amandatyren.blogg.se

Den här bloggen är till för er som vill följa min vistelse som Au Pair i Skottland.

Dag 57 - Agnes och Martina är här!!!

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp med barnen och tog de till skola och dagis. Sen körde jag till mitt body pump pass och mötte Nadine och Hayley där. Var sååå skönt idag! :D
Efter det hämtade jag Lucy från dagiset igen och sen körde vi hem till huset där Ellie var(hon stannade hemma idag med)
 
Efter det tog Ellie över, så jag tog en dusch och fixade till mig lite. Sen läste jag en massa i min bok för vill verkligen läsa ut den innan Agnes och Martina kommer! Dock hann jag inte.... Har epilogen kvar.. EPILOGEN!!! Så lite.... Men borde hinna läsa den någon gång..? Innan söndag.. Hmm.....
 
Vid fem (när jag kommit till epilogen i boken) körde jag nämligen till macken och tankade bilen, sen körde jag hela vägen till Aberdeen (ca 1h och 45min tog det) under mörker och regn regn regn... Så läskigt!! Men det gick bra :)
Var lite svårt att hitta på flygplatsen dock.. Fick köra ett helt varv innan jag hittade till rätt fil så jag kunde parkera! Haha!
 
MEN..... Sen fick jag springa in på flygplatsen och mötas av två underbar tjejer!!!! Åh, det var verkligen som i en film - jag sprang och mötte de och vi alla slutade i en Bamsekram! Så länge det har varit sen vi sågs sist!!! Har saknat de massor! Bästa Agnes och Martina! Nu är ni här!!! I Skottland!!! Med mig!!!!!!!! :D
 
Så efter långa hej-kramar gick vi tillbaka till bilen och tog oss ut från flygplatsen och vidare ut på väg A96 tillbaka mot elgin igen :)
Det var fortfarande mörkt och regnigt och läskigt, men blev lättare att köra nu när jag hade sällskap i bilen :) och ett helt fantastiskt underbart sällskap dessutom!!! Vi pratade en massa och de var så häpnade över hela köra-på-fel-sida-av-vägen-grejen ;) haha! Men nu är jag så van! Jag tror knappast jag kommer kunna köra i Sverige under jul faktiskt! Det känns för rätt att köra på vänster sida nu xD
Fast tror det blev lite läskigare pga mörkret och regnet och alla mötande och bländande bilar..
 
Hur som helst, när vi kom tillbaka till elgin (kört i över 3h i sträck! Hjälp! Haha) så körde vi inom tesco och de fick ta en titt där. Vi köpte med oss lite gottis och sen körde vi hem så Agnes och Martina fick möta Ellie! :) vi pratade lite och jag visade de runt och sen åt vi lite innan vi gick upp på övervåningen och satte oss i "deras" sovrum :)
 
Där fortsatte pratet - så mycket att ta igen!! Jag har ju missat massor från därhemma!!!! Och vi snaxade i oss massa onyttigheter x) men det är okej, för idag var en sådan dag då man får äta onyttigt!! :D
 
En rolig sak som jag fick veta var att Agnes och Martina tycker jag har förbättrat min engelska jättemycket!! :D blev så glad när jag hörde det där för jag har själv inte märkt något :))))
Men tydligen pratar jag mer självsäkert och fastnar inte lika lätt på orden längre :))) HAPPY! Det ger resultat minsann!
 
Nu vid tolv blev vi dock så trötta så vi blev tvungna att säga godnatt.. Inte det roligaste när man bara vill prata och umgås och prata och umgås.. Men vi har ju några fler dagar på oss iaf! Dessutom ska vi upp tidigt imorgon och lämna barnen (de ska förhoppningsvis följa med oss! Men om de inte orkar stiga upp förstår jag! ;) haha!)
 
Nej, nu ska jag också sova så att det inte blir alltför jobbiga att gå upp när klockan ringer imorgon!
Men samtidigt.... Imorgon får jag se Agnes och Martina igen så varför skulle jag inte vilja stiga upp...? :)

Dag 56 - Ny klänning & BOOning

Kategori: Allmänt

Idag hade Ellie bara en timmes lektion på universitetet, så hon valde att stanna hemma. Hon kunde nämligen läsa på det utanför skolan! Så vi gick båda upp med barnen idag och sen skjutsade Ellie de till skola och dagis innan hon satte sig på starbucks och pluggade. Samtidigt åkte jag till tesco! Där tittade jag lite på alla kläder och dvder och allt möjligt som finns att titta på där! :)
Var så sugen på att köpa lite gott godis men slutade med att jag köpte en fruktsallad, ett paket tomater och en gurka. Haha!
 
Sen gick jag in till stan och gick inom några olika affärer innan jag gick till Beths optiker. Mina glasögon gick ju sönder i söndags.... Pappa har kollat hemma med Synsam och de har nu beställt en ny mittdel som ska skickas till mig med Agnes och Martina. Så jag gick in till optikern och frågade hur mycket det skulle kosta och ifall de kunde byta ut den gamla mot den nya mittdelen när den kommer. Det var inga problem! Det var tom billigt, bara £10!! Hellre det priset (+priset för ny mittdel som var aningen dyrare) än priset för en helt ny båge. Dessutom skulle det bara ta någon halvtimme! Jag hade väntat mig att jag skulle lämna in glasögonen över en dag! Haha, så var goda nyheter :)
 
Efter optikern gick jag till poundland och köpte ett halloween-smink-kit! Dvs svart läppstift, svart nagellack och lösögonfransar... Nice! Köpte även ett läppsyl för det börjar minsann behövas!
 
Efter poundland gick jag inom några fler affärer och slutade vid min favorit secondhand-shop! Cancer foundation tror jag den heter.. Det eller något med research..? Haha, den är bra iaf!!
Hittade en klänning dessutom som jag bara älskade!!! En svart klänning med spännen framtill på bröstet och smala axelband. Det jag tyckte var så bra är att den passar suveränt till halloween utklädnaden!! Den och kanske en mantel + smink and then I'm ready for a spooky night!
Dessutom kostade den bara £4.... Dvs ca 40kr! HURRA!!!
 
Sen gick jag tillbaka till bilen och körde hem och bara 2min efter att jag kom kom även Ellie :) hihi, perfect timing! 
Då tvättade vi lite tillsammans och sen gick jag och läste medan hon hängde upp några tavlor och sorterade ut saker från en av garderoberna på nedervåningen.
 
Vid ett hämtade jag Lucy och sen åt jag lite lunch medan Lucy tuggade på ett äpple och Ellie fortsatte sortera saker. Sen sorterade även jag lite saker -tjejernas halsdukar och vantar och mössor, de behövs snart vet ni! 
Senare, vid halv tre, åkte Ellie och hämtade Beth och de gjorde några ärenden medan jag och Lucy stannade hemma och mös och spelade bumblebee-spelet och läste osv osv osv ;) haha
 
Efter fyra kom Ellie och Beth hem igen och då lekte även Beth lite med oss innan jag gick in i köket och hjälpte Ellie med maten.
Efter att vi alla var mätta och belåtna klippte vi ut och ritade några spöken som vi kunde använda till att BOOa våra grannar! Ni minns kanske (om jag slrev det) att vi blev BOOade häromdagen genom att någon ringde på vår dörr men när vi öppnade var det ingen där! Istället var det ett spöke på vår dörr och en kopp med godis och ett meddelande som det stod att vi nyss blivit "Booed!" Så det här var vad vi gjorde denna kvällen. Vi sprang till tre av våra grannar. Klistrade på spökena på dörrarna, ställde muggen med godis och meddelandet utanför, ringde på dörrklockan och sen sprang vi!!!! Hela vägen tillbaka till huset och såg på när grannarna öppnade dörren och häpnade över att ingen var där! Haha, så halloween-skojigt!
 
Efter det var det läggdags för barnen, men det blev ändå lite sent för de för jag och Ellie sysslade med min rullgardin som varit sönder sen jag kom hit. (Jag har behövt rulla upp den för hand vare morgon...) och Ellie har beställt nytt material för att fixa detta för länge sen men vi har båda glömt att fixa det!! Haha. Nu tog vi dock tag i det och OJ det var klurigt..... Haha det slutade med att vi var tvungna att sätta tillbaka det gamla för vi hade ingen skruvmejsel just då. Och det var så knepigt och smått och det tog lång tid! Men tillslut fick vi fast det gamla igen och..... Då funkade den! Haha! Lite iaf.. ;) så jag vet inte vad som hände men tydligen spände vi rullgardinen när vi meckade med den så att den nu funkar helt okej :)
Gött!!
 
Nu har iaf barnen tystnat i sitt rum(de fick lägga sig samtidigt idag så de har pratat en del..) haha!
Jag har precis tvättat bort mitt smink så nu ska jag in i rummet och läsa och sen sova! Sköönt!
 
Och imorgon..... KOMMER AGNES OCH MARTINA!!!!!!! ÄNTLIGEN!!!!! 
 
 

Dag 55 - Back to school!

Kategori: Allmänt

Idag var det första dagen tillbaka till skola och dagis efter två veckors lov! Upp tidigt och väcka och göra iordning  barnen igen! ;) DOCK vaknade jag en timme innan jag egentligen skulle tvingas upp av klockan.. Och jag kände för att gå upp?!?!!!?? Antagligen eftersom det egentligen är den tiden jag brukade gå upp innan klockan ställdes om (har mitt alarm på varje dag, även lovdagarna, men då kunde jag välja att somna om) så jag gick upp och hade en lugn morgon. Gjorde vid mig och läste lite innan jag gick in till tjejernas rum och väckte de :) även de var på väldigt gott humör! :D
 
Sen bar det av till skola och dagis och sen körde jag hem, fixade lite med tvätten och sen gick jag till leisure centret med Ebba och tränade body pump. Även Nadine var där så vi kunde prata lite. Har inte sett henne på hela lovet!!!!
Efter body pump gick jag hem igen och lagade lite lunch och läste. Sen hämtade jag Lucy på dagiset vid ett och vi åkte tillbaka till leisure centret för Lucys simklass. Där träffade vi Hayley och Mabel och Caroline och Theo vilket var kul! Hayley och hennes familj hade precis kommit tillbaka från två veckor i Solen så var lite avundsjuk ;) haha
 
Efter lektionen och lite skoj-sim bytte vi om och åkte och hämtade Beth på skolan vid tre. Sen åkte vi hem, hade ett litet mellanmål (frukt!) och sen körde vi till lossiemouth och Beths simklass! Lucy satt snällt i mitt knä hela lektionen och vi pratade lite om när Agnes och Martina ska komma hit. Hon fortsätter säga att hon vill följa med mig och hämta dem i Aberdeen och jag fortsätter säga att du kommer sova då.... Haha. Sen säger hon att hon kommer vara blyg när hon väl träffat de... Haha, så söt!
 
Efter simlektionen åkte vi hem igen och då var Ellie hemma! Från början var det meningen att hon inte skulle komma hem förrän vid sju men hennes lektion på universitetet slutade en timme tidigare så hon hann även med det tidigare tåget som kom hem vid fem! :) så hon kunde äta kvällsmat med oss ikväll! Skoj!
Vi gjorde lite ost- och skinkomelett och vi vuxna gjorde även en liten stirfry av paprika, tomat och svamp! Goooottt!!!
Och nyttigt!! :D
 
Sen gick jag och vek klart all tvätt som jag började med imorse medan Ellie gick upp med tjejerna. Nu ska jag göra vid mig för sängen - tro det eller ej men jag är TRÖTT!!! - dock ska jag vänta på Agnes en timme för vid 8 ska vi skypea! Men jag kommer vara i min pyjamas redo för att sova ;) hahahahaa!
 
Muuuuuuuums!

Dag 54 - lugn fm & tränings-em

Kategori: Allmänt

Omställning av klockan = en timmes extra sömn!! :D dock gick jag upp vid åtta redan för kände mig rastlös... Haha. (Dvs nio den gamla tiden). Jag åt min gröt själv och sen satte jag mig i vardagsrummet och läste i min bok. En supermysig söndagsmorgon! Någon timme senare kom Beth, Lucy och Ellie ner och åt frukost och sen kom de till mig i vardagsrummet och vi alla satt och gjorde vårt eget - jag läste och tjejerna såg cbeebies! ;)
 
Sen gick jag upp och gjorde lite mätningar - vikt och mätte midja, ben, armar osv - och bokförde det på min och pappas kom-i-fit-grupp på Facebook:) enligt det vi vägde förra veckan har vi båda gått ner!! YEAY OSS!! :D 
 
Sen låg jag lite uppe i sängen och läste och lyssnade på musik - jag kanske sov lite... Är inte helt säker ;) haha
Sen hade Ellie och tjejerna åkt till kyrkan när jag väl kom ner igen. Då satte jag mig och tittade lite på vänner på teve och sen gjorde jag lite situps och benövningar mha en app :)
Efter det tog jag ner datorn och skrev lite samtidigt som jag lyssnade på musik. Och när jag var färdig med DET.... Tja, man kan ju säga att Ebbas telefonsamtal kom ganska lägligt för jag var så trött på att inte ha något att göra!! Haha även om det var skönt att ha en lugn morgon/fm.. Men började bli lite rastlös ;)
 
Så Ebba ringde och frågade om jag ville gå ut och gå vår runda - JAA! Så vi träffades och gick en timme. Det roliga var att vi tyckte båda att vi hade varit slöa idag(vi hade så mycket att prata om!) men när vi kom i mål så visade det sig att vi har varit snabbare än vi brukar! Framsteg minsann! Vi blir allt bättre ;) haha!
 
Sen gick vi snabbt hem till var och en och jag kokte mig själv två ägg till en mycket sen lunch, slängde (nästan) i mig dem och sen träffade jag Ebba igen (30min senare) för då skulle vi gå ner till leisure centret och träna BODY PUMP!! HURRA! Så himla roligt! :)
Och jobbigt var det idag minsann! GÖTT!
 
Efter passet skulle vi gå hem igen..... Och det var dååå jag insåg att det verkligen är höst. Det var mörkt (klockan var ju egentligen en timme senare) så vi tog upp våra små ficklampor, det var ruggigt och blåsigt. Löven prasslade och man kunde känna att halloween är nära... AHHH! Gillar inte sånt alls! Hatar mörker och när det är ruggigt väder... Usch, då blir det bara ännu värre! Då är det bra att man är två så man kan prata om annat och bli distraherad ;)
 
När jag kom hem halv sju (halv åtta?! ;D) hade Ellie värmt swedish meatballs(färdiga köpta) till barnen och stekt någon sorts älgkorv till oss vuxna. Så det var ganska nice att få lite färdig mat när man kom hem. Tog till och med lite köttbullar ;) haha! Och broccoli till förstås!
 
Nu badar Lucy (igen, för hon hade tydligen smetat Ellies läppglans i sitt hår tidigare, haha) och jag väntar på att duschen ska bli ledig ;) sen ska jag skypea med Agnes!! Och vi ska bestämma lite vad som kommer hittas på när hon och Martina kommer hit :)
 
Efter det ska jag faktiskt bara lägga mig i sängen, läsa lite och sen ska jag sova!! Är så trött och längtar till sängen.. Imorgon börjar skolan igen så då måste man upp med barnen och ha stressiga morgnar igen.... Ööööhhhhh.. Har vant mig lite vid lovet och känslan att kunna sova tills barnen vaknar och sen gå upp i pyjamas. Men så blir det inte mer! Nu är det skola och dagis som gäller! Och imorgon blir det simning med Lucy med... Yeay.. Ser lite sådär fram emot det xD haha, jobbigt att komma i vattnet och få Lucy att göra alla sina övningar när hon oftast tycker det är mycket roligare att leka.. Haha! XD
Men kommer säkert kännas bättre imorgon efter mitt body pump pass med Ebba på förmiddagen! :)) och sen kan jag bara sitta och njuta när Beth har sin simlektion.
Kommer bli jättebra! Kommer nog snart in i gamla rutiner igen ;) och sen kommer bästa Agnes och Martina hit!!!! JAAAAAAA!!!!!!

Dag 53 - Craft Fair & MammaSkype!

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för Ellies Craft Fair - "marknaden" hon skulle stå och sälja cupcakes och cakepops osv på - så hon lämnade huset vid nio på morgonen vilket betyder att jag satt barnvakt! ;) Jag och tjejerna började lördagen med att mysa lite framför barnprogrammen på teven och sen pysslade Beth lite  och jag gick och fixade med tvätten. Sen ordnade jag lunch till Beth och Lucy och mig själv och vi åt och roade oss och pratade om allt möjligt - De kan verkligen prata de där ungarna! haha :) Man måste gång på gång påminna de om att äta, äta, äta... Men så länge man inte har bråttom till något så är det ganska mysigt och roligt att sitta där och småchattra!
 
Runt halv ett åkte vi till Lossiemouth - där Ellie sålde sina bakverk - och så gick vi lite på den här lilla craft fair-en. Vi kollade på en massa smycken, lotions, leksaker, mer smycken, godis och - skälvklart - Ellies alla cupcakes och cakepops osv! Tjejerna åt en massa! Haha, de gillar mammas verk minsann ;)
Efter att ha kollat runt lite gick vi till lekparken som låg utanför (Marknaden var inne i en lokal på Beths simhall! Och utanför den finns en STOR gräsplan med två fotbollsplaner och två lekparker, en för större barn och en för mindre). Vi gick först till den lilla lekparken och sen över de två fotbollsplanerna till den större lekparken och Beth och Lucy flängde omkring och testade alla olika saker! De hade roligt, helt enkelt  ;) BRA!!

När klockan blev två gick vi tillbaka till lokalen och "mässan" (?) vet inte riktigt hur jag ska översätta craf fair..?) för det var nu dags att stänga ner. Vi hjälpte Ellie att lasta ut i bilen och sen körde vi (med två bilar) till hamnen i Lossiemouth och satte oss på ett litet Mat-café som tydligen serverar frukost, lunch och afternoon tea :) Där tog vi varsin dryck (jag vatten,för var inte så sugen på annat) så att Ellie kunde koppla av lite efter en stressad dag. Efter det körde Ellie och tjejrna hem och jag tittade lite i två olika butiker som fanns bredvid "caféet"(?). Det fanns en massa fräcka saker där, men nej, jag ska inte köpa något onödigt nu ;)
 
Därefter körde jag också hem där jag la mig i sängen och läste min bok lite. Därefter, runt fem, skypeade jag med mamma! Ååååh saknar dig! Var så mycigt att skypea med dig och jag vet att jag pratar jättemycket men har så mycket att berätta och säga hela tiden.... Vi behöver mer tid på oss nästa gång ;) PUSS!!!
Så ja, vi pratade en timme för sen var det dags för mig att gå ner och äta middag med Ellie och barnen. Då blev det en sorts köttpaj (mince pie) med potatis, sås och broccoli. Sen till efterätt (lördag!! så får äta det!! ;D) hade Ellie gjort en Apple crumble (Äppelpaj) med russin i :) Såååå gott ! Dessutom åt vi lite chokladglass till det... MUMS!!
 
Efter det tog Lucy ett bad och jag och Beth pratade lite om allt möjligt. Vi ritade på pumpor innan för att fundera ut hur vi skulle skära ut de till halloween och vi kom på: "Varför inte göra en Harry Potter pumpa?!" Så vi ska sse om vi kan göra något liknande ;) Haha, både jag och Beth älskar den idéen!
 
Nu ligger jag i sängen och funderar på vad jag ska göra - antingen läsa eller se film eller skriva på min bok eller surfa på youtube eller... eller... eller.... Ahh! Blir galen, haha!  Men kommer nog på något att göra förr eller senare ;) Förhoppningsvis snart.... huhu!

Dag 52 - Indisk födelsedagsmiddag!

Kategori: Allmänt

Idag var Ellie ledig från universitetet så hon erbjöd sig att gå upp med tjejerna. Vilket betydde att jag fick sovmorgon!! Dock gick jag och la mig halv tio igår redan (Jag vet! Halv tio?!! Men det var skönt..) så jag vaknade ganska tidigt och kände mig hyfsat pigg. Då tog jag upp mobilen och fastnade lite i den, sen tog jag upp datorn och började kolla lite på en film - Narnia, haha! 2an för har aldrig sett den :) men efter en liten stund såg jag på klockan och OJ!!! Bara fyrtiofem minuter kvar tills mitt body pump pass börjar?!?! Och jag som inte hade bytt om eller ätit frukost eller någonting..
Hmm....
Snabbt upp ur sängen, ta på mig träningskläder, packa träningsväska, borsta tänder och gå ner för att värma min gröt. Men.... Där stod en man (som hade fixat några av våra dörrar här) och pratade med Ellie. Och han var väldigt pratglad.. Han tyckte även att jag var väldigt intressant att prata med för hans son var tydligen gift med en svensk tjej och de hade en tvåårig dotter som är jättesöt (ja, han visade bild på henne. Det och en massa andra saker! Så nu vet jag hur hans sons gula trähus ser ut!) sen började han prata om att de i Göteborg firar julen på ett jättekonstigt sätt - de klär ut sig i gröna dräkter och har en läskig mask över ansiktet - barnen blir ju livrädda!
Hmm... Har inte hört talas om den gröna dräkten, kanske menar du en alf? Vi i Skåne firar med den riktigt röda tomtedräkten iaf. Men han tjatade en massa om den här gröna dräkten.., haha! Så roligt! OM jag inte varit stressad från början.. Han var verkligen jättetrevlig men hade varit roligare för mig om jag hade fått tid att prata med honom när jag inte skulle iväg på annat ;) och jag ville knappast låta otrevlig och säga att jag måste gå och värma min gröt nu så jag kan åka och träna...
 
Hur som helst, när han gick var klockan kvart i... Så jag värmde min gröt snabbt, skyfflade över den i en burk och tog med mig en sked ut i bilen! XD sen åt jag upp min gröt, stressad, innan jag gick in på leisure centret och fick min biljett till body pump passet fem min innan det skulle starta. PUH! Haha
 
Efter passet stannade jag kvar och pratade med ledaren lite - Babs. Hon är hur trevlig och rolig som helst och peppar och skämtar alltid jättemycket på sina pass! Hon är så härlig! :)
Jag tog upp frågan om de kunde väga och mäta osv här och hjälpa till med sådana grejer och Babs tog med mig till ett kontor där hon vägde, mätte och räknade ut mitt bmi osv. Sen tog hon måtten på olika av mina kroppsdelar som jag önskar förminska - midja, rumpa, armar osv :) och efteråt sa hon att om jag ville kunde jag komma tillbaka nästa vecka så gör hon likadant igen och så kan vi se om det blivit någon skillnad :)
Först trodde jag att det skulle kosta - Ellie hade sagt något om det - men hon sa bara "Äh följ med mig så fixar jag det, tycker inte du ska behöva betala för det här!" Så snäll!!!!!
Och älskar hennes pass!! :D
 
Efter mätningen osv åkte jag och tankade bilen och sen åkte jag hem igen. Jag pratade lite med Ellie som var mitt uppe i sitt bak (hon ska sälja en massa cupcakes & cakepops & kakor imorgon på en liten marknad! Så det var ganska perfekt för henne att vara ledig just idag så hon kunde baka hela dagen istället!)
Sen gick jag in i duschen lite snabbt, åt lunch och sen pysslade jag lite halloweenpyssel med barnen medan Ellie åkte och handlade. Vi gjorde spöken, pumpor, katter och spindlar. Vi ritade, klippte och målade! Det var jättemysigt :) sen dansade tjejerna till rapunzel-låtar på min mobil och sen såg vi lite på en film tills Ellie kom hem igen (hon hade varit i många affärer! Köpte till och med en chokladkaka till mig i en chokladaffär! Så snällt! :) hon köpte den för att den skulle vara lättare att få mitt chokladbehov på en lägre nivå, dvs äta mindre när jag blir sugen på choklad! Det var nämligen mörk choklad med chillismak och OJ!!! Jag testade en ruta och efter det kände jag inget mer behov just då. Den var jättegod men det mörka gör att man blir mer mätt på choklad och dessutom gjorde chilin den såååå stark och spicey och heeeet att man klarade sig fint på en ruta! Tack Ellie!! :D
 
Efter det gick jag upp och gjorde vid mig lite för senare på kvällen skulle jag träffa några kompisar och äta födelsedagsmiddag ute på restaurang. Men innan dess åkte jag och barnen till biblioteket så Ellie fick lite ensam tid i huset och köket så hon kunde baka sina mästerverk. Vi var på bibblan från fem till kvart över sex och sen åkte vi hem för då var det dags för pizza&movienight för Beth och Lucy och jag var tvungen att byta om och sminka mig innan Ebba och hennes kompis (som är på besök från Sverige) Maria skulle komma till mig kvart i sju. Vi skulle nämligen samåka till stan och restaurangen.
 
När vi kom dit samlades alla vid Costa och sen gick vi tillsammans till en indisk restaurang som heter Spice Tandoori. Och gissa om de hade god mat!! Mums! Var lite skumma menyer dock men när man väl hade listat ut hur man skulle se på de så kunde man tänka ut vad man ville ha ;) haha!
 
Idag var vi nio personer, varav tre stycken var nya ansikten för mig! (Om man utesluter Maria ;) annars var det fyra nya ansikten!) det var jag, Ebba, Rachel(som vi firade), Lalitha och Laura. De nya var en som hette Melanie, en som hette Maika och hennes killkompis som jag inte kommer ihåg namnet på... Hmm oops! Men jag kommer ihåg att han såg ut att vara runt 30 och det tror jag att han var med.. Hur som helst var han jättetrevlig så vi hade alla en riktigt kul kväll! :) Maika och Melanie verkar också jättesnälla :)
 
Efter middagen skjutsade jag Ebba och Maria hem (Maria verkar jätteschysst! Det var riktigt kul att träffa henne och prata med henne, speciellt på svenska, haha! Kan förstå varför hon och Ebba är så bra kompisar!) och sen körde jag hem till mig. Där Ellie fortfarande bakade! Haha, duktiga Ellie!
Nu, efter att ha tittat på lite när Ellie bakade och pratat en massa med henne har jag gått upp på rummet och ska snart tvätta bort smink och fixa mig med mera. Sen tänkte jag se lite mer på Narnia.. Men får se:/ är ganska sent nu och jag ska sitta barnvakt för barnen imorgon på förmiddagen medan Ellie säljer sina bakverk på marknaden.. Så kanske blir ett kapitel i boken eller bara lite slösurf på datorn innan jag somnar..? Får se hur långt jag orkar och hinner!
Nu säger jag iaf god kväll för den här dagen! Ses imorgon ;)

Dag 51 - Heldag med Beth

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för Lucy att åka till sitt dagis igen. Så jag och Beth skjutsade henne till the ark och sen körde vi till home bargains och kollade runt lite i affären (alla halloweendräkter var ju såååå fräcka ;) hehe) och då bestämde jag mig även för att köpa något annat till Ellie!! XD så jag köpte en sån röd och hjärtformad badkarskudde och ett paket med fyra lyxiga badbomber! Tänkte att hon säkert skulle uppskatta det här med eftersom hon gillar att ta långa bad och då är det alltid så mycket skönare med något mjukt att vila nacken på! :)
(Jag lämnade tillbaka det andra spa-kitet på tesco senare!)
 
Efter home bargains åkte jag och Beth till en djuraffär där vi kollade på alla söta djur. De hade marsvin, kaniner, hamstrar, dvärghamstrar, chinchillas, råttor(!), reptiler(!!) och fiskar och mycket mer! ;) så det tyckte Beth var mycket roligt! 
 
Efter det åkte jag inom Lidl och kollade om det var den här affären som hade de mystiska knäckebröden jag letat efter så länge - och visst var det det! Men jag tyckte ändå inte att de hade ett så bra utbud så pappa ska köpa några paket Wasa Sport som Agnes och Martina ska ta med hit nästa vecka. NÄSTA VECKA!!?!! AAH KAN INTE VÄNTA! :D
Ska bli så himla roligt när de kommer och hälsar på! :D
Men ja, då kommer jag få lite äkta svensk mat!! (Om knäckebröd kan räknas som mat...?)
 
Därefter åkte vi då inom tesco (som jag skrev innan) och sen åkte vi hem till huset igen. Då var klockan ca 11.00 så jag och Beth förberedde Ellies paket inför kvällen då hon skulle komma hem och vi skulle fira hennes födelsedag.
Vi gjorde även några födelsedagskort till henne. Vid 12.00 åt vi lunch (Beth fick de sista resterna av vår pasta bake och ett löskokt ägg med lite toast att doppa med. Jag åt samma som igår - knäckemacka med keso och rivna morötter och ett hårdkokt ägg!)
 
Efter lunchen gick vi till lekparken vi upptäckte med Ailsa och Ebba igår och Beth lekte lite där. Sen fortsatte vi vår vandring in till stan och biblioteket! Fdär satt vi från ca 13.45 till 16.00. Läsning=YEAAY!
 
Sen gick vi den halvtimmes långa vägen hem igen (då det inte var lika soligt och skönt som på vägen dit oturligt nog). Vi åt en clementin var när vi kom hem och sen skyndade vi till bilen för att köra och hämta Lucy på dagiset!
 
När vi kom hem sen tecknade tjejerna lite medan jag förberedde kvällens middag - potatis med kokta morötter och lite sallad och sen skulle Ellie steka Tuna steaks!!!!! OMG - tonfisk.. Jag?! Men det här var äkta tonfisk och alltså inte den i konservburken ;) och gissa vad - DET VAR GOTT!!! JAA, jag blir allt mer och mer vuxen! Innan den här sommaren gillade jag inte ägg, inte lax och inte tonfisk. Nu gillar jag alla tre saker! Och ser fram emot att lära mig ännu mer - kanske t.o.m tonfisk på burk....?
 
Hur som helst, Ellie kom hem och tjejerna ledde henne (med hennes ögon förbundna -> Ellie = hjälp!) till köksbordet där vi hade ställt upp alla presenter och kort. Hon blev jätteglad!
Sen stekte hon tonfisken och jag kom med tillbehören! Och som ni redan vet gillade jag maten väldigt mycket! :)
 
Efter det har vi inte gjort så mycket. Vi har pratat lite och barnen sr kollat på teve och myst.. Nu är Ellie uppe med Lucy och nattar henne medan jag är nere i vardagsrummet med Beth.
Hon andas mig i nacken just nu och försöker läsa vad jag skriver. Haha! Lilla söta.. Hon förstår iaf namnen!
Nu återgick hon till teven dock ;)
 
Så ja... Planen för mig ikväll är att läsa min bok! Vill så gärna läsa ut den innan Agnes och Martina kommer så de kan ta med den hem till Sverige när de åker hem. Men frågan är om jag kommer klara av det eller inte med tanke på hur lite tid jag får att läsa ;) Jag kanske skriver att jag läser ofta men det blir inte så länge varje gång... Haha!
 
Sooo... Wish me luck! Imorgon är sista dagen på tjejernas lov, sen är det min lediga helg och sen är det tillbaka till "vardagen" igen! 

Dag 50 - Playdate & EveningBriefing

Kategori: Allmänt

Wow... 50 dagar?! Det låter ganska mycket det.. Hmm.. Har jag verkligen varit här så länge?! Ca 1/7 av ett helt år! Okej, nu lät det inte så mycket längre ;) haha! 
 
Hur som helst:
 
Idag hade jag, Beth och Lucy en playdate med Ailsa, Chloe och Charlie och Ebba och Evie! Vi träffades på vår lekplats och sen (efter lite lek där) gick vi till en annan lekplats som varken jag eller Ebba hade varit på innan, och sen gick vi till ytterligare en lekplats! (Lekplatsen vid biblioteket, vilken vi har varit på innan)
 
Efter allt lek och ståhej så var det dags att börja gå tillbaka för att äta lunch. Då gick vi inom en affär (??) som liknade en brittisk version av IKEA!!! Haha dock mycket mindre. De hade till och med en restaurang där Ailsa, Chloe och Charlie åt sin lunch. Innan vi sa hej då till de dock gick vi inom deras JULMARKNAD!!! Så kul att se alla dekorationer och krimskrams!! Fick så himla mycket längtan till julen bara genom att gå där och titta på allt fint! JUL KOM HIT!!
 
Efter "brittiska Ikea" (vet ej namnet!) gick jag, Beth, Lucy, Ebba och Evie hem där vi hade redan planerat lunch hemma. Dock började det ösregna när vi gick så det blev en tuff väg tillbaka! Puh!
När vi äntligen kom hem var klockan redan lite över ett så vi sa hej då till Ebba och Evie, skyndade oss hem, tjejerna bytte sina kläder och jag värmde snabbt deras mat (pasta backe från igår) och lagade min egen (ett kokt ägg och en knäckemacka med keso och rivna morötter på! GOTT!!)
Sen fick tjejerna se lite på teve(behövdes efter en sådan här förmiddag!!) tills Ellie kom hem lite senare.
 
Då kom Ebba till mig och vi körde till tesco för jag ville leta efter lite alternativ lunch till mig samt köpte jag ett spa-kit till Ellie för imorgon är det hennes födelsedag! Inkluderade två tvålar, en body butter, lotion, en lyxig "svamp"/skrubb, badsalt, osv... Hoppas hon gillar!
 
Sen åkte vi hem igen och jag, Ellie, Beth och Lucy gjorde vid oss för snart var det dags att åka till royal airforce och gå på briefing! Dvs först fick vi lite middag och sen var det två stycken som pratade (mha bildspel) om Afghanistan. Den första pratade om de som skulle komma hem nu till jul (bla Ben!!) och den andra pratade om de som åkte iväg nu och ska stanna i typ 6 månader........
Så det var ett litet möte som handlade om alla män och pojkvänner som kommer tillbaka eller åker ifrån, helt enkelt. Var ganska intressant att se och höra om platserna där de är/kommer åka till osv. Men hade inte stått ut med att vara där själv!!
 
Efter det här mötet var klockan 8 och vi körde hem igen. Tjejerna var trötta och jag och Ellie var trötta.. Och KALLT var det ute, så himla ruggigt väder!! :(
Så jag bestämde mig för att jag inte orkar ladda upp några bilder idag :p haha. Jag ska endast ladda upp det här inlägget och sen ska jag lägga mig i min säng, värma upp den och läsa lite i min bok innan jag släcker lampan och säger god natt.
 
Så... Tja, god natt på er! ;D

Dag 49 - Softplay & Bio!

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för Airplay igen! Så jag och tjejerna gick upp och gjorde vid oss och sen stod vi redo och taggade och väntade på bussen vid nio! Sen körde vi till Inverness igen med resten av Airplay-gänget. Den här gången kom även Lalitha och två av pojkarna som hon passar så jag fick också en kamrat att leka med! :D
 
När vi precis kommit fram med bussen - gissa vad som hände! Vi krockade.... Eller ja.. Busschauffören gjorde en väldigt tajt sväng så att den ena bakre sidan av bussen krockade med en stolpe. Och gissa vad som hände då... Fönstret splittrades, fast som tur var satt alla bitarna kvar - inga ramlade in på barnen som satt i bussen, men det var ganska läskig spänning i bussen efter det. Som tur var var vi framme så vi kunde hoppa av och gå in och leka på softplay medan det ringdes efter en ny buss.
 
Softplay - för er som inte vet - är en stor lek-labyrint-klätter-rutchbane-hopp-alltmöjligt-borg som barnen älskar att springa omkring i och bli alldeles svettiga av! Haha. De hade sååå roligt, även jag fick följa med in i borgen och klättra upp, upp, upp med Beth och Lucy och deras kompisar för att sen ta den stora rutchbanan ner... Faktiskt så var det ganska roligt! Men... Jag blev trött alldeles för fort! Haha, man är inte ett barn längre ;) Minns den tiden då jag hade kunnat göra vad som helst för att få gå in i en sådan borg och leka lika mycket som alla barnen gjorde idag, men nu.. Tja, jag hade det ganska bra i soffan bredvid Lalitha där jag kunde prata med henne och se på medan barnen lekte istället ;)
 
Efter att ha varit på softplay i ca två och en halv timme kom den nya bussen och alla fick hoppa på den för att sedan åka vidare (ca fem min) till Inverness biograf! Där skulle vi nämligen se den nya filmen TURBO!!! Haha var supermysigt och filmen var ganska bra :) Jag har definitivt sett värre barnfilmer och den här var faktiskt ganska rolig då och då, lite charmig på ett sätt! Dessutom satt Lucy i mitt knä och halvsov under halva filmen så jag hade det trevligt i biomörkret ^^
 
Efter bion gick vi tillbaka till bussen igen och det var dags att köra hem. Klockan var 16.10 när vi lämnade inverness bakom oss och ca 17.00 när vi kom hem. Då körde jag, Beth och Lucy inom Aldi (jag behövde några få grejer) och sen körde vi hem och flickorna fick kolla lite på en dvd medan jag lagade mat. Idag experimenterade jag, men tog tiden och måste säga att jag lyckades ganska bra ganska fort! :)
Det blev en pastabake (redan bestämt) där jag blandade i lite stekta korvbitar, plomontomater, stekta morötter och stekt paprika. Sen blandade jag i pesto och tog riven ost över. In i ugnen och vips! God pastabake som blev lite nyttigare än vad den från början var tänkt att den skulle vara.
Det viktigaste av allt: Tjejerna gillade den också! ;)
 
Sen kom Ebba (JAAAA!!) till oss för vi hade bestämt oss för att gå ut och gå nu när hon ÄNTLIGEN har kommit hem från sin en veckas långa Wales-resa med sin au pair familj. De kom hem idag nämligen. Så vi hade jättemycket att prata om. Vi gick lite mer än en timme och stod ändå kvar länge efteråt och pratade innan vi skulle skiljas åt igen. Det braiga är att vi har en playdate imorgon tillsammans med Aisla (och alla barnen förstås) så vi kommer ses då igen :)
Kommer kännas så tomt här efter jul när Ebba inte kommer vara kvar här längre... Vem ska jag då gå mina kvällspromenader med och prata så mycket och länge på svenska med....? :(
 
Hur som helst, när jag kom hem igen (runt 21) så öppnade jag mitt "paket" som jag fick av Ellie (var min beställning som jag gjorde för några veckor sen som Ellie hade hämtat till mig idag) och jag fick min nya mascara, en ny eyeliner och två nya ögonskuggs-pennor! :D Jag =HAPPY!
 
Sen pratade jag och Ellie ca en timme innan vi gick upp och gjorde oss redo för sängen. Känns bra att ha klarat två dagar nu utan något godis överhuvudtaget! Faktiskt så hade Beth och Lucy packat med sig godispåsar till bion idag och jag hade packat med mig en påse med morätter och plommontomater - Som jag inte ens åt!! xD Så känner mig duktig! huhu
Nu gäller det bara att fortsätta...! ;)
 
 
SOFTPLAY!

 
TURBO at the cinemas!
 
 
PASTABAKE!

Dag 48 - Lååååång dag idag..

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag runt halv åtta och lyssnade om jag kunde höra barnen - Nej, det kunde jag ej - YES!! De sover fortfarande, då kan jag också sova vidare!! Runt åtta tiden hörde jag dock att de vaknade till lite, de pratade osv. Men de höll sig på sitt rum och pratade bara lite smått så jag fortsatte min halvsömn i min varma och mjuka säng. När jag vaknade till igen nästa gång var klockan nio... Nio! GÖTT! Så då kända jag bara: Tack, tack, taaack flickor för att ni låter mig sova. Så gick upp och började klä på mig och då kom de och knackade på min dörr. "Dags att gå upp?" "Japp!" Haha ^^
 
Så då åt vi lite frukost och sen gick vi upp på ovanvåningen till deras rum och vi tog fram Beths tre lådor som hon förvarar saker i i sin garderob. Vi hade nämlligen fått ett uppdrag av Ellie - eller ja, Beth hade men jag hjälper ju till såklart - att sortera alla lådorna och spara/slänga det som ska sparas/slängas. Så det gjorde vi hela förmiddagen till musik på cd-spelaren. Lite engelska lullabys blev det xD haha! Bra sorteringsmusik det ;) Samtidigt passade jag på att byta lakan i Beths, Lucys och min säng.

Vi hade ett litet snack innan lunch och sen fortsatte sorteringen (Småflickor sorterar inte jääättesnabbt...) och sen lät jag de titta på cbeebies (teve) medan jag förberedde lite lunch. Vid det här laget kändes det som att jag hade gjort massor (jag hade tvättat och hängt upp tvätt och vikt tvätt och diskat och sorterat sopor och och också!) Och ändå hade det bara gått tre timmar sen jag gick upp... VA?!

Jag gav de varsin tortillatoast med ost och skinka innan jag lagade min egen lunch - stekt äggröra med skinkbitar i - och sen packade jag med mig lite mackor och kex osv, för sen skulle vi till lekparken och äta resterande lunch och leka en massa. På vägen dit träffade vi grannen Chloe och hon ville gärna följa med, så Ailsa klädde henne och hon följde med mig, Beth och Lucy till lekparken. Tjejerna åt först och sen lekte de en massa. Snart kom även Ailsa och höll mig sällskap. Efter ca en timme på den lekparken skulle Chloe hem och då gick jag Beth och Lucy till en annan, lite mindre lekpark, där de fortsatte leka och ha skoj. Sen gick vi även inom skogen en liten stund och samlade löv och stenar.
 
När tjejrna till slut ville gå hem var klockan halv fem. Puh! En sån lång dag!!!! Så vi gick hem och jag fortsatte lite med tvätt, mm. Sen lagade jag barnens mat, de åt och sen åt jag medan de kollade på teve i vardagsrummet. Då passade jag på att chatta lite med olika personer på facebook (meddelanden osv) samtidigt som Beth och Lucy kom in och ut i köket ställde en massa frågor hela tiden, vilket resulterade i att jag var tvungen att värma min mat två gånger i micron! Haha, AAAAH blir snart galen! xD
Hur som helst åt jag upp och då gick jag ut till tjejerna i vardagsrummet och spelade lite spel på Beths leksaks-iPad??? Någon plastig dator grej som liknar en iPad... haha, skoj sådan iaf :)
Sen tog vi en massa bilder och flamsade oss och hade roligt och mysigt tillsammans - bra avslut på en sådan lång dag! För sen kom Ellie hem (19.20) och då stack jag till leisure centret och simmade i fyrtio minuter.
 
Sen hem och packa allting inför morgondagen - Airplay, simning och bio! - och gjorde lite te till mig innan jag stack upp på rummet och började skriva min blogg. Och nu ligger jag här! Ska genast ladda upp några bilder och sen ska jag lääääääsa i min nu nya bok - dvs tvåan av den jag läste ut precis ;) hehe
GODNATT!
 
 

Dag 47 - Läsning och NyaTag!

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag ganska tidigt och gick upp och åt frukost själv. Sen tvättade jag lite och vek tvätt osv, och sen kom de andra ner för att äta sin frukost. När jag var klar la jag mig i sängen igen och tog upp min brabraiga bok. Och sen läste jag. Och läste. Och läste. SÅÅÅÅ BRAAAA!!!!
Tror jag sov lite också.... Men när jag vaknade läste jag lite till, huhu.
 
Jag hade nästan läst ut boken (bara epilogen kvar) när jag och pappa bestämde oss för att prata på skype. Vi pratade om allt möjligt, bl.a. hjälpte han mig med att plocka fram vissa grejer som Agnes och Martina ska ta med sig till mig när de kommer och hälsar på. Bl.a. halsduk(-ar), zumba-skivor, dl-mått, msk-mått, tsk-mått, en bok, osv. Han ska även handla lite knckebröd och vaniljsocker eftersom Skottland inte har de grejerna!!!!!! Och snacka om att jag saknar lingongrova! Fast vi kom överens om att det är bättre att bara ta knäckebröd (eftersom det håller länge) och istället baka lingongrova själv när jag vill ha det. Lingongrova går ju typ ut efter någon vecka eller två tyvärr. Men knäckebröd håller sig länge!!!
 
Vi pratade även mycket om hur vi ska börja ta nya tag tillsammans. Dvs nya tag med vår kost ;)
Eftersom jag äter gottis varje kväll här känner man inte att man går ner i vikt precis... Så vi har kommit överens om att sluta äta en massa skräp tillsammans och när vi ses till jul igen ska vi träffas och se om det har hänt några resultat! :) Vilket vi nog tror vi kommer se - eller hoppas iaf... Haha
Jag har även pratat med Julia (den förra au pairen här) om allt det här och hon har gett mig en massa tips som jag kan utöva och tänka på. Hon studerar just nu till hälsopedagog så hon vet ju vad hon snackar om ;) Känns roligt och så snällt av henne att hon är där för att hjälpa mig leva nyttigare och bättre! :)
 
Efter att jag hade pratat klart med pappa (ca en timme och tio minuter senare) gick jag ner och pratade lite med Ellie och Beth (Lucy hade somnat i soffan... SÖTIS) och sen gjorde jag mig redo för att gå till lMoray leisure center. DAGS FÖR BODY PUMP!! Som jag längtat efter att få träna! Har inte blivit mycket träning för min del nu när tjejrna har lov... Men idag fick det bli det iaf :) SKOJ! Så jag bestämde mig för att gå dit och hem och strunta i bilen för det var hyfsat fint väder. Sen väl på passet la jag till ett kilo på vardera sida om skivstången (om man kan säga så??) och kämpade på hårdare än jag gjort innan. Resultat: Svettig! GÖTT.
Så istället för att köra 2x2.5 på lätta och 2x3.75 på tuffa låtar körde jag 2x3.5 och 2x4.75!
Jag tog även 3kg-frivikterna, dvs 2x3kg, idag igen (istället för 2kg). Dock bara på den "enkla" frivikts-låten ;) På den tuffa fick det bli 2x2kg! xD
 
Hur som helst, efter passet gick jag hem och då höll Ellie på att laga mat. Gott! Hade verkligen blivit hungrig efter kvällens pass! Så vi åt maten och sen tvättade jag lite till innan jag gick upp och la mig i ett varmt bubbelbad. Lyssnade lite på musik och läste ut min bok i badet innan jag tog en snabb dusch och kom in här för att skriva på min blogg. Har även fått reda på att Lalitha ska med på airplay på tisdag så då kommer jag också ha en kompis där! SKOJ FÖR MIG! :D Dessutom skickade hon över några bilder på oss från destilleriet igår så tror jag lägger upp en av de (på Silja, Rachel och mig själv) idag bara för att jag inte har något annat att lägga upp ;) Hihi
 
Ha det bra!
 

Dag 46 - Whiskyprovning

Kategori: Allmänt

Idag träffade jag Rachel vid Elgins busstation lite innan tolv för att sedan ta bussen mot Dufftown som gick tio över. DOCK kom aldrig den bussen.... Eller vi fick reda på senare att den tydligen hade varit där men att det hade stått ett annat nummer och en annan destination på den så vi kunde omöjligt veta att det var den bussen vi skulle åka med... ARGA!!! Så vi fick vänta på nästa buss som skulle gå en timme senare... Och allt det här fick vi reda på efter att hä väntat på den första bussen i kanske en halvtimme... SÅ SURT!
 
Menmen, när klockan väl blev ett kom den andra bussen och den här gången stod det klart och tydligt 36 Dufftown. DEN SKA VI MED!!! Så vi hoppade på den och sen åkte vi i ca femtio minuter innan vi hoppade av på Dufftown square. Våra tankar när vi såg Dufftown: Hmm... Riktigt fint med det stora klocktornet mitt på torget! Men... var är resten av staden? xD Haha!
Tydligen var Dufftown inte den största staden.. Det fanns lite shoppar här och där men mycket mer var det inte :p
 
Hur som helst kom även Silja till Dufftown (hon hade fått skjuts av sin hostdad eftersom hon bor ca en timme utanför Elgin) och vi gick in i en mataffär, köte lite lunch och sen gick vi längs med en gata mot Glenfiddich Destillery! :D TIME FOR WHISKY TASTING!!!
Väl där kom även Lalitha med nästa buss (Det fanns en hållplats vid destilleriet med) och sen gick vi fyra au pairer in för att prova på lite skotsk whisky! ;)
 
Vi började med att gå in i shoppen där de hade en massa olika Whiskysflaskor i smak och storlek och hur "gamla" de var. Det fanns även några flaskor i glasmontrar som var 50 år gamla och kostade £15000... Vilket är 155880,64 svenska kronor (enligt en sida på internet). Hrm... Jag tror inte jag ska köpa den där flaskan.... Hehe....
 
Efter shoppen hade vi bokat in oss på en guidad tur runt destilleriet, vilken började med en film om deras historia - vem som började med det och hur det hände, osv. Sen flera generationer som fortsatt till dagens arbetare som flitigt jobbade på det här destilleriet. Var mycket intressant att lyssna på faktiskt! :) Sen fick vi våra guider och vi gick en runda genom destilleriet och fick se alla processer. Det var så fräckt! Och varmt på vissa ställen!!!! Vilket var skönt för ute hällde regnet ;) haha! Dessutom doftade det whisky överallt! Mer eller mindre på olika ställen :)
Efter rundturen avslutade vi med en till film om hur de gör "tunnorna" som whiskyn ligger i i så många år, så att de verkligen får till sig sin speciella smak. Och sen var det dags för provsmakningen....
Det skrattretande var att jag aldrig någonsin förut har smakat på whisky! Haha! Så min första smak av whisky var en riktigt lyxig en ;) Inte illa!
Vi fick smaka tre olika Whiskys - en 12 år gammal, en 15 år gammal och en 17 år gammal. Den första var mycket fruktig och absolut min favorit, men den tredje var ganska "oljig" så den var inte någon höjdare för mig. Dock gillade jag inte det överhuvudtaget sååå... xD Haha, inte ens den fruktiga whiskyn. Det var alldeles för starkt för att vara i min smak! Men det var roligt att få prova på iaf! :)
Tror absolut att den här rundvandringen skulle uppskattas av farfar, pappa och Simon! ;) hehe, är ni avundsjuka...? xD
 
Efter vår rundtur och provningen lämnade vi Glenfiddich destillery och gick tillbaka till busshållplatsen (den närmast). Tyvärr var vi tvugna att säga hejdå till Silja för hon skulle bli hämtad av sin hostdad, men jag, Rachel och Lalitha åkte med bussen tillbaka till Elgin igen där vi mötte upp Veronica - en annan au pair - och Laura - en till au pair! Vi gick då till en restaurang i Elgin stad och åt lite middag och hade trevligt tillsammans.
Måste säga att jag har lärt känna alla mycket bättre idag och jag gillar de verkligen :) Vi skrattade jättemycket i slutet av vår middag, vilket kan bero på att alla var väldigt övertrötta - eller var det whiskyn....? ;) Hahaha!

Vi sa hejdå vid halv tio och skiljdes åt åt olika håll. Dock hade jag och Veronica följe (för vi bor åt samma håll), vilket var kul för då kunde vi prata lite svenska med varandra ;) huhu
Nu när jag tillslut har kommit hem - efter en lååång dag med mycket skojs - ska jag bara ta det lugnt, kanske tom tar en tidig lördagskväll! fast.... näääää ;) Ska läsa lite först! ^^
Lär jag ju få göra medan alla bilder laddas upp........ Hahah!

 
 
 
 

Dag 45 - Aberdeen & Faster-kul!

Kategori: Allmänt

Idag gick vi alla upp lite tidigare än vanligt, för idag skulle vi lämna huset vi 8! MOT ABERDEEN!!! :D
Dock blev det lite försenat på morgonen så vi åkte härifrån vid 8.20... Och var framme i Aberdeen ca 10 :)
Då gick vi till Aberdeens största universitetsbibliotek och låt mig säga som såhär: Om biblioteket inte hade varit fyllt av studeringsböcker utan istället varit fyllt av romaner och liknande hade det varit mitt favoritställe på jorden! Biblioteket var såååå stort!!! 7 våningar fyllda av bokhyllor efter bokhyllor, böcker efter böcker... Och utsikten.... W O W. Så fräckt!!!

Efter att vi utforskat varje våning (nästan) åkte vi ner till bottenvåningen (våning 0, fortfarande 7 våningar fyllda med böcker ;)) och där träffade vi Ellies syster - tjejernas faster - Jenny i caféet och hennes pojkvän, Chris och pojkvännens bror, Oliver! Vi satte oss ner och drack lite gott och pratade osv, sen gick Jenny iväg med Beth och Lucy för de ville se hennes nya kontor. Chris och Oliver åkte upp några våningar i biblioteket för Chris skulle plugga eller något...? Och jag och Ellie passade då på att gå en liten runda på campuset! Man kunde verkligen se att den här delen av Aberdeen var en studentstad! Och jag kunde inte hjälpa att känna lite avundsjuka eftersom de flesta var i min ålder och pluggade och levde studentlivet. Fast samtidigt kände jag bara lättnad att jag slapp sitta uppe i biblioteket och studera ;) haha! Istället lever jag ju livet som Au Pair i Skottland!!!!!! :D
 
Så vi gick runt på campus och jag fick se stället där Ellie kommer ta sin examen om några år - åh vad hon såg fram emot det! - och sen gick vi till The Hob där vi skulle träffa de andra för lunch :) Var typ en restaurang fast med flera små matställen i ett så man fick välja mellan pizza, sallad, mexikanskt, glass (xD), osv, osv, osv. Jag tog fajitas! Mums :)

Sen lämnade vi the Hob vid halv ett tiden och gick till bilen igen för nu var det dags för Ellie att åka till sjukhuset och plugga tre timmar... Så då skulle jag och tjejerna ha åkt till staden och gått omkring lite tillsammans, men eftersom auntie Jen var här så hämtade vi bara Lucys vagn från bilen och sen gick vi fem (Jag, Jenny, Beth, Lucy och Oliver) till stan istället (ca halvtimmes gång i vanliga fall) medan Ellie körde till sjukhuset. Men vi gick inte direkt till staden utan istället gick vi till en lekpark där barnen hade roligt och sen gick vi inom Jennys lägenhet och träffade hennes katt. Sen gick vi därifrån vid kanske halv 2 och kom in till stan, gick inom en disney-leksakssaffär, köpte lite saker på Claire's (jag köpte ett par gula blixt-örhängen - HEMSKA - men var bara tvungen för de påminner om HP... HAHA! Och för att Beth tyckte att jag skulle köpa de!) och sen gick vi och satte oss på Giraffe och tog varsin dryck. OCH DÅ VAR KLOCKAN REDAN TIO I FYRA!!!! Dvs skulle Ellie sluta om tio minuter. Haha. Dagen gick mycket fortare när auntie Jen var där och jag hade det mycket lättare att ta hand om barnen tillsammans med henne och det var mycket roligare för alla skulle jag tro! :) Så jag har haft en mycket trevlig och skojig dag i Aberdeen idag!
 
Hur som helst, efter att Ellie kommit så åkte Jenny tillbaka till sitt jobb och vi andra gick inom T K Maxx och Marks&Spencer och satt lite på ett annat café och ritade lite. Sen gick vi till bilen ca tjugo över sex och körde hemåt - men först inom McDonalds och äta kvällsmat! Där vi satt en timme... xD
SEN var det dags att köra hem :) Lucy somnade direkt i bilen och sov nästan hela vägen hem, Beth sov lite kan jag tänka mig men tror hon var lite för nyfiken på mitt och Ellies prat i framsätet för att riktigt kunna somna ;) haha.
Nu har vi iaf precis kommit hem och jag ska äntligen få ta ut mina linser!!!! Skönt :)
Sen ska jag lägga mig i sängen och se på någon bra serie.. Eller läsa... Får se :)
Heft en lång och bra dag iaf! Så kommer förmodligen sova gott! GOD NATT
 
 

Dag 44 - Hit&Dit & Marks&Spencer!

Kategori: Allmänt

Idag skulle Ellie egentligen ha haft en låååångdag, dvs åka tidigt på morgonen och komma hem vid 7 på kvällen... Men: När jag vaknade på morgonen stack hon ut huvudet från sitt sovrum och sa: Jag valde att stanna hemma idag! Haha :) Hon hade tydligen bara två "lektioner" idag och resten var ledig tid där emellan - en lååååång ledig tid... Och lektionerna kan man ju tydligen läsa på på internet, så ja.. Hon stannade hellre hemma :)
 
Hon sa att jag kunde ta Lucy till The Ark (torsdagsnurseryt som tydligen har öppet trots att det är lov) och att Beth kunde stanna hemma med henne så att jag inte behövde stressa, men Beth ville komma med mig! Hihi, lite roligt att höra faktiskt! ^^ Så vi alla tre åkte iväg och lämnade Lucy på The Ark medan Ellie stannade hemma och fixade lite med en ny tårta som var beställd.
 
När jag och Beth hade lämnat Lucy så åkte vi in till staden och hämtade Beths nya glasögon. Hon provade de och personalen justerade ramarna så att de satt bra och sen gick vi därifrån med två nya glasögon till Beth. (Det var köp ett par och få ett gratis där, sååå....)
Sen gick vi inom poundland och kollade på alla halloween-saker innan vi gick till biblioteket för att läsa lite. Det här var något Beth hade sagt till mig att hon ville göra när Lucy inte var med, så då passade vi på att göra det också! Vi båda satt tyst och stilla och läste våra böcker - skönt!! ^^
 
Efter biblioteket åkte vi hem (klockan var nu 12) till Ellie och åt lite lunch. Sen åkte vi tre iväg till Lidl och handlade lite, sen till Home Bargains och handlade lite till och sen åkte vi till staden igen och gick inom Marks&Spencer (M&S)! Fräckt ställe! Typ som alla andra affärer här - mat, badrumsprodukter, kläder, osv - fast såg mycket dyrare och högre kvalitet -aktigt ut! :) Jag gillar! Köpte en lyxig tvål, lyxig lotion och lyxig handcreme... Ååååh, nice!
 
Efter det gick vi inom Boots och kollade på en massa saker. Jag och Ellie höll just på med att diskutera lösögonfransar när vi vände oss om och såg vad Beth höll på med.... Hon hade hittat ett test-läppstift (och säkert det mest rosa hon kunde se) och höll just på med att smeta ut det på sina läppar... och resten av ansiktet... Åh nej! Haha!
Jag hade sååå velat se våra miner när jag och Ellie såg vad Beth sysslade med. De hade säkert varit oslagbara! xD Ni kan själva se resultatet av Beths läppstiftssminkning på fotona jag kommer ladda upp sen.... ;) Hur som helst fick vi hitta något test-sminkborttagningsmedel och försöka få bort allt läppstift. Och för er som vet hur läppstift funkar.... Det var ju inte lätt att få bort kan jag ju säga.... xD Haha!
 
Efter det gick vi till poundland igen och Ellie köpte lite saker till sin tårta och sen gick vi till ett café där vi tog varsin varm dryck :)
Sen gick vi till tesco (där vi parkerat bilen) och kollade lite på deras klädavdelning innan vi körde för att hämta Lucy på the Ark (16.30).
Sen körde vi hem, åt middag, och mös lite i soffan framför cbeebies. Var hur mysigt som helst för Lucy sa klart och tydligt: "I want to cuddle with Amanda." Man blir så glad och stolt över att höra barnen säga något sådant, för då vet man att man gör rätt :)
Och snart kom även Beth och satte sig på mig andra sida och vi mös i soffan alla tre - MYSPYS! :)
Samtidigt fortsatte Ellie med tårtan i köket - en rugbyboll! Så när det var läggdags för Lucy gick hon och jag upp till deras rum och jag stoppade om henne och fick en godnattpuss :)
Sen tog jag en snabb dusch och gick sen ner till köket igen och såg det färdiga resultatet av tårtan - SNYGG!! Nu är Ellie och Beth iväg och levererar tårtan, så ska snart ta upp min bok och läsa! Dock kan jag inte läsa så länge ikväll, för imorgon ska vi köra härifrån tidigare än vad vi brukar - en timme tidigare - för imorgon ska vi till Aberdeen! :D
 
Natti!

 
 
 
 

Dag 43 - Pyjamaday!

Kategori: Allmänt

Idag hade jag och tjejerna vår pyjamaday, dvs. vi vaknade och gick upp för att äta frukost, men bytte aldrig om från våra pyjamaser! Istället gick vi klädda i pyjamas i huset hela dagen och hade myspys!
Efter frukosten började vi med att kolla på Cinderella, sen spelade vi lite scrabble och ritade elefanter och prinsessor (Jag ritade Ariel! xD) sen gjorde jag vid vår lunch - Grilled cheesetoasties - vilket var Beths önskan ;) hahahaa. Sen gick vi in i vardagsrummet igen och kollade på en ny film, denna gången Mathilda!
(Det braiga med att kolla barnfilmer med tjejerna är att jag kan sitta med de i soffan, men istället för att kolla på teven kan jag läsa min bok! xD Så det gjorde jag lite då och då under filmerna... huhu)
 
Efter Mathilda -filmen började de se på en annan film som jag tror hette the fantastic Mr. Fox...? Men de såg bara på halva, för sen kom Ellie hem! (Ca 15.30) och då ville Lucy leka med Play-Doh och Beth och jag spelade lite på "hennes" dator :)

Därefter tänkte jag - eftersom Ellie var hemma hade jag officiellt avslutat mitt arbetspass för dagen! - att jag skulle röra på mig lite; Pyjamadays är väldigt stillasittandes!! Så jag körde in till stan och kollade lite i en bokaffär...... Vilket slutade med att jag köpte tre nya böcker!!!!! xD AAAAHHHH!!! Sluta köpa en massa böcker, Amanda!!!! Men.... Jag ville ju såååå gärna ha de... Dessutom köpte jag tvåan och trean av den boken som jag läser nu, vilket betyder att jag kommer läsa de mycket snart! Den tredje boken köpte jag mest bara för att jag har velat ha den länge men inte hittat den förrän nu.. :)
Det dumma är att om jag känner mig själv rätt kommer jag köpa fler böcker här.... Det kommer bli många böcker att ta hem i jul! xD
 
Efter min lilla utflykt i stan körde jag hem och satte mig i soffan och läste vidare i min superbraiga bok (för er som undrar vilken det är så är det "City of Bones" - "The Mortal Instruments" -serien) för tjejerna var hos grannen och lekte (Chloe och Charlie) och Ellie satt med sin iPad och sysslade med något. Vi pratade lite och sen gick hon för att hämta tjejerna så att vi kunde äta kvällsmat. =>Thai..... MUMS!!!!
 
Nu sitter jag och Beth i soffan med varsin dator i knät medan Ellie nattar Lucy på ovanvåningen. Snart är det sovdags för Beth också och då ska jag nog ta upp min bok och läsa lite till ^^ Måste ju läsa ut mina nyinköpta böcker snabbt nu innan jul så att jag kan ta hem de till Sverige!!! Hjälp! o_O
Aja, så länge de är bra så borde det inte vara några problem! Problemen uppstår endast om jag inte får någon tid till att läsa..........

Dag 42 - Airplay & Landmark!

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för airplay med barnen!!! Dvs: ett evenemang som de vuxna inom royal airforce anordnar för de barn som har pappor som är iväg i Afghanistan! Under lovet har de alltså fixat två dagar (tisdagarna) då barnen - och en vuxen om något av barnen är under fem år - får åka iväg med alla andra barn på en dag med skojsigheter! Idag åkte vi med en buss genom inverness och vidare till ett äventyrsland som kallades Landmark!
 
Jag, Beth och Lucy gick alltså upp på morgonen, fixade till oss, packade vår lunch och sen körde vi till busshållplatsen där airforce-bussen skulle hämta oss alla och sen åkte vi buss i ca en och en halv timme innan vi kom fram. Men oj vad det var värt det!
 
Det fanns allt möjligt på landmark; en mystisk labyrint, ant city lek/klätterhus, stora rutchbanor, knep&knåp-hus, bilbanor, flumride, tarzan-hinderbana, airfall (typ som ett litet bungeejump för barn), klättervägg, radiostyrda bilar, lusthus, giftshops, OSVOSVOSV.....! Det här var nämligen bara en liten del av allt som fanns att göra där, för vi stannade på den delen av parken där de små barnen hade flest saker att göra! Det fanns en massa andra grejer och ställen att besöka med ifall man var lite äldre :)
Hur som helst hade barnen hur roligt som helst där idag, och jag hade faktiskt också kul när jag kunde följa med och göra/se vissa saker :) Till exempel var det ganska roligt att gå labyrinten med barnen! ^^ Hihi, dessutom är det jättekul att bara kolla på när barnen har megaroligt i t.ex. ant city -huset! :D Man blir ju så glad av att se de glada!
 
Efter allt skoj (från ca 11 när vi kom fram till ca 15 när vi skulle åka hem) gick vi tillbaka till bussen och åkte den långa vägen hem igen. Både jag och Ellie hade gissat att Lucy skulle sova på vägen hem, men nejdå... Hon satt bredvid Beth på vägen tillbaka så de lekte och höll på en massa :p haha.
 
DESSUTOM: när vi kom hem igen vid 17 (körde ca 15.30 från landmark) gick vi inom lekparken som vi hade parkerat vår bil vid på morgonen! Det var en lekplats de aldrig hade varit på förut men både jag och tjejerna tyckte den verkade jätterolig och bra så hit kommer vi gå fler gånger. Det är ju nära och bra iaf! :) Hur som helst gick vi inom den här lekparken efter allt tjohej på dagen och Neth och Lucy fortsatte springa omkring och klättra och leka....Tjejerna blev aldrig trötta!!!! xD Haha!!!
 
MEN: När vi kom hem igen vid 17.45 satte jag de framför teven och cbeebies och märktes det att de faktiskt var mycket trötta... ;) hihi, mission completed!
Så jag lagade en snabb middag till oss, vi åt och sen vid sju-tiden kom Ellie hem! Vi hade varit lite rädda att hon inte skulle hinna hem innan tjejerna gick och la sig idag för då skulle de inte se sin mamma förrän imorgonkväll när hon slutade igen.. Men som tur var hade Ellie tagit bilen idag så hon kom hem i tid för att natta Lucy (vilket gick mycket fort idag, om jag får säga det själv ;D)
 
Nu sitter jag i vardagsrummet här nere och skriver på bloggen och pratar med Agnes och Martina via viber (håller just nu på med att berätta vad jag vill att de ska ha med sig till mig när de kommer på besök.. MASSA MASSA SVENSKT GODIIIIS!!! Skulle kunna göra vad som helst för att få äta en röd ferraribil just nu..... Eller typ tio stycken!! xD)
 
Imorgon ska jag och töserna ha pyjamaday! Dvs, vi ska vara klädda i våra pyjamaser hela dagen och spela massa spel och glo massa filmer osv, HELA DAGEN!! Hmm, undrar hur det kommer gå ;) men kommer säkerligen vara supermyyysigt! Dessutom kommer kanske grannen Chloe på besök på eftermiddagen och då kan jag klä tjejerna i vanliga kläder och alla tre kan ut i trädgården och leka lite :) Så får de av med lite myror i byxorna iaf! ^^
 
Nej, nu ska jag läsa lite och koppla av eftersom jag nu har avslutat ännu en lååååång heldag på tolv timmar.... Puh! Loven var mycket mer avkopplande och lugna när man hade de själv ;) hehe.....
 

 
 
 

Dag 41 - Park, bibliotek & trötta barn

Kategori: Allmänt

Idag var första dagen på lovet så vi tog en halvtimmes sovmorgon, dvs till 8.00. Sen gick vi upp och gjorde vid oss som vanligt för runt 9.00 kom Ebba, Evie och Hector över och vi gick allihopa ut i det friska vädret med vagnar och matsäck och gick den 25min-långa vägen till biblioteket. Först gick vi till lekparken utanför biblioteket - den stora som jag har skrivit om en gång innan - och barnen sprang omkring och lekte lite där. Oturligt nog var det blött på klätterställningar och gungor osv och mina barn hade inga regnkläder (Visste inte var det fanns i huset, fick reda på att Beth inte har några, hon har vuxit ur de...) Så det blev lite bökigt.. Men de hade hur kul som helst ändå! Beth och Evie sprang omkring på gräset och under träd osv och "gjorde upp en eld" och hade picknick osv, medan jag, Ebba, Lucy och Hector lekte lite på den "lilla" lekparken och hade litet snack i vagnarna :)
 
Efter ca en och en halv timme på lekparken gick vi till biblioteket och deras lilla kafeteria för att äta lunch. Jag och Ebba tog dagens soppa och barnen fick varsin cheese & ham toastie. Efter det gick vi in i själva biblioteket och barnen kunde roa sig på datorn och att läsa lite i böcker osv. Var skönt för oss au pairer att sitta ner och koppla av lite... Om jag hade kunnat hade jag nog somnat på kudden jag satt på, blev så himla trött när jag fick ta det lugnt xD haha!
Hur som helst, vid ett-tiden gjorde vi oss redo för att gå tillbaka, vilket tog lite tid - att göra oss reda alltså - så vi var hemma igen (efter promenaden) runt två. Då satte jag igång teven till barnen och de fick tid att koppla av de också. Och låt mig äga som så att det behövde de!!! Beth la sig direkt ner på golvet när vi kom hem och Lucy satte sig tyst och kollade på teven, hon brukar alltid vela leka med någonting medan hon ser på teve... Ganska bra vilostund efter en lång och effektiv förmiddag! :)
 
Samtidigt som de hade lite tyst teve-stund bäddade jag sängarna och tvättade lite kläder osv. Sen tog även jag lite tyst stund och läste i min bok ^^
Vi har även lekt lite med play-doh nu på eftermiddagen och spelat memory. Dessutom var kittelmonstret framme ett tag vilket barnen tyckte var jätteroligt. Haha och jag också! Fattar nu varför min pappa alltid lekte kittelmonstret med mig och min bror - man blir ju så glad av att se barnen skratta och vara glada!
 
Runt fem-tiden värmde jag upp lite soppa som skulle vara till kvällsmat och sen kom Ellie hem och vi åt tillsammans. Sen lekte jag lite till med barnen innan det var dags för sovdags för Lucy och då gick jag upp opch nattade henne medan Beth och Ellie städade lite på nedervåningen. Efter det satt jag lite med Beth där nere och planerade en massa inför morgondagen, för då ska jag, Beth och Lucy till ett äventyrsland, där vi ska vara hela dagen! Vi åker med en förbeställd buss (som är till för alla Royal Airforce-barnen) och sen åker vi hem med den på kvällen igen. Kommer bli en lång dag imorgon med! Precis som det har varit idag, för sa precis godnatt till Ellie.
Dvs: Jag har jobbat 12 timmar i sträck idag... 12 timmar! Med barnen hela tiden! Jag är sluuuuut.... Haha. Men jag antar att det är såhär det är när barnen har lov ;) Och så länge vi har något att göra varje dag så borde det inte bli några problem.
 
Nej, nu ska jag vila upp mig med en bok och sen soooova, för som sagt; jag är tröööööött! xD
Natti!
 
 
Lek i parken utanför biblioteket, gräsplätten var mycket roligare idag eftersom klätterställningarna var blöta. Dessutom kunde man ju göra upp en eld här och värma sig lite! ;)
 
 
Lucys skrivblock som hon kallar sin "iPad". Varför? Jo för att det är en notepad(engelska..) och har ett öga på framsidan, dvs an eye.... Eye-pad...? = iPad!!! xD Hahahahaaha! Första gången jag och Ellie hörde henne kalla sin notepad för "eye-pad" kunde vi inte sluta skratta! Såååååå gulligt!!!!! xD
 
Man måste ändå berömma barn för deras livliga fantasi.. Vart tog den vägen från så många vuxna?

Dag 40 - Läsning, träning, bad...

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en slapp dag. Jag vaknade lite efter åtta och tog då upp min bok och började läsa. Och sen läste jag jättelänge! Haha, så härligt att komma in i läsningen igen och inte avbrytas av rastlöshet eller små töser som undrar vad jag gör. Hihi. När jag tillslut la ifrån mig boken var klockan så mycket att Ellie och tjejerna skulle iväg till kyrkan och jag gick ner för att äta... Kan väl säga att jag åt lunch till frukost idag ;)
Sen såg jag lite på lost och hade det allmänt skönt i mitt rum. Dock fick jag lite dåligt samvete av att bara sitta stilla och läsa/se på serier hela dagen så jag bytte om till träningskläder inför mitt kvällspass. Dock var det inte kväll ännu så jag gick tillbaka till sängen och såg mer serier xD Haha. Så mycket för mitt dåliga samvete...
 
MEN när det närmade sig kväll gick jag ner och åt lite smått och sen körde jag iväg till leisure centret där jag mötte Ebba och vi gick på Body Pump. Så skönt efter en slappedag! Och jag ökade även en låt till tyngre frivikter (free weights på engelska, vet inte vad det heter på svenska xD) - 3kg istället för 2kg! Aj, vad det kändes i armarna men jag gjorde alla rörelser hela låten! :D
Tror jag tog i extra mycket idag med, för blev mycket svettigare än vad jag brukar bli. Säkert bara pga av mitt dåliga samvete tidigare idag ;) hahaha!
 
Sen åkte jag och Ebba hem igen och hon kom inom vårt hus lite och vi pratade en stund. Ellie och barnen var fortfarande ute (kalas) så vi var själva hemma. Efter ett tag gick hon hem till sig igen och då gick jag upp på ovanvåningen och tappade upp ett varmt bad. Så skönt! Där låg jag ett tag och tänkte på allt möjligt innan jag duschade av mig och gick in i rummet igen. Och fortfarande var Ellie och barnen inte hemma! Hmm... Klockan började bli sent :p Men vid halv nio knackade de på dörren - Ellie hade inte tagit sina nycklar med sig när de gick och jag hade som en vana låst dörren när jag kom hem efter träningspasset. Så jag öppnade för dem och en mycket trött Lucy la sig bumb ner på golvet. Nu har hon precis gått och lagt sig och om jag inte har fel, sover hon redan! :)
Nu ska jag ner och prata lite planer inför morgondagen (första dagen på lovet) med Ellie. Sen ska jag upp igen och läsa vidare i min braiga bok!
 
Ha det bra!
 

Dag 39 - Inverness & Primark!

Kategori: Allmänt

Idag när jag vaknade tog jag det lugnt (för hörde - eller, rättare sagt, hörde inte - att ingen annan var uppe ännu). Varför? Jo, för att tydligen var det Lucys tur att vara sjuk nu... De hade varit uppe en gång i timmen typ, för att Lucy behövde kräkas.... Stackars lilla Lucy :( Hon mådde dock lite bättre nu på morgonen, men de var alla lite trötta.
 
Hur som helst gick vi upp och åt frukost och runt nio kom Ebba till oss för idag skulle jag, Ebba och familjen köra till Inverness och gå på en shoppingrunda!!! :D
Så vi åkte i ca femtio(?) minuter dit, parkerade och kom ut i ett köpcenter. Dock gick vi ganska snabbt ut ur det för Ellie var tvungen att hitta en bank. Hon hade glömt plånboken hemma! Och hade alltså inga - jag repeterar: INGA - pengar med sig..... Det löste sig dock! Personalen på banken var hjälpsamma och tillsammans kunde de lösa det så att Ellie fick ta ut lite pengar hon och barnen kunde använda på vår shoppingtur.
 
Efter det gick vi till.... PRIMARK!!!! JAAAAAA! Jag = Happy! :D Jag och Ebba stannade på nedervåningen och kollade och provade alla kläderna medan Ellie och barnen gick upp till barnavdelningen. Jag hittade inte så mycket i början, men efterhand hittade jag mer och mer :) Fick iaf med det viktigaste på min shoppingslista: BYXOR. Köpte tre par byxor faktiskt, allt för sammanlagt £23! :D LOVE PRIMARK.
Dessutom köpte jag ett par vantar, en kappa och en grårutig kjol! I kassan köpte jag även ett spontanköp - en tygkasse med Storbritanniens flagga på xD
 
Efter primark mötte jag och Ebba upp Ellie och barnen igen och vi gick iväg någonstans för att äta sen lunch. Och gott var det! Vi var så hungriga när maten kom att allting försvann nästan direkt :p
Dessutom beställde vi in dessert, och jag måste bara säg: Wow! Sicken GOD dessert och vad fräsigt upplagd den var! (Tog en Ice cream explosion, vilket innehöll bananglass, chokladglass, grädde, knäckrån, bananer, en jordgubbe och choklad- och jordgubbssås. Åååååhhh, vattnas i munnen på mig nu bara genom att tänka tillbaka på desserten....)
 
Efter lunch gick jag och Ebba till en bokaffär och kollade igenom en massa böckrer. Och tro det eller ej, men när vi gick ut ur affären (typ 45 minuter senare!!!!) hade jag köpt 6 böcker och Ebba 9!!!! xD hahaha! Det var ett köp tre böcker för £5 -erbjudande och det kunde man ju bara inte ignorera! ;)
Ska bli spännande att se om man får hem dessa till Sverige... Med tanke på allting annat som behöver komma hem med... Lycka till tjejer, lycka till!
 
Efter vårt dumma men roliga bokköp gick vi till bron lite längre bort och blickade ut över Inverness flod. Var så fint! Dessutom fanns det ett slottm högt upp på en kulle, som man kunde se bra ifrån bron.
FINT!
 
Efter deft gick vi inom en amerikansk godisbutik och poundland och köpte lite godis till oss - det är ju trots allt lördag! ;D
Sen mötte vi upp Ellie och tjejerna igen och vid fem-tiden gick vi tillbaka till bilen och körde hem. Vi alla var tydligen lite trötta för alla utom Ellie sov under bilturen hem xD haha, inkl. jag och Ebba! Haha, så kul! Men skönt var det!

Väl hemma blev det lite snabb kvällsmat, sen satt jag uppe med Beth och gjorde klart min pompom medan Lucy somnade på ovanvåningen. Och sen när Beth gick och la sig gick jag upp på rummet och skrev bloggen! Ellie har färgat håret nu ikväll och hon var precis inne och visade mig resultatet; SNYGGT! Blondare och utan utväxt :)
 
Nej, nu ska jag ha lördagsmys med film (/bok??) och mitt nyinköpta godis!
Ses imorgon!:)
 
 
 
 

Dag 38 - Mys-em på stranden!

Kategori: Allmänt

Idag beslutade Ellie sig för att stanna hemma (inte spc lönt att åka tåg hela vägen till Aberdeen för två timmar och sen åka hela vägen hem igen) så hon gick upp med mig och barnen och sen skjutsade jag de till skola och dagis medan hon tog en lång skön och förtjänad slappemorgon.
Idag var sista dagen innan deras två-veckors-lov så Beths skola hade en klä-dig-som-du-vill-dag, dvs: INGEN SKOLUNIFORM! Snacka om att barnen på skolan gillar dessa dagarna ;) Såg en som hade en banan-kostym!!! Haha! Så himla roligt XD De flesta, inkl. Beth, hade dock vanliga kläder på sig.
Efter att ha lämnat Lucy på Duffus åkte jag vidare till leisure centret för att gå på Body pump med Ebba och Nadine, och sen var det dags att hämta upp Lucy igen... Haha. Vi åkte hem till Ellie och åt lite lunch och sen gick Lucy och Ellie upp i hennes rum för att nana lite framför teven(Lucy behövde nog det här... Hon har varit trött hela veckan!) Och jag gick upp, tog en dusch och läste!!! Härligt ^^
 
Vid halv tre åkte jag och hämtade Beth på skolan och sen åkte vi hem till Lucy och Ellie igen, bytte bil och vi alla fyra åkte till Lossiemouth strand för att träffa Ebba och Evie! :D Där lekte tjejerna en massa bland sanddynorna medan jag, Ebba och Ellie gick omkring, såg på och pratade med varandra :) Mysigt!! Sen gick vi och köpte varsin glass! Hahaha! I oktober!!!! xD Var en så himla mysig eftermiddag vi hade tillsammans! Vi gick även till en liten lekplatst i närheten och tittade på båtarna i den lilla hamnen. Det var en perfekt sista-skoldagsfredag!
 
Och jag måste bara säga det här: W. O. W.   STRANDEN ÄR FANTASTISK!!!!!    Fattar inte att jag inte har varit där förrän nu.... Det är sååå fint där! Liksom, riktigt makalöst fint! Man går över en bro för att komma till själva stranden och sen har man en massa landskap och vatten runt omkring och andan bara dras ur en.... Jag måste åka hit oftare och njuta av synen! Lätt bästa utsikten i Skottland hittills! :D
 
Efter stranden, runt fem, halv sex, sa vi hejdå till Ebba och Evie och sen åkte vi hem för att göra pizza!! Time for pizza&movieNight! ;) Dock hann jag mest bara äta min pizza innan jag var tvungen att gå vid sju, för då skulle jag sitta barnvakt åt grannarna mitt över gatan! De var verkligen såå snälla här - de har ställt fram chips och kakor till mig, berättat var jag kan hitta te och kaffe och sagt att jag gärna får ta ett glas vin om jag känner för det!! Haha, tror dock inte jag kommer ta det..  Inte när jag jobbar! ;) huhu
Men att de anstränger sig så mycket för att jag ska trivas under de fem, sex timmarna som jag kommer sitta här... Så himla gulligt! Det enda jag egentligen behöver är vatten från kranen och wifi till datorn så att jag kan skriva mitt blogginlägg (som jag gör nu! Obviously...) Sen är jag all set!
 
Hur som helst: Jag sitter i grannarnas vardagsrum nu och det är snart dags för mig att gå upp och säga till den nioåriga pojken jag passar (passar en bebis med men hon sover redan så sött) att det är dags att gå och lägga sig. Pojken här är också så himla söt - vi pratade lite innan och jag kunde inte sluta tänka på hur gullig och snäll han var! Nu tror jag han redan ligger i sängen i sitt rum och spelar spel på familjens iPad, hihi.
 
Nej, får väl bli lite mer läsning ikväll då! Annars har jag ju Sky-teven som vi har hemma med och därmed ALLA kanaler typ... :p så tror nog att jag kommer kunna hitta något att sysselsätta mig med ;) Eller så kan jag ju alltid skriva lite på någon bok?! :D Får se helt enkelt, har hela kvällen på mig ju!
Imorgon bär det av till Inverness med familjen och Ebba, så hjälp mig med att hålla tummarna så att jag inte blir sjuk imorgon (som jag blev förra gången jag satt barnvakt, haha).
 
Hejsvejs, ha en fortsatt trevlig fredagskväll! :D
 
 
 

Dag 37 - BOKAT RESA!!!!

Kategori: Allmänt

Efter att jag hade lämnat Beth och Lucy idag så åkte jag in till stan och träffade Rachel på ett kafé där vi åt varsin scones och drack varsin varm dryck (jag=hot chocolate). Vi satt där i kanske någon timme och pratade om allt möjligt och lärde känna varandra bättre innan vi gick en sväng inom poundland och sen sa hejdå. Då tankade jag bilen lite snabbt och sen körde jag hem, bytte om och gick ut en runda med Ebba (I det hemska, blåsiga vädret! Brr... Men hade klätt mig varmt så gjorde inte så mycket). Efter rundan gick vi hem snabbt, packade väskorna, åt lite lunch och sen bar det av till leisure centret där vi gick på ett supertufft mage, rygg mm -pass blandat med pilates och yoga...? Vet inte vad det hette för det var utbytt mot det vanliga pilatespasset som brukar vara på den här tiden (Babs som har det vanliga passet var inte här denna veckan, så de har blivit utbytta mot något annat). Hur som helst var passet roligt, men sååååå tufft! Oj, vilka övningar! Det var ju inte alltid så lätt precis..... Och AAAAJ min mage!!!!! Ett ord: TRÄNINGSVERK! Men det var roligt att prova på! Kan tänka mig att gå på det här passet sen på den "rätta" dagen, dvs. inte bara när det tar över för Babs pass ;)
 
Hur som helst, efter passet duschade jag och Ebba på centret och sen parkerade vi våra bilar på Aldi för att sedan gå tillsammans till skolan och hämta Beth och Evie. Därefter gick vi gemensamt till starbucks och tog en fika tillsammans. Tjejerna tyckte det här var jätteroligt så det kommer absolut bli flera sådanahära torsdagseftermiddagar! :D Vilket är lite extra skönt för mig och Ebba också... ;) hehehe.
 
Efter Starbucks så åkte jag och Beth och hämtade Lucy på the Ark och sen körde vi hem till huset igen. Då kom även Ellie hem och hon började laga lite mat medan jag och Beth gjorde pompoms(garnbollar) och Lucy målade. Sen åt vi (Turkey & rice -stirfry = GOTT) och efter maten kom Ebba över för nu var det äntligen dags för oss att boka vår resa till LONDON!!!! YEEEAAAY!! Så efter att ha letat flyg och hotell osv, så har vi nu äntligen bokat vår resa! HURRA!! Kommer bli såååååååå roligt! Jag är så glad just nu(och det är Ebba med, vet jag ;D) Dessutom kommer även Letty möta oss på lördagen och vara med oss på vår Londonweekend till söndagen så det kommer bli ännu roligare! :D Jag är så himla glad just nu, inget kan sabba mitt glada humör.
Vi har dessutom pratat lite med de andra au pairerna här och frågat om de vill följa med till Edinburgh en helg i november. Sen är det nu helt bestämt att vi kommer åka till Isle of Skye den 15-18 november med! AWESOME!!! För er som inte sett länken till stugan vi kommer bo i - kolla här!!!! Så lyxigt :D
 
http://isleofskyeholidaycottage.co.uk/index.html
 
Har även bestämt vilken runda jag och Ebba ska köra när vi ska göra vår lilla skotska roadtrip under en dag! Vi kommer stanna på tre-fyra olika ställen, vilka alla har varit platser som användts till inspelandet av Harry Potter filmerna. Kan det bli bättre? I think not!
 
Så november månad kommer vara fantastisk för mig! Resor varje helg och sen väntar julledigheten hemma i sverige... Ååååh så underbart! :D
Kommer definitivt somna med ett leende på läpparna idag ^^
 
 

Dag 37 - Testat traditionell Cottage Pie

Kategori: Allmänt

Idag var det skola och Duffus dagis som gällde. Men innan jag lämnade Lucy på Duffus åkte vi till the ark för att lämna in betalningen för nästa termin (tror jag det var iaf...) och sen körde vi till Duffus och lämnade betalningen där med! :) eftersom vi kom från ett annat håll idag fick det även bli en annan väg; faktiskt den vägen jag gick på när jag gick på upptäcktsfärd för någon vecka sen! Var lite roligt att köra där, huhu ^^
 
Efter att jag lämnat Lucy körde jag till leisure centret för att träna Body pump med Ebba - skoj!! Och Hayley var där idag med så vi tre hade ett väldigt trevligt pass tillsammans. Dock är det det sista passet tillsammans med Hayley på två veckor nu, för deras familj ska på semester över lovet!!! Till Kreta!!! Jag är sååååå avundsjuk!! Men de förtjänar en semester ^^ så hoppas de får det skönt! (Kommer sakna våra dagliga träffar dock, Hayley är lätt den mamman jag träffar mest helt random i veckorna nämligen :p och det är alltid lika roligt att prata med henne!)
 
Efter body pumpen hämtade jag Lucy och sen åkte vi hem igen för att äta lunch. Blev resterna från igårkväll men det gjorde inget för vi båda tyckte det var gott! :) Lucy bad tom om att få äta det ikväll igen!! Men då sa jag att nja det finns nog inte tillräckligt för det ;) dessutom skulle ju Ellie laga en skotsk traditionell Cottage Pie! Spännande :) har alltid tänkt mig att det var en sorts ost-mat-paj... Men oj! Såååå fel jag hade!! XD haha!
 
Hur som helst, efter lunch kollade Lucy på film medan jag duschade och sen hade vi lite fortsatt lugn tid fram till baletten (för Lucy verkade gaaaaanska trött idag.. Inte konstigt dock, hon har simmat två dagar i rad och det tar ganska mycket på energin!)
Sen gjorde vi oss redo för baletten och körde dit i god tid :) var faktiskt där så tidigt att när vi kom dit var jag rädd att det inte var någon balett idag.. Det var så tomt!! Men läraren kom nästan direkt efter oss så då lugnande jag mig ;) haha! Så det är såhär det känns att vara tidig till baletten med Lucy? Intressant!
 
Under hennes lektion pratade jag med Ailsa, Rich och Hayley och hade som vanligt allmänt trevligt med dem :)
Sen kom även Ellie och jag körde för att hämta Beth och Elise från deras "sport" på skolan. Sen är det ju deras tur att gå på balett! Så vi körde tillbaka och de bytte om(lite skönare att ta de till baletten för de sköter sig ganska bra själva, man behöver bara hjälpa till lite grann :))
 
När de hade lektion gick jag till Aldi bredvid och köpte choklad.. Jag BEHÖVER choklad efter dessa tre långa dagarna xD haha! Så när jag kom tillbaka var Elises pappa där (som jag träffat en gång tidigare) och han skulle tydligen överraska Elise genom att hämta henne, för han får inte alltid tillfälle att göra det.. Han jobbar nämligen också inom royal airforce och om två veckor är det hans tur att åka till Afghanistan.
Så Elise blev väldigt glad efter lektionen ^^
 
Jag och Beth åkte sen hem där Ellie lagade mat (Cottage Pie) och Lucy lekte i vardagsrummet. Och som jag sa innan så är Cottage Pie inte i närheten av vad jag trodde. Först och främst trodde jag det var en matpaj - men nej det är snarare en... Gratäng?? Och sen trodde jag det innehöll ost (antar för att jag tänkte på cottage cheese xD) men det var inte heller rätt! Det var faktiskt en sorts köttfärsröra (mince) som man kan ha lite grönsaker osv i och sen lägger man potatismos över röran i en ugnsform och sprider lite riven ost över(där var osten!!) och sen in i ugnen!
Så nääää, det var INTE i närheten av vad jag väntat mig - men det var såååå gott!!! :))) som potatismos med köttfärsröra ;) haha
Till efterrätt hade Ellie även gjort en äpple-, björnbär-, och jordgubbspaj!!!! GOTT!!!!!!! Min mage är så mätt just nu så det är sjukt :p haha!
Fast tror Beth är mättare för hon åt TRE portioner cottage Pie och en stor portion efterrätt.. Hon orkade tom inte ens sin efterrätt xD men tydligen är cottage Pie hennes favoriträtt, precis som pappa Bens ;)
 
Efter maten var det dags för Lucy att lägga sig så jag och Beth kollade lite på Three Days Nanny innan det var dags för henne att lägga sig med. Nu sitter jag i vardagsrummet själv(Ellie har också gått upp, hon var ju iväg igårkväll och är trött nu) och funderar på om jag ska kolla teve eller läsa... hmmm.... Jag ska iaf hämta min choklad nu! Min mage är inte för mätt för det ;) hehe
Sen får jag väl se vad det blir! Blir säkert teve bara för att jag är för lat för att läsa xD SUCK!! 
 

Dag 36 - Starbucks & Simhall

Kategori: Allmänt

Idag vaknade vi och alla hade en glad morgon. Vi fixade allting och lämnade huset i god tid så att jag kunde parkera vid muséet (där man får stå en timme, annars är det 30min). Sen följde jag Beth till skolan, där vi träffade Ebba, och sen följde Ebba med mig och Lucy till dagiset över gatan för att lämna Lucy. Därefter gick jag och Ebba till staden och mötte Rachel - en av de andra au pairerna här - och vi satte oss på starbucks med varsin varm dryck framför oss. Där hade vi det jättetrevligt och pratade en massa och lärde känna varandra lite bättre. När vi sa hejdå bestämmde vi även att vi ska träffas för morgonfika på torsdag också och kanske testa ett nytt kafé då! SKOJ!
 
Efter starbucks åkte jag hem och vek tvätt, "lagade" lunch (två äggmackor!) och sen hade jag lite egentid innan jag hämtade Lucy på dagiset igen. Därefter åkte vi hem och lekte lite och sen packade vi min, Lucys och Beths simväska, för idag bar det av till badhuset med Ebba och Evie igen! :D
 
Dessutom har jag nu fått veta att jag och Ebba SKA till Isle och Skye en helg i november!!!! JAAAAA!!!! SÅÅÅ FANTASTISKT!!!!  Jag smsade Ailsa (som har stugan där) och frågade vad det skulle kosta oss om vi ville åka dit en weekend i november och hon svarade att hon inte ville ta betalt av oss eftersom vi är så nära vänner! ÅÅÅÅHHH SÅÅÅ SNÄLLT!!!!! Så hon har bokat in oss i sin kalender nu! I november åker viiiiiii!!!! På Isle of Skye finns den äkta Skotska naturen med sjöar och berg och fina landskap och vi kommer gå en massa i bergen, dvs. hillwalking, och mysa i stugan på kvällarna och äta gott och SE ALLT!!!!
Enda villkoret är att vi städar undan efter oss till nästa besökare och att vi ska länka och skriva om och lägga ut bilder, osv om stugan så att alla våra vänner kan se den ;) Så här har ni länken till stugan där jag och Ebba kommer bo en weekend:
 
http://isleofskyeholidaycottage.co.uk/gallery.html
 
Hur som helst, jag och Lucy hämtade Beth på skolan vid tre och åkte direkt till leisure centret där vi satte oss och kollade på alla som simmade medan tjejerna fick ett litet snack innan simningen. Där träffade vi även Michelle och Baby Jessica :) Och jag hittade Beths simglasögon!!!!!! JAAAAA!!!! De var vid disken inne i själva badhuset - vi blev sååå glada när vi såg att det var rätt glasögon! Puh, där slapp man betala nya syn-simglasögon! ;)
 
Därefter bytte vi om till simkläder och hoppade i poolerna och badade med Ebba och Evie. Tjejerna hade det roligt, men jag kan säga som såhär: det är inte lätt att ha koll på två tjejer när den ena vill vara i barnpoolen medan den andra vill vara i den djupa...... Aaaaaahhh! xD Aja, vi fick det att funka - jag och Ebba turades om lite att se efter tjejerna :)
 
Efter badet, duschingen, ombytet och bilresan hem lagade jag mat till tjejrna (Ham & Pork -ravioli och grönsaker med bönor i en tjock tomatsås) och sen lekte vi lite innan det var dags för Lucy att sova. Då kom Ellie hem så hon nattade Lucy medan jag och Beth spelade finns i sjön! Emilia hade tydligen lärt henne spela det innan och hon tycker det är jätteroligt :) Och det tyckte jag med! Även om Beth vann... ;) haha
Sen lekte vi tysta leken (ett litet knep jag kom på som gör att Beth är tyst när Lucy försöker sova, huhu) vilket också var väldigt roande ^^
 
Senare, när Ellie kommite ner igen frågade hon om jag ville beställa något från en katalog hon skulle skicka in imorgon så jag beställde lite smink som såg spännande ut! :D Det var en mascara med en speciell färg som ska få mina ögon att se grönare ut, en eyeliner som är metallic lila (dvs färgen som också får ut det gröna ur ögon) och två penn-ögonskuggor i färgerna lila och silver :))))) Och allt kostade bara £11.50! :) Happy!
Hade kollat ut en massa saker som hade passat perfekt till julklappar... Men jag ska vänta lite till med det ;) haha, kommer säkert se en massa andra grejer som passar lika bra, om inte bättre ;)
 
Nu är Ellie iväg hos en väninna på något Oliver James party och jag sitter nere i vardagsrummet med Vänner påslaget på teven :) Tjejerna sover däruppe och nu = slappa! Ååååååhhhh! ^^
 
 
Var godare än de såg ut ;)
 
 
Finns i sjön! Beth använder boken eftersom hon inte riktigt kan hålla så många kort i handen på en och samma gång.... ;)

Dag 35 - Lååång, stressig dag!

Kategori: Allmänt

Idag vaknade vi halv åtta som vanligt, gick upp och fixade allting och körde från huset vid halv, tjugo i nio. Jag lämnade Beth och Lucy på skola och dagis och körde sedan hem igen för att hänga upp tvätt, starta en ny tvätt, börja bädda barnens sängar, osv. Detta gjorde jag på ca tjugo minuter (vilket jag tycker var snabbt gjort med tanke på hur mycket tvätt det var att hänga upp utomhus... OCH VÅNINGSSÄNG - behöver jag säga mer??)
Seadn skulle jag nämligen iväg på body pump med Ebba, vilket var störtkul och det var såå skönt att komma igång med träningen igen efter att jag varit sjuk :) Vi gick på ett pass som ingen av oss hade gått på innan och det var tydligen det passet som Hayley brukar gå på med, så vi träffade även henne där! :)
 
Efter passet pratade vi utanför i kanske fyrtio minuter (bl.a. planerade vi lite om våra kommande resor som tänkts göras i november månad - isle of Skye(om har råd), Londonweekend, Skotsk roadtrip och Edinburgh weekend!) Så vi ska faktiskt träffas på torsdag och beställa flygbiljetter till London till sista helgen i november! :D FUNFUNFUN!
 
Sen åkte jag alltså hem igen och fortsatte med det jag höll på med innan, dvs, fortsatte bädda lite, fortsatte tvätta lite, förberedde strykbrädan osv till ikväll, packade min och Lucys simväska och gjorde liten lunch till mig själv, innan jag var tvungen att hämta Lucy på dagiset st Sylvester och därefter köra till leisure centret igen för Lucys simlektion! Det här var den sista på några veckor för nästa vecka och veckan därpå har barnen här lov... That's right! Barnen i Skottland har höstlov i två veckor, medan barnen i sverige bara har i en.... Dock har jag inga lov längre.... Aja, back to bloggen!
Efter simlektionen klädde vi på oss igen snabbt så att vi kunde hinna med lite "snack" efteråt; Jag, Lucy, Hayley, Mabel, Caroline och Theo, dvs ;) Så vi satte oss på caféet och drack lite och sen bar det av till skolan igen för att hämta Beth!
 
Väl hemma igen åt tjejerna varsin banan och såg lite på teve medan jag flängde rundor och packade nästa simväska och förberedde kvällsmaten. Sen åkte vi till Lossiemouth och Beths simlektion. Där fick jag iaf en halvtimme att lugna ner mig lite, medan Beth simmade, för Lucy var väldigt duktig och satt på den blåa mattan hela tiden och tittade på och åt lite russin. DOCK var det så himla varmt i badhuset så jag kunde inte hjälpa att svettas lite i början... Har svettats hela dagen! Men fick veta av Ellie nu på kvällen att det faktiskt har varit riktigt varmt här i Elgin så kan ha varit en mix av stress och värme som gjort att jag svettats hela tiden ;) hahaha!
 
Efter Beths simlektion åkte vi tillbaka till leisure centret för tydligen hade inte Beth sina simglasögon i simväskan....... De specialbeställde simglasögonen med Beths glasögonstyrka..... oh no.... Så frågade i receptionen om de hade hittat några men nej det hade de inte enligt alla rapporter om upphittade saker där... SÅ då borde ju glasögonen finnas hemma någonstans?! Hoppas jag...
 
Iaf, väl hemma började jag laga maten. En matpaj (ost och skinka) med lite skurna grönsaker till, medan barnen lekte kurragömma mm. Blev en ganska sen lunch idag - vid sex, halv sju - så efter lunchen blev det lite mer lek och tevetitt innan jag gick upp med Lucy och nattade henne. Beth får stanna upp lite längre, så när klockan blev kvart i åtta gick jag även upp med henne så hon kunde läsa lite i sängen innan sovdags.

Vid åtta kom Ellie hem, och då hade jag precis startat med strykningen av tjejernas kläder. Ellie sa ett snabbt hej och godnatt till Beth och sen gjorde hon mat till sig och när jag var klar med min strykning kunde vi sätta oss ner lite och prata allmänt om våra dagar och kommande dagar osv. Tog även upp frågan om jag kunde resa iväg så mycket som jag planerat med Ebba, men eftersom det är under helgerna - min lediga tid - så funkade det utmärkt :) Jag har redan skrivit upp vilka datum hon behöver mig för barnpassning nämligen och de krockar icke med våra helger :) Dessutom kommer Ben vara hemma då, så då blir det lite lättare för Ellie med barnen på helgerna även om jag inte är där, eftersom de då ändå är två vuxna :)
 
Har dessutom pratat lite med mina föräldrar (via facebookmeddelanden) på kvällen nu och planerat deras kommande besök hit! Lär bli i slutet av februari nästa år, men ju tidigare man beställer, ju billigare blir det(förhoppningsvis). Är så roligt att planera in en massa nu för då har man bara en massa roligheter att se fram emot! Dessutom gå tiden mycket fortare och man slipper ha tid där man bara kan sitta ner och tänka en massa på hur mycket man saknar allt därhemma. På ett sätt är det bättre att ha sådana hära dagar då, så man inte hinner vara hemmasjuk om ni förstår vad jag menar;) Samtidigt hade jag inte velat ha det såhär varje dag, nej tack! Och imorgon kommer inte Ellie hem förrän sju igen.... Så ja. Blir väl en liknande dag imorgon med? fast har inga simaktiviteter och har inte lika mycket städjobb (eftersom jag gjorde det idag) så lär väl bli lite mildare imorgon ^^
 
Hur som helst, jag har precis kommit upp från vardagsrummet efter att ha tittat lite på vänner på en av mina nya favoritkanaler här i Skottland, ComedyChanel, för de visar typ ALLTID vänner. Avsnitt efter avsnitt! Och när de inte visar vänner visar de typ two and a half men.... ;) Haha, LOVE IT!
Nu är jag iaf uppe och ser att klockan redan är 22.45... Sååååå ska sova xD Tror jag behöver en god natts sömn nu! Och tror jag kommer behöva energin imorgon med ;)
Så jag säger godnatt nu! Sleep tight!

Dag 34 - Träff med nya au pairer

Kategori: Allmänt

Idag mådde jag mycket bättre efter en god natts sömn så vid lunch träffade jag några nya au pairer som jag inte träffat innan! Eller ja, Ebba var också med och henne har jag ju träffat, men de andra var helt nya. Och alla verkar vara jättesnälla så jag kommer säkerligen träffa de fler gånger :) De heter Rachel, Silja, Veronica och Lalitha (Och Veronica är också svensk! Hon bor i familjen som Letty bodde i innan).
Iaf, vi möttes utanför Aldi vid 12 och sen gick vi vidare till Costa och beställde varma drinkar och lite mat för de som ville ha. Jag tog en liten fruktsallad bara för mådde fortfarande lite illa vid tanken av att äta en stor macka eller liknande... Vill inte riktigt börja kräkas igen :p
 
När vi sa hejdå skjutsade jag Ebba hem till hennes hus igen för då skulle de ha kalas för deras tvååring. Väl hemma tog jag det lite lugnt och kollade flyg- och tågbiljetter till London i november för jag och Ebba funderar på att åka dit tillsammans då :)
Sen hade jag ett samtal på skype med mamma och pappa! Trevligt, trevligt. Tydligen var mamma redan hemma hos pappa för hon hade kollat på handboll där, så jag kunde prata med båda samtidigt! :D Me = happy!
Precis innan vi skulle lägga på kom även Marie dit (En familjekompis som skulle lämna något till mamma) så jag fick även prata med henne lite snabbt ^^ skoj skoj! Saknar de alla! Kommer jag verkligen ha tid att träffa alla nära och kära när jag kommer hem.... Måste jag ha tid för iaf!!! :D
 
Mycket mer än det här har inte hänt idag... Kollat lite mer flyg- och tågbiljetter men that's it! Så ska väl ta en tidig kväll ikväll för vill inte må dåligt imorgon igen.. Dock är hon bara tio i åtta här... Hmm.. Någon serie på datorn kanske? Hade inte suttit fel iaf ^^

Dag 33 - Sjukdag.....

Kategori: Allmänt

Som jag redan hade misstänkt hände det inte alls så mycket igår.. Faktiskt så låg jag i min säng mestadels av dagen för mådde så himla dåligt. Jag kräktes inte så mycket, men jag var allmänt seg och hade dundrande huvudvärk och nästan feber så det blev en dag full med sömn för mig igår! (Det är därför jag skriver bloggen idag, kände inte alls för att skriva det här igår när jag mådde så dåligt..) Det jag fick i mig igår var en clementin, ett äpple, en skiva vitt knäckebröd och en rostad ostmacka. Sen drack jag även lite mjölk på kvällen vilket var sååååå kallt och gott!!! Så när jag vaknade nu idag var jag superhungrig!! Måste ner och äta frukost nu :)

Eftersom jag mådde lite bättre på kvällen kunde jag ändå fortfarande sitta barnvakt för Ellie igår. Dock hade Lucy redan gått och lagt sig och Beth tittade lite på teve i vardagsrummet (medan jag halvsov) och sen var det bara att säga till när det var dags för henne att lägga sig också. Då gick även jag upp och la mig xD haha. Så det var ganska skönt att det fixade sig ändå, för Ellie hade ringt en annan barnvakt men hon kunde inte komma.. Aja, huvudsaken är att Ellie hade en rolig kväll och det tror jag hon hade också! :)

 

Dag 32 - Bilderna!

Kategori: Allmänt

 

Dag 32 - DuffusCastle & bortbjudningar

Kategori: Allmänt

Idag har varit en fullspäckad dag, precis som jag skrev igår att den skulle bli. Efter att jag hade lämnat Beth på skolan lämnade jag Lucy på Duffus och sen åkte jag inom Duffus Castle på vägen hem! Det var sååå himla fräckt! Jag gick omkring bland ruinerna och tog en massa foton och läste en massa skyltar och gick genom olika valv osv. Dessutom var slottet placerat på en hög kulle så man hade en fantastisk utsikt runt omkring. Det här är vad jag ville göra i Skottland! Se och upptäcka skotsk kultur och historia. Resa genom landet och besöka en massa slott och sevärdheter och känna att jag verkligen befinner mig i Skottland! Så det här slottet var verkligen en bra start på mina utflykter - för fler måste det bli!

Efter slottet åkte jag hem en liten stund innan jag hämtade Lucy igen och därefter körde vi till Hayley och Mabel som bjudit mig, Lucy, Caroline och Theo på lunch! Och vad gott det var! Mums!!!! Åt till och med så mycket att jag var tvungen att tacka nej till efterrättskakan... xD
Sen lekte barnen en massa - både inne och ute - klädda i fina prinsess-, fe- och sjöjungfruklänningar! Så söta ^^

När klockan närmade sig halv tre var alla dock tvungna att gå för alla hade barn att hämta upp på skolan. Dock blev Lucy lite ledsen/arg för att vi skulle åka - hon ville ju leka mer med Mabel och Theo! Så vi kom inte iväg förrän tio i tre!!!!!! Aaaaahh! Brukar köra halv för att få parkeringsplats och hinna till skolan innan Beth slutar... Men nej, inte idag tydligen xD Så jag skrev till Caroline (som redan hunnit iväg med Theo för att hämta storebrodern Toby på samma skola som Beth) och frågade om hon kunde vänta med Beth på skolan tills jag kom dit - hon hade redan erbjudit sig att hämta Beth också för vi bor jättenära varandra, men ja... Hur som helst kom jag iväg tio i tre och (som tur var) fick jag en av de bra parkeringarna så jag hann faktiskt till skolan innan Beth slutade! Puh!

Efter det körde vi hem och plockade fram datorn, för vi hade bestämt skypemöte med Julia, den förra au pairen! :D Barnen var jätteglada att se och prata med henne igen och även jag fick lite tid att prata med henne på svenska :) Så vi ska försöka prata snart igen och då försöka få in en bra tid så att även Ellie kan få prata med henne.

Senare, runt halv sex, gick jag, Beth, Lucy och Ellie (som kommit hem lite tidigare än väntat) till grannarna (Emma, Chris, Hollie, Aaron och Harry) som bjudit oss på middag! :D Det var jättetrevligt och gott och barnen hade så roligt tillsammans :) Så efter mat och efterrätt - klockan var sju, halv åtta då - satte de vuxna sig i vardagsrummet (med de små, Lucy och Harry, vilandes bredvid) och de större barnen satt där uppe med popcorn och kollade film. Var jättemysigt och trevligt! Dock var jag tvungen att gå ca tjugo i, för snart var det dags för mig att sitta barnvakt hos Caroline! Jag sitter faktiskt här just nu och skriver detta - Theo och Toby sover på ovanvåningen :)
Så ja.. Nu ska jag kolla lite på teven som står på här och kanske läsa i min bok och hoppas att ingen av pojkarna vaknar och skapar drama ;) haha. Men även om de skulle vakna tror jag inte att det skulle bli så farligt - Toby har redan varit uppe en gång och då var han lugn och gullig, så.. ^^ (Han hade ritat en bild till sin mamma (Så söt!) så jag sa till honom att han kanske kan ge den till henne på morgonen imorgon :) Han nickade, gick in i sitt rum igen och gick och la sig :) hihi. Vet inte om han blev lite tyst eftersom han väntade sig att hans mamma skulle komma upp och istället kom jag ;) hehe, men han accepterade det direkt iaf, verkar det som :)

(Dock hade jag ingen tillgång till internet så jag fick ladda upp det här nu istället! Kom hem vid ett och då mådde jag jättedåligt, så gick och la mig direkt) Och gissa vad? Jag mått dåligt hela natten! Mått illa som bara den och därför kräkts massor i 6 omgångar i natt... Nu var den sjunde gången..... Yeay, och inget annat än vatten kom ut nu, så tog en clementine och mår genast mycket bättre! Hoppas bara att det bra håller i sig! Ska snart ta en ny frukt och försöka fylla magen lite. Men ja... Det har inte varit en lätt natt... Så ni får ursäkta att jag inte laddar upp bilderna jag tog igår - ville verkligen visa slottet - men om jag mår bättre ikväll ska jag ladda upp bilderna då, innan jag skriver om dag 33 (som ser ut att bli ganska trist... xp)

Nu ska jag äta ett äpple och försöka sova lite till!

 

 

 

Dag 31 - Lucys Rapunzelparty

Kategori: Allmänt

Idag vaknade vi lite tidigare än vanligt för på morgonenen var det dags för Lucy att öppna sina presenter! :D Hon gillade mitt peppa pig te-set jättemycket så är glad att jag köpte det! ^^ Efter det åt vi frukost, klädde på oss och lämnade huset :) Eftersom Ellie var hemma idag med så skjutsade hon Beth till skolan och jag Lucy till dagiset. Från början var det tänkt att jag skulle skjutsa Beth till och från skolan och Ellie skulle ta Lucy, men Lucy sa på morgonen att hon ville att JAG skulle skjutsa henne till dagiset och att Ellie skulle hämta henne sen! ^^ Så vi gjorde så istället - Bara för att det är Lucys dag idag ;)
 
Efter det träffades jag och Ellie hemma igen och vi pyntade huset lite och jag hjälpte till att förbereda mackor och chips osv. Sen åkte jag och tränade metafit med Ebba och Nadine vid halv ett, tog en dusch på leisure centret, körde hem och sminkade mig och sen körde vi och hämtade barnen igen - jag hämtade Beth denna gången, och en till tjej som skulle åka med oss hem till kalaset! Så när jag, Beth och Teagan(stavning?) kom hem var det redan barn och mammor där! Och fler blev det.... Från början var tanken att det skulle vara ett litet kalas eftersom Ben inte är hemma. Beth skulle också ha ett litet kalas när hon fyller år och sen när Ben kommit hem igen skulle de ha ett stort tillsammans! Men.... Man kan ju inte riktigt kalla det här kalaset litet..... Det var 19 barn inbjudna - NITTON! haha, och det var bara några enstaka få som inte kunde komma. Sen var det föräldrarna också...
Jag undrar hur stort det genemsamma partyt kommer bli.. XD Haha!
 
Hur som helst hade Lucy ett underbart party och alla barnen verkade jätteglada hela tiden. De sprang rundor, lekte lekar, åt socker, socker och ännu mera socker... Allt som man ska göra på ett typiskt treårsbarnkalas! ;)
 
Vi har städat en massa nu efter att alla gått, och man kan ju säga som så att det behövdes! Damsugaren fram! Och sen fick jag äntligen äta lite lagad mat (värmda rester) efter allt godis och alla kakor och tårtan.... Aaaaahhh! Om det är någon vecka jag verkligen har ätit och ätit och ätit på så är det denna..... Börjar bli rädd att jag endast kommer bli större till jul! Måste ta tag i maten igen, men är såååå svårt.... Det räcker inte med att bara börja träna, man måste äta rätt också... Nästa vecka: STENHÅRD KOST! (Om jag lyckas blir jag glaaaad! Behöver dock tips och idéer på vad man ska göra för att rasa i vikt och form fort! Och att få bort sötsuget...)
 
 
Okeeeej.... Uppladdningen av alla dessa bilderna var sååååå seg ikväll! Så datorn har fått stå och ladda i kanske två timmar nu medan jag var nere med Ellie i vardagsrummet. Vi pratade en massa och i slutet började vi även diskutera medicinska grejer (det var ett program på teven som handlade om sådana saker) så Ellie började berätta en massa intressanta saker och förklara olika grejer som jag har funderat över! Det var hur trevligt och intressant som helst! :D Men... Nu har jag huvudvärk - har varit en lång och intensiv dag med mååånga barn! xD Så ska snart sova och förbereda mig inför morgondagen som ser mycket lovande ut! (efter Lucys dagis ska vi på lunch hos Hayle och Mabel där även Caroline och Theo kommer närvara! :D Sen har vi skypemöte med Julia (den förra au pairen här) vilket barnen säkerligen kommer tycka är jätteroligt! Och efter det har vi blivit bjudna på middag hos grannen! :D Så jag slipper laga mat imorgon, både lunchen och middagen - yeay! Och när Ellie kommer hem från universitetet imorgon (runt 7) kommer hon byta av mig hos grannen och då går jag till Caroline för att sitta barnvakt till Theo och Toby! :D)
Sååå, ja.... Det kommer bli en fullspäckad dag imorgon, men tror det kommer vara en roligt fullspäckad dag! (Med extrapengar på slutet ^^)
 
Godnatt!

Dag 30 - Födelsedagsgris & ny lekpark

Kategori: Allmänt

Idag var Lucys födeledag så hon blev hela tre år! :D Grattis Lucy Lou! Dock firade vi inte den speciellt mycket idag, utan firandet med alla paket och partyt kommer imorgon - det blir bara förvirrande för Lucy om man har två "födelsedagar" ;)
Så vi gick upp, klädde på oss, borstade tänderna, åt frukost, fixade håret och gjorde allting som vi brukar göra på morgonen. Och när Lucy hade sitt morgontoalettbesök sa hon till mig: "Amanda, I like you now". Blev så rörd, haha! Ellie har nämligen frågat lite då och då "Lucy, do you like Amanda now?" eller "Lucy, do you love Amanda now?" och Lucy brukar alltid svara "No, but tomorrow!" och idag sa hon att hon gillar mig utan att Ellie ens var i närheten! Hihi - och ja, jag vet, barn ändrar sig hela tiden(hon har gillat och ogillat mig fram och tillbaka sen jag kom) men.. HON GILLADE MIG IDAG! ^^ Huhuhuhh...
 
Efter att jag hade säppt av Beth och Lucy på skola och dagis så körde jag hem, pratade lite snabbt med Ellie som hade stigit upp och börjat baka Lucys rapunzeltårta (tagit ledigt från universitetet idag) och sen gick jag ut och gick en timmes runda med Ebba. När jag kom hem bytte jag om till finare kläder (finare än träningskläder dvs) och körde för att hämta Lucy igen. Därefter körde hon och jag till biblioteket och åt lite lunch på deras kafé. Hon fick lite cheesetoasties och crisps (grillad osttoast och chips) och jag tog en blåbärsscones! Mums :)
Sen gick vi in på själva biblioteket och jag lät Lucy sitta lite vid en av datorerna och roa sig med spel och filmer på cebeebies intenersida.
När vi blev trötta på datorn gick vi ut till en lekplats som fanns utanför biblioteket - och stor var den! Så himla bra den verkar vara! Finns saker för stora och saker för små; kommer verkligen gå tillbaka hit med barnen sen! :D
Så Lucy har haft en lång och rolig eftermiddag idag innan vi åkte hem, kollade lite på Peppa pig och sen var det dags för balett! Tror Lucy kommer sova djupt inatt.. Hon sover i sin säng nu och ingenting kan väcka henne (känns det som iaf ^^)
 
På baletten pratade jag med Hayley, Ailsa, Caroline och hade hur trevligt som helst. Efter Lucys klass lät jag henne till och med stanna kvar och leka lite med Chloe, William, Mabel och Jessica medan jag pratade vidare med de vuxna. De är ju hur trevliga som helst! :D
Dock var vi tvugna att säga hejdå någon gång, så vi tog oss tillslut ut till bilen och körde hem till Ellie igen (som fortfarande bakade för fullt!) Lite senare kom även Beth hem från sin balett (hon fick skjuts av sin kompis mamma denna veckan) så vi kunde äntligen äta lite. Blev Pork with apple och lite potatis och majs till :) Gott! Har aldrig ätit kokta äpplen i en gryta med kött innan, men smakade bra :) Tydligen är det lite av en tradition här!
 
Sedan, efter maten körde jag iväg till leisure centret och simmade några längder, men när ett gäng tonåringar kom och skvätte omkring i andra delen av poolen bestämde jag mig för att gå upp ;) haha! Hade ändå simmat i 35-40 minuter då, så kändes okej ändå :)

Nu har Beth också gått och lagt sig - eller iaf ska hon ha gjort det... Ska gå och kolla nu om hon har det! ;)
Sen ska jag vila upp mig och ha en tidig kväll, för jag har också gjort mycket idag! Och är trööööööttttt....
Så säger: godnatt - vi ses imorgon!
 
 
Lucys proppfulla (födelse)dag! :D
 
 
Allt Ellie har hunnit med att göra idag! Och hon kommer fortsätta mer ikväll skulle jag tro ;)
 
 
Eftersom vår belysning i köket fortfarande inte funkar fick vi tända några ljus till middagen och ha mysbelysning medan vi åt! :)
 

Dag 29 - HomeBargains & Simkul

Kategori: Allmänt

Idag började inte Ellie förrän lite senare så hon kunde ta tåget som gick 09.49! Alltså följde hon med mig, Beth och Lucy på morgondroppet till skola och dagis och sen åkte jag och Ellie vidare till Home Bargains! Där handlade vi en massa prylar och godis till Lucys Rapunzelparty! När vi var klara där skjutsade jag henne till tågstationen (så nu vetr jag var den ligger!). Efter att jag hade sagt hejdå till Ellie körde jag till Lidl (eftersom den låg precis bredvid tågstationen) och kollade lite i affären. Kändes skoj att den fanns här för man kanske känner sig lite mer hemma då? Dock hjar jag aldrig varit inne i just den här affären någonsin innan, så kunde inte riktigt säga att jag kände mig som hemma trots allt... Aja. helt okej affär men tror jag föredrar tesco, aldi och home bargains ;)
 
Efter min lilla morgonrunda körde jag hem igen och mötte städerskan hemma. Och efter att hon hade åkt kom Marleen hit och vi pratade en liten stund. Hon ska åka hem imorgon.... Familjen hon har bott hos i tio dagar nu är lite skum (eller ja, mamman är, barnen är supergoa) så antar att Marleen hade för mycket hemlängtan, alldeles för mycket arbete (hon skulle ta hand om barnen - of course - men även städa HELA huset VARJE dag...!) och alldeles för långa jobbtider.... Så hon ska tyvärr åka hem, men det var trevligt att få träffa henne iaf!
 
Vid ett hämtade jag Lucy och vi åkte hem och packade simväskan till henne, mig och Beth, för efter att vi hämtade upp Beth på skolan hade vi tänkt åka och bada! Dvs. ingen simlektion utan fritt bad och ha kul! Med Ebba och Evie dessutom! :D Det här tyckte Beth var en jättebra idé när vi berättade det för henne på skolan (så länge hon slipper simskolan..) så vi körde dit och mötte upp Ebba och Evie efter ett litet mellanmål. Vi mötte även Sophie och Charlotte :) All hade jätteroligt och Beth och Evie kom mycket bra överens - nya kompisar kanske?? Så jag och Ebba ska se till så att vi kan träffas fler gånger och ha fler playdates!
 
Efter simningen var klockan fem, då Ellie skulle komma tillbaka från Aberdeen, så jag, Beth och Lucy körde och hämtade henne på tågstation (jag hade ju skjutsat henne dit på morgonen så hon hade ingen bil!) Sen körde vi hem igen (MASSA TRAFIK!!) och åt snabbt för alla var superhungriga!
 
Nu ska jag gå ner till Beth som kollar på teve, för Ellie ska iväg och handla lite saker till kalaset :) Sen ska jag ha en lugn kväll utan träning -> får ta den imorgon istället!
(Har fuskat lite med nyttigheten igår och idag.... Choklad och kakor är ibland alldeles för frestande här, så har ätit massa skräp... :p haha.Och kommer äta massa skräp på Lucys födelsedagkalas också! Aja, får väl se hur jag kommer se ut i jul xD Kanske inte kommer bli smalare, men förhoppningsvis blir jag inte större iaf...)