amandatyren.blogg.se

Den här bloggen är till för er som vill följa min vistelse som Au Pair i Skottland.

Dag 206 - Bow Fiddle Rock

Kategori: Allmänt

På lördagen vaknade jag ganska tidigt, gjorde vid mig och sen gick jag ner för att äta frukost med alla i huset, dvs Ellie, Ben, Beth, Lucy, Mormor Anna och Mormor Annas syster. Därefter skjutsade jag Ben till Lossiemouth så att han kunde hämta bilen de hade lämnat kvar där sen kvällen innan.
Vid halv tolv kom Laura ovh Rachel och hämtade mig och vi körde till Spynie Palace, som ligger på vägen till Lossiemouth och som är en gammal ruin från ett slott och som har ett högt torn, vilket man tydligen ska kunna gå upp i. Dock kan man bara göra detta under sommar-säsongen som börjar i April och man måste betala. Men jag, Rachel och Laura gick omkring utanför och runt i ruinerna istället och kollade på tornet från utsidan helt enkelt. Det var ganska fräckt om man säger så... :)
Efter detta körde vi vidare till Lossiemouth Beach (andra gången jag var i Lossiemouth idag) eftersom Rachel faktiskt aldrig har varit där! Hon kom lite efter mig till Skottland, har bott på tre olika ställen med tre olika familjer (första var här i Elgin, andra i Stirling och tredje i Findhorn där hon bor/bodde nu) och har aldrig varit på stranden i Lossiemouth! Och visst blev hon lika häpnad som vi andra har blivit av den vackra stranden. Vi gick en strandpromenad och sen skrev vi lite i sanden. Skottland 13/14, samt våra namn och den skotska flaggan. Det är ju trots allt sista dagen vi kommer se Rachel, för dagen efter (söndagen) åker hon hem...
Efter vår lilla strandvistelse körde vi in till Elgin stad och gick omkring i några affärer. På New Look hittade (och köpte) jag ett par nya skor!!!!! Aaaaahhh! Älskar dem! Men.... Jag skulle ju inte köpa något mer nu!! Hur ska jag få hem allt.... Men(igen),.... De var ju sååååå fina, så var bara tvungen! Hahaha!
Efter vår shopping körde vi sen till Kristies Deli där vi mötte Nadine och (tydligen) en annan, ny Au Pair! Hon har varit här i två veckor och hade flyttat upp med sin au pair familj från england.... Och hon bor tydligen ganska nära mig med! Alex tror jag hon hette.
Hur som helst så åt vi god luch tillsammans (tog återigen en grillad wrap med kyckling, pesto, mozzarella, svamp, lök och majs. Ååååhhh gooooooottttttt!!! Men sorgligt nog var det nu dags för mig och Laura att skjutsa Rachel till busstationen så att Rachel hann med sin buss tillbaka till Findhorn... Så det fick bli ett litet hejdå och sen vinkade vi när bussen körde.
Nadine och Alex skulle tydligen till någon strand efter lunchen så vi hade redan sagt hejdå till dem när vi lämnade Rachel, och jag och Laura kände inte riktigt för att hänga med... Vi hade ju trots allt redan varit på en strand en gång idag ;) Så istället frågade Laura mig om jag hade några planer, vilket jag inte hade och då sa hon att "då ska vi åka till ett annat ställe som är så himla mycket mer skotskt än en strand.." (fast hon sa det ju på engelska såklart. Jag har lärt henne lite svenska dock, bla ordet "jajamensan" vilket hon använder hela tiden, haha!) Så vi satte oss i bilen igen och körde i kanske 25 minnuter och sen nådde vi vårt mål. Bow Fiddle Rock. Wow... Helt makalöst fint och fantastiskt! Så himla Skotskt! Tydligen hade Laura varit här tidigare med Rachel och jag hade sett några bilder från det och sagt att dit ville jag! Så nu tog Laura mig dit! Så roligt!!
Bow Fiddle Rock ligger vid kusten och är ett gäng klippor i vattnet. Man kan gå ut på dessa klipporna och vandra  omkring och titta nerför stupen osv. Det var så himla fräckt att gå omkring och kolla på allting. Det fanns en massa fiskmåsar som flög omkring bland klipporna och grottorna och vågorna slog mot stenarna långt där nedanför oss. Det var ganska blåsigt med, men det var en behaglig blåst. jag och Laura fick rätt mycket svindel och benen kändes som gele vid ett speciellt stup, snacka om att vi gick förbi försiktigt där! Sen klättrade vi även ner (mha en sitg) och tog oss till självast Bow Fiddle Rock vilken är en speciell klippa mitt bland alla andra klipporna. Vad som gör denna klippan speciell är att den är uthuggen på ett särskillt sätt av vattnet. Svårt att förklara med ord hur den ser ut... Men ni kommer se vilket klippa jag menar på bilderna sen! :)
Efter de första klipporna kunde man sen gå vidare till ett annat par klippor och där kunde man verkligen gå hela vägen ut och upp för en av de stora klipporna. Och hjälp, där blåste det verkligen! Jag gjorde till och med den där titanic-gesten när man ställer sig vid kanten av ett stup och lutar sig framåt... Vinden är ju så stark så den håller en uppe! Fantastisk känsla! ^^ (och nej, jag ställde mig inte vid den farligaste delen av stupet, så om det helt plötsligt hade blivit vindstilla hade jag inte fallit ner mor en säker död, utan bara snubblat lite och ändå landat på fast mark! Hehe...)
När jag och Laura till slut hade undersökt alla olika delar av dessa klipporna vid Bow Fiddle Rock så gick vi tillbaka till bilen igen och såg att vi hade gått omkring här i 90minuter! Haha, såååå häftigt var det! :D
Så vi körde hem igen och Laura släppte av mig vid mitt hus halv sex. Vi pratade och bestämde en massa i bilen också att eftersom vi är två av de "överlevande" au pairerna här (alla andra au pairer som kom när vi kom och som hade tänkt stanna lika länge som oss har ju åkt hem! Jag, Laura och Nadine är verkligen "the Survivors" när det kommer till au pair vistelsen... haha!) så ska hon och jag boka in helgerna efter våra påsksemestrar (hon ska också hem över påsken) och hitta på en massa saker tillsammans. Vi ska ta oss iväg med bil till ställen som Bow Fiddle Rock och som skriker Skottland för att uppleva den där härliga skotska känslan innan vi åker hem för gott igen. Bl.a. ska vi ta oss upp till den nordligaste delen av Skottland - John O'Groats - och därefter ta färjan ännu mer norrut till ögruppen Orkney Islands. Vi ska även ta cyklar och cykla längs med kusten någonstans och kanske sova över på ett b&b. Såna här saker ska vi försöka göra tillsammans i maj och juni månad då det är som varmast och finast väder här och vi båda ser så himla mycket fram emot det! Det är ju sånt man vill göra när man är här! Uppleva så mycket av Skottland och den skotska kulturen som möjligt! Så att man verkligen känner sig färdig när man väl åker hem igen.
Och jag tycker faktiskt själv att jag har varit ganska flitig! Jag har varit bland de närmaste städerna till Elgin; Inverness, Aberdeen, Forres, osv. Jag har varit i Edinburgh och Glasgow. Jag har varit på Isle of Skye. Jag har sett Glennfinnan Viadukt och Harry Potter -sjön... Jag har varit på distillerier, vid slott och ruiner, stränder och berg, öppna fält och skogar... Och nu ska jag även ta mig uppåt och försöka se ännu mer!
En sak jag har bestämt mig för att försöka göra är att ladda hem en karta över hela skottland och markera på den vad jag har sett och gjort. Och då ska man kunna se att jag faktiskt har varit lite överallt över hela landet! Norr, väst, öst... Söder hade jag velat åka lite mer till, till exempel till Landsend vilket är motsatsen till John O'Groats och alltså är Skottlands sydligaste del. Får se om jag och Laura kan göra den resan med - den är ju ganska lång dock...
Ska bli kul att kunna studera den här kartan efteråt och ha en överblick över allting jag har varit med om. Detta valet, att bli Au Pair i Skottland, var och är verkligen ett av de bästa valen jag har gjort i mitt liv. Jag kommer aldrig ångra mig över att jag åkte hit!
 
På kvällen när jag kommit hem igen efter denna härliga lördagen, så åt jag skotsk middag med familjen plus de två gästerna, plus en till gäst, nämligen en annan av Mormor Annas systrar (hon har 16 syskon!!! Så Ellie har ganska många mostrar och morbröder om man säger så... Och nu har jag träffat två av Beth och Lucys mormors syskon! xD hahaha! Hänger ni med?) När Lucy och Beth hade gått och lagt sig och Ben hade stuckit iväg till stan för att spela biljard med sina kompisar, så satt jag, Ellie, Ellies mamma och Ellies mammas två systrar kvar och snackade till lååååångt in på kvällen. Var jättekul  och trevligt! Man kan verkligen se att de är släkt, hihi! :) Så det blev en sen lördagskväll också, vilket inte gjorde så värst mycket eftersom jag fick sovmorgon idag på söndagen... Hihi! ^^
 
 

Dag 205 - Finbesök & Girls Night

Kategori: Allmänt

Igår spenderades dagen som en vanlig fredag; jag lämnade barnen på skola/dagis och sen gjorde jag några hussysslor hemma innan Lucy hämtades igen vid tolv. Skulle egentligen ha passat ett andra barn med men det löste sig tydligen så jag behövde inte hämta upp honom längre. Jag och Lucy åkte då till biblioteket och lämnade en massa böcker och sen körde vi till aldi och handlade lite matvaror inför kvällens middag och besök. Vi körde sen hem och jag gav Lucy lite lunch, tog en dusch och sen hämtade vi Beth vid tre. När vi körde hem igen och barnen haft sitt lilla lyxiga fredagsmellanmål (crisps) så kom Ellie hem med hennes mamma och mammans syster! Dvs Lucys och Beths mormor och mormorssyster.... (Finns det ett speciellt namn för den släktingen?? Ellies moster är det iaf!)
Så vi alla dukade upp ett fint snax-bord och umgicks och pratade innan jag fortsatte göra vid mig, Ellie körde tillbaka till Lossiemouth (där det var parad med något inom Bens jobb) och mormorn och "gammel-mostern" (även om de inte alls är gamla!) gick till lekparken med tjejerna.
När jag fixat till mig gick jag ner och såg att det lagades mat för fullt och sen väntades movienight. Men för mig var det ut till bilen och köra till New Elgin och Lauras Au Pair -familjs hus för girls night med henne, Rachel och Nadine! :D (Rachel ska hem på söndag så vi ville ha lite roligt innan hon åkte)
Vi lagade mat tillsammans (spicy Fajitas) snackade och skrattade massor, sen åt vi en varm chokladkaka med glass till efterrätt, pratade och skrattade en massa, och sen hade vi lite snax i vardagsrummet med bl.a. specialaren frukt doppat i choklad... Mums! Och där samtalade och skrattade vi ännu lite mer, förstås! ;)
Var magen stor och mätt efter detta, tro? I think so! 
Efter att kvällen blev längre och längre hade vi bars trevligare och trevligare. Vi pratade om att vi skulle köra iväg till asda och köpa vaxremsor så vi kunde vaxa benen (hahahaha!) vilket vi aldrig gjorde.. Vi sparar det till måndag om vi vågar! XD och sen övergick det till att göra en massa frisyrer på varandra! Hahaha! Sån tjejkväll det var! Älskade den! :) hade mycket trevligt och det var riktigt sorgligt att det här är den sista kvällen jag kommer se Rachel.. Jag ska nog se henne idag med, nämligen, innan hon åker hem till Findhorn och sen Tyskland igen, men det här var sista kvällen vi spenderade tillsammans..
Jag körde inte hem igen förrän vid två (Rachel sov hos Laura och Nadine körde hem lite tidigare) och då somnade jag bums i sängen bara för att gå upp tidigt igen och se om jag ska möta upp Rachel och Laura idag med :) får se hur det blir!
Tjingeling så länge! 
 
 

Dag 204 - Walk in the rain

Kategori: Allmänt

Jahapp... Det mest intressanta jag har gjort idag är faktiskt dagens rubrik: promenad i regnet! Jag skjutsade barnen till skola och dagis, japp, men efter det var jag ledig! Eftersom Ellie inte har några prov längre (ren lycka för henne) ville hon ha en lugn morgon och förmiddag och sen hämta barnen från skola och dagis vid tre resp halv fem. Så jag var ledig heeeela dagen! Jag menar, torsdagar brukar vara långledighetsdagar för mig annars eftersom jag inte har Lucy vid lunch. Men idag var dagen som en lördag/söndag (om man bortser från att jag gick upp med barnen och skjutsade dem till skola/dagis) Så jag valde att mitt i min ledighet gå ut och gå en promenad! Problemet var bara att när jag väl tagit på mig träningskläderna så regnade det lite till och från där ute... Men då drog jag bara på mig regnstället och gick ut iaf! Och jag måste säga att jag klarade mig undan de värsta skurarna, puh! Det regnade faktsikt mest bara lite i början och därefter var det ganska så bra :) mysigt var det iaf! Jag gick inom stan och kollade i min favorit-bokaffär osv. 
Resten av dagen har spenderats framför datorn med bl.a. Musik, Bones, skrivande, fb och allt annat vad man nu kan hitta på på datorer! Så nu känner jag mig LAAAAAAT!
Åt precis middag med familjen - lax, yummie! - och nu ska jag försöka spendera resten av kvällen på något sätt som inte får mig alltför uttråkad.... XD
See yah!

Dag 203 - GREASE THE MUSICAL

Kategori: Allmänt

Efter att ha lämnat tjejerna körde jag hem, bytte om till träningskläder och tog mig ut på en promenad/springtur i det fina vårvädret. Slutade med att jag tog av mig koftan och gick/sprang i bara linne! Sååå skönt! Och när jag kom hem hade jag fått en miiiini-liten bränna! Yeay!! :D hihi.
För att lugna ner tempot lite gick jag ut i trädgården på baksidan av huset och la mig ner i gräset. Därefter gjorde jag några styrkeövningar med innan jag tog min bok och läste i solen.
Vid tolv körde jag och hämtade Lucy och sen åt vi lunch tillsammans. Därefter tog vi det lugnt och lekte lite tills det var dags för baletten. Vi körde dit, Lucy dansade och jag pratade som vanlig med underbara Hayley, fina Ailsa och fantastiska Michelle (haha märks det att jag gillar dessa mammorna eller..??) när jag pratade med Hayley fick jag även reda på att hennes äldsta dotter, Imogen, ska dansa i en musikal här i Elgin ikväll! (Imogen är 15år) Det är premiärkvällen ikväll och den ska tydligen spelas fram till helgen... Och vilken musikal om inte den bästa någonsin.... GREASE!!! Så jag blev helt från mig. Hur kan jag ha missat att det ska utspelas en musikal här mitt i Elgin?!  Men Hayley sa att om jag går dit ikväll vid sju så borde det finnas några biljetter kvar... "Hmm.. Måste jag bara testa" tänkte jag direkt!! :)
Så efter Lucys balett körde vi hem och jag tog en snabbdusch. Därefter började jag laga maten (pasta bake, dvs spaghetti med tonfisk, morötter, pesto och cream cheese) fast jag gjorde en spicy wook till mig med svamp, lök och paprika dränkt i chilisås, vitlökskryddor och grillkrydda - MUMS!! Och HOT!! Haha.
Ben kom hem lagom till maten och hämtade Lucy hos grannarna (Lucy lekte på baksidan av trädgården när jag lagade mat och då var även Chloe och Charlie ute med deras pappa, Rich. Så Lucy fick komma över till deras trädgård och leka och sen gick de in och lekte vidare medan jag lagade klart maten).
Vi åt och sen gjorde jag vid mig lite snabbt och stack iväg till Elgin Town Hall där musikalen skulle utspelas. Och minsann.... JAG FICK EN BILJETT!! Tjiiihoooo!! :D så jag satte mig tillrätta på min biljett-plats (mycket bra om jag får säga det själv! I hörnan men nära scenen så klagar inte alls med tanke på att jag kom med så kort varsel!) och sen njöt jag av föreställningen.
Grease... Finns det en bättre musikal än den? I think NOT.
Känns lite skumt att gå på en föreställning helt själv, men samtidigt måste jag bara säga att det känns väldigt vuxet. Jag gjorde det inte idag för att umgås med vänner eller vara social osv, utan jag gjorde det för att jag ville göra det. Jag var där för att jag ville unna mig en härlig musikal och njuta av en bra föreställning. Jag gjorde det bara för mig! Hihi, och det kändes så himla fantastiskt bra!
För bara något år sedan skulle jag tyckt det var pinsamt att komma själv och säga "yeah, only ONE ticket, please" men varför ska man skämmas över det? De vill ju sälja sina biljetter! De vill ju att folk ska titta på deras föreställning! Och om jag går själv och gör det... Vem bryr sig?
Men ja... Jag vet inte varför... Men som jag sa innan, det känns så himla vuxet på något sätt! Haha :)
Aja, nu ska jag inte babbla på om hur vuxen jag känner mig genom att gå på musikal i Elgin helt ensam - jag måste ju berätta vad jag tyckte om musikalen!!!
Den var.....
...JÄTTEBRA!!!!! Jag log hela tiden och skrattade osv. De hade gjort om historien lite här och där och lagt till och tagit bort repliker osv, men det brukar man ju göra i musikaler! Tycker att alla tonåringar som agerade, dansade och sjöng här ikväll var extremt duktiga! Speciellt de som spelade Frenchy, Rizzo, Jan, Danny, Kenickie och Putzy (faktiskt hela t-birds-gänget!) De var alla sjukt duktiga! Och jag måste också säga att tjejen som spelade Sandy... Wow, vilken röst!! Är så glad att jag gick på denna musikalen - kunde inte spenderat min onsdagskväll bättre! (Även om den inte var så svår att slå från början ;) haha!)
Extra glad blev jag när de bästa låtarna sjöngs med extra mycket kraft och musik, speciellt Summer lovin', Greased lightning, look at me och självklart you're the one that I want! 
 
Slutsats: FANTASTISK MUSIKALKVÄLL!!!! 
 
Musikalen började halv åtta och slutade lite över tio (med en halvtimmes paus mellan de två akterna) så jag var hemma igen runt tjugo över tio och då satt Ellie och Ailsa i soffan och drack vin och pratade. Ellie är äntligen klar med alla sina prov! Fyra veckor av endast pluggande och nu är hon klar! (Bara väntan på resultatet kvar nu...)
Hur som helst satte jag mig ner med dem och pratade till sent.... Haha nu är klockan tio över tolv! Klockan är nästa dag.... Ooops... Men nu har jag iaf gått upp och ska sova. Lång kväll har det varit men Gud så rolig! Musikal och prat med härliga Ellie och Ailsa! Ben kom även och anslöt sig lite senare :) mycket mycket trevligt!
Men tror jag kommer somna gott nu.. Haha! Förhoppningsvis drömmer jag lite om Grease! (Och de två snygga killarna som spelade Danny och Kenickie..... ;D)
 
 

Dag 202 - Kalles Kaviar

Kategori: Allmänt

Idag ville Ellie först stanna henne i huset och plugga hela dagen (sista priset för henne imorgon!) så hon bokade in Lucy på ark till kvällen, dvs som på torsdagar! Men hon valde ändå till slut att åka till Aberdeen och studera där så jag fick huset för mig själv hela förmiddagen (om man inte räknar med städerskan, Lisa) fram till ca två då jag körde in till stan och sen hämtade Beth. Ganska nice förmiddag om jag får säga det själv :) jag kollade en massa på bones  och grät lite när jag kom till avsnittet (OBS SPOILERS!!!) där Brennan och Booth  äntligen fick sin lilla flicka, Christine Angela Booth..... Åh, vad jag blev rörd! Hahaha, jag är sååååå känslig!!! Det är nästan läskigt.....
Sen fick jag ett brev med!! Det var så kul! Alltid när posten kommer så kollar jag igenom alla kuverten men de är alltid adresserade till Ellie eller Ben. Men IDAG var det ett kuvert adresserat till MIG!! Miss Amanda Tyrén minsann! Hihi ^^ Blev så glad! Hahahaha!

Aja, efter min lediga förmiddag körde jag ju som sagt till stan och varför jag körde så mycket tidigare var för att jag ville gå inom cancer research, vilket är min favorit-second-hand-affär! Och där köpte jag en klänning.... Ooops! Jag skulle ju inte köpa fler kläder... Fast.... Den var ju så fin!!! XD
Sen hämtade jag Beth och vi gick till biblioteket efter att Beth hade lekt på skolgården en kvart medan jag pratade med mammorna :)
Väl på biblioteket läste jag ut min nuvarande bok (Abandon av Meg Cabot) men måste säga att jag inte var så förtjust i den som jag trodde att jag skulle vara. Meg Cabot är min favorit-tonårsboks-författare och jag har verkligen vuxit upp med hennes tonårsböcker! Kanske var denna boken inte så bra eftersom hon har provat på en ny genre här, nämligen lite mer åt fantasy hållet... Tycker hon ska hålla sig till kärlek och drama! Det är hon absolut bäst på!! :D och bara för att jag tyckte och kände såhär gick jag omkring på biblioteket efter att ha läst ut boken och lånade hem tre nya böcker av Meg Cabot, dvs hennes äkta kärleks- och tonårs-verk! ^^ en av böckerna har jag redan läst, men de andra två är nya! :)
 
Hur som helst, när klockan blev kvart över fyra körde jag och Beth och hämtade Lucy. Därefter körde vi och tankade och sen körde vi hem och jag lagade mat. Stekt kycklingfilé i småbitar, ris samt en grönsakswook av morotsstrimlor och grönkål i en sweet&chili-sås. Mycket populärt blev det minsann!! :D Beth älskade kryddan på kycklingen och vad var det inte om inte den svenska GRILLKRYDDAN?!? ;D
Och bara för att vi var inne på goda svenska matvaror kom vi ihåg att vi fortfarande hade Kalles kaviar i kylen (som mamma och pappa tog med när de hälsade på) och varken Beth eller Lucy har smakat den än!!! Så jag lät dem smaka varsin liten klick på skeden och HAHAHA vad kul det var att se deras miner!! Verkligen inget de gillade! XD och jag håller med.... Visst, Kalles kaviar är väldigt svensk i smaken (som de säger på reklamen) men usch och fy! Inget att vara så stolt över enligt mig! Haha :p
Efter att ha sköljt ner kaviar-smaken med yoghurt så kom Ben hem och därefter var det läggdags för Lucy. Jag och Beth satte oss i soffan med varsin bok; Beth lånade Charlie and the Chocolate Factory på bibblan idag och hon har redan läst 168 sidor!!!! Det är så kul att ha en liten boklus att läsa med!! Älskar alla som älskar att läsa och Beth älskar det nästan lika mycket som jag!! (Nästan)
Men ja, jag hindrade min läsning lite så jag kunde skriva det här blogginlägget.  Snart ska jag ta upp boken igen dock! Och denna gången är det boken Fallen av Lauren Kate.
Ben har åkt iväg till stan med några kompisar och Ellie kommer hem efter åtta, så fram tills dess är det läsning som gäller för dessa båda tjejerna! Sen lite Bones och sen sägen för mig! :)
 
 

Dag 201 - Physio & simning

Kategori: Allmänt

Idag har jag lämnat barnen på skola/dagis, kört hem, tvättat, tränat, solat (typ 5-10min xD) och sen hade jag min physio-tid med Carrie. Hon masserade och tryckte på mina axlar, ryggen, armarna och nacken, och även idag blev jag lika förvånad över hur töjbar min kropp blev när hon hade gjort vissa övningar. Jag fick även några extra övningar som jag kan göra själv när jag är hemma över påsk. Vi ska träffas en gång till (nästa vecka) innan jag åker hem.
Efter detta tvättade jag lite till och åt lunch innan jag körde och hämtade Lucy på dagiset. Därefter åkte vi och simmade och den hämtade vi Beth på skolan i det soliga vädret.
Efter deras mellanmål hemma körde vi som vanligt till Lossiemouth och Beth hade sin lektion. Därefter körde vi hem (inom aldi och köpa toapapper) och åt middag med Ben och Ellie.
 
Slutsats: det har varit en vanlig, händelserik måndag med en extra händelse - nämligen min physio med Carrie. Nu jag jag huvudvärk (physion + måndagsstressen??) så ska lägga mig i sängen och titta på bones innan jag somnar så sött :) 
Natti på er! 

Dag 200 - 17 280 000 sekunder

Kategori: Allmänt

Wow!
Idag har jag bott i Skottland i 200 dagar! Helt sjukt vad tiden går fort ändå!
200 dagar = 4 800 timmar = 288 000 minuter = 17 280 000 sekunder..... SJUKT!
 
Denna dagen firades genom att ha en lugn dag för mig själv samt ett skypemöte med min mamma och pappa, samt min farbror, Niklas, och min kusin, Melker. Mycket trevligt att prata med dem! :D
sen var jag även ute och gick en runda i kvällssolen med ljuvlig musik i öronen.
 
Bra 200-dag!!!!!!

Dag 199 - Fantastisk barnvakts-lördag

Kategori: Allmänt

Igår var en underbar dag! Jag skulle sitta barnvakt under dagen mellan 12 och halv 6 eftersom Ben hade en fotbollsmatch att döma (han är domare) och Ellie behövde plugga (två prov kvar nästa vecka sen är hon klar!)
Så då passade jag, Beth och Lucy på att ha en trevlig dag utomhus! Vi började med att packa en liten picknick-påse med en filt, snax, lunch och drycker och sen tog vi med vagnen (till Lucy) och gick ut på en promenad. På vägen stannade vi på ett antal lekparker och några småaffärer. Vi hade jättekul på en speciell lekplats (den jag gillar bäst för där finns en jättestor klätterställning med nät och korgar man kan klättra upp och sitta i) och lekte massor där. Till och med jag klättrade upp i nätet med tjejerna! Barnet inom mig tittade fram minsann! :D
Därefter gick vi vidare (vi stannade lite här och där, bla för att gå inom en eller två affärer samt plocka blommor i det gröna gräset) och det slutade med att vi hamnade i coopers park utanför biblioteket där vi spred ut vår picknick-filt och åt lunch! Det var ganska blåsigt så vi skyndade med lunchen och sen lekte vi lite på lekparken bredvid. Därefter gick vi till Costas och mötte mamma Ellie för en varm choklad med grädde och marshmallows, innan vi började gå hemåt igen. Även här gjorde vi några stopp på vägen, mest på lekparken vi alla gillar mest! (Den med nätet och korgarna).
Sen var vi hemma igen lite efter fem vilket betydde att vi har varit ute i nästan fem timmar!!!! Gött jobbat säger jag!
Ellie och Ben kom hem kort därpå, vid halv sex och då lagades det middag och sen åt vi tillsammans. Tjejerna var helt och somnade tidigt (efter middagen) och bums meddetsamma! Mission accomplished! ;) haha!
Efter detta, vid halv 8, packade jag datorväskan och gick till Michelle och Mats hus för att sitta barnvakt för Sophie och Jessica. Mat är utomlands
Och Michelle skulle ut och äta med några tjejkompisar och säga hejdå... De åker om nio dagar!!!! Så sorgligt! Jag har verkligen börjat älska den här familjen - det är absolut min favorit-familj efter the Dempsters! Och de ligger tätt, tätt inpå!! Kommer verkligen sakna dem.. Jag hoppas innerligt att jag kan ta mig till Australien på något sätt och då ska jag absolut hälsa på denna fina familjen! Hoppas verkligen att detta inte är det sista jag ser av dem, liksom.
Så efter att jag hade suttit barnvakt och Michelle kommit hem igen, pratade vi jättelänge innan jag till slut gick hem igen. Vi ska försöka ta en kaffe och fika i veckan och säga vårt riktiga hej då - eller nej förresten, vi ska säga vårt "vi ses snart!" ;) 
Väl hemma pratade jag en massa med Ben och Ellie med (de hade suttit uppe länge och skulle snart lägga sig de med när jag kom hem). Vi pratade bl.a. om hur kul det kommer bli om typ fem år och jag får se hur Beth och Lucy är då! Ska bli så spännande att se hur de blir när de blir äldre! :D Ben sa: "In five years, Beth will almost be a teenager... Oh no...." Hahahahahaha!! Men jag tror absolut att Beth kommer lyckas mycket bra i livet! Hon beter sig så himla moget ibland vilket får en att tro att hon är så mycket äldre!! Men sen kommer det ju tillfällen där man ser att hon är faktiskt bara sju år. Men det är kul att se båda två utvecklas! :) jag har läst mycket på den andra Au pairens (Julias) blogg de senaste dagarna samt kollat en massa bilder på den första Au pairens (Emilias) bilder på Facebook och hjälp vad de har ändrats, tjejerna! Samtidigt känner jag att beskrivningarna på Julias blogg är så lika med de jag gör! Det är kul att kolla på såna saker och se hur tjejerna utvecklas! :) När Emilia kom hit först var Lucy bara 10 månader... TIO MÅNADER!!!! Och nu är hon snart 4år (i oktober men ändå..)
Och om man kollar på bilder för bara ett år sen (på Julias blogg) så är Lucys hår hälften så kort som det är nu! Det är sjukt!!!! Och jag ser så himla mycket skillnad på Beth också! Det är jätteroligt att kolla på! :D haha!
Det är därför jag tycker det ska bli så roligt att hålla kvar kontakten med den här familjen och se senare hur mycket tjejerna kommer utvecklas. Det är det som är så speciellt med att vara en Au Pair antar jag.. Att man får finnas kvar i deras liv för alltid och vara en del av deras uppväxt in i den stora världen.
 
 

Dag 198 - Brewers Fayre & skum tesco-produkt

Kategori: Allmänt

Efter att ha lämnat barnen idag åkte jag hem och satt vid datorn ett tag, sen läste jag lite också innan jag körde till tesco och kollade rundor lite. Och vet ni vad jag såg där? Tesco gör en massa egna produkter, typ som Ica har Ica basic (väl?) och maxi har sina egna märken osv. Men idag såg jag en vara som jag inte hade sett innan som var av tescos egna märke... en Whisky-flaska!!! HAHAHA!!! har aldrig sett en whiskyflaska som ser så billig och blaskig ut!! xD vem köper Tescos egna whisky liksom....??? de hade även eget rom osv.... hur tänker man egentligen...? Hur som helst hämtade jag Lucy efter mitt skumma tesco-besök och vi körde därefter och tankade och sen hem för att äta lunch. Till efterrätt fick en mini-cupcake och hon var så glad över den så jag var tvungen att ta kort! Därefter hade Lucy en tupplur och jag kollade lite på svenska top model på datorn :p hahah, jag vet, drygt! XD
Vid tre hämtade vi Beth och sen körde vi snabbt hem igen för att byta om till finare kläder för vid fyra skulle Lucy  på party hos grannsonen som fyllde tre och jag och Beth skulle till Brewers Fayre med Michelle, Sophie och baby Jessica! Tjejerna fick leka en massa här medan jag och Michelle pratade en massa och hade allmänt trevligt. Vi beställde in mat och åt gott och sen lekte barnen vidare i den stora kudd-lek-borgen innan vi åkte hem igen vid sex.
Då hämtade jag Lucy från kalaset och sen gick vi alla in i huset och hälsade på Ben som var hemma.
Vi satte oss i vardagsrummet och jag tillät Beth att styla mitt hår ett tag(jag tänkte att det kan väl vara lite skönt med pillande i håret ett tag...?) Hah! visade sig vara ett STORT misstag....... Oh no...
Det visade sig att Beth satt upp mitt hår i fem olika, slarviga tofsar och sen kunde hon inte ta ut dem ur mitt hår igen... Så allt slutade med att jag fick krångla ut tofsarna ur det trassliga håret, vilket resulterade i massa hår som följde med.... AJ! Tog säkert fem minuter att krångla ut varje tofs.. Jag fattar inte riktigt hur Beth lyckades få mitt hår sååå trassligt... Hon har nog någon sorts talang i att trassla ihop hår med tofsar! XD
Aja. Nu har båda barnen gått och lagt sig och jag ska upp och läsa/glo på Beyond the Break eller någon annan serie....? Slö fredagskväll efter ett trevligt men väldigt livligt Brewers Fayre besök helt enkelt! XD 
 
 

Dag 197 - Physio med Carrie

Kategori: Allmänt

Idag började jag dagen med att lämna Beth på skolan och Lucy på Ark och därefter körde jag in till stan igen och shoppade kläder till min Guddotter/kusin Julie (Mamma Lina var på andra sidan viber hela tiden så vi kom fram till ett bra antal Julie-kläder som ska hem i påsk!) Hur bra som helst att göra såhär ju! Jag tycker det är sååå himla kul att shoppa saker till lilla Juliebus! Om jag inte hade haft Lina som berättade vad hon tyckte såg bäst ut hade jag köpt allt.... Fast det gjorde vi nästan ändå, haha! xD Sicka galningar vi är, men så är det när ens hjärta pumpar för att skämma bort sin vackra Guddotter! Huhu!
 
Hur som helst: När jag kom hem lite senare (runt halv elva) väntade jag i en kvart på att Carrie skulle komma, dvs min  nya physio-terapeut! När hon var här fick jag fylla i ett papper om var jag har ont och min sjukhistoria osv, osv, osv. Sånt man får göra när man skriver in sig på ett nytt sjukhus typ, fast detta fokuserade även lite extra på den del av kroppen som jag ska få behandling för, dvs min nacke, rygg och axlar.
Efter detta ställde hon några extra frågor och antecknade när jag fick beskriva hur, var, när osv om min smärta. Därefter fick jag klä av mig till underkläderna och Carrie studerade min kropp framifrån, bakifrån och från båda sidorna. Det jag fick veta var ganska fräckt, för genom att göra såhär kunde Carrie berätta att mina fötter lutar inåt (sant, jag har speciella sulor i mina träningsskor som ska motverka detta), mitt ena knä pekar mer inåt än det andra, mitt högra knäveck är lite högre upp än det andra och avdelningen mellan rumpa och baksidan av låret på mitt vänstra ben är något högre upp än den högra avdelningen... Alltså är hela baksidan av mitt högra lår kortare än det vänstra!!! xD Men mitt vänstra smalben är något längre så hela benen är ändå ganska så lika i längd... xD Hon kunde också se att mitt huvud lutar något åt höger när jag står rakt (alltså står jag inte rakt...) genom att mäta det med naveln, glipan mellan brösten och min näsa. Haha, så fräckt! Hon såg dessutom att mitt vänstra bröst var något större än det högra, vilket också är sant... :p inte för att det är så relevant kanske.....? Men ändå! Allt detta kunde hon se bara genom att studera en kort stund (jag skämtar inte, det gick fort!) på min kropp från alla håll! :)
Efter detta fick jag gå lite fram och tillbaka medan hon kollade på det och sen fick jag sitta ner och göra olika övningar med armarna medan hon studerade det och sen fick jag lägga mig ner på britsen/massagebordet. Här masserade, kände och tryckte hon på alla olika delar av rygg, nacke och axlar och minsann hittade vi några ömma punkter. Detta är något jag har gjort hos min morbror, Conny, som är utbildad massör, så jag är ganska van vid de där hårda trycken på de ömma punkterna... Aaaaj...!
Men det känns så mycket bättre efteråt! Något som jag inte har gjort hos Conny, dock, var nästa steg Carrie gjorde. Hon började arbeta med mina armar, och tro det eller ej, men där satt några punkter som fick det att strömma upp smärta i mitt huvud (vilket är början till varför jag behandlar mina axlar och nacke, eftersom jag ofta har hemsk huvudvärk) så där fanns det minsann några punkter som kan ha fått mitt huvud att börja värka.... Därefter töjde hon mina armar så att de blev mer flexibla och sen gjorde hon likadant med min nacke/huvud. Jag fick vrida huvudet så långt jag kunde åt höger resp. vänster och därefter gjorde hon töjningsövningarna då jag tryckte så mycket jag kunde tillbaka mot mitten medan hon höll emot. Efter några sådana övningar kunde jag vrida huvudet såååå mycket mer åt höger resp. vänster!!! Det var sååå fräckt och jag blev så chockad över hur stor skillnaden var att vi båda började skratta! Hahaha!
Allt som allt märkte Carrie att jag var mycket, mycket, mycket stelare i högra delan av nacken, axeln och armen än vad jag var i vänstra.. Det är denna sidan jag brukar ha mest ont i också...
Efter allt detta gav hon mig några övningar jag kan jobba på hemma som mest handlar om att stretcha ut nacken osv och sen bokade vi in ett nytt möte på måndagen nästa vecka. Idag tog allt detta en och en halv timme att gå igenom men det kommer gå snabbare näste gång (45-60min) eftersom vi inte behöver gå igenom alla grunderna då. På måndag kommer hon även ta med en bok till mig där det finns en massa nackövningar. Hon verkar verkligen hur bra som helst, Carrie! Och en annan bra sak är att hon utbildar sig för tillfället så dagens "pass" (kan man kalla det pass??) var helt gratis! Och det kommer nästa session (engelskt ord... har glömt bort ordet för appointment på svenska så improviserar lite) också vara!
 Hon kommer dock börja ta betalt i början av april, men då kommer det bara kosta £25 vilket är ca 255kr vilket jag inte tycker är så himla farligt om detta ger ett gott resultat. Jag har haft problem med min nacke, axlar och med min huvudvärk i flera år nu, så det hade varit skönt om det kan bli "botat" en gång för alla!
 
Efter detta drack jag massor av vatten (rekommendation när man fått en rejäl massage) och åt lunch och därefter tog jag det lugnt med en ny serie jag börjat kolla på (Beyond the break) innan jag packade väskan och körde till stan. Där köpte jag ett sista plagg till Julie (i en annan affär som inte var nära den jag var i på morgonen) och sen hämtade jag Beth på skolan. Därefter körde vi till biblioteket (torsdag idag ju! Det betyder bibliotek för de två små boknördarna, Beth och Amanda!!) och sen hämtade vi Lucy vid halv fem. Direkt hem efter det och då lagade jag mat till mig och familjen: Tuna stirfry with lots of veggies! Dvs tonfisk-filé-bitar i en grönsakswook gjord med gul paprika, röd paprika, morotsstrimlor, grönkål(/bladkål/kruskål), ärtor, majs, bönor samt sweet chili sås och oystersås. Resultat = GOOOOOOTTTTTTT!! Ibland måste jag bara säga att jag ÄGER på matlagning! Men bara ibland....... När jag har tur.... xD
 
Efter att jag och barnen hade ätit, så kom Ben och Ellie hem och åt de med (Ben kom vid 6 och Ellie vid 7). Nu har Lucy gått och lagt sig och jag ska gå ner och prata lite med Ellie och fråga hur hennes prov gick idag (tredje denna veckan, två kvar nästa vecka!) sen blir det lite Beyond the Break innan sängen! :)

Dag 196 - Mrs Wind är i farten!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag sovmorgon! Ellie gick upp med barnen så att jag bara behövde gå upp för att skjutsa dem till skolan och dagiset! Det var så snällt av Ellie! Så jag passade på att sova 4min längre och sen ta en efterlängtad morgondusch innan jag körde iväg med barnen. Det var så längesen jag tog en morgondusch mitt i veckan! XD haha!
Hur som helst, efter detta körde jag till tesco och kollade på alla fina barnkläder (vill alltid köpa allting till min fina kusin/Guddotter Julie, men det finns för mycket fint så man inte kan välja!!!) så jag tog en massa foton på de plagg jag gillar mest och sen skickade jag dem till min faster Lina, Julies mamma, så att hon kunde välja ut lite kläder som skulle passa Julie-bus!
Efter tesco körde jag hem och åt frukost, och därefter väntade jag på att en tjej skulle komma och kolla min nacke/rygg. Jag har alltid ont där så jag frågade henne (hon hjälper Ben med en idrottsskada genom massage och övningar, och jag har glömt bort namnet på vad hon verkligen är... Haha något med physcio-terapeut..?) om hon kunde kolla min nacke och rygg efter Bens tid. Och det ville hon gärna! Dock så märkte jag att Ben inte var hemma.... Alltså hade inte han sin tid då... Och när klockan slog min tid så dök hon aldrig upp... Skumt! Jag fick veta senare att hon hade skrivit till Ben kvällen innan och frågat om vi kunde byta tiderna, dvs om jag kunde ha min tid på torsdag(imorgon) istället, och Ben hade glömt säga det till mig. Hehe.. Så kan det gå ;) men jag har ändå inget att göra imorgon så då kan jag ju lika gärna ha tiden då istället! :)
Hur som helst: vid tolv hämtade jag Lucy och vi gick i stan ett tag tillsammans (det var riktigt blåsigt idag, så blåsigt att Lucy skrek ut: "Stop being so windy mrs wind!"). Vi gick bl.a. till T.K.Maxx där jag hittade ännu fler fina kläder som skulle vara fantastiskt fina på Julie.. Jag la till och med undan ett par så att jag kunde köpa de ikväll ifall Lina samtyckte.. Haha! XD vilket jag även gjorde! Jag körde och köpte en av klänningarna på kvällen som både jag och lina gillar väldigt mycket :)
Nejdå, Julie, du kommer inte alls bli bortskämd! ^^
Efter min och Lucys runda i stan körde vi hem och åt lunch tillsammans, sen pysslade vi lite och såg en halv film innan vi körde till baletten.
Därefter körde vi hem igen och jag lagade kvällens middag. Snart kom Ben och Ellie hem och därefter släpptes Beth av från hennes balett av Louise. Då passade jag på att köra iväg och köpa den där klänningen som jag lagt undan till Julie (jag skulle ändå inte äta samma middag som de andra utan göra min egen senare, är inte särskilt förtjust i pastabake med konserv-tonfisk).
Nu är jag hemma igen och planerar en lugn, tidig kväll med min bok! Får se om det blir det dock, eller om det blir en accidentally sen kväll med min dator xD
 

Dag 195 - Speciellt Skype-samtal

Kategori: Allmänt

Idag tog jag som vanligt Lucy till Michelle och Mat som därefter tog henne till Ark. Jag tog Beth till hennes skola och sen gick jag en snabbis i stan och hittade en neccesär och en dvd som jag köpte. Allting kostade ca 30kr tillsammans! xD Dessutom provade jag en orange/röd klänning som satt perfekt och var såååå fin! Men... Jag var tvungen att säga till mig själv: "När kommer du ha tillfälle att bära denna klänningen?" så jag köpte den aldrig. Heh...
Iaf, när jag kom hem var städerskan, Lisa, redan där så hon städade huset medan jag tvättade lite mer och tog det lugnt på mitt rum med bl.a. min bok och lite Top Model på datorn. Jag såg dessutom klart på en film jag påbörjat igår: Revenge of the Bridesmaids hette den och HAHAHA vad bra den var!!!! Låt mig säga som såhär att om man gillar filmen Bridesmaids kommer man ÄLSKA denna filmen!! Den var sååå rolig och sååå bra! Vissa kanske anser att den är en komisk tjejfilm men jag kan starkt rekommendera den till alla som har någon sorts humor inom sig ;) Ta åtminstone en titt på trailern! :D
Vid kvart i elva kom Michelle med Lucy och då åt hon och jag lunch tillsammans. Därefter såg vi på the little mermaid (Lucy verkade lite trött) och sen lekte vi och spelade spel tillsammans. Vid halv tre körde vi till biblioteket och gick däriifrån till skolan för att hämta Beth. Sen gick vi alla tre tillbaka till biblioteket och spenderade eftermiddagen där.
Vid fem körde vi hem och jag lagade mat till Beth och Lucy. (Ellie skulle iväg på zumba vid kvart i sju och Ben stack redan vid sex på en fotbollsmatch, så de skulle inte äta förrän senare. Alltså kunde jag laga något lätt till tjejerna och sen äta något lätt själv). Men vid sex hade Ellie bestämt skype med en tjej som vi har mailat lite med och som kanske kan bli Beth och Lucys nya au pair! Så hela familjen Dempster + jag satte oss ner vid sex och hälsade på tjejen från Tyskland. Ben fick säga ett snabbt hej och berätta lite om sig själv innan han stack, men sen pratade jag, Ellie, Beth och Lucy med henne ett tag och därefter bara jag och tjejerna (Ellie stack ju också iväg vid halv sen). Och vi hade ett väldigt trevligt samtal tycker jag! Hon verkade snäll och trevlig och gillar barn (ett måste som au pair). Vi pratade om allt möjligt och jag berättade en massa om mina rutiner och en vanlig dag för mig, osv. Beth och Lucy berättade vad de gillar att göra och visade deras favoritleksaker, osv. Och Ben och Ellie berättade om sina jobb, osv. Osv, osv, osv.. Haha! Det enda jag tänkte var att jag mindes själv hur mitt första samtal med Dempsters var och hur nervös jag var innan de ringde den där första gången.. Hjälp! Men se hur bra det gick!! :D En underbar familj! Men, jag vet inte hur det kommer bli med denna tjejen, jag antar att Ben och Ellie kommer diskutera mer och sen kanske de kommer vilja prata med henne mer osv. Jag har redan bestämt med henne att vi kan prata igen, allt för att hjälpa henne :) Jag är själv så tacksam över all hjälp jag fick av au pairen innan mig, Julia. Hon var så himla snäll och svarade på alla mina frågor. Jag vill vara lika hjälpsam mot den eventuellt nya au pairen som Julia var mot mig! :D (Btw, Tack så mycket Julia!!)
Hur som helst. När vi sa hejdå till tjejen från Tyskland var klockan lite över sju så då var det bums i säng för en övertrött Lucy och därefter gick jag ner och åt min seeeena middag (hann inte äta innan.... Jag = hungrig!!!!) och Beth fick kolla på lite kvällsteve. Så snart jag ätit upp gick jag in och satte mig bredvid henne och skrev mitt blogginlägg. Jag sa till henne att när jag hade skrivit klart mitt inlägg så var det läggdags för henne också, vilket betyder att det ganska så snart är dags för mig att säga till henne att det är time for bed! Därefter ska jag kolla vidare på Top Model (eller läsa....???) och sen sova!
 

Dag 194 - Shopping & simning

Kategori: Allmänt

Efter att ha lämnat barnen på skolan och dagiset idag gick jag inom några second hand affärer och det slutade med att jag köpte tre nya klädesplagg samt två filmer... Ooooopps! xD Kläderna jag köpte var en långklänning, en kort klänning och en skjorta/blus i jeansmaterial utan ärmar. Allt inför våren och sommaren! :D
Efter detta körde jag hem och tvättade, bytte sängkläder och tömde diskmaskinen. Vid elva kom Ellies kompis Laura och lånade tvättmaskinen (deras hade gått sönder) och som tur var blev min tvätt precis klar när hon knackade på dörren! Dock gör detta så att jag går back i mitt tvättande... Men det är inte hela världen! Barnen har fortfarande kläder kvar i garderoben så det är inte panik ännu ;)
Efter att ha städat lite till i huset packade jag min och Lucys simväskor och sen satte jag mig i bilen och körde till Lucys dagis och hämtade henne. Därefter blev det simning med Theo och Caroline, lilla Brandon och hans mamma, samt Kev - simläraren - förstås. Läraren som är väldigt pratglad med mig, hihi ^^ Han är riktigt rolig att prata med! Och idag avslöjade jag att jag aldrig gått på simskola, och då ställde han mig en massa frågor om vilka sorters simtag jag kan göra och lite senare sa han: "That was good kicking!" när jag skulle visa Lucy hur hon skulle göra med sina ben... Precis som om han var min lärare! Haha, ooooohhhhh........ Kev, Kev, Kev....... Lucy älskar honom! Han är verkligen bra med barn och får dem alltid att skratta och ha roligt :)
Efter simningen körde jag och Lucy och hämtade Beth och därefter körde vi hem för ett snabbt mellanmål (jag bäddade klart barnens sängar, vilket jag inte hunnit med innan) och sen körde vi till Lossiemouth och Beths simning. Efter detta körde vi hem igen och möttes av Ellie och Ben i huset som precis hade lagat färdigt kvällens middag: mexikans stirfry med ris, korv och grönsaker. Ellie har haft sitt första examensprov idag (det hon har pluggat till varje dag, hela dagarna i två veckor nu. Jag skojar inte, hon har verkligen pluggat nonstop och mer kommer det bli, för hon har examen både denna och nästa vecka...) och hon tyckte att det hade gått helt okej! :)
Nu har jag gått upp på rummet och ska kolla lite kurser och program på högskolorna som börjar till hösten och prova att ansöka till några! Idag är nämligen dagen då man får börja ansöka till alla höstens program. Inte för att jag vet att jag vill studera till hösten - jag ska ju kanske resa vidare!! Men man vill ju kunna ha valet (ifall jag kommer in) om jag väljer att trots allt inte resa vidare :) Dessutom tycker jag det kan vara lite spännande att se ifall man kommer in på det programmet som man vill ;)
Efter jag har gjort detta ska jag läsa lite eller kolla på top model och efter det ska jag somna tidigt! Jag är så trött efter denna dagen nämligen och har börjat få lite huvudvärk med... Sömn är såååå underbart då! ^^

Dag 192&193 - Chokladdopppade Jordgubbar....

Kategori: Allmänt

Igår (Dag 192, lördagen) hade jag en lugn, skön dag, med min dator och bok. framåt eftermiddagen tog jag en dusch och sen gjorde jag vid mig för på kvällen kom Laura och Nadine och hämtade upp mig och vi körde därefter till Asda och köpte jordubbar, vindruvor, björnbär, vanlig choklad, vit choklad samt lite haribou godis. Därefter körde vi till Lauras hus i New Elgin och träffade hennes familjs tre hundar (såååå söta!!!) samt Lauras au pair-pappas föräldrar (dvs barnens farföräldrar, som satt barnvakt ikväll). Vi smälte chokladen och sen satte vi oss ner i vardagsrummet och njöt av chokladdoppade jordgubbar, vindruvor och björnbär.... Mmmmmm, det var ju inte lite gott om man säger så.... Snarare JÄTTE-MEGA-SUPER-MUMSIGT!!! Dessutom bjöd Laura oss på Rekorderlig cider (Jag=extra glad för den svenska drycken!)
Vi pratade en massa och hade trevligt och dessutom pratade vi mycket med farföräldrarna. Vi roade oss väldigt mycket med samtalsämnet "Olika språk". Vi jämförde våra egna språk med de andras och översatte och lärde oss nytt, osv. Och farfadern var väldigt impad på hur bra engelska alla vi tre au pairer talade - SKOJ!
Efter detta - när klockan var halv tolv, dukade vi undan allting och sen åkte vi vidare till Joannas Nightclub! DANS PÅ G! Och mycket dans blev det! Vi var alldeles svettiga när vi till slut lämnade nattklubben och drog oss hemåt. Sån rolig tjejkväll det blev! Chokladdoppade jordgubbar och dans med sina vänner - bättre kan det inte bli! ;)
 
Idag (dag 193, söndagen) har jag mest haft sovmorgon och chillar just nu i sängen. Alldeles för trött för att göra något sen igårkväll! xD hahaha! Så ja... Antar att det inte lär bli något mer skrivande på bloggen idag, inte ;)
Eller jo, något blev det minsann! (detta lägger jag till lite senare, då jag faktiskt hade tagit mig ur sängen och gjort något!) Jag, Beth och Lucy spelade in en massa videos där vi dansade och sjöng till Frozen-musik! xD Hahaha! Så det gjorde jag minsann, och kul var det! Och varmt!
Både jag och tjejerna hade jätteroligt till alla dessa låtarna, men om videosen är till för att delas med hela världen...? Det tål att tänkas på ;) Än så länge får de hålla sig i säkert förvar på min dator och inte delas med någon annan. Men man vet aldrig - kanske får ni se någon av videosen senare i veckan.... ;)
 
 Tjingeling!
 
 

Dag 191 - Böcker, Dialoger & Musslor

Kategori: Allmänt

Idag var ytterligare en dag med sämre väder :( sol kom tillbaka!!
Aja... Jag körde Beth, Lucy och James till skolan idag (James är ju pojken jag hjälper Caroline med ibland) och efter det lät jag bilen stå kvar på parkeringen och gick till Starbucks och satte mig där och chattade med vänner på fb och viber (free wifi på Starbucks!!) samt läste i min bok. Därefter gick jag en runda på stan och det slutade med att jag köpte fyra nya böcker..... AJ! Skulle ju inte köpa fler böcker här i Skottland!! Men är man bokoman så är man.... Kan icke hjälpas! Det roliga var att jag köpte fyra böcker av samma författare, nämligen John Green, som skrivit boken The Fault in our Stars ("TFIOS")... Det var boken jag lånat av Veronica och som jag läste ut på två dagar.... Hahaha! Jag tyckte den var så himla bra och var bara tvungen att kolla på resten av hans verk. Ett av dem har jag till och med velat läsa innan jag läste TFIOS, nämligen Looking for Alaska. Så gissa vad för titel en av böckerna hade...? ;) jajamen! LFA köptes och det gjorde även TFIOS. Eftersom jag lånat boken av Veronica har jag ju inte den själv... Så jag var bara tvungen att köpa den så den kan stå fint i min bokhylla där hemma! Sån är jag... Även om jag har läst dem innan och troligen inte kommer läsa dem igen så är det trevligt att ha själva boken i sin hylla så man kommer ihåg den och ser hur fin den är osv.... Mobba mig inte för det! Sån är jag - jag samlar på böcker helt enkelt ;) haha.
Så det var två av böckerna jag köpte. De andra två hette något som jag inte kommer ihåg just nu.... Hehe, får kolla upp senare! ;D
 
Hur som helst, efter mitt bokinköp gick jag och hämtade Lucy och sen körde vi hem och åt lunch. Därefter lekte vi tillsammans inomhus (regnigt väder ute... Suck!) och vid tre hämtade vi Beth på skolan.
I bilen på väg hem från skolan hände nästa roliga grej för dagen. Jag och Beth hade ett väldigt roligt samtal (enligt mig, Beth var nog mest nyfiken).
Här är en del av vårt samtal (skrev ner det så fort jag kom hem så jag inte skulle glömma!! Haha!)
 
Beth: "Did you have boyfriends at your school?"
Jag: "Yeah, a few"
Beth: "Did you dump them?"
Jag: "Ehm...... I broke up with some and some broke up with me."
Beth: "Oh... Elise have had two boyfriends but she dumped them."
Jag: "Have you had any boyfriends?"
Beth: "One asked me once and we got together, but then he wanted to do all these wierd things..."
Jag: "What wierd things?"
Beth: "Like fall in love with me and grow old with me and go out with me!!"
Jag: "Well, that isn't so bad, is it, Beth?That's good things. That's what happens when you fall in love and get a boyfriend. You go out on dates and do stuff together."
Beth: "But I didn't wanna do that with him!"
Jag: "Okay, if you don't want to do that with him, then of course you don't have to. But when you meet this one guy who you really like, then I'm sure you're gonna wanna go out on a date with him!"
Beth: "Yeah, maybe...."
 
Hahaha det var ett så himla roligt samtalsämne!!! XD Lilla Beth.. Nu kommer åldern då du börjar undra en massa om killar och kärlek... Nu är killarna snart inte längre bästa lekkamraten utan snarare motståndaren i pussleken! Haha!
 
Iaf, när vi kom hem hjälpte jag tjejerna att byta om till lite finare kläder (de skulle på Families Happy Hour på flygbasen ikväll) men när jag lite senare även skulle göra vid deras hår fick jag ett sms av Ellie som sa att happy Hour tydligen var inställt... Så jag fick gå in till tjejerna och meddela den tråkiga nyheten (de älskar happy Hour) och då blev de lite nedstämda.. Men när jag berättade att Ellie skulle komma hem med pizza och popcorn blev Beth lite gladare. Lucy var dock fortfarande besviken och sur. Så när jag frågade henne om hon inte tyckte det skulle bli gott med pizza och popcorn ryckte hon bara på axlarna.
Så då frågade jag om hon kanske bara ville strunta i fredagskvällen och gå och lägga sig istället men då sa hon att "no, i'm gonna run away and stay away!"
Och här kommer nu resterande dialog mellan mig och Lucy:
 
Jag: "are you going to run away? To where?"
Lucy: "To London, to find my boyfriend!"
Jag: "But I'm sure me, Beth, mummy and daddy will all miss you if you run away."
Lucy: "I don't care!"
Jag: "Well, I guess the rest of us is going to have our pizza and popcorn without our little Lucy then... Good luck on your trip, Lucy Lou."
 
Sen gick jag in i köket igen och smsade hela dialogen till Ellie. Det är så svårt att inte skratta vid såna tillfällen! Lucy är sur och grumpy men hon fattar inte vad gulligt sur hon är när hon säger saker som att hon ska rymma till London för att hitta sin pojkvän! XD Snart fick jag svaret av Ellie att kanske kunde vi alla ses på Burger King då? Skulle det få upp humöret på dem igen? Så jag gick och frågade (Lucy var fortfarande lite grumpy) om de skulle kunna tänka sig en kväll på Burger King istället. Och DET fick dem att hoppa i taket och hurra "JAAAA!!" Hahahahaah! Så det är vad vi gjorde sen ;)
Jag fixade deras hår och sen körde vi tre till BK och mötte Ellie där.
De fick sina kids-meal och lekte en massa i kudd-borgen. Därefter körde vi hem igen och vi vuxna fick äta vårt (Ben kom hem samtidigt som oss). Ben åt pizza, Ellie åt musslor och jag åt lax! Haha en mycket varierad middag idag! XD men gott var det! Jag åt min lax ångkokt med kokta grönsaker samt ångkokt spenat = hur gott som helst! Och dessutom fick jag smaka Ellies musslor..... AAAHH!! Jag - Amanda Tyrén, f.d matpessimist - har ätit musslor!!!! Och faktiskt var det inte alls som jag hade tänkt mig att det skulle smaka! Jag har alltid tänkt mig att de har en mer slimig(stavning??) konsistens, men det var ju faktiskt kanske köttigt! Lite av en blandning kanske, men verkligen inte alls i närheten av hur slimigt jag hade inbillat mig att de skulle vara.. Tror jag har blandat ihop musslor med ostron för de har jag för mig är ganska slimiga!
Så min slutsats på musslor: inte så farligt, men inte heller min favoritmat.. Tror inte jag hade kunnat äta så många i rad men jag tyckte inte den biten jag åt var det minsta äcklig :) gott resultat med andra ord!! Jag antar att jag faktiskt inte är en matpessimist längre!! :D jag har nog gått och blivit vuxen till slut ändå ;) haha!
Nästa stora utmaning är väl dock att äta räkor eller kräftor.... Uuuuuussssch! Kommer aldrig bli av! XD
 
Iaf, efter vår mysiga familje-fredagskväll framför teven gick Lucy och la sig och vid halv åtta gick jag till Caroline för att sitta barnvakt åt Toby och Theo. En kväll med de sista avsnitten av Prison Break (tårar?? Kanske...), min bok (Abandon av Meg Cabot) samt godis (MUMS!) väntas! Typisk barnsittar-fredagskväll! Hehe.
Ni där hemma får själva ha en bra fredagskväll, hur ni nu än ska spendera den!
See yah!

Dag 190 - Hejdå Veronica.....

Kategori: Allmänt

Jag lämnade Beth på skolan, körde och lämnade Lucy på Ark och sen körde jag tillbaka till skolan igen för att parkera bilen där och låta den stå där tills Beth skulle hämtas igen vid tre. Istället för att köra hem kände jag nämligen för att gå! Så det gjorde jag :) det var inte lika fint väder idag men det var ändå en mycket behaglig promenad!
Väl hemma tog jag en skön dusch och därefter gjorde jag vid mig och stack sen till Veronicas hus vid tolv. Vi satt en stund och pratade om allt möjligt och även om boken (the fault in our stars) som jag lånat från henne (jag lämnade tillbaka den nu, hon åker ju hem om två dagar!! :( sorgligt!!) när klockan närmade sig ett körde vi till New Elgin till Kristies deli (är osäker på stavningen) vilket är ett litet café som serverar en massa olika bröd/wraps/paninis/rolls/osv.. Med olika sorters fyllningar. Där mötte vi Laura och vi tre åt lunch tillsammans och hade jättetrevligt! Lunchen gick dock alldeles för fort och snart var det dags för Laura och Veronica att säga hejdå för gott.. Veronica skjutsade mig sen till stan (på vägen mot hennes Au Pair pojkes skola) och då var det dags för mig att säga hejdå till henne..... Sorgligt!!! Men vi bor ju båda i Sverige så kanske kommer hon och jag ses någon mer gång! Om jag någonsin besöker Gotland (vilket inte är helt omöjligt eftersom det verkar fantastiskt fint på somrarna) kommer jag definitivt träffa Veronica igen :)
Hur som helst.. Efter att vi sagt hejdå gick jag ett tag i stan och kollade rundor innan jag tog mig till Beths skola och hämtade henne vid tre. Jag pratade extra länge med två mammor idag medan våra barn lekte och sprang runt på skolgården. Det var faktiskt bara vi kvar efter ett tag! XD men trevligt var det! Och alla tjejerna hade roligt! Det var Beth och tre fler av hennes kompisar nämligen ;)
Efter ett tag tog vi bilen till bibblan och vi spenderade ett litet tag där vid böckerna innan vi körde för att hämta Lucy. Dock hände det något roligt (??!) på toaletten då jag stötte på en av Lucys kompisar och hennes mormor.
"That's Lucys mom!" Sa Lucys kompis (Lily) till sin mormor....... Here we go again.... XD hahahahaah!!! Denna gången orkade jag dock inte bry mig om att rätta dem så jag bara nickade och sa hej till dem.. :p
Efter att jag och Beth hade hämtat Lucy så körde vi hem och tjejerna lekte ett tag i trädgården. Därefter målade vi i deras målarböcker ett tag innan ben och Ellie kom hem och vi alla åt middag (Fajitas).
Nu sover Lucy och Ellie pluggar på ovanvåningen och jag, Ben och Beth sitter på nedervåningen och ser tv/läser. Snart ska jag gå upp och fortsätta läsningen på mitt rum innan jag somnar gott i sängen.
 

Dag 189 - Promenader i vårsol

Kategori: Allmänt

Igår (onsdagen) körde jag barnen till skolan och dagis och därefter körde jag hem igen och gjorde några styrkeövningar (jag fick även reda på bla vilken övning det var som verkligen hade satt igång träningsverken i baksidan av mina lår, samt rumpan - nämligen utfallsstegen... AJ!) Efter detta satte jag mig i soffan och läste ut The Fault In Our Stars - och grät lite på köpet. När boken väl var utläst fick jag skynda på med gå-kläder och därefter (obviously) gå till Lucys dagis (tar ca 30min), hämta henne och sen gå tillbaka hem igen med Lucy i vagnen. Det var såååå härligt! Jag gick i bara mitt träningslinne, så varmt och skönt det var i solen! :D
När vi kom hem igen gjorde jag soppa till Lucy och sen målade vi lite innan vi gjorde oss redo för baletten. Även här valde vi (jag) att gå med Lucy i vagnen till Elgin Community center där baletten hålls. Tog ca 20min dit och sen dansade Lucy medan jag pratade med Hayley och Michelle och sen gick vi hem igen. Och oj vad Lucy var trött då... Klockan var fyra när vi började gå hemåt igen (lite sent för en tupplur eftersom hon ska sova vid sju) och jag fick se till att håla henne vaken genom att få henne att sjunga osv... Haha, men jag lyckades! Hon somnade inte i vagnen iaf ;)
Väl hemma värmde jag maten som barnen skulle ha till middag och sen satt jag med dem medan de åt och Ben åkte iväg på fotboll vid sex. När klockan slog sju nattade jag en trött Lucy och sen kom även Ellie hem från pluggandet i Aberdeen. Vi kollade lite på teve tillsammans, hon jag och Beth och sen bara hon och jag när Beth gått och lagt sig, innan jag själv gick upp och la mig lite efter nio (Ja, jag var också trött!! xD)
Så det var den dagen! Härlig vårsol och massor med lyckliga prommenader! :D

Dag 187&188 - Internetstrul & Reconsiliation

Kategori: Allmänt

Såååå.... Jag tänkte skriva ett inlägg igår om hur dagen hade varit, men när jag gick in på datorn och internet kunde min dator inte hitta nätverket! Jag försökte om och om igen, men hur mycket jag än testade hittades inte husets nätverk. Då tog jag till slut upp mobilen och såg att även där kunde inte nätverket hittas. Oh well... Vad kan man göra, liksom? Jag fick strunta i inlägget igår och istället skriva idag, MEN... Nätverket hittades inte idag heller... Det var först när Ben startat om hela.... (internet-rouser-modemet-vad-det-nu-gör-och-heter-förlåt-att-jag-inte-är-mer-insatt-i-det-hela...) så funkade internet igen, nu på kvällen klockan 17.51!! :D
Så nu minsann får det bli ett litet (??) inlägg!
 
Hur som helst:
 
Måndagen, dag 187:
Hände inte så mycket mer än att det var en vanlig, stressig simdag. Jag lämnade barnen på skola och dagis och därefter lät jag bilen stå kvar på dagiset och gick hem för det var stråååååålande solsken och riktigt vårvarm och skönt! Väl hemma gjorde jag några styrkeövningar till youtubes bästa träningsmusik (nja, inte enligt mig kanske...) bl.a. armhävningar, sprattelgubbe-hopp, skidhopp, sit-ups, squats, utfallssteg, osv. Detta gjorde jag så och så många gånger, två gånger i rad. Reps ovh sets tror jag det kallas... Återigen: Förlåt för att jag inte är så insatt i det hela, men jag kan faktiskt inte veta allting om allt.... ;) haha!
Det jag vill ha sagt med mina styrkeövningar är iaf att AAAAJJJJ jag har haft så in i h*lvetes ont i benen och rumpan idag så jag knappt har kunnat sätta mig ner! Hahahaha! Längesen jag hade sån träningsverk (vilket jag tycker är bra för började bli lite trist att aldrig få träningsverk efter body pump och zumba...)
Iaf, efter att jag hade tränat så läste jag ut City of Lost Souls (femte boken i serien the Mortal Instruments) och därefter gick jag och hämtade Lucy igen på dagiset. Eftersom bilen fortfarande stod kvar där körde vi sen och hade hennes simlektion och därefter hämtade vi Beth. Snabbis hem och hade mellanmål innan vi körde till Lossiemouth och Beth hade sin simlektion. Sen hem igen och äta tillsammans och därefter, på kvällen, började jag nästa bok: The Fault in our Stars av John Green (Tips av Veronica Berglund, nuvarande au pair-kompis här i Skottland) Och idag, tisdag, har jag kommit till sidan 200 exakt! Bra bok eller?? I THINK SO!!! ÄLSKAR DEN!!!! Lina, detta är skrivet bara till dig: Vill du ha en ny rekommendation på en superbra bok?? Läs The Fault in our Stars!!! Den är JÄTTEBRA!!! Trots att jag inte har läst slutet än, men folk har sagt att boken får en till skratt och tårar och jag kan faktiskt känna lite båda två lite då och då redan! ;)
Hur som helst. På kvällen satt jag barnvakt för Ellie och Ben gick ut och åt, men det blev en bokkväll (obviously) för mig och sen somna tidigt - riktigt najs!
 
Tisdagen(idag), dag 188:

Jag skjutsade Lucy till Michelle som tog henne vidare till Ark och sen skjutsade jag Beth till St sylvester och därefter körde jag hem (lång och konstigt uppbyggd mening, men så blir det ibland på bloggar!) Väl hemma läste jag i min nya bok (hur skulle jag annars ha kommit till sidan 200 idag???) och sen kom Lucy hem med Michelle igen vid kvart i 12 då jag faktiskt hade hunnit lägga ifrån mig boken och fixat till mig lite. Det blev en snabb lunch för Lucy och sen gick vi, med vagnen, till St sylvester Kyrka, där Beth skulle ha sin första Reconsiliation idag vid ett!!!! Reconsiliation är den första bikten (kan man böja ordet bikt så??) man gör, om jag har fattat allt rätt från Ellie. De fick berätta saker som de ville be om ursäkt för för prästen och sen blev de förlåtna av Gud, osv... Är inte jätteinsatt i detta heller, men det var riktigt intressant att se! Eftersom jag inte är Katolik och jag aldrig konfirmerade mig så har jag inte varit i kyrkan vid andra tillfällen än bröllop, skolavslutningar, bergravning, osv... Så det var ganska spännande att se hur allting funkade här (blev sugen på att faktiskt följa med Ellie och tjejerna till kyrkan en söndag bara för att se hur det går till!) Och jag måste även erkänna att när varje barn fick gå fram till prästen och de pratade tyst och det var kyrklig/kör/många-instrument musik i bakgrunden..... Det var ganska mäktigt om man säger så. Det var lite sådär för mig dock när alla helt plötsligt började säga en sån bön i kör (som man ska kunna utantill) och jag hade ingen aning om vad man skulle säga. Dels kan jag den knappt på svenska och dels var detta faktiskt på engelska! Haha. Så varje gång alla i kyrkan sa saker i korus kände jag mig som en sån person i en awkward film som tittar sig omkring och mumlar rappakalja för sig själv och bara hoppas att ingen lägger märke till en.. Hahahahaha!!! xD
Hur som helst, efter reconsiliationen (ursäkta min böjning av det engelska ordet, men om ni är en stamläsare på min blogg borde ni veta vid det här laget att jag böjer vissa engelska ord till ett helt oexisterande!) blev det fika i rummet intill (till alla barnens förtjusning) och därefter lektes det lite och sen slutade barnen för dagen efter att ha hämtat sina väskor på skolan igen. Så då gick Ellie tillbaka till biblioteket på sjukhuset för att plugga och jag, Beth och Lucy gick till biblioteket i stan och spenderade eftermiddagen där (det var där jag kom till sidan 200 i min bok). Sen, vid kvart i fem, gick vi tre och mötte Ellie på tesco, vi handlade alla fyra och sen körde vi hem i Ellies bil och mötte Ben hemma.
Nu luktar jag att maten är klar så jag hann minsann precis klart med gårdagens och dagens blogginlägg (det är ju nu internet äntligen funkar igen!) innan det är dags för mig att gå ner och äta lite. Sen ska jag läsa ännu mer i min bok och kanske titta på ett och annat avsnitt av Prison Break.
Nej, nu kurrar magen - hej så länge!!
 
Ps. klockan är nu 18.16 så det har tagit mig 25minuter at skriva detta inlägget... Ibland är det skrämmande sån tid det kan ta för mig att berätta om vad jag har gjort.... Hjälp!

Dag 186 - Pippi Longstocking!

Kategori: Allmänt

Igårkväll satt jag barnvakt hos Caroline och idag har jag passat Lucy och Beth några timmar medan Ellie och Ben var iväg. Vi började med att gå ut till lekparken bakom vårt hus (tjejerna tog med sina dockor i vagnarna och lekte med dem i parken), sen gick vi på upptäcksfärd i kvarteret, vilket slutade med en annan lekpark och därefter gick vi hem igen. Då åt vi lite lunch (Beth och Lucy fick hjälpa till att göra sin egen lunch idag) och sen satte vi oss ner i soffan och kollade på den tecknade Pippi Långstrump -filmen! Fast på engelska förstås, vilket då blir: Pippi Longstocking! Tjejerna tyckte filmen var jättebra, vilket är kul för jag minns hur bra jag själv tyckte den här filmen var när jag var i deras ålder. Idag vara den lite tristare dock, men det var kul att höra och se allt på engelska! Haha xD Herr Nilsson blev Mr Nilsson och Lilla Gubben hade fått det simpla namnet Horse.
När Ben kom hem igen så gick jag upp på rummet och började göra vid mig lite för ikväll ska jag ut och äta middag med några au pair vänner eftersom en av dem, Veronica, ska åka hem nästa lördag... Så det blir en liten hejdå-middag för henne ikväll. Dock ska jag äta lunch med henne i veckan också, men ändå ;)
Så jag ska väl sticka härifrån vid fem, kvart över fem och sen när jag kommer hem igen lär det bli en kort och lugn resterande kväll innan sängen.
Imorgon är det dags för skol- och dagisrutinerna igen, bäst att lägga sig i tid då... ;)
 
 

Dag 184 - BK & Pizza

Kategori: Allmänt

När jag skulle köra Beth och Lucy till skola/dagis idag så stannade jag till vid Carolines hus och plockade upp James. Caroline skulle skjutsa sin kompis pojkar idag igen och bad mig om hjälp, och varför skulle jag inte ställa upp? Jag ska ju ändå åt samma håll! :)
Så jag skjutsade de tre till st Sylvester och vi gick först till Lucys dagis för att lämna henne. Där mötte vi Caroline, Toby och Theo (de andra pojkarna är äldre och hade alltså redan börjat skolan, de äldre börjar 10min före de yngre!) så när hon lämnat Theo gick vi tillsammans och lämnade Beth, James, Toby och två andra barn vars mamma jobbar på Lucy och Theos dagis. Hon skulle lämna de själv men eftersom vi ändå skulle gå dit, så.... Haha. Hänger ni med?? Hur som helst räknade Caroline ut att vi tillsammans hade tagit nio barn till skolan idag! Tja... Det är väl inte så många......? Eller? ;) hahaha!
I alla fall, efter skol- och dagis drop off körde jag hem och spenderade min lediga förmiddag med att kolla på Prison break och surfa på internet. Sen hämtade jag Lucy vid tolv och vi körde till Burger King! Tänkte att hon kanske kunde få ett litet fredags-treat! Och det uppskattades minsann! :D Där fick hon äta lite lunch och sen lekte hon i "kudd-borgen" med de andra barnen (vilket fick mig tiden att svara på några meddelanden på telefonen eftersom BK har gratis wifi! Inte så pjåkigt med andra ord)
Efter detta körde vi snabbt inom Aldi och sen hem och lekte med plast-byggklossar tills Ben kom hem (han var ledig idag). Därefter gjorde jag pizzadeg inför ikväll. Vid tre körde han och Lucy för att hämta Beth från skolan och då passade jag på att ta ett varmt, skönt bad. Sen, när de andra kommit hem igen och vi tagit det lite lugnt tillsammans, började jag och Ben baka pizzorna inför middagen. Jag kavlade ut degen och Ben dekorerade! :) när Ellie kom hem vid fem, halv sex var pizzorna klara och vi satte oss och åt supergott! Därefter ville Beth bjuda på efterrätten hon och jag gjorde igår så vi smög ut i köket igen och delade "kakan" i kvadrater. Därefter sprinklade vi över florsocker och serverade mästerverket. Beth var jättestolt! Hihi! ^^ och hjälp vad mäktiga de var! Trots att fyrkanterna inte var stora räckte det gott och väl med en bit, i alla fall för mig och Ellie. Men de var helt okej, Beth och Lucy älskade dem, jag tyckte de var lite väl söta med den vita chokladen och marshmallowsen... Menmen, hittar man receptet i en barnbok lär det bli ganska sött med! Haha xD
Efter detta gjorde familjen vid sig för att åka iväg på en puppet show i Lossiemouth, men jag valde i sista sekund att inte följa med. Jag är ganska trött och mår ganska bra av en lugn fredagskväll! :) var ganska svårt att ta det beslutet dock, för jag har aldrig varit på en puppet show innan! Men jag får hoppas att det inte är så mycket jag missar ;)
Ben stack ut en snabba innan de stack och köpte en ny film som han har velat se länge. Han sa sen att om vi orkar kan ju alltid vi (jag, han och Ellie) se den ikväll efter att de har kommit hem från showen! Den ska bara vara en timme och Beth och Lucy ska bums i säng direkt när de kommer hem eftersom den började då Lucys sovtid också är. Så det kanske blir en filmkväll med Ben och Ellie sen! Kan bli trevligt! :D
Nej, nu ska jag koppla av lite av ett tomt hus. Sen får jag väl se vad som händer med resten av kvällen! :) 
 
 

Dag 183 - Marshmallowfingers

Kategori: Allmänt

Idag hade Caroline bett mig att skjutsa ett extra barn till skolan eftersom hon hade fem barn att köra själv! (Hon hjälpte sin kompis att skjutsa hennes tre barn och dessutom har hon sina två egna, så självklart fick de inte plats i bilen. Alltså frågade hon om jag kunde ta ett av barnen vilket jag självklart kunde göra!) Ellie skjutsade Lucy till dagiset och jag tog Beth och James(som pojken hette).
Efter att jag lämnat dem åkte jag hem och städade/tvättade lite innan Veronica kom till mig och vi gick på promenad en timme. Därefter gick vi tillbaka till mig, tittade på vänner på teven och åt lunch. Jättemysigt!!!
Vid två gick hon hem och vid halv tre körde jag och hämtade Beth så att vi sen kunde gå direkt till biblioteket. Där läste vi och Beth satt även lite på datorn. Beth har även varit med i en tävling på biblioteket där man skulle rita en läsar-alien och hon kom tydligen på fjärde plats bland en massa tävlande!! Så duktigt gjort!! Tror det fanns en etta, en tvåa och en trea och därefter några få som kom på fjärde plats tillsammans. Och alla de ska få pris på lördag! Lite stolt är man allt... ;) alla bidrag var upphängda på utställningen på biblioteket idag iaf och här visade Beth sin bild på vinnar-plakatet! :)
Efter biblioteket körde jag och Beth hem (Ellie hämtade Lucy) och medan Ellie och Lucy handlade förberedde jag och Beth middagen (bakad potatis med olika tillbehör som bönor i tomatsås, ananas-keso, mayo-tonfisk och riven ost) och sen bakade vi även marshmallowfingers! Vad är då detta tänker ni kanske? Jo det är en sorts godis/kaka/efterrätt som Beth hittade i en receptbok som hon lånat från bibblan. Och hon har frågat mig om vi inte kunde baka det och överraska resten av familjen någon kväll. Så vi passade på att baka det nu ikväll medan alla andra ändå var iväg! Först krossade vi ginger-biscuits till små bitar och blandade det med minimarshmallows och russin. Därefter smälte vi vit choklad och blandade det med de andra ingredienserna. Vi kletade sen i röran i en plastad bunke och ringlade över ytterligare vit samt ljus (dvs normal) choklad över. Sen bums in i kylen precis i lagom tid när Ellie och Lucy och Ben kom hem! Puh! Haha :)
Efter detta åt vi middag tillsammans och nu har jag gått upp på rummet och ska titta lite på Prison break tänkte jag. Sen är det sovdags! :)
Så natti natti! 
 
 

Dag 181 - Pancake day!

Kategori: Allmänt

Idag är det alltså den så kallade Fettisdagen - eller Semledagen som den också kallas - hemma i Sverige. Det är dagen då man vanligast äter en semla (obviously). Här i Skottland finns inte fettisdagen/semledagen.... JAG = LEDSEN! Istället firar man pancake day här på detta datum! Och vad äter man då, tro? Jo, men visst är det PANNKAKOR man äter!!! ;D
Så detta är vad vi åt till efterrätt efter vår kvällsmat idag - men mer om det senare!
 
Jag gick upp med tjejerna som vanligt på morgonen och sen skjutsade jag och Ellie Lucy till Auntie Michelle och Uncle Mat (så att de kunde ta Lucy till Ark) och därefter körde vi vidare till skolan. Efter att Beth sprungit in i byggnaden när klockan ringt så körde jag Ellie till sjukhusets bibliotek här i Elgin där hon ska plugga hela dagen. Sen körde jag hem igen och satte mig och skrev blogginlägget då mina föräldrar var här på besök. Detta tog mig nästan två timmar!!!! En timme och fyrtio minuter med bara skrivandet och sen ytterligare tio-femton minuter för att lägga upp de få bilderna.... Ni kanske kan fatta varför jag hänvisar till facebook om ni vill kolla på alla bilderna som tagits (där har jag nämligen laddat upp 102 bilder!)
Hur som helst, vid kvart i tolv kom Michelle med Lucy och då åt vi lunch tillsammans (jag och Lucy då) och sen hade Lucy en lugn stund eftersom hon tydligen haft en tuff och krävande morgon på dagiset och var mycket trött nu... Vid halv tre körde vi för att hämta Beth och därefter körde vi direkt till biblioteket och tjejerna läste en massa böcker, satt lite på datorn, samt gick en sorts skattjakt innan vi åkte hem igen och då var klockan redan halv sex!!!! Ellie och Ben var hemma, men Ben körde på fotbollsträning när vi kom så det blev en kvällsmåltid med mig, Ellie och barnen. Och därefter kom då pannkaksätningen! Men först stekte vi dem och sen "Flipped" vi pankakorna i luften! hahahah! Så kul vi hade! Det jag menar med "flipped" är att vi kastade upp pannkakorna mha stekpannan och vände på dem i luften. Några hamnade på golvet, men det var det ingen som såg... ;) En träffade till och med taket! Hahaha! Och sen hade vi en massa topping att välja mellan! Vi hade jordgubbssylt, hallonsylt, socker, sirap, pannkakssirap, jordgubbssirap, hasselnötsnutella, kolasås, bananer, honung, citronkräm..... Var det något mer....?? Det var det säkert! Det fanns såååå mycket att välja på! Och ni skulle bara se blandningarna barnen gjorde... Bläääääää!!!! xD hahaha! Men de åt ju upp pannkakan sen så jag antar att de gillade det.. Lucy blandade honung och sylt på en och sen blandade hon nutella, sirap, sylt och en annan sirap på sin andra. Hmm... Så länge det inte är jag som ska äta den, så.... ;)
Efter detta blev det en sockerkick för Lucy (konstigt????) så de fick se lite på teve för Ellie innan jag gick upp och la Lucy halv åtta. Det tog ju sin tid, men nu sover hon så sött. Vi läste the Incredibles tillsammans! :) Därefter spelade jag och Beth ett spel med en hemmagjord tärning (6st lappar med numren 1-6 som vi blandar ihop i en hög och sen "drar" vi vårt slag) och sen var det dags för Beth att sova med.
Nu ska jag kolla på något avsnitt av prison break innan det blir sovdags för mig också.

Dag 176-180 - Föräldrar på besök!!!!!

Kategori: Allmänt

(Dag 175, onsdagkväll):
Jag stack alltså och hämtade mina föräldrar på tågstationen tjugo i tio på kvällen och Gud så glad jag blev när jag såg dem stiga ut ur vagnen!! Stora kramar blev det och sen körde vi till guesthouset (Moraydale Guesthouse) där de skulle bo. Vi satte oss tillrätta och pratade en massa och sen planerade vi även lite och jag berättade vad jag hade tänkt att vi skulle göra och hinna med alla dessa dagarna som de skulle vara här. Jag tror jag åkte hem från guesthouset någon gång runt halv tolv och sen somnade jag med ett stort leende på läpparna. Mina föräldrar är här!!! :D
 
DAG 176, TORSDAG:
Jag vaknade som vanligt och gick upp med barnen för att sen skjutsa de till skola och dagis. Men efter att jag och Lucy hade lämnat Beth på skolan körde vi och hämtade mina föräldrar på deras guesthouse vid nio (det ligger på vägen till Ark) och sen följde de med och lämnade Lucy på hennes dagis! Lucy var liiiite blyg i början med efter ett tag pratade hon och visade en massa grejer för mamma som satt bredvid henne i baksätet. Pappa pratade också med henne och hon verkade gilla dem direkt! Både Beth och Lucy har sett fram emot att träffa mina föräldrar jättelänge!!!
Efter att vi hade lämnat Lucy körde jag, mamma och pappa in mot stan igen och vidare mot den första sevärdheten, nämligen Home Bargains! Där hittade de minsann några saker som de ville köpa - det är ju jättebilligt här!! ;)
Efter detta körde vi till Tesco och de fick se stället där vi oftast handlar mat, osv. Vi gick upp på ovanvåningen och vi alla provade en massa kläder. Det slutade med att jag köpte en stor väska och två par skor. Både mamma och pappa handlade också några saker! :)
Sen körde vi tillbaka till guesthouset och lämnade våra nyinköpta saker innan vi gick till fots mot Lady Hill, vilket är den höga kullen där man kan se utsikten över Elgin. Denna ligger nämligen nästan mittemot guesthouset så vi vandrade uppför alla trappor och sen njöt vi utav synen av Elgin i det fina, soliga vårvädret! När vi gått ner igen gick vi vidare in mot stan och åt lunch på The Granary. Det blev minsann äkta pub grub för oss alla, nämligen pubens egna, goda hamburgare med pommes och coleslaw-sallad! Mmmmmmmums! Mamma och pappa tog ju självklart varsin öl med - man sitter inte på en pub i Skottland utan att dricka ett glas öl till maten ju! ;) hahaha!
Efter vår goda och supermysiga första lunch på länge gick vi ut i Elgin town center lite och sen vidare mot Elgin Cathedral. Därefter gick vi upp mot skolan i lagom tid innan Beth slutade så att mina föräldrar även fick chans att prata lite med några av mammorna där. Sen kom Beth ut och hon fick träffa mina föräldrar för första gången. Gick mycket bra där med kan jag ju säga! :) Hon var väldigt pratglad efter de första blyga minuterna. Vi gick till Costa efter skolan och drack varsin varm dryck. Pappa tog kaffe, jag Chai latte och mamma och Beth tog varsin chokladmjölk. Beth tyckte det var ganska roligt att se mamma dricka sin varm choklad med grädde och marshmallow. Haha! Därefter gick vi till whiskybutiken Gordon & Macphail i Elgin och pappa kollade på alla smarriga flaskor. Sen gick vi tillbaka till guesthouset där bilen stod och vi alla hoppade in och körde för att hämta Lucy från Ark. Det gick jättebra, men det var trångt i baksätet på min lilla, lilla bil när både tjejerna och mamma satt där. Dessutom kunde inte tjejerna lämna mamma ifred... Ett sånt liv det var!!! Hahah! Och pappa fick minsann på sig en stråhatt och ett paraply från Beth i baksätet... Jag kan ju säga att jag är ganska glad att det inte alltid är så mycket ljud och rörelser i den lilla clio-bilen när jag kör ;) Haha.
När vi kom hem sen visade jag och barnen mina föräldrar runt i huset innan Ben kom hem. Därefter började Ben och pappa prata i vardagsrummet och tjejerna lekte ett tag med mamma medan jag började förbereda maten som skulle bjudas på. (Dvs, fixa grönsaker till, samt riva ost till cottage pien som stått i kylen över natten som sedan skulle in i ugnen, osv, osv.) Snart kom mamma och hjälpte mig och då ville ju barnen också hjälpa till... Haha, mycket liv i köket denna kväll. Men mamma hjälpte Beth och Lucy att riva ost och sen la vi den över maten innan den fördes in i ugnen. Och efter 18 kunde vi alla sätta oss till bords och äta den simpla, men mycket goda, skotska maträtten. Beth och Lucy bråkade lite över vem som skulle sitta bredvid mina föräldrar.... Men snart kom vi alla överens - haha! Det är roligt att de gillar mina föräldrar så mycket :)
Efter maten blev det lite paus medan Ben hämtade Ellie från tågstationen och då visade Beth en massa saker om mumier på sin dator för min pappa medan Lucy lekte med dockskåpet med min mamma. Samtidigt gjorde jag fruktsallad (med lite hjälp av mamma och tjejerna) och satte fram glassen. När Ellie och Ben kom hem igen satte vi oss vid bordet igen och Ellie åt mat medan vi andra åt efterätt. Men snart han Ellie också ikapp ;) Var hur mysigt som helst! Alla kom jättebra överens! :D
När Lucy och Beth hade gått och lagt sig senare satt jag, mamma och pappa kvar i vardagsrummet och pratade med Ben och Ellie. Det var inte förrän halv tio -tiden som jag skjutsade dem tillbaka till deras guesthouse. Därefter körde jag själv hem igen och vi alla somnade gott efter en lång med SÅÅÅÅ ROLIG dag! :)
 
DAG 177, FREDAG:
Idag hade jag tagit ledigt, men eftersom det krånglade lite med skjuts till skola, resp. dagis så erbjöd jag mig att köra barnen på morgonen i alla fall. Jag skulle ändå inte hämta upp mamma och pappa förrän efter nio så det var perfekt att först lämna barnen och sen köra direkt till mina föräldrars guesthouse. Därefter körde vi till Duffus Castle och spenderade en del av förmiddagen där bland ruinerna i det fina, soliga vårvädret. Efter slottet i Duffus åkte vi vidare till Lossiemouth och satte oss på ett café i hamnen, nämligen Harbour Lights och drack varsin varm dryck. Efter detta körde vi vidare till själva stranden - Lossiemouth Beach! Och hjälp vad tidvattnet hade stigit!!!! (Säger man så...?) Det fanns knappt någon sand att gå på jämfört med vad det brukar finnas! xD haha. Men mysigt var det! Och så fint väder :)
Nu började vi dock bli lite hungriga så vi satte oss i bilen igen och körde till Johnstons som är berömda för sin chashmere. Där kollade vi runt i butikerna och sen gick vi in och satte oss på deras restaurang och beställde in lite lunch. Det var ganska mycket folk där så vi fick vänta kanske tjugo minuter på maten, men när den väl kom.... GOTT!! Och väldigt fancy :)
Efter vår lunch var klockan ganska mycket och vi hade planerat att köra till tre distillerier innan de stände för kvällen så vi valde att köra iväg till det första distilleriet vilket låg ca 25min bort, dvs Aberlour distillery. Där köpte pappa en whisky som bara finns att köpa på just detta stället. Kan ni tänka er vad glad han var efteråt? Han var som ett barn på julaftonsmorgon! xD Därefter såg vi att vi tyvärr inte skulle hinna med det andra distilleriet eftersom vår guidade tur började i Elgin på det tredje distilleriet om en halvtimme.... Så vi hoppade det andra distilleriet och körde direkt hem igen till Glen Moray Distillery i Elgin. Där kom vi precis i tid för rundturen och vi kollade på allt de hade att visa oss. Efter turen fick vi även provsmaka whisky (inte jag för jag körde ju, men mamma och pappa smakade lite!) Jag smakade faktiskt på en ny sort de hade börjat skapa på detta distilleriet, nämligen en gräddlikör med whiskysmak. Den var faktiskt jättegod!! Haha :) Annars är jag inte så mycket för whisky....
Även här köpte pappa en Whiskyflaska, nämligen Glen Morays egna 16åriga Whisky. Därefter körde vi tillbaka till guesthouset och vilade en liten stund innan vi gick ut i Elgin och vidare mot puben The Muckle Cross (En av mina favoriter) och åt middag. Det var jättemånga som var ute just denna fredagen, vilket var roligt för då fick mina föräldrar se hur publivet kan vara på en fredagskväll i Skottland! Efter en lång, trevlig middag på puben gick vi tillbaka till guesthouset och umgicks en liten stund där innan jag fick säga hej och godnatt och köra hem och sova. Vi alla var ganska trötta.. Vi håller inget lugnt tempo här om man säger så ;) Och tidiga kvällar blir det då inte! Hahah! xD Det ser jag till!
 
DAG 178, LÖRDAG:
Idag gick jag upp extra tidigt så att jag kunde köra till guesthouset och vara där redan vid åtta. För idag ville jag äta frukost med mina föräldrar där! Pappa hade frågat om det var okej att köpa till en frukost till mig och det var helt okej (Detta guesthouset var verkligen helt fantastiskt bra!) så jag kom dit på morgonen och sen gick vi alla tre ner för att äta lite frukostbuffé. Det fanns flera sorters flingor och youghurt, fruktsallad och vanlig frukt, juice, kaffe, chokladmjölk, te.... Och sen kunde man beställa en massa från den varma menyn som de tillagade och kom ut till en med. Man kunde beställa flera olika tillagningar av ägg (stekt, pocherat, äggröra, kokt...), omelett, gröt, bacon, blodpudding, tomat, svamp, toast, osv, osv, osv. Det fanns även "Full Scottisch Breakfast" vilket betydde att man fick nästan allt på tallriken xD Men jag nöjde mig med svamp, bacon och en omelett idag ;)
Efter denna supergoda och jättemysiga frukosten med mina föräldrar gick vi upp på rummet och förberedde oss för dagen. Idag var det nämligen dags att köra till Loch Ness, så det var vad vi gjorde! Vi körde via Inverness och sen vidare mot sjön där sjöodjuret Nessie väntade på oss. Vi stannade på den första parkeringen längs med sjön och där fanns en trappa som ledde ner till vattnet!! Så fräckt! Vi alla var ju bara tvungna att känna på sjövattnet där Nessie bor. Och sen samlade mina föräldrar lite Loch Ness -stenar innan vi körde vidare och stannade vid en souvenir-butik där vi köpte shortbreads och lite annat smått. Mamma köpte en säckpipa som doftar gott i bilen, samt ett prydnads-sjöodjur och pappa köpte en liten flaska whisky. Skotskt ska det vara ju! ;D
Efter denna lilla pausen körde vi vidare till ett slott som låg invid sjön, nämligen Urquhart Castle. Dock tog de £8 per person för att man skulle få gå ner och kolla lite närmare vilket vi tyckte kändes lite dyrt när vi inte var sååååå himla intresserade av att kolla närmare på ytterligare en ruin. Så vi stod och kollade på slottet en bit ifrån men fick väldigt många fina bilder på oss med slottet och Loch Ness sjön i bakgrunden! :D
Nu kände vi oss dock ganska klara med Loch Ness så vi körde tillbaka den vägen vi kommit och körde vidare mot Inverness. Där parkerade vi bilen i ett av parkeringshusen och sen gick vi till en Italiens restaurang där vi åt pasta resp. pizza som sen lunch. Efter detta väntade shopping på Primark (pappa gick runt och kollade annat) och sen strövade vi omkring i stan lite och jag visade mina föräldrar charmen med Inverness innan vi satte oss i bilen och körde hem igen. När vi väl var tillbaka i Elgin hade jag dundrande huvudvärk och vi var alla mycket, mycket trötta. Så vi bestämde oss för att inte gå ut och äte ikväll utan istället beställa hem lite pizza och äta på rummet i guesthouset! Låt mig säga att detta var en mycket bra idé! Jag och pappa körde iväg för att beställa pizzan på Pino Pizza och fråga om jag kunde komma och hämta pizzan senare vid 18-tiden. Därefter gick pappa själv till tesco och handlade snax inför ikväll och sen tillbaka till guesthouset och mamma, medan jag körde hem till mig och bytte om och hämtade vissa saker som vi behövde inför kvällen (bl.a. dator och några dvder) Sen körde jag och hämtade våra pizzor och därefter körde jag tillbaka till mamma och pappa och vi hade lördagsmys med pizza och film. Filmen var ju dock inte så himla bra, men det var jättetrevligt och mysigt! Vi alla höll på att somna mot slutet av filmen så vi beslöt oss för att inte se klart den. Den var ju ändå ganska så kass... Haha! Och sen körde jag hem igen och lät mamma och pappa sova och bumsade själv pladdask ner i sängen och somnade direkt.
 
DAG 179, SÖNDAG:
Idag åt jag frukost hos mamma och pappa igen, men istället för omelett tog jag stekt ägg denna morgonen. Därefter tog vi en lugn morgon innan vi körde till Spey Bay - Dolphin Center. Där kunde man promenera längs med den steniga (och otroligt vackra) stranden och speja efter delfiner. Tyvärr såg inte vi några delfiner denna morgonen, men vi hade en mycket mysig förmiddag på denna strand. Vi gick även inom butiken de hade där och tittade på alla olika prydnadsdelfiner i marmor, glas och trä. Sen fanns det även lite fakta om delfinerna i ett annat rum, samt gamla delar av skelett och liknande som hade kommit från delfiner, krabbor, valar och späckhuggare osv.
Efter denna mysiga strand-förmiddagen körde vi vidare till Baxters där vi kollade i alla olika shoppar (kläder, presenter, matlagning, whisky, mat, osv) innan vi satte oss på deras restaurang och åt varsin berömd Baxters-pannkaka med chokladsås och glass på till lunch. De är såååå stora att ingen av oss orkade äta upp pannkakan, men såååå gott det är! :D Det är ju mer som såna tjocka Amerikanska pannkakor än vanliga, tunna och krispiga pannkakor ;)
Efter Baxters och pannkakorna åkte vi hem igen och spenderade vår eftermiddag på rummet på mamma och pappas guesthouse. Vi låg i sängen och åt snax och laddade över alla våra bilder på datorerna så vi kunde få varandras och sen diskuterade vi en massa om olika saker. Dessutom packade mina föräldrar sina resväskor så att allt skulle vara förberett inför morgondagen. Vi hade en helt faktastiskt mysig och lugn söndag (både förmiddag och eftermiddag) och det slutade med att vi gick ut till puben the Granary för en sen middag och hade ännu mysigare där. Detta var ju vår sista middag tillsammans innan mina föräldrar skulle åka hem, och jag kan ju säga att det blev en mycket bra sista middag också på en pub som vi alla tycker om.
Efter puben blev det lite mer prat hemme på guesthouset innan jag körde hem, pratade en snabbis med Ellie och gick och la mig vid elva-tiden.
 
DAG 180, MÅNDAG:
Idag fick jag skjuts av Ben till Guesthouset klockan halv åtta (frukosten börjar tidigare på vardagar) så att jag kunde äta frukost med mina föräldrar men så att Ellie ändå kunde lämna barnen på skola och dagis på morgonen. Jag hade tagit ledigt idag med nämligen, så att jag kunde spendera den sista tiden med mina föräldrar innan de åkte hem. Efter vår långfrukost gick vi upp på rummet och packade det sista innan vi gick ner och lämnade väskorna i matsalen och checkade ut. Eftersom vi inte hade bilen idag kunde mamma och pappa lämna sina väskor på guesthouset och sen komma och hämta dem inann vi skulle bege oss till tågstationen vid halv tre.
Så vi började med att gå genom staden och gå inom vissa av affärerna de ännu inte hunnit se, bl.a. W. H. Smith, Claire's, Card Factory och gallerian. Därefter gick vi vidare till biblioteket och in i det så att de fick se hur och var jag ibland spenderar eftermiddagarna med tjejerna och därefter gick vi tillbaka in mot staden igen och satte oss på Costa och åt lunch (panini) och drack varmt. Där satt vi ett tag, faktiskt fram till det var dags att gå tillbaka till guesthouset och bege oss mot stationen. Vi tog en taxi (det är jättenära, men tungt att släpa på alla väskor) och sen satt vi på stationen tillsammans och väntade på tåget som skulle ta mina föräldrar från mig.... Usch! När tåget kom så blev det två stora kramar och hejdån innan de hoppade på och tåget sakta rullade ut från stationen... Och då kom det faktiskt några tårar. Jag hade sagt till mig själv att nejdå, jag kommer inte behöva gråta, jag ser ju dem igen om en månad när jag kommer och hälsar på igen. Men..... Det har varit en så fantastiskt fin långweekend och jag har älskat varje sekund av den. Men den har gått alldeles för fort och nu var de på väg till Aberdeen igen för att sen ta flyget tillbaka till sverige. Då får man faktistk gråta lite. Men det hann inte bli så mycket tårar där eftersom jag träffade en jag kände som hade hoppat av tåget och vi pratade lite. Det var ganska skönt att jag kunde prata med henne annars hade jag väl börjat stortjuta innan Ellie kom och hämtade mig med Beth och Lucy i bilen... haha! Jag fick veta senare att mamma minsann hade fällt några tårar hon med... Så när jag läste det fällde jag ju självklart några till. Jag är en sådan cry-baby! Hahahahahaha! xD Så är det att vara tjej ibland....
Hur som helst, så hämtade Ellie och tjejerna mig och sen har jag spenderat resten av eftermiddagen och kvällen med att tvätta lite, vara på mitt rum och sortera bilder från långhelgen, ätit sen middag med Ellie och Ben och sen väntat på meddelande från mina förälrar på viber om att de kommit hem, osv. De var hemma i sverige 21.40 och sen var de hemma i Kristianstad igen klockan 23.00 (vilket är 00.00 i sverige). Det kändes så konstigt att de var hemma i Sverige igen när jag fortfarande var kvar här i Skottland... Men men, jag kommer snart in i ina vanliga jobberutiner igen och om bara en månad kommer jag ju själv vara i Sverige! Längtar! :D
Men först ska jag göra det bästa utav tiden här i Skottland innan min semester. Och om jag inte har fel, tror jag att det kommer gå gaaaanska snabbt.... ;)
 
TACK MAMMA OCH PAPPA FÖR DENNA FINA MINISEMESTERN!! DET HAR VARIT DEN BÄSTA LONGWEEKENDEN PÅ LÄNGE!
SAKNAR ER REDAN!
PUSS!
 
(Jag kommer faktiskt inte lägga ut så många bilder på bloggen denna gången, det har tagit alldeles för lång tid att bara skriva den! xD haha. Nästan en timme och fyrtio minuter..... Jag har lagt ut bilderna på facebook istället, så där kan ni ta en titt på alla roliga saker jag och mina föräldrar har hittat på!)