amandatyren.blogg.se

Den här bloggen är till för er som vill följa min vistelse som Au Pair i Skottland.

Dag 267 - Fotdopp i havet

Kategori: Allmänt

När jag vaknade idag klädde jag på mig träningskläder inför dagens träningspass på gymmet. När jag tittade ut genom fönstret såg jag dock att det var STRÅLANDE SOLSKEN idag! Så jag gjorde något busigt.... Jag valde att STRUNTA i mina träningspass och istället åka med Laura och hennes "Au Pair -dotter" Siana till stranden i Lossiemouth. Så efter att jag lämnat mina barn på dagis och skola åkte jag hem, bytte om till leggins och en klänning och sen hämtade Laura och Siana mig vid halv tio och vi körde till Lossiemouth tillsammans. Vi köpte glass på mitt favoritglasställe (idag tog jag Chocolate cookies & körsbär vilket var MUMS!) därefter gick vi över bron till stranden och ner mot havet (tidvattnet var väldigt lågt idag!) och tro det eller ej, men det var så pass varmt och skönt idag att jag tog av skorna och badade fötterna i skotskt havsvatten!! :D var underbart skönt!! Men kallt.... Brr! Haha ^^
Siana brydde sig inte om kylan dock, hon badade en massa iaf!
 
Lite innan elva gick vi tillbaka till bilen och körde hem igen. Väl hemma pratade jag med Ellie lite (hon var hemma från skolan/jobbet idag) och sen gick jag, med vagnen, till Lucys dagis för att hämta henne vid tolv (tog ca 25min idag, underbart!)
Därefter gick jag och Lucy i stan lite, sen till aldi och sen hem. Vi var hemma vid ett och då åt vi lunch med Ellie ute i solen i trädgården.
Vid halv tre körde jag och Lucy igen för att hämta Beth på skolan och sen var planen att vi skulle möta Laura och Siana på Coopers Park (lekplatsen vid biblioteket) men vi blev sena till den här träffen för Beths kompis var helt själv på skolgården... Dvs hennes mamma eller pappa dök aldrig upp. Så jag sa att vi kunde vänta med henne men efter tjugo minuter bad jag tjejerna gå in till en lärare och se om de hade föräldrarnas telefonnummer. Efter ett tag kom de tillbaka och då hade en lärare ringt pappan som svarat och sagt att Beths kompis skulle börja gå hemåt så skulle han möta henne på halva vägen. Hmm. Okej! Kompisen har gått hem själv innan, så det var ingen fara för henne iaf.
Efter detta körde vi alltså till Coopers park där vi träffade Laura och Siana. Efter en liten stund kom även Logan med hans och Sianas föräldrar, Ross och Nicki. Vi spenderade eftermiddagen/förkvällen där allihopa (alla fyra barnen leker jättefint tillsammans) i det strålande fina vädret och sen körde vi hem igen vid 16.45.
Och detta är vad jag märkte när jag kollade i spegeln: JAG HAR FÅTT FÄRG! Hahaha! All färg jag kan få här nu är värdefull! Kommer vara vit som krita jämfört med alla i Sverige när jag kommer tillbaka hem igen nämligen...
 
Ellie och Ben var hemma när vi kom hem så jag slutade därmed jobba och gick istället upp och packade min datorväska inför kvällens barnsittarpass hos Caroline.
Därefter gick jag ner igen och nu ska jag äta kvällsmat med familjen (förhoppningsvis ute i solen!!!)
 
Vid sju ska jag gå till Caroline (som sagt) och sen ska spendera kvällen i hennes soffa och glo på OTH eller läsa en ny bok eller göra något annat barnsittaraktigt, hehe :)
 
Hoppas ni andra får en lite mer spännande fredagskväll än jag! ;)
Som helhet har min dag varit riktigt suverän, dock, så jag klagar inte! Allting blir så himla mycket bättre med solsken! :D
 
 
 
 

Dag 266 - Glada på Stan i Solsken

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag som vanligt till leisure centret, efter att ha lämnat Beth och Lucy på st Sylvester och Ark, och tränade Body Combat. Dock hände det något redan i uppvärmningen - jag ramlade!!!! Hahahahaha!!! Så hemskt! xD Det gick bra med mig, jag snubblade på fötterna när vi gjorde "Shuffle"-övningen, men alla såg ju det eftersom vi har speglar i hela rummet. Helt plötsligt färsvann någon och hamnade på golvet... Och idag var det jag! Ooopsie... Men det gjorde inget, jag bara skrattade åt det med min ena mamma-kompis (som har Brandon och som simmar i samma grupp som Lucy) och när Babs frågade om jag var okej, nickade jag bara och fortsatte med nästa övning. Det hade ju gått bra, som tur är. Hade varit jobbigt om jag hade trampat ordentligt snett istället så jag inte kunde stå på foten.. Men ingeting kändes fel, så jag bara fortsatte och efter passet var jag lika genomsvettig som vanligt när det kommer till Body Combat! :)
 
Efter detta körde jag hem och sorterade smutstvätt, satte igång en maskin tvätt och vek torr tvätt. Sen gick jag upp på ovanvåningen och packade lite mer grejer från tjejernas rum i flyttlådor (en vecka kvar tills vi flyttar! Från början var tanken att vi skulle flytta denna helgen men det blev framskjutet en vecka. Men nu vet vi att det blir flytt nästa helg! Spännande! :D) och när tvätten var klar hängde jag upp det blöta och la in nästa tvätt osv, osv, osv. Därefter har jag hunnit se något avsnitt av OTH, efter att jag tagit en skön dusch och sen körde jag till Aldi och köpte toapapper (som tydligen tagit slut i huset) och flingor till tjejerna (som också tydligen tagit slut) innan jag körde och hämtade Beth vid tre.
 
Det som var så himla bra idag var att solen skeeeeeeeen så ljuvligt så jag kunde gå i bara linne utomhus! ÄLSKAR SOLEN!!! Har längtat efter dig!!! :D Så fram med solglasögon och njut!
 
Jag och Beth struntade alltså i biblioteket idag och gick istället en runda på stan. Vi gick inom en second hand -affär, claire's, W.H.Smith, en skoaffär, Waterstones och hann även med att önska oss något vid fontänen (kastade 1 penny var över axeln ner i vattnet), samt käka glass i solen på torget. Var en underbar sol-eftermiddag med min favorit 7-åring! Vi hade så kul, mysigt och trevligt! Vi löjlade även till oss lite på Claire's och provade en massa "fräcka"/roliga solglasögon! Hahaha!
 
Efter vår lilla runda på stan körde vi och hämtade Lucy på Ark och sen körde vi hem igen så att jag kunde laga kvällsmaten - Cottage Pie! Tjejerna lekte utomhus i solen och jag hackade, stekte, hyvlade, rörde, delade, smaksatte, osv, osv, osv. Måste säga att den blev mycket lyckad ikväll ;)
Ben kom hem lite efter halv sex och hjälpte mig med potatismosen som ska vara över köttröran, sen satte vi in gratängen i ugnen och åt lite efter 6! Tog mig lite mer än en timme att göra allt! Lyckat resultat, tycker jag! :)
 
Nu är klockan snart halv åtta och Ellie har också kommit hem. Tjejerna är fortfarande uppe och leker i trädgården (I know, late! Men man får väl passa på när det är soligt ute antar jag) Jag har slutat jobba för dagen iaf (hoppas jag) så det är Ben och Ellies jobb nu att få tjejerna i säng, haha!
Jag kan höra att Ailsa och Rich är över också (Ben och Ellie är också i trädgården nämligen och tjejerna har lekt med Chloe och Charlie utomhus ikväll), så ska gå ut och prata lite med dem. Sen ska jag sätta mig med datorn igen och försöka skriva lite på en ny bok jag har tänkt mycket på på sista tiden. Soooo...... Wish me luck med mitt skrivande!
 
(Såg denna när vi köpte glass! Så himla fräckt! Stod även på framsidan "With Rum, Adults Only" hahahaha!! Måste prova någon gång!) 
 

Dag 265 - I'm a princess!

Kategori: Allmänt

Åkte som vanligt till leisure centret, efter att ha lämnat barnen, och tränade Zumba och sen Body pump med Hayley. Därefter tog jag en dusch på plats innan jag körde och hämtade Lucy på dagiset. Vi körde då direkt till Mums&Tots på flygbasen och träffade Caroline&Theo, Hayley&Mabel, Emma&Harry, Susie&Holly&Ryan Becky&Robsen, Nele&Lili, Hannah&Alice&Oscar, samt Zoe&Willow&Milla!
Japp, vi var många idag! ;)
Så efter att vi hade lunch där (Idag hade jag Äggsallad) så lekte barnen och alla mammor (och jag) drack te och hade trevligt. Jag lärde även känna de nya mammorna bättre, inkl Zoe som flyttade hit igår med sin man och två döttrar. Willow och jag kom mycket bra överens, haha, hon ville till och med sitta i mitt knä när vi sjöng sånger i slutet!
En annan rolig sak som hände var att vid lunch sa Willow (som hade bett om att få sitta bredvid mig, huhu) att "Amanda, you're so silly!"
Och då sa Lucy "No! No, she's not!" (Willow menade silly på ett roligt sätt medan Lucy trodde hon menade "dum")
Och då sa jag "What am I then, Lucy?"
"You're a princess!" Sa hon! Hahaha, min lilla Lucy! ^^
 
Efter Tots körde jag och Lucy till baletten och under tiden som tjejerna dansade pratade jag som vanligt med Hayley och Claudia. Efter Lucys klass körde hon och jag till skolan och hämtade Beth från idrotten och sen körde vi tillbaka till baletten igen för Beths klass. När Beth var inne kom även Ellie ner till baletten och hämtade Lucy så att de kunde åka hem och förbereda maten.
Det blev kycklingsallad för de vuxna och fajitas för de små :) gott! Och jag var sååå hungrig när Beth och jag kom hem igen så det var underbart att maten var klar då!
Ben är iväg ikväll, så det är tjejkväll ikväll! Dvs: vi tjejer sitter just nu nere i vardagsrummet och gör våra egna grejer; Ellie sitter med sin dator, jag med min iPhone och skriver blogg (snart läsa) och Beth och Lucy kollar på barnprogram. Lucy ska snart gå upp och lägga sig och då ska Ellie ut en sväng till affären, så jag sitter lite banvakt, men det lär gå snabbt! Antar att det är dags för Beth att gå till sängs när hon kommer hem igen.
Nej, nu vill jag läsa, så säger hejdå för denna kvällen! :)
 
 

Dag 264 - Best Friends Forever

Kategori: Allmänt

Idag tränade jag Body Combat med Jordan (ledaren) efter att jag lämnat tjejerna. Därefter läste jag i min bok (den blir bara bättre och bättre för varje sida jag läser!!!!) i bilen och sen körde jag och hämtade Lucy igen vid halv tolv. Vilken helgalen förmiddag...! Eller inte...? ;) hahahah!
Jag och Lucy åt lunch hemma och sen hade vi varsin tupplur (ja, jag också, man är trött ibland..) innan vi åkte till affären och handlade lite och sen hämtade vi Beth på skolan vid tre.
Direkt därefter körde vi till Lossiemouth och Beth hade sin simlektion. Vi var hemma igen halv fem och då gick vi till lekparken (äntligen soligt och fint väder här i Skottland!!) och tjejerna lekte och jag pratade med Becky, som tydligen också var där, samt en ny mamma som nyss flyttat in i kvarteret med sin familj.
Vi stannade i solen på lekparken i en timme innan vi gick hem igen så jag kunde ordna lite kvällsmat till tjejerna.
Vid 6 kom Ben hem och vi småpratade lite medan tjejerna fortsatte leka ute i trädgården (de åt sin middag där ute också!)
När de kom in sen gav jag dem deras varsin nyckelring som jag köpte till dem häromdagen (minns ni? Tror jag nämnde det innan när jag köpte det nämligen! Det är varsin nyckelring till oss tre som vi kan ha som minne att vi alltid kommer vara i varandras liv :) hihi) Beth fick den blåa "Best" med ugglan, Lucy fick den rosa "Friends" med kaninen och jag fick den gula "Forever" med sälen. 
Nu har Lucy gått och lagt sig, Beth gör sin läxa och Ellie borde snart vara hemma hon med. Jag sitter i rummet och läser (surprise!) och sen ska jag avsluta dagen med OTH!
Ha det gott! 
 
 

Bilder från Orkney Islands & John O'Groats

Kategori: Allmänt

Här kommer bilderna från min och Lauras helg i den nordligaste delen av Skottand!
 
 
DAG 1 - Orkney Islands
 
 
 
DAG 2 - John O'Groats
 
 

Dag 263 - Inte min dag........

Kategori: Allmänt

Gick upp med barnen i vanlig tid (halv åtta), men när jag hjälpte dem att klä sig kom Ellie in i rummet och sa till mig att vi får nog gå idag för Ben och Ellie behövde tydligen båda bilarna... I vanliga fall kör Ben en skåpbil till jobbet men eftersom han tagit ledigt idag får han inte köra med den. Så han skulle ha clio-bilen (för att han skulle till Lossiemouth någon gång under dagen) och Ellie skulle ha den andra för att hon skulle handla senare..... Alltså kunde jag inte ha bilen idag.
Jag har absolut inga problem att gå med barnen till skola och dagis om morgnarna, men om jag ska göra det vill jag gärna få reda på det dagen innan så vi kan gå upp tidigare. Vi måste nämligen lämna huset tidigare om vi går än om vi tar bilen. Alltså fick vi stressa massor på morgonen idag och jag var tvungen att packa alla väskorna (simväskor och min gymväska) och ALLA väskorna måste med direkt på morgonen. Vagnen ska fram och alla väskor ska bäras medan vi halvspringer hela vägen till skolan för att inte komma försent. Hmm... Inte världens bästa start på denna dagen.. Men vi lyckades komma i tid. Dock var både jag och Beth trötta efter powerwalken (jag vill gärna ha 45min på mig om Beth ska gå med mig - hon är ju trots allt bara sju år - och idag fick vi 25min på oss...
Oh well, vi lyckades iaf. Stort beröm till Beth som var så duktig!
Efter att jag hade lämnat Beth på skolan och Lucy på dagiset gick jag därefter till tesco och köpte en film och en väska (tröstshopping för min dåliga start på dagen )och sen till leisure centret för att träna body pump.
Efter detta åt jag min banan som jag packat med mig och läste i min bok. Bananen fick bli min lunch dessutom för jag hade inte hunnit packa något matigare på morgonen... Så snacka om att jag var hungrig när jag kom hem på eftermiddagen! :p
Jag gick inom en second hand -butik på vägen till Lucys dagis och köpte en extra tröst-grej; en bok! Huhu, så efter alla dessa shoppinggrejer mådde jag lite bättre ;)
Jag och Lucy gick sen tillbaka till leisure centret och simmade. Det var bara jag och en annan mamma där idag (med barnen ofc), samt Kev. Så det blev ett väldigt bra simpass för Lucy och Brandon idag! Lucy vågade idag hoppa i poolen själv och hamna under vatten innan jag fångade henne (hon har INTE vågat detta innan, men idag var det hur kul som helst!) och dessutom har hon simmat under vattnet idag mellan mig och Kev och hämtat "pinnar" under vattnet med lite hjälp :) hon börjar bli riktigt duktig nu!!
Efter simningen gick vi till skolan och hämtade Beth och därefter gick vi alla tre till Coopers Park (vid biblioteket) och tjejerna fick leka i parken och i träden/buskarna bredvid medan jag hade en skön tid med min bok. Tjejerna hade så kul här så vi gick inte därifrån förrän halv fem! När vi kommit ca 3/4 av hela vägen mötte vi Ben med bilen (Ben hade kört för att posta ett kuvert) så tjejerna hoppade glatt in och fick skjuts sista vägen. Jag valde dock att gå sista biten. Var skönt att få gå lite själv med :)
Väl hemma packade jag upp alla mina saker från helgen (var för trött för att göra detta igår) och sen åt jag kvällsmat med familjen innan jag hjälpte Ben med två stora flyttlådor (de jag har packat i tjejernas rum), att få ner dem för trappan och in i garaget.
Det var ganska tungt, men vi lyckades tillsammans :)
Nu ska jag in på rummet och koppla av, har varit en lång, jobbig dag, så ska bli skönt att få spendera kvällen med min bok och OTH. Imorgon börjar vi om från början igen, och förhoppningsvis blir det en lite bättre start på dagen då ;)

Dag 262 - John O'Groats & Bilproblem

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag runt 8 i tältet av att det var kyligt och blåsigt. Jag gick upp och fixade till mig på campingens toaletter och sen gick jag tillbaka samtidigt som Laura vaknade. Medan hon fixade till sig började jag packa ihop sakerna i tältet innan både jag och Laura åt lite frukost i bilen (varmare än utomhus, brr!)
Vid tio körde vi därifrån och satte oss på ett café i hamnen och drack varsin varm choklad innan vi körde västerut 7miles för att kolla på Queen Elisabeths (avliden) gamla favoritslott som tydligen är öppen för turister nu. Jag och Laura lockades dock inte särskillt mycket till att gå in i trädgården och fota eftersom det var på tok för dyrt för oss, men vi fick några fina bilder utanför slottet. Måste säga att jag älskade läget! Slottet hade den perfekta utsikten ut över stranden och havet och öarna långt där borta. Så vackert!
Efter detta körde vi tillbaka österut till John O'Groats och vidare till den gamla fyren vid klippstupet. Där kunde man även gå vidare upp över gräskullarna och fårhagen och gå längst med klippkanten/kusten tills man kom till makalöst häftiga "utskärningar" i klippväggarna. Det var sååå fräckt! Ni får kolla på bilderna sen (kommer läggas upp i efterhand för jag är såå trött just nu och orkar inte lägga upp idag).
Där i klippväggarna satt det hundratals fåglar och vi såg även två nya Puffins (De fåglarna som är mycket populära här)!
Efter denna lilla vandringen gick vi tillbaka till bilen och körde från fyren och John O'Groats. Vi hade tänkt använda tiden idag till att stanna lite här och där på olika turistställen på vägen hem, men den idéen gavs snart upp...
Precis utanför staden Wick börjar nämligen vår bil låta på ett mycket dåligt sätt. Det lät precis som om en lång metallbit/-stav lossnat från undersidan av bilen och släpades efter oss på asfalten. Inte bra...
Jag och Laura stannade till och kollade bilen, men såg ingeting som verkade vara fel så vi körde mycket försiktigt till Wick och stannade på närmasta mack. Självklart kunde de personer som satt i macken ingenting om bilar så vi körde vidare till nästa mack/verkstad som de hänvisade oss till. Även där fanns det ingen som kunde något om bilar - killen som kan var ledig på söndagar.... Aarrgh! Och för att strö salt i såret sa killen bakom disken "You're stuck here until tomorrow!" Tack för den liksom! Hjälper inte riktigt...
Vi ringde därefter Nicki (Lauras Au Pair -mamma) och Laura berättade vad som hade hänt osv. Hon sa då att vi skulle försöka köra vidare (det hade ju gått bra så här långt) till Black Isle och Ian och Maureen så att de kunde ta en titt på bilen. Självklart är det 2 timmars körning härifrån, men vad annars skulle vi göra? Om vi inte tyckte att bilen lät värre och värre så borde det gå bra.
Tack och lov hände det inget nytt med bilen under dessa 2timmarna, den gjorde mest det där lätet när man körde i låga hastigheter och svängde mycket osv. Om man körde snabbt och regelbundet så gick det bra. Ian tog en titt på bilen och efter många funderingar och tester och ett telefonsamtal med Nicki kom vi fram till att det borde vara säkert att köra den sista timmen hem till Elgin också. Sen skulle Ross kunna fixa bilen på tisdag när han kommer hem igen.
Så detta var vad vi gjorde! Vi tackade Ian och Maureen och körde hem till Elgin utan några problem! Visserligen fortsatte bilen göra de där otäcka ljuden, men vi körde försiktigt och var uppmärksamma på nya ljud, osv. Så efter att ha lämnat John O'Groats vid 12.15, kom vi till slut fram till Elgin igen vid 17.00, dvs 4h45min senare. I vanliga fall borde hela den här turen ta ca 3h30min, men pga alla stopp vi gjorde på vägen (och inte några turiststopp som var den första tanken) så tog det lite längre tid.
Men vi är glada ändå! Det var inte så himla fint väder idag så hade varit lite jobbigt att göra alla de där turistsakerna i dimma och regn ändå! Och vi är mest bara glada att vi kom hem hela och rena :)
Men nästa gång vår bil ska börja krångla kan den väl göra det i närheten av Elgin? Inte vid Skottlands nordligaste punkt..... Hahahaha!
 
(Som sagt: Bilder kommer senare!)

Dag 261 - Orkney Islands

Kategori: Allmänt

Klockan ringde klockan 4.05 och två trötta tjejer hasade sig ur sängen för att göra sig redo för dagens äventyr...

ORKNEY ISLANDS!!!!

...så var inte jättesvårt att gå upp så pass tidigt ändå :)

Vi lämnade Ians och Maureens hus i Tore (uttalas Tour) på Black Isle och började köra uppåt mot Skottlans nordligaste punkt, nämligen John O'Groats, där vi skulle ta färjan till Orkney Islands klockan nio.
Vi kom fram i John O'Groats med god marginal så vi kunde hämta ut våra förbokade biljetter i lugn och ro, samt titta lite i souvenirbutiken innan färjan lämnade hamnen. Det var ganska kallt och kyligt på morognen så här långt norrut, men det blev definitivt bättre och bättre under dagen.
Jag och Laura letade efter späckhuggare, valar och delfiner i vattnet (de kan nämligen ses här lite då och då) men tyvärr såg vi inget spännande. Vad vi faktiskt såg var några fåglar som kallas Puffins! De är tydligen väldigt populära vid Orkney Islands och många turister åker hit för att se dem! :) De var sååå söta, men jag och Laura kunde ändå inte hjälpa att bli lite besvikna över att det inte var en späckhuggare det var alla turister pekade på...
I alla fall: När vi kom till Orkney Islands hoppade vi på vår buss och mötte vår chaufför/guid som introducerade sig som Stuart. Måste säga att Stuart var en höjdarguide! Rolig och intressant att lyssna på, osv.

 

Här kommer lite fakta som Stuart (bl.a.) berättade för oss under turen:

Turen är 9timmar och 80miles (128km) lång.

Orkney Islands består av 70 öar, där alla öarna tillsammans är 370 "kvadratmiles" (595 kvadratkilometer).

Populationen är 21 000 pers.

Orkney Islands har 240 regndagar per år och har samma latitud som St Petersburg i Ryssland och Churchill i Kanada.

Midvintern består av 5timmars dagsljus, resten är mörker.

Midsommaren består av 21timmars dagsljus.

Högsta uppmätta temperaturen under sommaren är 23 grader, då den starka vinden gör det så kallt. (Pga vinden finns det heller knappt några träd på ön, endast ett antal få som planterats i dalen).

Det vi besökte under vår tur (i ordning) var:

Scapa Flow - en vik/del av havet som man kör längs med och som tydligen är väldigt berömd inom öns historia.

Churchill Barriers - Här fanns en massa gamla stirdskepp i vattnet som gått på grund, sjunkit i kriget.

Kirkwall - Öns huvudstad. Här hade vi 20 min på oss att ströva omkring själva (vi skulle tillbaka hit senare) men ändå lyckas jag och Laura gå lite vilse.... Som tur var hittade vi tillbaka till bussen innan den körde! xD

Stromness - Största staden efter Kirkwall. Här stannade vi i 1h20min, så jag och Laura åt lunch på en mysig restaurang. Vi tog båda fish&chips och som efterrätt delade vi på en fudge cheesecake. Den var GUDOMLIGT god! Efter detta gick vi lite på en marknad och smakade på de olika proverna (fisk, oatcakes, sylter och marmelad, osv), samt inom en souvenirbutik där vi pratade med ägaren om de berömda Puffins-fåglarna. Det som var roligt var att jag och Laura, som inte hade en aning om att de var berömda och att många ville se dem, hade redan sett två stycken! xD

Skara Brae - En "by av sten". Förr i tiden byggdes denna lilla byn "under" marken, så att alla husens tak var gräset på en "kulle". ´Det man inte visste var att under kullen fanns små hus/hyddor! Alla väggar och gångar var gjorda utav sten. Mycket fräckt! Definitivt höjdpunkten på denna resan! :)

Ring of Brodgar - En berömd ring av stående stenar. Ingen vet vad denna ringen användes till, men vissa gissar att man mätte solen/klockan eftersom ringen av sten var placerad mitt emellan punkten mellan bergen där solen går upp varje morgon och punkten mellan bergen där solen går ner varje kväll....

Standing Stones of Stenness - Detta var också ursprungligen en ring av stående stenar, dock var det här färre stenar,men högre i hjöden. De var tydligen hela 6meter höga över marken + 2meter under marken. Dock var inte så många av dessa stenar kvar, då en gammal bonde som ägde marken ska ha sprängt upp de flesta stenarna i luften eftersom han inte ville ha en massa personer som ville besöka stenarna :p

Kirkwall (igen) - Denna gången hade vi 1h45min här, så jag och Laura besökte St Magnus Cathedral och sen gick vi omkring i staden lite och köpte den berömda Orkney Icecream(en). Vi valde Vanilla Honeycrumb och Chocolate och.... Ett ord: MUMS! Så gräddigt god!

Italian Chapel - Detta var det sista vi besökte innan vi åkte tillbaka till färjan igen. Bredvid fanns det även en liten strand som jag och Laura stannade till vid, vattnet här är magiskt fint! Turkost på de grunda ställena och äkta blått på de djupare - precis som att vara utomlands!

Detta var vad vi gjorde på vår rundtur! Jag hade kunnat skriva allt i mer detalj, men om jag ska vara ärlig orkar jag inte det... Det hände så mycket!! Så det får räcka med en sammanfattning av det hela.

Efter att ha pratat med personalen på färjan fick vi reda på att bara några timmar innan (när vi utforskade ön med vår guide) hade det funnits 4st späckhuggare vid hamnen på jakt efter mat (delfiner)!!!! Jag och Laura blev sååååå besvikna av att höra att man sett späckhuggare här idag men att vi missade det!!! Oh well, man kan inte ha tur alltid. Fräckt ändå att det simmat späckhuggare i vattnet där vi nu åkte över. Konstigt att jag är livrädd för djupt vatten?!?!?
När vi kom tillbaka till Skottland och John O'Groats (klockan var nu efter 8) så körde vi in på campingen, slog upp vårt tält, bäddade med luftmadrass, sovsäckar och kuddar och bytte om innan vi satte upp våra campingstolar, hämtade våra matsäckar (kvällsmat) och drack cider medan vi kollade på den supervackra solnedgången över havet. Vår camping var nämligen precis framför klippstupet och det stora, blåa havet. Vackrare campingplats får man leta efter!!!
Vi hade hur trevligt som helst och pratade fram till elva, då solen var helt nere och det började bli kyligt och regna smått, så då gick vi in i tältet och la oss tillrätta, pratade lite till, innan vi somnade på Skottlands nordligaste punkt.

(Bilder kommer senare!!)

Dag 260 - Playdate & Black Isle

Kategori: Allmänt

Börjar fredagen med att Beth och Lucy knackar på dörren och väcker mig "we're ready to go up now", sa de, för jag hade sagt dagen innan att knacka bara när ni vill gå upp så går jag upp då. Det jag inte trodde var att de skulle knacka INNAN tiden då vi brukar gå upp.... Alltså var detta tidigare än det klockslaget.. Åh nej.... :p
Som tur är var Ellie och Ben fortfarande hemma så de kallade in tjejerna på sort rum och sa detta till dem. Det slutade med att jag gick upp och gjorde vid mig och sen gick jag in till tjejernas rum i vanlig tid även om det var bank holiday. Jag som ville ha sovmorgon....
Oh well!
Vi (jag, Beth och Lucy, Ben och Ellie var iväg på jobbet) hade en skön, lugn morgon/förmiddag. Jag fick tid att packa sista inför mig helg, samt grädda mina keso/ägg/havregryns-plättar och efter lunch åkte vi alla tre in till stan och gick rundor innan vi sen åkte till Lauras hus och alla fyra barnen lekte medan jag och Laura pratade och förberedde med att packa ut tält osv i bilen.
Jag körde Beth och Lucy hem igen vid fyra och hjälpte dem att byta om till finare kläder och fixade deras frisyrer osv, för vid fem skulle de två till Happy Hour med Ben!
Då åt jag i lugn och ro, tog en dusch, fixade med det allra sista hemma och vid sju kom Laura och hämtade mig och vi körde till Black Isle och Ross föräldrar (dvs Lauras Au Pair -barns pappas föräldrar). Vi skulle nämligen sova där över natten för att på så sätt spara en timmes körning tidigt nästa morgon då vi skulle vidare mot John O'Groats (Skottlands nordligaste punkt) och Orkney Islands (en ögrupp på 70 öar norr om Skottland)!
Så när vi kom fram till Black isle så fick vi te och kaka av Ian och Maureen och sen satt vi uppe och pratade och hade trevligt till ca 12. Då släckte vi lampan i vårt lånade rum, medvetna om att klockan skulle ringa igen om bara fyra timmar.....
 
 

Dag 259 - Bowling med Logan & Siana

Kategori: Allmänt

Idag och imorgon (fredag) är det Bank Holiday här i skottland, vilket betyder att skola och dagis är stängt!
Så idag hade vi lite sovmorgon innan hela familjen gick upp vid åtta, halv nio och åt frukost och gjorde vid oss som vanligt. Dock hade Ben fortfarande sitt jobb att åka till och Ellie sin/sitt skola/jobb i Aberdeen, så jag har barnen hela dagen idag och imorgon.
Ellie behövde inte åka förrän senare, så jag kunde åka iväg på ett Body Combat pass klockan 9.15-10.00! Sen åkte jag hem och "tog över" barnen så att Ellie kunde åka iväg på sitt.
Blev en lugn förmiddag efter det - jag duschade medan barnen städade ett pysselskåp på nedervåningen (Ellie gett dem som uppgift att göra idag) och därefter dansade vi till radiomusik på teven!
Efter lunch så körde vi till Luna Land, där vi träffade Laura och hennes Au Pair -barn, Logan och Siana. Och därefter spelade vi alla Bowling!!!!! :D Fyyyyy så längesen det var jag spelade!!! Har saknat det!! Men hjälp vad dålig jag var!!! Har inte haft en så dålig runda på år! Hahahaha xD fick inte ens över hundra!! Men skyller på att jag inte spelat på evigheter och att jag inte hade något av mitt eget när det kommer till redskap. Inget eget klot, inga egna skor, ingen puderboll eller handduk... Och klotets hål var för stora och vägde för lite! Hah! Inte konstigt att det gick så dåligt...
Vilken tur att jag spelade för att det var roligt! För det var det! Och det tyckte alla andra också :)
Efter bowlingen sa jag, Beth och Lucy hejdå till Laura, Logan och Siana och därefter körde vi till home bargains och därefter tesco så jag kunde köpa allt som behövdes inför min resa i helgen. Dvs torrschampo, frukt, keso och lite annat i matsäcks-väg! (Keson ska jag använda till keso/ägg/havregryns-plättar)
När vi sen kom hem igen så var klockan halv fem och då började jag laga maten - Tuna Steak med ris och grönsaker i en sojablandning! :) mums så gott det blev (om man får skryta..) som efterrätt hade jag köpt varsin liten choklad/grädd-sandwich på tesco idag till tjejerna som ett treat, vilket de ääälskade! Haha, såg typ ut som glassen "Sandwich" som vi har i Sverige, fast det var inte glass i mitten, utan någon gräddkräm som inte behövdes kylas..?
Vi hade precis ätit upp vår kvällsmat och tjejerna hade bytt om till pyjamas när Ben kom hem och de började pyssla med fotbolls-klistermärken. En timme senare kom även Ellie hem (dvs nu) och snart ska jag gå upp och läsa/se OTH.

 

Dag 258 - Schema för vanlig Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag ska jag försöka göra ett litet schema hur en vanlig onsdag kan se ut!
 
7.10: Gå upp och göra vid mig.
7.30: Väcka tjejerna och hjälpa dem göra sig i ordning, dvs klä på sig, borsta tänder, äta frukost, fixa hår, ytterkläder... ->
->8.30: lämna huset.
8.50: Lämnat tjejer på skola/dagis.
9.15-10.00: Träna zumba.
10.05-11.10: Träna body pump.
11.15-11.45: Duscha & göra vid mig.
12.00: Hämta Lucy.
12.20-14.45: Tots (mamma&barn-grupp på flygbasen - i mitt fall AuPair&barn) med Caroline&Theo, Hayley&Mabel, Becky&Robsen, samt två andra mammor och deras barn! Vi åt lunch, drack te/saft, barnen åt banankaka och alla lekte/pratade!
Alltid så trevligt med dessa mammor!! :D
15.00: Snabb shopping på Aldi med Lucy.
15.30-16.00: Lucys balett (jag pratade då med Hayley (igen, huhu) och en annan mamma, som jag pinsamt nog glömt namnet på... Pratar typ alltid med henne under baletten ju!)
16.05: Köra hem och städa undan lite
16.30-17.45: Laga mat (Lucy lekte i vardagsrummet).
17.50: Ben kom hem.
18.00: Ellie och Beth kom hem.
18.10-18.30: Jag, Ellie, Beth och Lucy åt mat - Ben åkte iväg på fotboll.
19.00: Ellie nattade Lucy, Beth pysslade  med något i vardagsrummet och jag gick upp, bytte om och började så smått skriva på min blogg.
19.30: Jag är klar med dagens blogginlägg! ;) haha!
19.30-> : Läsa i min bok "The List" eller se OTH, eller båda delar! ;)
22.00: Planerad "dags att sova"-tid.
23.00: Då jag säkert kommer lägga mig istället bara för att kvällens OTH-avsnitt var så himla bra så jag inte kunde sluta kolla mitt i allt... (Detta var vad som hände igår iaf xD)

Dag 257 - Modig & Beths nya simgrupp

Kategori: Allmänt

Idag lämnade jag Beth på st Sylvesters, Lucy på Ark och sen körde jag ett tufft men roligt Body Combat pass på leisure centret. Det var strålande solsken idag - säkert finaste dagen hittills här i Skottland, så jag satte mig ute en liten stund och pustade ut och läste min bok innan jag hämtade Lucy på dagiset igen vid halv tolv. Därefter körde vi hem och åt lunch och kollade på filmen Modig. Jag kollade dock bara på halva filmen innan jag gick upp och hade en tupplur. Lucy valde att hellre se klart på filmen än att sova, dock :p
När klockan blev halv tre körde vi och hämtade Beth, och sen körde vi direkt till Lossiemouth och hennes nya simgrupp. Nu är Beth i den djupaste delen av poolen, vilket hon tycker är lite läskigt för hon bottnar inte, men hon gjorde mycket bra ifrån sig ändå, tycker jag! 
Efter detta tankade jag bilen innan vi körde hem igen och jag lagade spaghetti och köttfärssås till mig, tjejerna och Ellie.
När Ellie kom hem sen vid halv sex åt vi allihopa och sen blev det en lugn kväll för oss alla.
Jag har försökt planera kommande dag och förberett med att packa 6 väskor nu på kvällen! (Beths skolväska, sportväska och balettväska, Lucys dagisväska och balettväska, samt min gymväska med handduk och ombyte osv)
Imorgon är det ju onsdag igen... Mycket som händer på onsdagar ;) och ifall det är fint väder ska jag och Lucy kanske till Tots och då kommer jag inte vara henne på hela dagen! Så måste ha alla väskor med mig i bilen direkt på morgonen då ;)
Aja, får se hur det funkar! Mitt huvud är helt tomt för tillfället och jag har jättesvårt för att tänka ut vad som behövs.... Förhoppningsvis behöver jag bara packa matsäckarna imorgon och sen ska allt gå smort! Jag upprepar: Förhoppningsvis...

Dag 256 - 4 Barn & 4 Pass

Kategori: Allmänt

Right... Lite kortfattat idag då:
 
Skola&Dagis-DropOff, därefter till leisure centret för min Body pump klockan 10. Fick även veta att jag fått kompensation för de pass som blev inställda förra veckan - 3 extra dagar på mitt månadskort! Så istället för att ha 30 dagar med tränings-klasser, har jag 33! Dock har jag räknat ut att två av mina extra dagar är en lördag och en söndag och gymmet har inga klasser (3st - Pilates på lördag dag och body pump och body Combat på söndag kväll) på helgerna (jag vet - sjukt dåligt!!!) Dessutom ska jag till isle of skye den helgen så kan ändå inte gå dit. Så tjänar inget på två av mina extra dagar :p men det var ändå bra och snällt att jag fick kompensation!
Hur som helst (detta skulle ju vara kortfattat! Som om jag nånsin kan skriva kortfattat....) efter body pumpen körde jag hem, åt lunch, packade simväskorna till mig och Lucy och vid tolv körde jag tillbaka till leisure centret och gick på Body Combat! :) fick gå tio minuter innan passet slutade dock för att hämta Lucy klockan ett. Men fick ändå 30min kondition! (Började 12.15)
Så jag hämtade Lucy och vi simmade med Hayley, Mabel och Kev, som vanligt :) Lucy fick även gå över till nästa övning medan de andra barnen fortsatte simma - så duktig var hon idag! :D jag och Hayley har sagt att det är så himla stor skillnad på Lucy och Mabel i vattnen nu jämfört med när vi började simma med dem! :)
Efter detta blev det snabb dusch och sen hämta Beth på skolan. Därefter körde vi tre till Lossiemouth, men inte för att gå på Beths simning(tisdagar nu ju!) utan för att leka lite på den lekparken som finns där. 
Vi körde hem därifrån efter fyra igen och kom hem samtidigt som Emma (grannen) och barnen Holly och Harry (Aaron var någon annanstans) så Lucy och Beth bjöd över barnen till vårt hus och sen fick jag dela upp dem så att Beth och Holly lekte på ovanvåningen och Lucy och Harry lekte i vardagsrummet/matsalen/utomhus... Dvs i närheten av mig som var i köket och lagade mat. Låt mig säga som så att Harry och Lucy är inte lätta att hålla koll på när man samtidigt doftar nagellack från ovanvåningen (aja baja, får inte användas själva!) och ska laga mat till hela familjen i köket....
Men det gick bra ändå! De städade undan alla leksaker efter sig när jag bad om det. Båda gick på toaletten när de behövde, dvs inga olyckor hände, och de ropade på mig om de behövde hjälp. Och när jag satte igång en film åt dem satt de (först) tyst och stilla i soffan. Sen lekte de igen xD
Dock var det ganska skönt när Emma kom och hämtade dem igen när deras middag var klar ;)
Kvart i sex kom Ben hem och då var maten i stort sett klar, så han tog över och jag stack tillbaka till leisure centret för mina kvällspass! Pilates klockan 18.00-18.45 och sen Body Condition Citcuits med Hayley klockan 19.15-20.15! Puh! :) gött när det var över! Jag och Hayley var helt slut!! Men det var skoj skoj att träna Citcuits med Hayley för idag var vi par igen och vi peppade varandra! :)
 
Nu är klockan snart läggdags dock (21.15). Jag har ätit kvällsmat och ska ta en snabb dusch innan jag kopplar av framför ett avsnitt av OTH och sen ska jag sova gott hela natten!
Ciao! 
 
(Kortfattat var det ja.... Hah!)

Dag 255 - Obehaglig morgon & Highland Games

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag klockan 6.30 av att vår katt jamade utanför min sovrumsdörr. Men... Vänta lite nu...? VI HAR INGEN KATT!!! Så jag öppnade dörren och såg att grannens katt stod utanför och ville komma in... WTF?!?! Första tanken som for genom huvudet: "Hur i @#%$ har Peppe (katten) kommit in hit?!?!" Så jag gick och kollade igenom alla fönster på ovanvåningen, och alla verkade vara helt slutna. Sen gick jag ner på nedervåningen och första tanken där var: "Brrr, så kallt!!" Nästa tanke var: "WTF" igen, för både fönstret i köket stod på vid gavel och altandörren i matsalen var helt öppen också (skjutdörr, så den har knappast blåst upp.....!!) Tredje tanken på nedervåningen var då: "HJÄLP! VEM är i huset....???"
Eftersom Ellie, Ben, Beth och Lucy sov i Lossiemouth denna natten var jag ju helt ensam.. Men tydligen inte.... En snabb koll runt omkring sa mig dock att det borde inte ses tjuvar för både tv, laptops och ipads var kvar i vardagsrummet, synligt, och det såg inte ut som om någon varit där och rotat omkring. Allt såg ut att vara på sin rätta plats! Men det hindrar ändå inte mitt huvud att tänka saker som "mördare" och "psykfall" osv.. Så jag sprang upp på ovanvåningen igen och låste in mig i badrummet :p hahaha! Sen ringde jag Ellie för att fråga henne om de möjligtvis varit hemma igårkväll och råkat glömma stänga dörren/fönstret innan de gick igen. Eftersom jag kom hem efter tolv igårnatt var det mörkt ute och jag hade inte märkt fönstret eller dörren (om det var öppet eller inte). Men hon hade ingen aning. Hon sa dock att kanske Ben hade glömt stänga dörren och hon skulle prata med honom sen osv osv. Dessutom sa hon att ifall jag kände obehag och om jag kände på mig att något var fel, så gå till grannen! Detta gjorde jag dock inte... Vad skulle jag säga liksom?! :p haha. Istället satt jag kvar inne i badrummet och lyssnade efter ljud utanför. Vårt hus knarrar jättemycket när man går i hallen och i trappan så det är omöjligt att smyga genom det utan att höras. Och till min lättnad hörde jag ingenting. Så efter ett tag vågade jag mig ut igen och gick in på rummet. Dock kunde jag inte somna om igen så jag valde att göra vid mig och sen kolla på OTH tills Laura skulle hämta mig vid tio. Vid nio, dock, kom Ben hem och kollade igenom huset. Han sa att det var säkert han som råkat glömma stänga dörren kvällen innan han åkte hemifrån och fönstret i köket gissade vi hade blåst upp för tydligen var låset (som ska hindra det från att blåsa upp helt när man öppnar det lite grann) gått sönder, så det var inget som stoppade när man öppnade lite försiktigt..
Puh! Inga tjuvar eller lönnmördade denna gång! Skönt ;) hahahahaah! Men lite obehagligt var det allt.. Speciellt eftersom jag sov helt själv i huset denna natten! Var det tvunget att hända just när jag var ensam?!?! XD
Iaf, Ben åkte sen iväg på sin fotboll och Laura hämtade mig vid tio för att sen köra vidare till Gordon Castle i Fochabers där det idag var Highland Games!!!! :D så vi parkerade, betalade inträde och sen gick vi runt på marknaden, kollade i alla stånd och tittade på de olika uppvisningarna och - självklart - spelen! Det var så sjukt fräckt att se på allt det skotska. Det fanns highland dancing, falkar och ugglor och hunduppvisningar och folk som spelade säckpipa och sjöng, osv. Det var ju självklart också en massa såna styrkegrenar där männen tävlar mot varandra. Och en av dessa sakerna var "Tossing the Caber" - att bära och kasta en stor stock och försöka få den att snurra runt 180grader i luften. Bäst resultat är när den landar klockan 12. Och ju närmare tolvslaget den hamnar (snett) desto bättre är det! Var tydligen jättesvårt för det var inte många som lyckades slå runt den! Andra grenar de tävlade om var att kasta en tung klubba, stöta kula, dragkamp, kasta vikter rakt upp över ett högt hinder, osv. 
Vi såg dessutom ett marschtåg som spelade säckpipa och trummor och var klädda i kilt och skotska dräkter. Detta var verkligen något jag sett fram emot hur länge som helst. NU kan jag verkligen säga att jag har varit i Skottland! :D
Vi var där från klockan halv elva, elva till klockan tre, halv fyra ungefär! Var jättemysigt och skoj! Sen skjutsade Laura mig hem igen och jag träffade Ellie, Beth och Lucy hemma igen. Hjälpte till lite med maten och vi pratade om min morgon och hur deras Sleep over hade varit osv, sen gick jag upp för att vila lite (vaknade ju tidigt av Peppe, katten, och man blir ganska trött av att gå på en marknad hela dagen..) och nu ska jag snart gå ner och äta middag med familjen! Hörde nämligen att Ben kom hem nu. Blir risotto och sen en rabarberpaj till efterrätt :)
Ikväll får det minsann bli en tidig kväll! Imorgon är det Back To Work..... 
 
(Om ni tittar i övre högra hörnan på bilden ovan kan ni se klubban, även kallad "hammaren", som slungas iväg!)
 

Dag 254 - Grotta & Barbecue

Kategori: Allmänt

Idag (lördag) hade jag lite sovmorgon, och sen vaknade jag till One Tree Hill och frukost på sängen. Jag satt ett tag med barnen på nedervåningen (fick en ring flätad av gummiband av Beth!) också, åt lunch och gjorde Lucys party-frisyr (Princess Leah -style för skulle ha Star Wars tema på festen/sova över -partyt för hela familjen) så när klockan blev halv tre åkte familjen iväg på det (ska inte komma hem förrän dagen efter) och då hämtade även Laura mig och vi körde till Lossiemouth och vidare en bit utanför för att utforska en grotta som jag hittade förra/förförra?? (minns inte när??) veckan när jag var på en lekpark med barnen.
Så vi klättrade ner i den här grottan och kom ut till en jättefin liten stenstrand på andra sidan. Så vackert! :) blev några foton och sen gick vi tillbaka till bilen och körde in i Lossiemouth igen och åt glass på mitt favoritställe! Jag valde idag Banan och Tuti fruti  medan Laura provade den där ferrero Rocher Swirl. Bananglassen var SVINGOD, Tuti fruti = Not so much... Gick smaka lauras också och den var med supergod! :) så vi satte oss i bilen och åt glassarna med utsikt över West Beach (lite kyligt utomhus så vi körde hit och åt glassarna istället för att sitta på East Beach(den med bron, vid glasstället)
Efter detta körde vi till affären och köpte frukt och choklad (att smälta och doppa i) och sen körde vi till lauras hus för jag var bjuden på barbecue där på kvällen när min familj ändå var iväg. Så jag pratade med Laura och Nicki (mamman) en massa och sen grillade vi och åt lite korv, mini-hamburgare och sweet chili kyckling på spett! Mums!
Därefter ringde jag och Laura ett campingställe vid john o'groats, som vi ska sova på nästa helg efter att vi har varit på orkney Islands, och bokade en plats för oss, vår lilla bil och ett tält.
Sen gick vi ner igen och förberedde vår frukt och choklad innan Nickis kompis Rachel kom och vi alla satte oss i vardagsrummet och åt frukt doppad i vanlig+vit choklad samt drack vin. Mycket mysig tjejkväll! Hihi :)
Jag stannade kvar där till efter tolv, och snackade och skrattade med alla, innan Laura körde hem mig igen till mitt tomma hus och gick och la mig bums meddetsamma! 
 
 

Dag 253 - Skype, glass & PyjamasParty!

Kategori: Allmänt

Efter att ha lämnat barnen på skola/dagis så körde jag som vanligt till leisure centret bara för att få reda på att Babs fortfarande är sjuk och alltså är två av mina tänkta pass inställda idag med.... Hade tänkt gå på zumba, body pump och sen Step&tone (dvs. lite kondition, styrka, mer kondition), varav alla pass hålls av Babs. Men eftersom hon inte är här kunde de bara ersätta ett av passen - body pumpen - eftersom de har fler tillgängliga ledare inom just den typen av träning.
Jag vet att Babs inte kan hjälpa att hon är sjuk, och hon måste självklart vila upp sig så att hon blir bättre, men jag tycker det är dåligt att de inte har någon ersättare till det mesta Babs gör, särskilt eftersom jag nu har lagt över 600kr på mitt månadskort, vilket inte bara är dyrt utan - just det - det häller bara i 30 dagar! Så nu missar jag massor av mina tänkta pass och därför förlorar jag på det! Man måste gå på många pass för att det ska vara lönt att köpa månadskort när det är så himla dyrt! Så jag är ganska irriterad just nu....
Jag frågade i kassan imorse om det fanns någon typ av kompensation, just pga det jag har beskrivit här ovan. Hon i kassan frågade hennes chef som ska ta upp det med hennes chef. Så förhoppningsvis blir det något - kanske ett par extra gånger eller en extra dag på mitt månadskort??? - eller blir det ingenting alls och då kommer jag bli riktigt irriterad...
Oh well, What to do...?
Jag gick på body pumpen iaf och sen hämtade jag Lucy på dagiset vid tolv. Som tur är hade jag min bok så jag kunde läsa medan de andra passen egentligen skulle ha hållit på.
 
När Lucy hade ätit sin lunch fick jag henne att ta en liten tupplur (hon ska leka med Harry, grannen, ikväll och hon har varit trött hela veckan, så hon behövde den där tuppluren) och då passade jag på att äta min lunch (hemmagjord kycklingsallad!) och skypea med saknade vänner! Det är ganska fräckt ändå att vi tre - jag, Agnes och Martina - var vid varandras sida varje dag i tre år i gymnasiet och nu är vi i tre olika länder, varav INGET av de tre länderna är Sverige! Jag är i Skottland, Martina är i Australien och Agnes är på Cypern! Så när klockan var 13.12 hos mig (klockslaget då vi började prata med varandra), var hon 15.12 hos Agnes och 20.12 hos Martina! (14.12 i Sverige...) förvirrande ännu? Ni ska bara veta hur svårt det är att få ihop en bra skypetid för oss tre då det passar alla! XD
 
Efter samtalet med mina kära vänner väckte jag Lucy och sen ritade vi lite medan vi väntade på att Ellie skulle komma hem med Beth. Därefter hämtade vi Harry från grannen och körde alla fem till Lossiemouth och åt glass vid stranden (igen)! Denna gången var det nya smaker i den speciella glassbutiken så idag tog jag en halv kula Belgisk vit choklad och en halv kula Apple Crumble (vilket är ungefär som äppelpaj med smuldeg) och låt mig säga som så att den smaken smakade verkligen som äppelpaj!! Förstår inte hur man kan få glass att smaka så likt PAJ! Men blev besviken på den belgiskt vita chokladen.. Smakade inte vit choklad alls, bara tråkig vanilj :/ menmen, kan inte vara på topp alltid! ;)
Det fanns även en smak som jag VET att min mamma skulle älska - nämligen Ferrero Rocher Swirl (se bild) och är lite ångerfull att jag inte smakade den istället för den vita chokladen... Aja, en annan gång! :)
 
Efter glassarna lekte Lucy och Harry lite medan jag pratade och skojade med Beth och Ellie. Vid fem körde vi hem igen och Beth bytte om till pyjamas och sprang över till Holly och Aaron (äldre syskonen till Harry) för Holly hade nämligen kalas idag! Pyjamas-party! Det var dels därför vi tog med oss Harry till stranden; så att Emma (mamman) kunde förbereda kalaset med de två äldre barnen i lugn och ro ;)
Harry och Lucy gick också över ett litet tag till partyt och lite senare gick även jag och Ellie över. Efter åtta åkte de sista gästerna (barnen) hem och kvar var bara jag, Ellie, Beth, Lucy och familjen H (minus pappan, dvs Emma, Aaron, Holly och Harry).
Så vi vuxna fick då äntligen sätta oss ner och ha vår kvällsmat (kalas-mat-rester = pizza!!) och sen pratade vi (jag, Emma och Ellie) och drack vin medan Lucy och Harry såg på Frozen och de tre "äldre" barnen pysslade med Hollys födelsedagspresenter på ovanvåningen. Var en jättetrevlig kväll!
Dock, när filmen var slut hade Harry redan gått och lagt sig och vi såg på Lucy att hon var trött.. Beth skulle sova över men Lucy är fortfarande lite för ung för det där. Men hon ville verkligen inte hem.... Så jag erbjöd mig att ta in henne till oss så att Ellie kunde sitta kvar och prata med Emma lite till och dricka mer vin ;) Det förtjänar hon, Ellie, efter en tuff vecka tillbaka till skolan/jobbet.
Så jag tog en gråtande Lucy hem igen (hon ville verkligen inte ifrån Harry) och fick ligga ett bra tag bredvid henne i Ellies och Bens säng (Ben är fortfarande i London så Lucy fick sova i föräldrarnas säng inatt) och trösta henne och lugna ner henne tills hon somnade. Men det gjorde hon tillslut minsann. Lilla Lucy, ganska bra att du tog den där tuppluren innan idag... Tänk vad trött du skulle varit annars!!
 
 
 

Dag 252 - Combat & Zumba

Kategori: Allmänt

Idag skjutsade Ben Beth till skolan medan jag tog Lucy (ben skulle tydligen ändå inom stan på morgonen) och därefter körde jag, som vanligt, till leisure centret och gick på ett Body Combat -pass (vilket jag har sagt innan att jag inte tycker är kul, men idag var det roligt faktiskt! Jag kände verkligen tränigen!) det dumma var att jag även hade bokat in mig på Zimbabwe därefter och jag var helt slut i kroppen efter body combaten... Så blev lite halvhjärtad dans på Zumban efteråt xD
Efter det blev det dusch och sen hem till huset och packa vidare saker från tjejernas rum till flyttlådor samt tvätta och äta lunch. Vid tre hämtade jag Beth och sen gick vi till biblioteket, innan vi hämtade Lucy från Ark vid halv fem. Direkt hem efter det och då lagade jag mat till mig, Beth, Lucy och Ellie (Ben åkte till London med jobbet tidigare idag). Efter att jag och tjejerna hade ätit så dansade de lite Wii, och snart kom ellie hem och åt hon också, och sen nattade vi Lucy och lite senare Beth.
Nu ligger jag i sängen och kollar OTH (vad annars??) och snart ska jag sova!
Imorgon är det fredag igen! Hur kan tiden gå så fort?!?! 

Dag 251 - Tots & Pampering!

Kategori: Allmänt

När jag kom till leisure centret idag efter att ha lämnat barnen på dagis och skola, så fick jag reda på att Zumban var inställd!!! :O noooooo!! Babs var tydligen sjuk och ingen kunde hoppa in.. Men body pumpen därefter var iaf fortfarande igång, så jag gick på det passet istället efter att ha läst min bok "genom" hela Zumban.. Efter detta tog jag en snabb dusch på gymmet, sen hämtade jag Lucy och därefter körde vi hem, bytte väskor och körde vidare till Flygbasen för att gå på Tots! Tots är en grupp för barnen och föräldrarna som samlas och äter lunch och leker/pratar tillsammans. Där mötte vi Caroline och Theo (Caroline skrev in oss på basen, jag får ju inte vara där själv!), Susie (granne) och hennes två barn, Ryan och Holly. Senare kom även Becky med sonen Robsen och Charlotte med sonen Matthew. Sen var det full lek! Och full prat för oss vuxna ;) haha. Först hade vi lite lunch och sen lite snax och saft/te. Jag och Lucy lämnade flygbasen ca 2h och 15min senare för att åka dir till hennes balett vid tre. Där pratade jag med Ailsa och Hayley, och när Lucys balett var slut körde vi och hämtade Beth och sen körde vi tillbaka till baletten igen i tid för Beths lektion. Ben kom snart och hämtade Lucy och de åkte hem, medan jag stannade kvar och skjutsade hem Beth och Elise när deras lektion var slut, vid halv sex. Snabbt hem och byta om till träningskläder, äta middag och sen lämna en cake pops -ställning till Caroline för att därefter köra till leisure centret och träna Shape, Tone och Body Condition Circuits! (Fr.o.m nu ska jag bara kalla det Body Circuit!) PUH! Fattar ni vad trött jag var efter detta passet? Det är nya övningar vare vecka verkar det som, så denna onsdagen hade vi en partner och en massa stationer. Och det är ju inga enkla övningar precis... Men efteråt känner man sig sååå duktig! Dock fick jag skynda mig (gick tom lite tidigare så jag hann ta en dusch och göra vid mig inom en halvtimme, för vid halv nio (passet slutade lite efter åtta) så mötte jag Hayley utanför gymmet och sen körde vi in till stan på Ladies Pampering Night! Dvs, ett litet event där man kunde skriva upp sig på olika saker och få massage, manikyr, pedikyr, sminktips, mm! Allt för bara £5 inträde! Hur trevligt som helst var det! Träffade alla mina kompis-mammor och jag fick en huvudmassage som var helt gudomlig! Sen fanns det en massa snax och tilltugg (var tyvärr inte jättenyttig här.....)och drycker också! :) Skrev även upp mig på några saker som ska skickas till min emailadress, typ erbjudande osv, och sen ska jag se om jag ska boka en test-sminkning med några kompisar för en tjejkväll :) typ som man gör med Mary Kate i Sverige! Sminkörerna kommer hem till en där de visar hur man sminkar sig bäst med deras smink, sen får man testa själv också! Allt är gratis, men sen får man möjlighet att köpa smink efteråt ifall man gillade det! :) Så ska se om jag har tid för en sån här kväll innan jag åker hem! :) Jag fick skjuts tillbaka till leisure centret, efter tio, av Hayley så att jag kunde hämta bilen där och sen köra hem igen. Sen somnade jag ju ganska så gott efter en så här lång och full dag! XD Har knappt varit hemma överhuvudtaget!! :p

Dag 250 - Flyttlådor & Boknörd

Kategori: Allmänt

Idag lämnade Ellie Lucy på dagiset (hon behövde inte vara i Aberdeen idag, eftersom hon går fjärde året nu kommer hon inte pendla till Aberdeen hela tiden)
Så jag lämnade Beth på skolan och sen körde jag till gymmet som vanligt och dansade zumba! :) 
Och vet ni vad jag såg i omklädningsrummet efter det? En tjej, som skulle in och gymma, med hela ansiktet fullt av smink.. Jag skojar Inter det var mycket smink.... Och som pricken över i:et - hon hade lösögonfransar på sig.... Jag fattar att man kanske vill ha lite smink på sig när man gymmar, typ mascara och någon consealer - till och med jag kan ha det ibland (när jag orkar bry mig, vilket har blivit mer sällan) - men kom igen... Lösögonfransar?! Lite allvar....
Aja, hon får väl ha det om hon vill, antar jag :p men jag frågar detta: är hon där för att träna eller flirta...?? ;)
Hahaha!
Nej nu ska jag sluta babbla om henne :)
 
Efter Zumban körde jag och hämtade Lucy och sen körde vi hem och åt lunch tillsammans. Dock fick vi ta ett annat, lite längre håll på vägen hem för vägen vi brukar ta var avstängd! De höll på med något vägarbete... Så jag följde en snäll, gammal man på den andra vägen in till Elgin igen (jag har bara kört den vägen en gång innan och jag mindes ute riktigt hållet, så mannen erbjöd sig att visa vägen!)
 
Efter lunch lekte Lucy lite i vardagsrummet medan jag ordnade med tvätten, sen hade vi båda två varsin tupplur... Skönt! XD (eller ja, Lucy såg lite på film medan jag läste och tillslut tappade vi båda ögonlocken....
Snart kom även Ellie hem och då sa hon att "tja, din jobbdag är så gott som slut nu, om du inte vill packa lite saker i lådor från tjejernas rum?" För ben skulle ta Beth på sin första simning och Ellie var hemma med Lucy. Så ja, jag passade på att packa ner lite böcker, sängkläder, filtar, gosedjur och lite andra små leksaker i två stora flyttlådor innan jag gick in på rummet och läste ut min bok i sängen. Japp! Läste ut den, även om jag hade hundra sidor kvar! Lagom tid till klockan fem, då jag gick ner och åt lite smått och sen stack jag iväg till leisure centret och körde två korta, men krävande, pass; en halvtimme Metafit och en halvtimme Abdominals! Puh! Kondition + magstyrka.... Inget att leka med alltså...
Efter detta körde jag hem igen och värmde lite spagetti med köttfärssås och nu, efter att jag har ätit, ska jag upp och ta en dusch och sen kolla OTH eller läsa i min nya bok som jag köpte i förrgår... (the List, av Joanna Bolouri) 

Dag 249 - Ingen vanlig måndag

Kategori: Allmänt

(Internet la av igårkväll så jag fick lägga in detta blogginlägget idag istället!)
 
Skjutsade tjejerna till skola och dagis (idag var det nämligen Ellies första dag tillbaka i Aberdeen) därefter väntade ett body pump -pass på leisure centret, varefter jag körde hem igen, tvättade och städade och åt lunch innan jag körde och hämtade Lucy på st Sylvester. Därav blev det simning med Mabel och Hayley (Theo har hamnat i en grupp högre upp så därför var inte han och Caroline där)
Sen hämtade vi Beth och därefter körde vi INTE hem! ;) detta är varför det inte är en vanlig måndag idag, för Beth har inte simning på måndagar längre! Hon hamnade i en "högre" grupp hon också, så nu har hon simning på tisdagar direkt efter skolan istället! Alltså passade jag och tjejerna på att gå i stan idag efter skolan - det var ju så soligt och fint ute! Och tjejerna tyckte det var jättekul! Jag också :)
Vi kom hem igen ca halv fem och då började jag laga tjejernas mat medan de lekte ute i trädgården (det var verkligen en av de där extra fina soldagarna!)
Ben och Ellie kom hem när tjejerna hade ätit upp sin kvällsmat så då bytte jag om till träningskläder och stack till leisure centret igen i lagom tid för nästa body pump -pass klockan 6 på kvällen ;)
När jag kom hem igen tjugo över sju så läste jag lite och sen såg jag på två avsnitt av One Tree Hill. Det där är vars jag kallar ett bra avslut på en fullspäckad dag! :) 

Dag 248 - söndag, kära söndag...

Kategori: Allmänt

Idag har jag slappat en massa med One Tree Hill (hur fantastisk är inte den där serien??? Även om det händer orimliga saker typ heeeeeela tiden.... XD) och dessutom har jag gått in till stan och vandrat omkring lite. Slutade med att jag köpte två böcker (jag vet! Jag skulle inte köpa fler böcker här... Men jag ville köpa fyra, och slutade bara  med två, så då borde det vara godkänt, visst?? Huhu) och sen köpte jag tre nya piercingar också.... Oops! Men min nuvarande piercing har gått sönder så jag behövde en ny, och det var 3för2 på Claire's, såååå....... Hehe...
 
På kvällen har jag ätit god söndagsmiddag med familjen (stek med pastry-puff, potatis och grönsaker och sen en Lemon Merengue Pie till efterrätt) och nu sitter jag i soffan och läser med Beth.
Vid middagen bråkade barnen om var jag skulle sitta (bredvid Beth eller Lucy) så det slutade med att jag satte mig mittemellan dem. Man känner sig lite extra omtyckt då och då ;) hihi
 
Lucy har varit på ett kalas idag med, och där fick de tydligen ansiktsmålningar! Lucy kom därför hem som en helt annan person och det första jag sa när jag såg henne var: "Hello, Kitty!" ;) haha.....
 
 

Dag 247 - Aberlour & Mello-mys

Kategori: Allmänt

Idag hade jag en skön morgon med One Tree Hill och frukost på sängen, sen runt lunchtid (efter att jag hade gjort vid mig och packat väska och ätit snabb lunch) så gick jag in till stan och hämtade clio-bilen som Ben lämnat kvar igårkväll när han var ute. Därefter tankade jag lite och sen körde jag till Laura och pratade med henne och hennes Au Pair-mamma. Därefter körde vi två till Aberlour och påbörjade en liten promenad på en vandringsled som ledde uppåt, genom skogen (vi stötte där på ett stort, nerfallet träd med rötter som stack högre upp än mig!) och förbi ett vattenfall - Linn of Ruthrie - som var målet för dagens utflykt. Det var hur fint som helst! Skogen var härligt grön och man mådde så bra av att gå ute i den skotska, fantastiska naturen! Och när man närmade sig vattenfallet kunde man verkligen höra vattnets brus och snart mötte man av den fantastiska utsikten!
Vi var ju bara tvungna att stanna och ta en massa bilder! Huhu..
Efter ett tag gick vi tillbaka till bilen - dock en annan väg än den vi kom ifrån  - och gick då förbi Aberlours egna destilleri (Det som jag och mina föräldrar besökte när de var här i slutet av februari/början av mars) och då upptäckte jag och Laura att vattenfallet och floden som vi gått längs med är det destilleriet använder till deras whisky-skapande! Fräckt! :)
 
När vi kom tillbaka till bilen igen körde jag hem Laura och sen hem till mig själv där jag möttes av ett tomt hus - trodde jag. Det visade sig senare att barnen hade legat i soffan på nedervåningen under varsin filt och tittat på barnprogram (och jag hade inte sett dem!) medan Ellie vilade på ovanvåningen. Så när jag gick ner igen senare såg jag barnen och då gick jag till dem och mös lite tillsammans med dem i soffan.
När ben kom hem lite senare (han hade varit iväg och tittat på fotboll) så åt vi lördagsmiddag - raclette - sjukt fräckt! Det var en sorts grill som stod mitt på bordet som man la plock-mat på och så att det värmdes/stektes/grillades. Gott pch väldigt festligt för en fredags- eller lördagskväll. Extra bra idag för efter middagen, vid åtta, började kvällens Mello-mys! Eller ja, EuroVisionSongContest-mys! ;)
Nu har vi nämligen samlats i vardagsrummet allihopa (utom Lucy, hon sover) och är redo för kvällens sånger. Något roligt är att detta året kan jag ju rösta på Sverige!!!!! Haha! (Eftersom jag inte befinner mig i Sverige nu!) men får se om jag gör det eller inte.
 
Slutsats för dagen: detta har varit en fantastisk dag med utflykt med Laura och mys med familjen! Gillar såna här lördagar!! :D
 
Nu får ni där hemma också ha en fortsatt trevlig Mello-lördag! Håll tummarna så att rätt låt vinner!!
 
 

Dag 246 - Provat yoga

Kategori: Allmänt

(Hmm... Så tydligen glömde jag lägga in detta igår!  Jag hade redan skrivit allt men glömde väl bort att klistra in det på bloggen.. Så det får komma nu istället!)
 
Idag gick jag upp med tjejerna och gjorde alla vanliga morgonrutiner med dem, men jag behövde inte skjutsa dem till skola/dagis idag, utan det gjorde Ellie. Hon behövde ändå betala något till Lucys dagis, tydligen, så istället fick jag en annan uppgift; att plocka undan lite på deras rum och göra det fint igen.... Hmm... Ingen liten uppgift om man tog en titt på deras rum :p vi skulle nämligen ha några över på lunch idag (eller ja, Lucys kompis skulle komma, samt hennes mamma - kompis till Ellie) så då skulle det vara snyggt och prydligt (innan barnen stökar ner det igen xD haha!)
Så detta gjorde jag på morgonen efter att barnen och Ellie och ben hade lämnat huset. Jag städade undan på deras rum, sen bytte jag även sängkläder på våningssängen samt min egen säng och sen har jag sorterat en massa smutsig resp ren tvätt, satt igång en maskin och vikt en massa ren och lagt in i allas garderober/byrålådor. Det jag trodde skulle ta en halvtimme tog istället lite över en timme... Så jag missade Zumban, men hann lagom till nästa pass - Body pumpen - efter att ha slängt i mig en sen frukost! XD
Efter Body pumpen körde jag och hämtade Lucy från dagiset (hade lite tid på mig så jag passade på att läsa i bilen innan det var dags att hämta. Man får ändå inte hämta innan klockan 12, då fröknarna släpper in föräldrarna, för det kan "störa i undervisningen", så jag har inget annat val än att vänta ändå. Annars hade jag lätt kunnat sticka in och hämta henne lite tidigare.)
Därefter körde vi hem och träffade Ellie. Snart därpå kom då Lucys kompis Annabelle och hennes mamma och lillasyster (en liten söt bebis!).
Jag värmde snabbt lite soppa till mig själv och åt den innan jag skyndade ut från huset igen (efter att ha vinkat hejdå till mammorna och beben - Lucy och Annabelle var redan i full lek på ovanvåningen) och körde tillbaka till leisure centret. Denna gången var det dags att testa på Power Yoga & Strength! Hmm... Kanske inte riktigt min stil, men det kändes definitivt i de olika musklerna!!! Vissa av övningarna var lite för svåra för mig att göra tom! XD
Men det var kul att ha provat på iaf! Dessutom är Lesley(som höll i yogan) jättebra och trevlig att prata med också! :)
Efter detta tog jag en snabb kroppsdusch (dvs ej hår, för skulle tillbaka senare igen!) och sen körde jag och hämtade Beth från skolan vid tre.
Därefter hem igen och vara hemma lite, fortsätta tvätta och läsa lite.
Efter fyra körde Ellie iväg med Beth och Lucy för att handla osv, och vid halv sex körde jag tillbaka till leisure centret och gick på nästa yoga-pass! Det var med Lesley denna gången med, men detta passet hette Yoga & Abs och riktade sig alltså mer åt en specifik del av kroppen. Inte för att jag kände så jättemycket skillnad.... Det var Yoga precis som förut, fast med lite olika övningar. Nu har jag alltså testat två gånger och vet fortfarande inte om jag tycker det är för mig eller inte.. Jag är mer den som gillar styrka och kondition. Inte styrka och balans och smidighet... Även om det är bra med det sistnämnda också! Får se hur jag gör nästa vecka! Om det inte finns något annat pass att gå på kanske jag tar yoga, men endast i "nödfall" ;)
Efter det andra yoga-passet tackade jag Lesley och sen tog jag en dusch (inkl. Hår denna gång) innan jag körde hem igen. Där hade familjen ätit pizza (Beth hade lämnat lite till mig, den ängeln!) men istället för att förlora all träning på pizza så stekte jag ägg och skinka och hackade upp tomater, paprika och sallad. Och MUMS vad gott detta var! Äkta efter-tränings-mat!! Och så himla mycket bättre än pizza! :D
 
Åh! Måste bara berätta en annan sak med! På vägen ut från gymmet den sista gången, dvs på kvällen, mötte jag en kille som såg EXAKT likadan ut som Rupert Grint! Dvs killen som spelar Ron Weasley i Harry Potter!!! Omg!!!! :D
Det var så likt att jag var tvungen att slänga ett extra ögonkast på den här personen när vi gick förbi varandra och då såg jag att han inte alls såg så exakt likadan ut som jag först hade trott... HAHAHA! Men det var ändå sjukt likt! :) Extra skoj att man fick ett litet leende också ;) huhu...
 
Nej! Nu ligger jag alltså här i min sköna, nybäddade säng och ska ta och kolla på några avsnitt av One Tree Hill!
Imorgon (om det är fint väder) ska jag och Laura till Aberlour och titta runt efter ett litet vattenfall som hon har sett i en av sina guideböcker! Ska tydligen vara jättefint! Så det ska vi försöka besöka imorgon! Håll tummarna på fint väder! :D 

Dag 245 - Laura & Pilates

Kategori: Allmänt

Idag lämnade jag först Beth på skolan och sen Lucy på Ark (dagiset längre bort och alltså inte mitt över gatan från Beths skola) och därefter körde jag till New Elgin och Lauras hus! Där planerade vi vidare med våra resor. Vi ska nu boka turen till Orkney Islands och sen har vi planerat en massa om vad vi ska se och göra när vi åker till isle of skye - kommer bli såååååå kul!!!!! :D
Efter detta, halv tolv typ, körde jag till leisure centret, åt ett kokt ägg och en banan och sen tränade jag Step & Tone med Babs som ledare och direkt där efter blev det Pilates & Tone, även där Babs som ledare. Detta var även något nytt som jag aldrig provat innan. Trodde inte att Pilates var så krävande och att det var så mycket styrka i det hela! Kul var det iaf! Skönt med träning :) efter det tog jag en snabb dusch på gymmet och sen körde jag och hämtade Beth på skolan.
Då körde vi sen vidare till biblioteket och hade mysigt med våra böcker där. Vi kollade även lite på en utställning där det fanns en massa - jättefina - målade tavlor av alla olika sorters landskap. Men kunde tydligen köpa de tavlorna och jag blev så himla sugen på några av dem! Men de kostade typ £250... Och det var några av de billigaste! (£250 är ca 2500kr...) Hmm....
Hur som helst! Efter biblioteket körde jag och Beth och hämtade Lucy på Ark och sen körde vi hem igen så att jag kunde laga mat till tjejerna. Den var köar och åts vid halv sex, då Ben kom hem, och då passade jag på att sticka ut igen för att gå på mitt kvällspass på gymmet, nämligen Body Pump med Sandra! :)
Efter detta passet körde jag hem (nu var även Ellie hemma) och lagade mat till mig själv, åt och sen sa jag hejdå till Ben och Ellie vid åtta för de skulle iväg på en grej och därav skulle jag sitta barnvakt. Men tjejerna är våda redan i sängen, så inte så värst jobbigt om man säger så ;) nu ska jag upp och kolla till Beth (så att hon verkligen sover och inte läser i smyg...) och sen ska jag nog läsa lite själv eller kolla på något avsnitt av One Tree Hill! :) får se vad jag känner för sen! :)
Åh! Först ska jag ta en dusch med! ;) huhu...
Godnatt! 

Dag 244 - Egyptisk utställning

Kategori: Allmänt

Lämnade barnen på skola och dagis och sen blev det zumba & body pump på leisure centret! Under body pumpen kom även Hayley så vi tränade tillsammans vilket var skoj! :)
Därefter tog jag en dusch på gymmet, sen hämtade jag Lucy och vi körde hem och åt lunch. Försökte även skypea med Martina men kopplingen var VÄRDELÖS! Så det gick inte så vidare bra.... :( får spara samtalet till en annan gång!
Vid kvart i två körde jag och Lucy till Beths skola (där Ellie redan befann sig och målade ansiktsmålningar på barnen) för idag var det en utställning om Egypten som barnen där har jobbat med ett tag! Vi fick titta på allt de gjort och sen var det lite pyssel, tävlingar och fika efteråt. Slutade vid tre och då åkte jag och Lucy till hennes balett, dit Ellie kom lite senare efter att ha målat klart alla barnens ansikten (det var egyptiskt tema på sminkningen obviously, och mycket populär!) under baletten pratade jag med Hayley som vanligt. Vi har alltid saker att prata om! Hon är sååå underbar!! :D
Efter Lucys balett körde Lucy och Ellie hem och jag hämtade Beth och skjutsade henne till hennes balett. Där satt jag och pratade med Louise och vid halv sex(då Beths balett slutar) körde vi hem och åt middag.
Efter middagen bytte jag om till träningskläder (igen!) och körde till leisure centret (igen!) för att träna Shape, Tone & Body Condition Circuits (igen!!!) Det var det jag gjorde i måndags, men tyvärr är det en annan ledare på onsdagar, dvs ingen Michael.. Men Sandra är bra hon också! Riktigt bra faktiskt! Hon har ibland body pump (bla tidigare idag) och hon taggar alltid upp en så man kör sitt bästa! :)
Varför tränar jag nu så mycket, då, kanske ni undrar... Jo, för att idag köpte jag nämligen ett månadskort för hela 600kr!!!! Jag vet, sjukt dyrt!! Så då måste man passa på och gå på så många pass man bara kan ;) annars blir det ingen valuta för pengarna!! :p
Så det är min uppgift denna månaden, att träna MASSOR, så att jag kommer igång igen och sen ska jag lugna ner mig lite efter att månadskortet är slut. Kan bli på tok för mycket träning också ju... därför ska jag bara göra det i en månad :) håll tummarna så att jag inte blir sjuk mitt i allt, så att jag förlorar min dyra träning!! ;) hehe
Det roliga med kvällens pass är att det inte var likadant som måndagarnas. Då lär man inte tröttna lika fort, vilket är mycket bra! Idag var det mycket mer styrka som gällde, med och utan vikter. Sen var det en del springande också, men inte alls i intervaller som det var i måndags. Konditionen på onsdagarna sitter mycket i de olika styrkeövningarna.
Så det var kul idag med! Även om jag var helt slut efteråt....
När jag kom hem pratade jag lite med Ellie och knaprade på några morotsstavar och sen gick jag upp och tog en dusch (igen...) mitt hår kommer inte gilla mig, så mycket jag kommer tvätta det :/ Aj aj aj... Har redan duschat två gånger idag och så kommer det nog bli många av de kommande dagarna... :p hmm...... Någon som har ett tips på hur man kan vara fräsch utan att tvätta håret med schampo hela tiden? :)
Aja. Nu ska jag läsa i sängen innan läggdags - hoppas på att somna tidigt (tidigt = innan 22!)
Det är en dag imorgon med!
 
Hann inte ta en bild på Beths ansiktsmålning tyvärr.. Men hon var en mycket söt Cleopatra hon med! 

Dag 243 - Nu är det klippt!

Kategori: Allmänt

Ellie tog Lucy till Ark denna morgonen, så jag behövde bara köra Beth till skolan och sen var jag ledig fram till halv tolv, då jag skulle hämta Lucy igen. Så efter jag lämnade Beth gick jag inom Cancer Research och köpte mig två nya plagg (så bra gick det med min deal att inte köpa fler kläder...) och sen körde jag till leisure centret och tränade Zumba med Melanie (annan ledare=annat pass!) Pust! Svetten rann - Melanie är vääääldigt aktiv i sina pass och man hoppar och studsar och springer hit och dit i de olika dansstegen. Svårt att hänga med i då och då, men det blir bättre ju fler gånger man gör det!
Efter zumban åkte jag ju som sagt och hämtade Lucy och sen körde vi hem och åt lunch tillsammans med Ellie. Dock hände det något på dagiset.... När jag kom dit kom Ali fram direkt och sa till mig att tydligen hade ett av de nya barnen på dagiset använt sax i Lucys hår.. Ja, hon hade klippt lite i Lucys hår! (Därav min festliga rubrik på dagens blogginlägg - "Nu är det klippt!" Huhuhu... Äh, ibland måste man få ha dålig humor också!) Så det var en slinga som hade klippts av i den långa luggen... Ali var helt från sig, hon hade satt barnet som klippte vid det röda ljuset (där får man sitta om man varit naughty), men Lucy hade ju inte gjort något så hon var glad ändå. Jag sa till Ali att det inte är hela världen, det är sånt som händer! Och vi får försöka kamma över den där saknade hårslingan sen. Det kommer ju växa ut igen så småningom! :)
När jag kom hem och berättade detta för Ellie, dock, blev hon lite mer upprörd.. Nästan som Ali hade varit :p Men det kan man ju också förstå - det är ju hennes dotter ett annat barn har klippt i! Så när hon gick igenom Lucys hår lite mer upptäckte hon även att det var klippt på ett annat ställe också! Ajajaj... Denna gången var det en hårslinga på baksidan av huvudet. Hmmm.... Ser inte bra ut.. Men vad ska man göra? Vi får försöka sätta upp och kamma och borsta på ett sätt så att det inte syns helt enkelt!
Efter detta hade vi ju då, som sagt, lunch och sen lekte Lucy utomhus lite medan Ellie pysslade i trädgården. Efter det kom Lucy in till mig  vardagsrummet (där jag satt och läste) och sen hade vi lite snuggle framför Frozen (jag fortsatte läsa lite då och då) och då pasade Ellie på att köra iväg och göra några ärenden. Hon skrev även senare att hon lika gärna kunde hämta Beth vid tre också! Så jag och Lucy fortsatte att kolla på Frozen i lugn och ro och precis när filmen slutade läste jag även ut min bok! Yeay! I made it ;) hahaha!
Efter detta ville Lucy gå ut igen men det började regna direkt när hon kommit utanför dörren så hon gick in igen och istället pusslade hon och jag lite fram tills Ellie och Beth kom hem igen. Då hade det minsann blivit soligt väder igen så då gick alla ut och hade skoj i trädgården! Lite senare kom även Ben hem och då började vi laga mat - stekt korv med potatismos och broccoli - vilken vi sen åt efter fem-tiden. Jag har därefter suttit med min dator och kopierat och klistrat in mina blogginlägg från internet till ett dokument på skrivbordet (jag har nu nått fram till dag 28, dvs en månads blogginlägg... Det går långsamt men säkert fram!) och detta ska jag sen skriva ut när jag kommer tillbaka till Sverige igen och binda ihop till en snygg bok/samling som jag kan ha att titta i senare. Man vet aldrig vad som händer med min blogg på internet... Kan vara bra att ha skrivit ut det ifall det skulle försvinna någon vacker dag! Och på detta viset kommer jag alltid kunna minnas vad jag gjorde under mitt Skotska Au Pair år! :)
Så ja... Jag har precis avslutat med klippandet och klistrandet för dagen (och skrivit dagens blogginlägg istället). Orkar inte göra alla åtta månader nu ju! :p
Istället tror jag att jag ska ta en ny bok och läsa lite i den istället!
 
Åh! Måste bara berätta en annan sak jag fick reda på idag med:
Inatt hade Lucy tydligen vaknat mitt i natten (hon gör så ibland) men vet ni varför hon hade vaknat just inatt? Vet ni vad hon sa när hon vaknade storgråtandes så att Ellie fick rusa in och fråga vad det var? Hon hade gråtande sagt "Where is Amanda? I don't want Amanda to go, I want her to come back!" eller något liknande.. Hahaha åååååhhhh! Ellie hade fått säga till henne att "Amanda har inte åkt hem till Sverige ännu, hon ligger och sover i sin säng" så då hade Lucy lugnat ner sig igen och somnat om. Haha! Så gulligt! Att hon vaknar storgråtandes mitt i natten för att hon tror att jag har åkt hem nu - att jag inte är kvar längre.. Åh GULLUNGE!! xxx
 
Så ja, det här var vad jag bara var tvungen att berätta också - NU ska jag läsa! :)
See yah next time I see yah! :D

Dag 242 - Leisure Center x3

Kategori: Allmänt

Idag var det bank holiday, vilket är samma sak som röd dag i Sverige! Ds alla var lediga!! :) så jag gick upp med barnen som vanligt, samma tid som en skoldag, vi åt frukost och sen körde vi till en lekpark i Lossiemouth vid kusten! Det var jättefint där och vi hittade en grotta som ledde ut till stranden! Dock var det för halt och brant för att vi skulle kunna ta oss igenom den... Får åka dit en annan gång med Laura så kan hon och jag testa!! :D 
Efter vår upptäcktsfärd vid grottan lekte vi lite på lekplatsen innan jag körde hem barnen till Ellie igen och sen körde jag vidare till leisure centret och tränade body pump.
Därefter körde jag hem igen och vek och la in en massa ren tvätt i barnens garderober, packade simväskor och gjorde lite andra sysslor. Beth var hos Holly och Aaron (grannbarnen) och Harry(yngsta syskonet) var hos oss och lekte med Lucy. Så vi åt lite lunch tillsammans och efter ett sa alla kompisar hejdå och jag, Ellie, Beth och Lucy körde till leisure centret igen. Ellie och Beth släppte av oss där så att jag och Lucy kunde gå på hennes simning med Hayley, Mabel, Caroline, Theo och Kev. Även Mabels storasyster Claudia och Theos storebror Toby var med idag! (Pga bank holiday!) sen lekte vi en halvtimme i poolen efter lektionen! Skoj!
Efter detta satte vi oss alla i cafeterian och drack lite och barnen åt lite. Även Ellie, Beth och Ben kom hit då! Och Imogen, Mabels och Claudias storasyster.  Så vi var ett gäng på 12 pers tillslut!
Efter detta körde jag hem Lucy och Beth medan Ellie och Ben körde ett ärende. Därefter hade jag lite fri tid och läste min bok medan Ellie och Ben lagade mat och barnen lekte (Eftersom det är bank holiday så hade Beth ingen simning).
Efter kvällsmaten bestämde jag mig även för att jag ville testa ett nytt pass på leisure centret, så klockan 19 körde jag dit en tredje gång idag (huhu) och testade på Shape, Tone & Body Condition Circuits (jag vet, långt namn!)
Och hur var då detta passet?? OOOOOHHHH MYYY GAAAHHHD! Så himla jobbigt!!!! Men fyyy så roligt!! Det var en blandning mellan kondition och styrka, och låt mig säga att uppvärmningen (ja, uppvärmningen!) var sjukt jobbig bara den! Och sen kom det andra.... Det gick ut på att man jobbade i par - medan den ena stod i mitten av salen med en step-bräda, skivstång och vikter (som body pump!) sprang den andra runt, runt, runt i salen längs med väggarna. Sen bytte man hela tiden. Jag började med springgruppen, så hälften av personerna i salen sprang runt, runt medan de andra kämpade med vikter och sedan bytte vi. Detta gjorde man i flera omgångar, kanske fem minuter innan varje byte. Fem min spring, fem min vikter, fem min spring, ja.... Ni hajar! Osv osv osv.... GAAAAHHH! Jobbigt! Men KUL!
Och vet ni en annan sak? Som jag inte riktigt själv vet om det är bra eller dåligt..... Ledaren.... Åååååhhhh...... Hahaha! XD han var ju inte liiiiite snygg om man säger så! Kanske några få år äldre än mig, muskulös, någon tatuering på ena armen (inte för att tatueringar måste göra en snygg, men ändå! Snyggt på honom!!)
Hahaha, och ja, jag VET att detta är min blogg och att ALLA kan läsa vad jag skriver just nu.. Men vem bryr sig? Är min ledare snygg får man väl skryta lite? ;) fast sen är det ju det... JAG är ju ganska så mycket motsatsen till snygg när jag tränar, svettas och blir röd som en tomat i ansiktet av utmattning! XD hahaha, och självklart hamnade jag på platsen precis framför ledaren (btw så heter han Michael!) och han får stå ut med att titta på mitt flås och svett som bildas i pannan och ganska så mycket över hela kroppen xD hahahah!
Hmm.... Vem vill egentligen läsa min blogg? Kolla vad jag sitter och skriver?!?! Om snygga killar och svett.... Hmm... Bra Amanda! Du förlorade nog precis några läsare ;) hahaha!
Så ja... Är det bra eller dåligt med en så snygg tränare/ledare? Det är ju något som får en att fortsätta kämpa till slutet, men det är ju inte riktigt så här man vill se ut framför en hyfsat (*host-mycket-host*) kille som är bara några år äldre än en själv ;)
Nä, skärpning! Nu ska jag sluta babbla om min drömledare!!
Passet var jätteroligt! Ska definitivt gå på det fler gånger! Body pump brukar ju vara riktigt tufft och jobbigt, men jag måste bara säga att detta passet var såååååå mycket jobbigare!!! Body pump är INGENTING jämfört med det! :p kanske för att här är det styrka OCH kondition.
Hur som helst, efteråt åkte jag hem igen och pratade med Ben och Ellie och sen gick jag upp, tog en dusch (igen... Tog en dusch efter badhuset ju....) och nu ska jag lägga mig ner i sängen och bara pusta ut! Puh! Och läsa lite kanske....
Oj... Mitt blogginlägg idag har verkligen varit konstigt.. Handlar bara om det nya passet och den nya ledaren... Michael.. Heh...
Så kan det gå ibland!! XD
Döm mig inte....
 

Dag 240 - Biljetter & Laura-träff

Kategori: Allmänt

Idag fick jag sovmorgon, dock vaknade jag redan efter nio av ett sms på min skotska mobil. Det var Laura som undrade om vi skulle ses idag. Självklart!!! Men.... Låt mig sova lite till först bara... xD Haha! Så när jag vaknade ca en timme senare och gick upp och åt frukost och bestämde då med Laura att vi skulle ses efter tre vid tågstationen. Därefter läste jag lite i vardagsrummet medan tjejerna kollade på teve. Ben tog snart med sig Lucy ut till stan för några ärenden och Beth gick upp till Ellie på ovanvåningen. Så då fick jag lite tyst kvalitetstid med min bok! :)
Efter detta gick jag upp och kollade på flygbiljetter hem till Sverige igen i sommar, och efter några diskussioner med Ben (som var hemma igen) och Ellie så valde jag att stanna så länge som det bara går och åker därför hem den 27 juni klockan 17.55 på kvällen! Dagen efter börjar mitt sommarjobb i sverige ;) haha!
Från början var tanken att jag skulle åka på den billigaste biljetten som var på måndagen, men jag kände helt enkelt att nej... Jag vill stanna så länge som jag bara kan oh träffa barnen så mycket som möjligt eftersom jag denna gången inte kommer komma tillbaka till Skottland igen (självklart kommer jag hälsa på senare i livet, men ändå!) Dessutom underlättar det för Ben och Ellie om jag kan stanna och ta hand om barnen så länge som möjligt också - de jobbar ju faktiskt fortfarande! :)
Nu har jag ett hem-datum iaf!!!!
Efter detta insåg jag att jag börjat bli sen inför min träff med Laura så jag skyndade mig med att byta om och sen sprang jag ner och åt lite lunch innan jag sa hejdå till Ellie, Beth och Lucy (Ben hade nu åkt iväg på sin fotboll). Sen gick jag hela vägen ner till tågstationen där jag träffade Laura. Vi gick därefter över tågbron och förbi Asda och vidare mot Costa som låg på andra sidan (det finns två costa i Elgin; ett i centrum av staden och ett lite utanför, förbi tågstationen, där Home Bargains, New Look och några andra butiker ligger. Vi var på det andra Costa!)E
Efter lite prat och trevligheter på caféet så gick vi vidare till New Look och direkt upp på ovanvåningen där de har skorna... Vi provade skor i evigheter! Jag och Laura är lika tokiga i skor, nämligen... Haha, och vi ville båda köpa men sa åt oss själva att nej, vi behöver inga skor!!! Eller...? ;) haha.
Efter all denna skoprovning, testade vi även några kläder på nedervåningen men hittade inget som föll oss i smaken. Så vi gick vidare, över vägen, till home bargains och därefter Matalan och... Japp! Jag köpte ett par skor där..... Ooooppsie! Men detta var faktiskt inte så farligt för detta var något jag behövde - nämligen flipflop! hihi :) Och de kostade bara £4 vilket var helt okej för min budget, tycker jag! ^^ Haha!
Därefter gick vi vidare en liten stund innan vi sa hejdå och skildes på vägen. Jag gick tillbaka hem och möttes av ett tomt hus, men snart kom Ellie igen och jag fick veta att Beth och Lucy var hos grannen och lekte (Emma med barnen Holly, Aaron och Harry). Så vi gick över lite och pratade med Emma, varav Lucy följde med oss hem igen och hade lite snuggle med mig. På svenska: hon satt i mitt knä i soffan och vi hade det mysigt framför lite barnprogram. Hon hade tydligen knockat sitt huvud med en annans huvud på studsmattan så hon var lite ledsen. Dessutom var det bara en timme kvar till läggdags och det var en sen kväll för tjejerna igår, så hon var nog gaaaaanska trött...
När Ben kom hem så tog han över lite så att jag kunde laga min mat och äta, och samtidigt gjorde Ellie vid sig på ovanvåningen. De två skulle nämligen ut och äta ikväll så jag sitter barnvakt! En kvart innan de stack kom även Beth hem från grannen.
Efter min kvällsmat och efter att Ben och Ellie lämnat huset gick jag upp på ovanvåningen med Lucy och läste en godnattsaga för henne och sen somnade hon ganska snabbt. Därefter gick jag ner på nedervåningen till Beth och hjälpte henne att plocka undan lite saker i vardagsrummet, vilket Ellie hade bett henne att göra. Sen har vi haft trevligt framför teven.
Det är Mr Bean på teven just nu, så jag har varit lite generös och sagt att hon får titta klart på det innan det är hennes tur att gå och lägga sig. Och då har hon varit uppe ganska så mycket längre än Läggdags! Men är det lördag så är det! Och lite lyx får det väl bli när föräldrarna är iväg ;) huhu!

Dag 239 - Glass i Lossie

Kategori: Allmänt

Idag lämnade jag tjejerna på skola och dagis och därefter körde jag direkt till leisure centret och dansade Zuuuumbaa! Så skoj! Dock var det helt nya låtar och rörelser så var inte lika duktig som jag brukar vara i den klassen xD allt var helt nytt för mig! Och därför blev det helt plötsligt svårt... Hjälp! Haha, men kommer snart in i det med (får man väl hoppas...) Kul att det är nya rörelser ju! Då blir det inte så himla uttjatat :)
Efter zumban körde jag direkt på nästa pass - body pump! Denna gången visste jag lite hur de nya låtarba och övningarna var så det gick lite bättre än förra gången. Nu var jag mer förberedd med mina vikter osv. Och fyyy vad jag var varm och svettig efter dessa två passen! Pust! Och armar och ben gjorde ont (hade fortfarande killer-träningsverk sen förra body pump passet och nu körde jag ett till på det!) även om det var skönt att stretcha ut dem igen under ett nytt pass.
Jag tog en snabb dusch på gymmet och sen hämtade jag Lucy och vi körde hem till huset för att äta lunch med Ellie. Soppa! Mums fillibaba! :)
Därefter förbereddes det pizza/pitabröds-deg inför kvällen och sen tittade Lucy på en film. Vi var även ute lite i trädgården. Vid 14.30 åkte vi alla tre till skolan för att hämta Beth och därefter bar det direkt av mot stranden i Lossiemouth! Vi stannade på en av gatorna bredvid stranden och gick in i deras glasskiosk (det har äntligen kommit tillbaka lite solsken här i Elgin nämligen så det behövdes firas med varsin smarrig sommarglass!!). Jag tog Hasselnötsglass (smakade exakt som nötkräm, mamma, så du hade säkerligen ÄLSKAT denna glassmaken), Beth tog Honeycrumb, Lucy tog Jelly Babies och Ellie tog Cream Egg. Det som är så bra med denna glassbutiken är att de gör alla glassorter själva, från grunden. Och därför kommer det nya, spännande och unika sorter hela tiden. Det fanns snickersglass också som jag var sugen på.. Och en massa andra olika populära godis- och kak-smaker. Jelly Babies, som Lucy tog, är ju ett sorts godis som man kan köpa här. Lite gele-aktigt med mjukt inuti och hårdare utanför... Svårt att förklara! Men detta fanns nu som glassmak, iaf ;)
Efter att vi hade köpt våra glassar satte vi oss utanför på en gräsplätt och njöt av solen. Tyvärr var det ganska kallt i vinden, men buskarna vi hade bakom oss hindrade från det mesta av kylan så där var varmt och skönt när solen lyste.
Efter vår lilla Lossiemouth-utflykt körde vi hem igen och Ellie påbörjade kvällsmaten (pizza för tjejerna och lammkött i pitabröd för de vuxna. Dock hade Ailsa (grannen) bjudit över oss på grillkväll också, så det slutade med att Ellie åt där (hon tog med pizzan till tjejerna som redan hade gått dit och lekte med alla de andra barnen), Ben hade fotboll så han ska väl äta när han kommer hem och jag beslöt mig för att sätta mig med min bok och äta i lugn och ro. Det har varit en fantastisk vecka fylld med två små härliga tjejer, men just idag kände jag för att ha en lugn och skön kväll. Så jag har suttit nere i vardagsrummet och läst min bok och kollat på one tree hill och pratat en halvtimme i telefon med pappa - mycket härlig kväll helt enkelt :) Och fortsatt sådan ska det bli!
 
 
 

Dag 238 - Planer med Laura

Kategori: Allmänt

Efter att jag lämnat Beth på skolan (Ellie lämnade Lucy) så körde jag till home bargains och köpte lite saker (en ny tandborste, lite läppsyl och en ny deo) och därefter körde jag till Lauras au pair familjs hus och träffade henne igen! :D träffade då även Lauras "Au par -flicka" samt pappan i familjen :)
Då satt vi med datorn och kollade igenom alla helger vi har framför oss innan vi lämnar Skottland för gott samt vilka av dem som vi ska hitta på saker på osv. När klockan blev halv tolv hade vi ganska så klart framför oss hur vi vill att våra sista två månader ska se ut! :D bara att kolla en extra gång med familjerna (så att vi inte behöver sitta barnvakt någon helg) och sen kan vi börja boka!!!!! :D ser fram emot dessa äventyren jättemycket!
Efter detta körde jag vidare till tesco och köpte en banan och några baby tomater som jag stoppade i mig innan jag åkte vidare till leisure centret och gick på ett nytt pass som Babs höll i - nämligen Step & Tone! Var jättekul!! Och pust, svettig och röd var jag efteråt!
Så när jag kom hem lite över ett (passet började 12.15 och höll på till 13.00) så åt jag min efterlängtade lunch. Tyckte inte att det var lönt att äta lunchen innan passet eftersom schemat blev så tajt, därför jag åt frukt istället ;) och Ellie hade gjort soppa så det fick bli dagens goda (och sena) lunch :D
Ellie sa även att hon skulle hämta Beth idag så jag gick upp och tog en låååång skön dusch och sen passade jag även på att färga mina ögonbryn :) hur snyggt som helst blev resultatet!!! ;) hahahah! (Om man får skryta liksom.....)
Efter detta tog jag det lugnt och vid halv fem var jag på Lucys dagis för att hämta henne. När vi kom hem igen var Ellie och Beth hos grannen (Ailsa med barnen Chloe och Charlie) så vi gick också över dit och barnen lekte och vi vuxna drack te och pratade. Beth och Lucy fick även äta mat hos Ailsa (pizza) så de gjorde det och sen åt jag, Ellie och Ben lax hemma hos oss lite senare (medan barnen var ute och lekte). Jag har även pratat tio minuter med mamma i telefon! (Älskar viber! Kostnadsfritt att prata i telefon även om man är i två olika länder!)
Så ja... Det var väl vad jag har gjort idag! Ben är iväg på fotboll nu och Ellie ska snart på en bokklubb så då ska jag sitta barnvakt lite, men efter det blir det läggdags! Gick och la mig tidigt igår (halv tio) och det var så skönt att vakna upp hyfsat utvilad! Men kan nog göra ännu bättre ;) hehe, får se vilken tid det blir ikväll.. Innan tio hoppas jag på iaf! :)