sjukt ju! ;p haha
Nej, skämt åsido, Ellie kom alltså hem runt två och då pratade vi lite osv innan jag körde och hämtade Beth och Ellie tog en tupplur på ovanvåningen. När jag och Beth kom hem slöt sig Beth till Lucy som kollade på cbeebies innan Lucy gick upp åå ovanvåningen och slöt sig till sin mamma för att ha en liten nap hon med.
Därefter har vi tagit det lugnt. Ellie kom ner vid fyra och kom började göra en massa cakepops, vilket Beth hjälpte till med. Samtidigt började jag laga maten - italienska köttbullar i tomatsås och italienska kryddor. Därefter bytte jag om till träningskläder och vid 18.45 gick jag på ett Zumba-pass! :) resten av familjen åt mat innan jag åkte men jag ska äta nu när jag kommit hem från träningen!
Det var ett roligt Zumba-pass, dock inte lika kul som det jag är van vid med Babs. Det här passet kändes mer som Hip hop än äkta Zumba... Haha men mycket cardio var det minsann! Puh!
Dessutom hade detta passet skojiga stretch- & styrkeövningar där man jobbade med en annan. Träffade en tjej i min ålder och vi hade kul ihop medan vi plågade våra muskler! XD haha!
Det roliga var att vid en övning sa ledaren "Så här! Precis så här ska man göra!! Kolla på dessa tjejerna!" Och gestikulerade alla i salen att kolla på oss! :p haha! Man blev lite glad då, för tydligen var det många som gjorde fel, men jag och min partner gjorde det helt utmärkt minsann! ;) haha!
Nu är jag iaf hemma och ska äntligen få äta lite kvällsmat (jag har lagt undan några köttbullar som jag ska äta nu och ha lite majs till tänkte jag, mums!)
Och om blogginlägget känns kladdigt och stressat är det för att jag är jättehungrig just nu!!! Så nu ska jag äta, tjingeling! 

Dag 153 - Hemma med sjuk tös

Kategori: Allmänt

Igårkväll när Lucy skulle sova hostade hon jättemycket. Det var hemskt att höra på - hon var så ledsen. Det tog riktigt lång tid för henne innan hon tillslut lyckades somna och då hade jag, Ben och Ellie redan bestämt att det inte skulle bli någon simning för Lucy nästa dag (dvs idag). Vi skulle även kolla på morgonen hur hon mådde om hon skulle till dagiset eller inte.
 
Så imorse när jag gick in för att väcka tjejerna kollade jag läget med Lucy och det första jag la märke till var att hon fortfarande såg krasslig ut. Dessutom hostade hon fortfarande lite då och då. Så efter att vi hade gjort de första vanliga rutinerna på morgonen och Ben till slut kom ner han med, beslöt vi oss för att Lucy skulle stanna hemma idag. Så jag och Lucy körde Beth till skolan och sa hej då till henne och efter det körde jag och Lucy hem igen. Där bäddade jag ner henne i soffan och hon fick kolla på en massa filmer hela dagen. Det blev först Alvin & gänget 3, sen blev det Hitta Nemo och till sist Rio. Mellan filmerna har hon även fått i sig ett päron och lunch. Dessutom försökte jag få henne att sova en liten stund men hon hostade så himla mycket då (det är värst när hon ligger ner) så det blev ingen lång tupplur.... Mitt i sista filmen kände jag att nej.. Jag vet inte om det är så himla bra att köra iväg med henne någonstans just nu så jag hörde av mig till Caroline och frågade snällt ifall HoB kunde hämta Beth från skolan när hon ändå hämtade Toby. Det var inga problem! Så snällt! :) så efter tre kom hon och släppte av Beth och jag tackade så mycket.
Därefter var den sista filmen slut och Beth gjorde sin läxa, Licy ritade och jag började laga maten inför ikväll - risotto med bacon och squash. 
Jag har pratat med både Ben och Ellie idag och uppdaterat dem om deras sjuka dotter. Snart kom även jag och Ben fram till att om Lucy inte mådde bättre senare så skulle vi hoppa över Beths simning också. Det kanske tar för mycket på Lucys krafter om hon följer med mig dit osv. Från början skulle Ben komma hem innan Beths simning så att en av oss kunde följa med Beth och en kunde stanna hemma med Lucy.
Men tydligen hade Ben ett möte när Beths simning skulle börja så det gick inte så vidare bra.... Hur som helst sa han att vi kunde skippa Beths simning idag och bara stanna hemma och låta tjejerna vila sig. Vilket var en skön känsla för mig med för jag har inte mått så vidare bra jag heller.. Igår mådde jag så dåligt att jag tog en tupplur på två timmar och idag har jag både snörvlat och hostat lite.. Dessutom varierar jag mellan att vara varm och kall.... Hmm... Ska jag också bli sjuk nu eller? -.- suck! Alla verkar vara lite halvkrassliga nu dock så det är väl inget man kan undvika direkt..
Hur som helst: medan risotton kokade på spisen kallade jag ner tjejerna och satte på ytterligare en film till dem så de (spc Lucy) lugnade ner sig lite innan Ben och ellie kom hem och vi kunde äta. Jag förberedde lite grönsaker (majs, broccoli, morötter och blomkål) till mig själv för var inte jättesugen på risotto.. XD
Nu har vi ätit iaf och Ellie är uppe och nattar Lucy. Det blev sent för mig igår så jag ska minsann somna tidigt idag! Men först blir det lite egentid med min bok eller med Prison Break! ;)
 
(Läser en ny bok nu förresten: Starcrossed!)
 

Dag 151 - Alltid en timme tidig!!

Kategori: Allmänt

Jag har haft en väldigt slö och härlig lördag idag med sängliggande och Prison Break -tittande. Har faktiskt tittat klart på hela säsong 1 idag!! Fy vad bra den här serien är!!! :D
Dock kändes det som att jag hade varit stilla på tok för länge när klockan blev fyra (även om jag hade en låååång sovmorgon) så jag klädde på mig träningskläder och gick ut och gick en runda i det friska vädret. Jag gick även inom stan och köpte en hemlig grej (haha, ni kan allt få undra vad för hemlig grej detta är! Kan inget säga, även om det bara är en av mina läsare det är hemligt för ;) det är så det är att ha en offentlig blogg!)
Hur som helst köpte jag den här hemliga grejen och sen köpte jag dessutom lite proviant inför kvällens barnsittar-pass. Proviant som i...... CHOKLAD! Yum, yum, yummie! Haha :)
Sen gick jag hem igen och packade min datorväska med dator, bok och provianten.
Därefter åt jag middag med Ben, Beth och Lucy (Ellie ska ut ikväll så hon ska äta där) och sen var det snart dax för mig att köra till Alison (kallas Ali) och Al för att sitta barnvakt hos dem och deras två små barn. Dock när jag kört hela vägen till Lossiemouth kommer jag på att jag självklart har glömt laddare till datorn..... Typiskt!!! :(
Aja, finns inget att göra.. Jag hälsade på Al i dörren och fick veta att Ali var på ovanvåningen och nattade barnen. Dessutom, efter ett tag, fick jag veta att de inte behövde mig förrän vid åtta. Jag trodde det var sju.... Så jag var en el timme tidig! Åååååhhhhh nej...... Kan man känna sig mer dum? Haha! Men det var ingen fara, Ali hade tydligen skickat ett sms som sa att jag inte behövde komma förrän åtta vid fem-tiden, vilket jag inte hade sett. Hur som röst skrattade vi bort det och jag fick gå upp och säga hej till deras dotter innan hon somnade. Sen kom jag på att om de ändå inte behöver mig förrän om en timme så kan ju jag köra hem och hämta min datorsladd!!! Haha, så det var vad jag gjorde... Sen körde jag tillbaka till Lossiemouth igen! Haha, så himla dum kväll alltså! XD men skönt att jag bara kan skratta bort det istället för att älta det hela tiden. Jag menar, vad finns det egentligen att älta?? ;)
Jag heter Amanda Tyrén. Ring mig om du behöver en barnvakt! Jag är alltid en timme tidig!! ;) haha!
Bra annons, visst? XD
Nej, dåliga skämt åsido, nu har Ali och Al precis lämnat huset och jag har satt mig tillrätta i soffan. Barnen sover på ovanvåningen och jag ska bara kolla till dem lite då och då och förhoppningsvis blir det inga problem ikväll :) men det tror jag inte det blir!
Jag har ju fått veta att melodifestivalen började idag i Sverige så nu har jag faktiskt satt igång showen från början på svtplay!! Får se hur länge jag orkar se programmet. Borde ju försöka ta mig igenom alla låtar iaf ;) sen kan jag ju alltid snabbspola emellan! Haha. Kände iaf för lite svensk underhållning här i skottis.