amandatyren.blogg.se

Den här bloggen är till för er som vill följa min vistelse som Au Pair i Skottland.

Dag 150 - Hämtat liten sjukling...

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en skön, ledig torsdag. Hämtade Beth vid tre och jag lärde henne att fingerfläta. Därefter hämtade vi Lucy på the Ark och sen körde vi hem igen och hade myskväll. Ellie och Ben kom inte hem förrän senare så jag satt även lite barnvakt på kvällen. Mycket mer än så hände inte igår, det var därför jag valde att inte skriva något om det.
 
Men IDAG, dvs dag 150 - fattar ni? 150 dagar!!! 150!
...så hände det faktiskt något.
 
Jag lämnade tjejerna på skola och dagis och sen körde jag och tränade Zumba (jättekul, som alltid!) innan jag körde hem för att prata lite med Lina via skype. Dock såg det ganska stressigt ut för henne så vi bestämde (via viber) att vi skulle prata i helgen istället. Vilket faktiskt var ganska bra, för lite efter elva ringde telefonen och det visade sig vara Lucys dagisfröken som ringde. Hon sa att Lucy inte mådde så bra och att det nog vore bäst ifall hon blev upphämtad lite tidiagare. Så jag tog på mig ytterkläderna och sprang till bilen för att köra och hämta den lilla sjuklingen. Lilla Lucy Lou... När jag kom dit satt hon påklädd (ytterkläderna) i en av fröknarnas knä och när hon såg mig började hon gny och gråta och hoppade över i min famn. Lilla pyret då... Hon har varit sjuk med hosta länge och idag blev det nog lite för mycket. Hon kändes varm och har sagt att hon har frysit hela dagen så jag antar att hon haft lite feber med.
Hur som helst körde vi hem (jag bar henne till bilen, vilket jag inte brukar göra annars) och sen kröp vi ihop i soffan och kollade på The Little Mermaid (den lilla sjöjungfrun) tillsammans. Efter en halvtimme av  filmen hämtade jag lite lunch till henne och efter kanske ytterligare tjugo minuter pausade vi filmen så att hon kunde ta en tupplur. Hon ville inte sova men hon kunde inte ignorera det faktum att hon var väldigt trött. Och då menar jag vääääldigt trött. Hennes ögon slöts allt oftare, om man säger så. Så efter lite om och men gick hon med på att sova lite och jag bäddade ner henne i soffan. Hon somnade snabbt och då pasade jag på att ta en liten dusch och sen satt jag vid datorn, osv. När det var dags att hämta Beth gick jag ner och då vaknade Lucy med. Perfekt timing! Hon hade då sovit i 1 timme och 40 minuter så det var ju ganska bra att hon tog den där tuppluren.
Vi körde och hämtade Beth på skolan och när vi kom tillbaka hit såg jag och Lucy klart på den lilla sjöjungfrun (Beth satt vid sin dator och skrev på en sång hon och hennes kompis håller på att skriva).
När Ariel till slut fått tillbaka sin röst och Erik och Ariel besegrat sjöhäxan och de gifter sig och alla levde lyckliga i alla sina dagar, så valde Lucy en annan film att titta på (Ramona & Beezus, som jag gav tjejerna i julklapp! Känns lite kul att de gillar sakerna jag ger dem! :D) medan jag gick in i köket och bakade pizzadeg till ikväll.
Därefter kom Ben hem, men han var tvungen att ringa några samtal till innan han var helt "ledig" så jag satte mig med tjejerna i vardagsrummet med min dator (Beth hade nu valt att kolla på filmen hon med).
Och nu sitter vi här. Ben är på ovanvåningen och pratar i telefon och jag sitter med tjejerna i vardagsrummet och vi har en typisk för-fredagskväll.
När Ben kommer ner ska jag köra iväg och köpa ett par saker, sen blir det pizzabak och MovieNight (om man inte kallar hela den här dagen MovieDay) och sen när Ellie kommer hem vid sju blir det lite kinamat för de vuxna.
Från början var tanken att jag skulle ut med några nya au pairer som kommit (2 killar från spanien, samt de av de gamla au pairerna som kunde komma) men jag vet inte om jag behövde sitta barnvakt ikväll eller inte, så det blir nog inte att jag går ut ikväll. Jag mår ändå inte så pass bra själv (har själv en grov förkylning med rinnig näsa och börjat få lite hosta med... Oh no...) så jag är inte riktigt lika taggad på att gå ut i det här hemska, kalla, regniga och blåsiga vädret. Jag skojar inte, det är RUGGITG idag! Istället ska jag sitta och kolla på Prison Break med kanske lite popcorn eller godis.... Mmm, gott!
 
 
Lägger till detta lite senare(efter att jag har varit iväg och Ellie har kommit hem och Ben har gått ut och jag och Ellie äntligen får äta vår mat!)
var bara tvungen att visa bild på vår lyxiga fredagsmiddag! Medan Ben, Beth och Lucy åt pizza körde jag och ellie på kinamat!
 

Dag 148 - 12 years a slave...

Kategori: Allmänt

Dagen började som vanligt med att skjutsa barnen till skola/dagis och därefter körde jag till leisure centret för att träna zumba. Bestämde mig faktiskt för att skippa Body Pumpen därefter, eftersom jag mycket hellre ville läsa i min jättebraiga bok (The Maze Runner) innan jag skulle hämta Lucy från dagiset igen vid tolv. Så jag satte mig på caféet på leisure centret och läste, läste och läste. AAAAAHHH vad bra min bok är!!! Jag läste från tio över tio till tjugo i tolv (you do the math) och då var jag tvungen att köra till Lucys dagis för att inte riskera att komma försent. Det dumma var bara att när jag körde från leisure centret och caféet så hade jag bara tio sidor kvar!!!!! IRRITERANDE!!! Det var ju nu boken var som mest spännande!! Alla frågor skulle ju få sina svar, men nejdå... Jag hann inte :(
Hur som helst, jag hämtade Lucy och sen körde vi hem och åt lunch tillsammans (hamwrap till Lucy Lou och gurkmacka till mig) och därefter satte jag igång en film till Lucy - Rapuzel igen.... Haha - och jag gick upp för att ta en dusch: Därefter hade vi snuggle-mys framför resten av Lucys film (jag läste här ut mina tio sista sidor... AAAAAAAHHHH - igen - VAD BRA!! Vill ha tvåan nu! Men den kommer inte in på biblioteket förrän nästa vecka så då ska jag försöka få tag i den!)
Efter filmen och snuggle-myset bytte Lucy om till sin balett-dräkt och vi dansade tillsammans i vardagsrummet till Rapunzel-musik. Oj, vad Lucy kan göra många twirls! Varv efter varv efter varv.... Inte konstigt att hon var lite snurrig efter vårt danspass! Haha xD
När klockan slog tre hade jag packat balettväskan och jag och Lucy körde till Community centret för hennes balettlektion. Där stötte vi som vanligt på Hayley och hennes döttrar Mabel och Claudia. Mabel dansar ju i samma klass som Lucy så de skuttade iväg i sina små balettkjolar medan jag, Hayley och Claudia satt kvar och pratade och - i Claudias fall - gjorde läxan. Efter lektionen gick jag och Lucy inom Aldi och handlade lök, morötter och vindruvor innan vi körde till tesco och tankade bilen och därefter körde hem. Väl hemma började jag laga kvällens middag: pastabake! Denna onsdagen blev det pink pasta - dvs pasta med tomatsås som bas. Jag blandade även ner lite stekt bacon, majs, vitlök och italienska örter. Till mig själv stekte jag morötter och majs och till det hade jag lite kalkon - var inte riktigt sugen på pasta... Men resten av familjen gillade pastabaken! :)
Efter detta kom jag till titeln på mitt blogginlägg... Dvs "12 years a slave" som jag gick och såg på bio på kvällen med Veronica, Lalitha och Laura! Den startade 19.30 så vi alla sågs innan dess, vid sju, och köpte våra biljetter (bara £5!! Det är mycket billigt att gå på bio här i Elgin... ;D). Därefter satte vi oss ner i salongen och tjattrade en massa medan vi väntade på att filmen skulle börja. Reklamen var som de flesta bioreklamer, förutom det att det slinker in en bild-annons lite då och då. Haha! Ser så konstigt ut, men de måste försöka fylla ut reklamerna också antar jag ;)
På en av de "bra" trailerna senare, dock, visades en ny film med Emma Watson i!!!! :D Dvs, tjejen som spelar Hermione i Harry Potter -serien och en av mina favoritskådespelerskor. MÅSTE SE FILMEN! Till en början tänkte jag: Tja, lite skum kanske, men kan ju vara bra.... Men när jag såg att Emma Watson spelade i den (Och Logan Lerman, för den delen, som spelar i Perks of being a wallflower & Percy Jackson) tänkte jag direkt: JAG MÅSTE SE DEN!!!! Haha, jag och mina idoler.........
Hur som helst började filmen till slut och den var faktiskt ganska bra. Den var djup och mycket nyttig att se, men samtidigt var den väldigt tuff och våldsam på vissa delar och jag kom på mig själv med att titta ner från filmduken eller blunda minst tre gånger under hela filmen. Jag blundar ALDRIG för filmer!!! Och jag gillar att kolla på skräck... Men vissa scener i denna filmen var bara så hemska att titta på - särskillt scenerna där slavarna blir piskade på ryggen tills hela ryggen är uppsnittad och blodig. Det blev för mycket på en och samma gång bara. Men den var bra! :) Jag hann inte prata med Lalitha om den efteråt - hon var tvungen att skynda till sin buss som gick om fem minuter - men jag pratade med Veronica och Laura och de tyckte båda två att den var mycket bra. Dock tyckte Laura, som jag själv höll med om, att den var lite långsam här och där. Vid en scen såg man huvudpersonens ansikte som tittade upp, ner, åt sidan och upprepade hela processen igen, lååååååångsamt. Scenen var säkert en minut lång och det enda som visades var hans ansikte, rörelserna han gjorde med det och minerna om hur osäker han kände sig. Låt mig säga såhär: Jag behöver inte se på hans ansikte i en hel minut för att förstå att han var olycklig. På vissa delar av filmen upprepades såna här saker - låååångsamma scener - så jag måste medge att jag tyckte den var liiite dryg då och då. Dessutom var jag trött efter en lång dag och ville bara hem och sova xD haha. Men det var ändå mycket roligt att se på bio med mina kompisar :)
 

Dag 147 - böcker, filmer & datorer

Kategori: Allmänt

Igår var det en fullproppad, vanlig måndag med body pump och sen simning hit och dit. Idag var det inte lika mycket stress - skönt! (Fast det har ändå varit en lång dag...)
Jag lämnade tjejerna och sen åkte jag hem och tvättade och kollade på prison break (min nya serie!) samtidigt som städerskan var här. Vid halv tolv hämtade jag Lucy igen från Ark och vi körde hem. Vi åt lunch och sen tittade vi på rapunzel (eller ja, jag läste mest). Sen har vi lekt lite med hennes dockskåp mm innan vi körde och hämtade Beth i det regniga vädret (just det! Fortfarande ingen snö här i Skottis! Såååå härligt!)
Därefter körde vi till biblioteket och tjejerna fick titta/läsa i alla böcker och sitta lite vid datorerna. Vi var hemma igen vid fem och då lagade jag middag till dem: lax-fiskpinnar med potatis och grönsaker. Laxfilé till mig! Mums! Kolla mamma och pappa, jag älskar lax nu!! XD haha. Fast den måste vara well, well done! Ben och Ellie ska äta senare efter deras träningar, fotboll och Zumba! vilket betyder att jag ska sitta barnvakt ikväll!
Så nu efter middagen blir det lite teve för tjejerna innan det är läggdags!
Imorgon ska jag gå på bio med några vänner! Skojjjjj!!! :D 
 
 

Dag 145 - Skype med föräldrar

Kategori: Allmänt

Vaknade vid halv elva och gick upp och åt frukost. Sen såg jag på Vänner på teven medan familjen var i kyrkan. Vid ett gick jag upp på rummet och skypeade med mamma en timme och sen ringde vi även upp pappa så att vi alla tre kunde prata lite. När det hade gått ytterligare en timme fick vi dock säga hejdå... Kan ju inte snacka bort hela dagen! Haha xD Men vi har planerat lite om deras kommande besök här och pratat om en massa annat så det var mycket roligt! Bara 30 dagar tills de kommer!!!!! :D
Efter det har jag inte gjort mycket mer än att prata med Ellie, Ben och tjejerna och sen har jag suttit i rummet och skrivit gårdagens inlägg om Inverness, haha (och dagens, nu, obviously...)
Jag kan känna doften av mat nerifrån och antar att vi ska äta om en stund. Men annars är planen att fortsätta ta det lugnt och kanske läsa i min bok eller kolla på en film. Vad det än blir, tror jag det kommer bli avkopplande och skönt. Imorgon är det en ny vecka och varje ny vecka börjar alltid tufft - Simdagen... Ingen vila, ingen ro, haha! Så jag behöver spara på energin på söndagar :)
Hmmmmmm, tror jag ska poppa popcorn ikväll med... Får se!

Dag 144 - Shopping&Cocktails i Inverness!

Kategori: Allmänt

Klockan 11.40 tog jag, Veronica och Laura tåget mot Inverness efter att Ben så vänligt hade skjutsat mig till stationen. På Forres hållplats hoppade även Lalitha på tåget och vi alla fyra pratade och hade trevligt resten av resan mot den lilla, fina staden.
Väl där gick vi direkt för att sätta oss på Costa och äta en liten lunch och sen gav vi oss ut i shoppingcentret och gick i en massa affärer. Både fönstershopping och äkta shopping blev det minsann! Efter gallerian gick vi även ut på shoppinggatan i inverness och riktade in oss på Primark!
Det slutade med att jag köpte en svart, ärmlös blus, en leopardmönstrad klänning, ett grått underlinne och underkläder under vår shoppingtur i Inverness. Därefter satte vi oss på starbucks och pausade lite innan vi gav oss av mot riktning för kvällens restaurang. Där beställde vi in en stor hemmagjord nachostallrik fylld av smält ost, guacamole, gräddfil och salsa. Ett ord: GOOOOOOTT!!!
Efter detta vilade vi våra magar innan vi beställde in själva maten. Veronica, Lalitha och Laura tog varsin tortilla-wrap med olika fyllning medan jag tog en grillad kycklingfilé- och fajitasallad! Wow vad gott det var! Men slutade med att vi bara åt upp hälften av våra portioner efter den där nachostallriken... XD
Efter detta gick vi vidare till vårt slutmål: Barone! Dags för cocktails!!
Fantastisk bar, verkligen! Det fanns så många goda och unika cocktails att välja mellan!! Var sjukt svårt att bestämma sig! Men det slutade med att jag tog en Tuti Fruti cocktail. Låt mig nu säga två ord: Piggelin & Haribo. Det var smakerna man fick i denna Tuti Fruti drink. HELT i min smak!! Godaste drink jag druckit!!!
Samtidigt tog Laura en drink som smakade Citron&Maräng-paj (jättegod med!!), Lalitha tog en hallon-cocktail (friskt god!!) och Veronica en citrus/apelsin smaklig whiskyblandning... Inte riktigt vad jag gillade, men ändå spännande! Haha :)
Senare blev det även lite Peach-Daiquiri, originell Daiquiri, Mojito, Drumstick-Cocktail (med en äkta drumstick-klubba i) och Popped Cherry (cola&körsbärslikör). Vissa var bättre än de andra, men Gud vad kul det var att testa alla dessa drinkar!! :) min favorit efter kvällens cocktails var helt klart min supergoda Tuti Fruti! ;)
Hur som helst, vi tog tåget tillbaka till elgin vid 21.33(sista för kvällen) och var framme 45min senare. Då sa vi hejdå och jag och Veronica hade följe hem till oss, tog ca 30min för mig att gå. Det var kallt och mörkt, men man blev snabbt varm och det var faktiskt ganska uppiggande att gå efter den stora middagen vi haft tidigare samt den slöa tågresan hem.
Väl hemma pratade jag med Ellies föräldrar och senare även med Ellie och Ben som kommit hem efter en biokväll. Sen blev det sängen för mig efter en lång och mycket rolig och trevlig dag!
 
 

Dag 143 - Morföräldrar på besök

Kategori: Allmänt

Idag bestämde jag mig för att skippa body pump och bara gå på Zumban. Det är så himla roligt!!! Istället valde jag att gå tre varv på en slinga utanför leisure centret vilket tog ca 25min. Jag nötte väldigt många som var på promenad med sina hundar där!
Efter detta körde jag till Lucys nursery och väntade utanför med min bok innan det var dags att hämta henne. Dock fick jag ett sms av Ellie som sa att hon kunde hämta Lucy senare. Så jag körde hem och ordnade ett varmt och skönt bad till mig för fy vad jag var frusen! Var faktiskt så skönt i det där varma vattnet att jag höll på att somna.... Haha. Så då ryckte jag upp mig och tog en skön dusch istället ;)
Efter detta läste jag lite i min bok innan Ellie, Lucy och morfadern kom hem efter deras lunch i stan.
Vid halv tre körde jag och hämtade Beth och sen har vi mest umgåtts lite allihopa här hemma efter det. Jag och Ellie började så smått med maten medan tjejerna lekte med sin morfar. Sen kom Ben hem! Efter fem dagar i England så det var kul att träffa honom igen. Och medan risotton (butternutsquash-risotto stod på menyn ikväll, mums!) sög åt sig all vätska så körde Ellie och hämtade mormorn (som skulle komma idag, obviously) medan jag målade mina naglar.
Jag och Anna (mormorn) har träffats innan så det blev en hejkram där och lite prat innan vi alla satte oss till bords. Där fick jag även ett glas rosé - mycket gott! - och vi hade väldigt trevligt med en massa samtal och skratt. Jag känner mig mer och mer vuxen hör borta! Haha xD
Jag har också bestämt en massa med Laura, Veronica och Lalitha om hur vi ska göra imorgon, då vi ska spendera dagen i inverness! :D ser mycket fram emot det där!
Dessutom fick jag reda på imorse att det har kommit tre nya Au pairer till vår Au-Pair-i-Elgin-grupp på Facebook. Och en av dem är en kille från Spanien som vill träffa oss andra Au pairer en kväll i elgin! Så förhoppningsvis blir det många och roliga aktiviteter framöver (typ små utflykter och skojiga utekvällar!) blev extra glad att tre nya Au pairer har kommit för både Lalitha och Veronica åker hem i slutet av februari och mitten av mars... :(
Aja, nu ska jag inte tänka på det! Imorgon ska vi ju till inverness för shopping och cocktails!!! :D längtar!!!
 
 
Åh, måste bara berätta en sak till som hände igår på bokrean med Beth(glömde skriva om det igår).
När vi hade valt ut de fem böckerna till tjejerna så gick vi fram till "kassan" och betalade. Jag gav Beth pengarna som hon kunde ge till "kassörskan" och när kassörskan skulle ge växel tillbaka frågade hon Beth: "and how much is mummy supposed to get back then?" Hahaha! Beth var mycket duktig och svarade precis så mycket växel jag skulle ha tillbaka, men ingen av oss sa något om att jag faktiskt inte är hennes mamma.... Vi pratade om det senare, dock, Beth och jag. Och vi kom båda fram till att nej, jag ser inte ut att vara så pass gammal att jag kan ha en sju-årig dotter!!! Tack och lov... Haha ;)
Men kul är det ändå. Man undrar lite hur många det egentligen är som tror att jag är mamma till Beth och Lucy. speciellt när jag bara går med Lucy som bara är tre.... Vem vet, jag hade kanske kunnat vara en tonårsmamma.......? o_O
 
 
 

Dag 142 - Costa med Ailsa & Emma

Kategori: Allmänt

Efter att jag hade lämnat tjejerna idag så körde jag in till stan och träffade Ailsa och Emma på Costa och vi drack varsin varm dryck och snackade en massa och hade trevligt. Ailsas son Charlie och Emmas son Harry var också där och de lekte en massa tillsammans - så gulliga!
Efter kaffet (chai latte för mig) så gick vi alla åt olika håll, de för att hämta sina andra barn och jag för att gå omkring lite i stan och titta och INTE KÖPA! Men det var svårt... Haha. Efter ett tag körde jag hem igen och åt lunch innan jag hade en liten lässtund. Vid halv tre körde jag och hämtade Beth och vi gick till biblioteket tillsammans. Där var det tydligen en bokrea!! Så vi gick och kollade på alla böcker och jag, som kände mig extra glad och generös idag, köpte fem böcker till Beth och Lucy som de kan dela på. Vi bestämde oss för "The Wizard of Oz", barnverisionen (bara för att den är en sån klassiker och Beth har sett filmen vilken hon gillade), sen köpte vi "Molly Moon", vilken jag själv läste när jag var lika gammal eller lite äldre än Beth och jag minns att jag älskade den boken! Sen valde vi "The Best of Pippi Longstocking", dvs tre populära historier om Pippi Långstrump i en och samma bok (ni vet nog redan varför vi valde den boken). Sen fick Beth välja en bok till sig själv och en bok till Lucy.
Resultatet: mycket glada tjejer! :)
Jag köpte även en dvd (ja det fanns dvder också. Det fanns till och med Videoband och kassettband!! XD) till de vuxna i familjen - Wedding Daze, vilken tydligen ska vara en blandning mellan Wedding crashers och American Pie, vilket jag vet att Ben kommer gilla! ;) haha.
Hur som helst satt jag och Beth ett tag på biblioteket sen och läste/spelade på datorn. Därefter körde vi och hämtade Lucy från dagiset innan vi körde hem igen. Och bara några minuter senare kom tjejernas morfar, som ska vara här till söndag. Deras mormor kommer imorgon, för hon var tvungen att jobba ikväll. Snart kom även Ellie hem och hon lagade lite pasta bolognese medan tjejerna hade kul med morfadern och han och jag pratade och lärde känna varandra vid pauserna, haha.
Sen åt vi vår middag och nu har Lucy precis gått och lagt sig och vi andra (jag, Beth, Ellie och Ellies pappa) sitter i vardagsrummet och har trevligt!
Imorgon är det fredag - yeay! :D

Dag 141 - ny bok & massa balett!

Kategori: Allmänt

Idag har jag tränat både Zumba och body pump igen och därefter haft en avslappnad eftermiddag med Lucy efter att jag hämtade henne på dagiset vid lunch. Vid tre åkte vi som vanligt till baletten och där träffade vi även Ellie som kommit hem med tåget från Aberdeen. Jag träffade även Ailsa där och vi har nu bestämt att vi ska träffas för lite fika imorgon efter att vi lämnat barnen. Vi bor grannar, men ändå lyckas vi aldrig se varandra! Så nu ska vi minsann ha lite catch-up fika :)
Efter Lucys balett körde Ellie och Lucy hem medan jag hämtade Beth och Elise på skolan efter deras idrott. Därefter var det tillbaka till baletten och sen hem och äta middag.
Härefter planerar jag en lugn kväll med min nya bok - The Maze Runner. Jag saknar den förra boken lite.... Men hoppas att den här nya ska vara lika bra!!! :)))
Så nu blir det väl ett tidigt godnatt för min del! Vi hörs sen! :D
 

Dag 140 - Lunch på Johnstons

Kategori: Allmänt

Idag var Michelle och Matt så vänliga att de både lämnade och hämtade Lucy på dagiset idag (The Ark) eftersom de ändå ska dit med Sophie, och då behöver inte jag åka åt två helt olika håll. Så efter att Michelle hade hämtat Sophie och Lucy vid halv 12 så hämtade de mig vid huset och vi alla åkte till Johnstons (of Elgin) och åt finfin lunch! :) var jättemysigt att äta lunch med Michellr och töserna (de är superbra vänner så de hade väldigt roligt ihop de med!)
Efter lunchen så gick vi genom Johnstons och kollade på alla cashmere-plagg osv. Sen gick vi en stund i trädgården utanför och tjejerna plockade kastanjer. Snart kom även Ellie och anslöt sig till vår lilla grupp, innan vi åkte hem igen. Då körde jag nästan direkt för att hämta Beth från skolan och sen har vi fyra (jag, Beth, Lucy och Ellie) varit här hemma och gjort lite allt möjligt. Bl.a. Har jag äntligen fått koden till bilen så att jag kunde starta radion där!!! Nu behöver vi inte lyssna på min högtalare längre!! :D fast tror de kommer vilja lyssna på Frozen ändå... ;) haha!
Efter det har jag även förberett kvällens middag - speciella fajitas med paprika, morötter, broccoli, bönor och tomatsås! Smakade nyss av röran och den var riktigt god!!!! Nu ska den få stå och koka på låg värme innan det är dags för middag om någon timme.
Så nu är det dags för min bok igen!! Boken som är SÅÅÅÅÅ BRAAAA!!! Jag började på en ny bok i söndagskväll; igårkväll var jag på sidan 150 och nu, idag, är jag på sidan 264!! Och jag har knappt haft tid att läsa dessa två dagarna!!! (De har varit väldigt fyllda med en massa annat, speciellt måndagen som ni alla vet är simlektionsdagen...) Det jag vill ha sagt är alltså: DEN HÄR BOKEN ÄR SÅ BRA ATT MAN LÄSER DEN ÄVEN NÄR MAN INTE HAR TID!!! Hur man (jag) lyckas vet jag inte, men på något sätt går det! Vill inte att den ska ta slut... Men om det blir en massa läsning för mig nu, samt ikväll så lär jag nog läsa ut den... Just det: ikväll!!!! (Den är 351 sidor lång) Bara på framsidan av boken står det "Fruktansvärt bra" som recension av yukiko Duke, Godmorgon Sverige. Måste säga att jag håller med till HUNDRA PROCENT!!
Grejen är bara att jag vet inte vad som egentligen gör den så bra. Den är bara så himla djup om man läser mellan raderna och jag har aldrig läst någon liknande storyplot förut. Den är bara sååå bra! Innan jag läste boken sökte jag efter en recension på internet och hittade direkt en som gjorde att jag lockades till att läsa boken ännu mer. Nu förstår jag PRECIS vad hon som skrev recensionen menar! Det är exakt så jag också tänker, tycker och känner!
Så till er som vill ha en bra bok att läsa: Läs JELLICOE ROAD av Melina Marchetta (På engelska heter den On the Jellicoe Road).
 
Hmm... Mitt inlägg idag blev ju mer som en recension än ett blogginlägg om mitt au pair liv!! Haha! Menmen, ibland är det det som behövs för att liva upp bloggen. Det är ju trots allt vad jag gör här också ;) dvs, läser!
Nej, nu ska jag kolla maten lite och sen ska jag läsa tills det är dags att äta. Lite senare ska Ellie iväg på föräldramöte  så då ska jag sitta barnvakt. Får se vad det blir utav kvällen ikväll! ;)
 
 

Dag 137 - Bake Off & Skrivardag

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag, redo att sitta barnvakt runt tolv-tiden eftersom Ben skulle iväg och Ellie skulle klippa sig, bara för att höra att Ellies frisör hade blivit sjuk och därför blev klipptiden inställd. Så ingen barnvakt behövdes, trots allt. Från början var det tänkt att jag skulle med Lalitha och Rachel till Inverness (oom jag inte skulle sitta barnvakt) men jag hade redan ställt in mig på att inte åka, så jag orkade inte riktigt göra vid mig för att stressa iväg till tåget... Jag ska ändå till Inverness nästa helg med Lalitha, Veronica och Laura (och kanske även Nadine och Rachel om de besätmmer sig för att följa med). Så istället kollade jag lite på Dance Acadamy och det brittiska bak-programmet Bake Off och sen åt jag frukost i lugn och ro och fixade lite med tvätten.
Lite senare satte jag mig i vardasgrummet med Ellie, Beth och Lucy (Ben hade redan åkt iväg) och pratade med Ellie medan teven var på i bakgrunden. Och vilket program dök inte upp där om inte Bake Off!! xD Dessutom var det exakt samma avsnitt som jag, bara någon timme tidigare, hade kollat på! Haha. Vad är oddsen? Men det gjorde inget, för en skådespelare som jag gillar var med i det här programmet (Nämligen Bonnie Wright som har varit med i Harry Potter -filmerna) och det var just hon som vann tävlingen! Såååå, jag kunde kolla på det igen ;) Huhu.
Efter detta åkte Ellie iväg med tjejerna och jag satte mig med min sena lunch i vardagsrummet och kollade lite fler Bake Off  program på datorn. Men när jag tröttnat på dem, bestämde jag mig för att skriva lite på min bok istället. Det var då Ellie och tjejerna kom hem igen och snart kom även Beths kompis Eva, och hennes mamma och bror som skulle hämta Beth för hon skulle sova över hos Eva ikväll. Så de var ett tag hos oss (mamman, som också heter Amanda, fick te av Ellie och barnen lekte en massa). Samtidigt fortsatte jag skriva på min bok för jag hade verkligen kommit in i skrivandet för en gångs skull! KUL!
Nu har jag skrivit klart dock, ca två timmar senare. Så snart blir det mat (sausage-mash, dvs korv och potatismos med grönsaker) och sen ska jag leta upp en film som jag vill kolla på ikväll. Kan bli svårt, dock... Har ingen aning om vad för sorts film jag är sugen på.... Får väl se! Om jag inte kan välja slutar det väl med att jag kollar lite mer på Bake Off! xD
 
Turns out att kvällen inte riktigt blev som jag har väntat mig... Haha (skriver detta efter att jag redan hade lagt ut det översta, bara redigerar inlägget lite...) Först och främst började det med maten - det blev korv med potatismos, jajamen, men vi hade även en jättegod förrätt. Stekta champinjoner i en ostsås med vitlöks och örter..... Kan jag säga mer???? Det var gudomligt gott!!! Och väldigt mättande.... Haha, så när det kom till potatismosen och korven... Tja, låt mig säga att det var inte mycket plats kvar i min mage efter den där måltiden xD Gott var det!!!
Efter detta läste jag lite i min bok i soffan medan Ellie och Ben nattade Lucy. Därefter, när de kommit ner igen så kollade vi på ett program på teven och sen slutade med att vi alla tre kollade på en film tillsammans. Så ja, visst blev det movienight för mig, men inte riktigt som jag hade föreställt mig - det blev mycket bättre! :) Inte alltid kul att kolla på film ensam ju.... Haha.
Hur som helst kollade vi på roadtrip..... För er som har sett den: Som vi skrattade!!! För er som inte har sett den: Ni skulle bara veta hur mycket vi skrattade! xD Haha, se den!!!
Aja, nu är jag iaf i sängen och ska sova - det är en dag imorgon också! ;)

Dag 136 - Träning & Chicken Nuggets

Kategori: Allmänt

Idag har jag tränat Zumba och body Pump direkt efter varandra igen. Sååå kul men såååå trött och svettig! Puh!
Efter det körde jag inom tesco och sen hämtade jag Lucy och vi åt lunch här hemma. Lite senare hämtade vi Beth och sen har jag förberett dagens middag - chicken nuggets! Dvs jag har gjort dem från scratch! Kycklingfilé, som marinerats i tre timmar i kylen, doppades i mjöl, ägg, krossad rice crispies och därefter riven ost som spreds på toppen. Det som tog längst tid var nog att krossa rice crispiesen! XD och att doppa och rulla i alla olika lager.. Men kul var det! Och de blev mycket uppskattade!!! :D Mums filibaba!
Därefter har vi haft en lugn och skön fredagskväll. Ben kom hem lite efter att jag och tjejerna kom hem från skolan och Ellie kom nyss hem hon också.
Nu blir det chokladglass och film på mitt rum! :)) 

Dag 135 - vykort från Australien!

Kategori: Allmänt

Lämnade Beth på st Sylvesters och sen Lucy på the ark. Därefter körde jag hem (med hög bra icke-Frozen-eller-rapunzel-musik i bilen) och sen började jag med allt som behövde göras. Dvs: tvätta en massa kläder, hänga upp en massa kläder på tork, sortera en massa kläder, stryka en massa kläder (och då menar jag massor), vika en massa kläder och bära upp en massa kläder. Sen har jag även bäddat båda tjejernas sängar och gett de nya lakan och sorterar bland alla gosedjur. Sen sorterade jag även kläderna i deras rum och plockade undan en massa. Rent!!! Undrar hur länge det håller sig så dock...? Fem minuter?? ;) haha!
Runt lunch kom Ben hem för att hämta en grej och då sa han att jag hade fått post! Ett var från doktorn som jag ska läsa igenom, fylla i och skicka tillbaka antar jag. Det andra var ett VYKORT FRÅN AUSTRALIEN!!! :D dvs, från bästa Martina!!! Jag blev jätteglad när jag läste mitt superfina vykort från henne och storstaden Sydney. Nu sitter kortet på min vägg bredvid kortet jag fått av pappa! Det är så fint, så fint! Gjorde min dag, verkligen! Pussochkram till dig Martina!! 
Hur som helst, när klockan blev två hade jag fortfarande en hög med nya rena och torra kläder att sortera, men då var jag tvungen att åka för skulle till Beths skola tidigt och kolla på en pjäs.
Jag parkerade vid biblioteket och gick upp mot skolan och kom precis i tid! Då satte sig alla föräldrar (& au pairerna, dvs jag) ner och vi njöt av föreställningen som handlade om ett barn som fyllde år och fick en ny leksaksrobot i present. När barnen lämnade rummet vaknade leksakerna till liv och alla blev vän med den nya roboten. Men när födelsedagsbarnet kom tillbaka och råkade ha sönder roboten försökte han laga den men tydligen utan att lyckas. För när han återigen lämnade rummet och alla leksaker vaknade till liv var roboten plötsligt elak. Men leksakerna samarbetade och tillsammans lagade de roboten så att han återigen blev snäll.
Mycket bra pjäs om jag får säga det själv!! :) haha!
Efter detta slutade skolan och jag och Beth gick till biblioteket och satt där i en timme. Jag läste medan Beth också läste och satt vid datorn. Och när beth satt vid datorn hörde jag en annan pojke som satt mittemot fråga henne: "What are you playing?" 
Beth svarade: "I'm just playing girl stuff."
Och då svarade pojken: "Well, I'm just playing boy stuff."
Hahahahahahaha!!! Urgulligt!!!!
Efter bibblan körde vi och hämtade Lucy från dagiset vid halv fem och sen hem igen (och lyssnade på Frozen i bilen på vägen tillbaka.....)
Väl hemma gjorde Beth sin läxa och Lucy ritade. Sen åt Beth sin mat som jag förberett till henne och efter att tjejerna hade satt på sig sina pyjamaser fick de kolla lite på tv medan jag åt min kvällsmat - en supergod sallad!! Mums!
Då kom även Ben hem och resten av kvällen har bestått av samtal med Ben och mys med tjejerna i tv-rummet.
Snart kommer även Ellie hem och då blir det lite samtal med henne också, dels sådant som vi inte hann med i morse. Och sen ska jag läsa lite till innan jag ska försöka lägga mig tidigt ikväll. Igår blev det sent nämligen för fastnade i mobilen med en massa kompisar xD haha, dock gjorde inte det något, var bara superskoj att få prata med alla igen! :) 
 
 

Dag 134 - Träningspass x2

Kategori: Allmänt

Efter att jag hade lämnat Beth och Lucy på skola resp dagis idag så åkte jag direkt till Leisure centret för att vänta på mitt pass som började klockan 10 (som vanligt). MEN..! När jag satt utanför salen och alla som skulle dansa zumba gick in i den (zumban börjar 9.15) så kom även Babs som håller i båda passen och frågade "Are you going to sit here until ten o'clock?" (Japp, Babs vet vem jag är minsann! Huhu) och jag svarade att tja, ja... Jag har ändå inget annat att göra mellan att ha lämnat barnen och body pumpen. Så då sa Babs: "Why don't you join us?"
Jag: "I haven't paid for this class"
Men då ryckte bara Babs på axlarna och vinkade in mig ändå! Hon är sååå shysst!!!! Så jag dansade lite zumba istället för att läsa i boken som jag annars brukar göra. Och låt mig säga detta: Zumba var såååå mycket roligare!! Jag blev trött och svettig men det var så härligt att bara få dansa och att dansa i ett rum fullt av andra zumbaälskare var ännu roligare! :D
Hur som helst hade jag ju fortfarande Body Pumpen efter, så när jag hade dansat zumba i 45min plockade jag fram alla vikter och tillbehör och sen körde vi Body pump i en timme och tio min. Puh!!! Jag var SLUT efter den här dagens träning! SÅÅÅÅ HÄRLIGT!!!!
Så därefter körde jag till Lucys dagis, men det var inte rikitgt dags att hämta henne ännu så jag läste i kanske 20 min innan jag gick in. Man ska helst inte hämta barnen förrän exakt tolv (om man inte förvarnat innan) för då kan det bli störning i "lektionen!" Så alla föräldrar ställer sig utanför (nästan som i led) och väntar tills dörrarna öppnas och man får gå in och hämta sitt barn. Haha. Faktiskt ganska bra rutin, för när man hämtar dem har de redan sina ytterkläder på sig :)
Jag och Lucy körde sen hem och åt lunch iaf. Och därefter tog jag en dusch och sen hade jag och Lucy quiet time i soffan innan baletten (tjejerna gick upp en halvtimme innan jag brukar gå in och väcka dem så Lucy har varit ganska trött idag...). När klockan blev tre var Lucy i sin balettkostym och jag hade flätat hennes hår och vi körde till baletten. Där var Ellie som hade kommit med tre-tåget och medan Lucy dansade så pratade jag med Ellie, Ailsa, Hayley och Michelle. Jag och Michelle bestämde dessutom att på tisdag nästa vecka (efter att Lucy och Michelles dotter Sophie slutat dagiset) ska vi alla fyra träffas för lunch och kaffe på ett kafé och prata lite :) Ska bli kul!
Efter baletten skjutsade jag hem Ellie och Lucy för att sen köra till Beths skola och hämta henne och Elise. Därefter körde vi tillbaka till baletten och det var de stora flickornas tur att dansa i fyrtio minuter. Denna gången fanns det inte lika många mammor att prata med så jag satt för mig själv och skrev lite i min bok och snapade med andra på snapchat (Gratis wi-fi äger!!)
Sen körde jag hem Elise och när jag och Beth kom hem till oss var maten färdig och även Ben var hemma från sitt jobb.
Efter maten gick Lucy upp och la sig (tidigare än vanligt, ilket behövdes.. Hon var så trött, den lilla snäckan) och sen fick Beth kolla på teve tills det var dags för henne att sova också. Nu har både Ellie och Ben gått ut för kvällen (Ben träffar kompisar och Ellie är på bokklubb - och träffar kompisar hon med) så jag sitter barnvakt. Jag håller just nu på med att bestämma en inverness-resa med au pairerna som är kvar här. Vi planerar att åka en lördag (kanske nästa vecka) och shoppa hela dagen och sen avsluta med några cocktails på en bar. Låter lovande, eller vad tycker ni?? Shopping och Cocktails.... Wounderful!
Nä, nu ska jag minsann sluta skriva! Kanske ska jag skriva lite på någon av mina romaner, mina fingrar verkar ju verkligen gilla när jag skriver mycket, mycket, mycket..... De får aldrig nog av att flyga fram över tangentbordet! Och mina öron får aldrig nog av att höra det klickande ljudet varje "knapp" ger ifrån sig. Åh, det är ju som ljuvlig musik....
Okej, så nu har jag väl gett många av mina läsare undrande blickar och höjda ögonbryn och de flesta av er tror väl att jag är knäpp eller något... Så.... Jag ska sluta nu. Haha!
Ha en fortsatt trevlig kväll! I know I will! :))

Dag 133 - Walk with Veronica & doktorsundersökningar

Kategori: Allmänt

Idag har jag lämnat Beth på skolan medan auntie Michelle lämnade Lucy på hennes dagis. Det blir en himla omväg för mig att köra till båda ställena så Michelle erbjöd sig att lämna och hämta Lucy idag eftersom hon ändå lämnar och hämtar Sophie där på samma tider. Så snällt! :)
Så efter att jag hade lämnat Beth gick jag till ett solarium-ställe och solade lite! Nice ^^
Efter detta körde jag hem, bytte om och sen gick jag en 50mins-runda med Veronica. Därefter åt jag lite tidig lunch och sen lämnade Michelle Lucy hos mig vid kvart i tolv och hon fick sin lunch.
Sen lekte vi lite och spelade buss-spelet innan vi hade quiet-time framför en film. Vid tre hämtade vi Beth (och fick parkera på ett helt annat ställe, långt bort för fanns inga av de vanliga parkeringarna lediga!!) sen lyssnade vi på Frozenmusik på vägen hem och precis när vi svängde in på gatan såg vi Ellie som själv nyss svängt in på uppfarten till huset! Så vi gick allihopa in i huset och började förbereda maten inför kvällen (Cottage pie) och samtalade en massa osv. Därefter hade vi lite tyst tid i vardagsrummet framför resten av Lucys film.
Imorgon har Ellie ett viktigt prov (an exam) så hon hade frågat mig innan om hon kunde träna lite på mig. Självklart!
Så vi gick in i köket och hon tog mitt blodprov. Även jag fick lyssna genom ett stetoskop på mitt blod som pumpade i armen.. Läskigt, men sååå fräckt!!
Därefter kollade hon en massa funktioner på min kropp - om jag kunde göra så och så, om jag var öm där och där, och jag kunde vrida benet så och armen så, osv. Var faktiskt kul! Haha, gjorde så många övningar som jag aldrig har gjort innan (oftast kollar man dessa övningarna på lite äldre personer...) och fick slutresultatet att jag är frisk frisk frisk!!! :D GÖTT!!!! Haha :)
Efter Ellies undersökningar på mig kom Ben hem och vi alla hjälptes åt med det sista av maten innan Beth dukade bordet och vi satte oss ner och åt. Mums, hungrig var jag minsann!
Ben stack sen iväg på sin fotbollsträning (eller fotbollsmöte kanske det var...?) och snart stack även Ellie iväg på ett föräldrarmöte på Beths skola, så jag satt kvar med Beth och Lucy tills det se dags för den lilla att sova. Vi gick upp och la ett pussel innan hon kröp ner i sängen och nu tror jag faktiskt hon sover riktigt gott. Hon har varit trött hela dagen idag!
Om en liten stund ska jag kolla henne och sen är det Beths tur. Då ska jag minsann inte stanna uppe mycket längre än henne xD haha, jag är också jättetrött!!!! Kanske väntar tills Ben eller Ellie kommer hem, men sen blir det minsann sängen för mig också :)
Jag går och lägger mig så himla tidigt här!! Det gjorde jag aldrig när jag gick i skolan hemma i Sverige, då var det alltid tidigast halv elva som jag släckte lampan i taket.. Nu kan jag känna mig redo att sova vid halv nio!!!! Fattar ni?!?! Halv NIO!!! Hahaha, det är 20.30.... Sååå tidigt! Men... Om det är det som krävs så! Lucy är inte den enda som blir jättetrött om dagarna här - det är ingen barnlek att ta hand om barn ;) hahah!
Dessutom har jag nog fått en helt annan syn på sömnen nu,  det är ju alldeles underbart skönt att sova! 

Dag 132 - Träffat Hayley igen!!

Kategori: Allmänt

Lämnade tjejerna på st sylvester skola resp. dagis. Därefter körde jag till leisure centret och väntade ca 20 min på att mitt pass skulle börja (hade bok med mig så gjorde inte så mycket). Sen när det väl började komma lite personer som skulle gå på samma body pump pass som mig började jag ställa iordning alla saker osv, och snart kommer även Hayley! Åh, vad jag har saknat henne! Hon är ju så härlig och pratglad och vi som inte har träffats på flera veckor!!! (Det är oftast på body pump, simningen och baletten jag och Hayley träffas, och veckorna innan julledigheten i sverige så åkte ju Ben eller Ellie med Lucy på simningen och baletten - jag åkte med Beths balett. Och sen var jag ju som sagt i sverige och, och, och... Vi har inte träffats på lääänge helt enkelt!) Så det var megakul att träffa Hayley igen, det kändes verkligen som att gamla schemat och alla gamla rutiner verkligen började igen! Huhu. Vi hade massssssssor att prata om! :D
Hur som helst, efter vårt superdupermegadunderjobbiga body pump pass (jag skämtar inte, benen och armarna värker!! GÖTT) pratade jag och Hayley lite till innan jag körde hem för att städa undan lite och sen hämta Lucy och köra till hennes simning - Och återigen träffa Hayley! Denna gång med Mabel också :)
 Caroline och Theo var naturligtvis också där och vi alla simmade omkring och plaskade och lekte.
Efter detta körde jag och Lucy hem (Ben hade hämtat Beth från skolan för hon skulle till tandläkaren) och hon hade ett litet mellanmål och fick kolla på cbeebies medan jag förberedde kvällens middag - Turkey stirfry! Mummmmms! Det jag menar med förberedde är att jag hackade alla grönsaker som skulle vara med i "wooken" samt delade kalkonbitarna och mätte upp hur mycket ris som skulle kokas osv. Eftersom jag och tjejerna kanske skulle till Beths simlektion vid fyra (hon simmar mellan halv fem och fem) så skulle vi inte vara hemma igen förrän halv sex och då skulle jag inte hinna laga maten om jag inte hade förberett så pass mycket. Nu skulle jag bara kunna slänga i alla delade ingredienser i wookpannan (svamp, broccoli, morötter, gul och röd paprika, samt kalkonen) och sätta riset på kokning och ha maten klar inom en halvtimme! PERFECT!
Dock visade det sig vid fyra att vi inte skulle åka på Beths simning. Ben ringde och sa att de var på väg hem och att Beths läpp var svullen för hon hade fått bedövning osv, osv. Så det kanske var lika bra att hon hoppade över simningen idag (vilket jag visste att hon kanske skulle behöva göra). Så istället för att rusa iväg på simning satt vi alla fyra i vardagsrummet och tog det lugnt. Skönt, faktiskt. Och det gjorde inte så mycket att jag hade förberett maten innan, det gjorde det bara lättare när jag väl började med maten vid halv sex (Beth fick inte äta förrän efter sex, så det passade ju bra med mitt tidsschema ändå!)
Så vi åt maten (som blev jättegod!!!! Du är så grym på matlagning, Amanda! Hahaha!!!) och sen kollade vi på lite videor från Bens jobb som var riktigt intressanta och fräcka! Det handlade om flygplanen och Afghanistan och vad de gjorde osv. Riktigt coolt! :) Lite efter sju kom Ellie hem och då gick Lucy och la sig och Ellie fick äntligen äta sin kvällsmat (som vi lagt undan till henne) och sätta sig i soffan och koppla av efter en stressig första dag tillbaka till plugget. Därefter såg vi lite på tv och nu har jag gått upp för att lägga mig och snarka själv :) Ska bli så skönt!!
Natti!

Dag 131 - Promenad i kyliga vädret

Kategori: Allmänt

Jag sov länge idag (somnade ju trots allt inte förrän halv fyra igårnatt....) och sen gick jag ner till ett tomt hus och åt frukost. Det visade sig senare att huset inte alls hade varit tomt - Ellie var fortfarande hemma, hon hade bara tagit en tupplur just när jag gick ner för att äta frukost(Vid halv ett.... haha). Det var bara Ben, Beth och Lucy som var iväg och hade en liten utflykt på stranden i Lossiemouth, medan Ellie stannade hemma för att plugga lite. Hon åker ju trots allt tillbaka till universitetet imorgon.
Hur om helst så träffade jag Ellie (som hade vaknat igen) när jag hade klätt på mig träningskläder och var redo att ge mig ut för att gå en runda. Vi hade ett snabbs samtal och sen gick jag ut i det friska vädret. Just då kommer Ben och tjejerna hem för lunch så jag hann med ett snabbt hej till dem också! När jag väl hade börjat gå och stoppade in mina hörlurar i öronen kände jag hur kyligt det faktiskt var ute. Det var en äkta bitande kall och frisk dag idag! Brrr.... Så jag gick på lite snabbare och snart blev det varmare och varmare. Det hindrade dock inte  mina kinder från att bli lysande röda och kalla av köld xD haha! Men det var en riktigt skön och uppfriskande runda efter gårdagen.
Väl hemma la jag mig i sängen och satt vid datorn och läste osv. Finns inte så mycket mer att göra när man väl är ledig... Haha, men jag klagar inte. Det är alltid skönt med lite tvserier och bra bokläsning - bara det inte blir för mycket....... Så ganska bra att jag gick den där rundan, om jag får säga det själv!
Jag åt middag med hela familjen - en jättegod röra med linser, korv, bönor, köttfärs, grönsaker och en massa annat (potatismos till det), och sen även rispudding med kokos och ananas som efterrätt.
Låt mig säga ett ord: PROPPMÄTT!!!
Så nu är jag tillbaka i rummet och försöker smälta maten, haha. Blir väl lite läsning innan läggdags, kanske en och annan serie på datorn med. Vad annars.....??? Haha.
Imorgon börjat det verkliga allvaret igen då Ellie åker tillbaka till universitetet och Ben jobbar. Tillbaka till schemat jag hade innan Ben kom hem från Afghanistan och Ellie pendlade till och från Aberdeen varje dag. Det kommer dock bli något lättare nu då Ben faktiskt är hemma på kvällarna - han brukar sluta vid fem, men det kan bli senare(och tidigare). Imorgon kommer inte Ellie hem förrän vid sju, så det blir en heldag för mig med tjejerna imorgon, inkl. matlagning till kvällen, vilket faktiskt ska bli ganska roligt efter en seg dag som denna. Nu kommer jag ha något att göra förutom att glo på serier! ;)
 

Dag 130 - Utgång med Veronica

Kategori: Allmänt

På dagen idag tog jag det mest lugnt med min dator och bok. Senare på eftermiddagen gick jag ner till de andra i familjen (Ben var iväg) och tittade på Sound of Music med dem. Hann dock inte se de 50 sista minuterna av filmen (den är ju så himla lång!!!) för var tvungen att göra mig iordning inför min utekväll med Veronica. Efter det blev det en sen middag med Ben och Ellie och sen erbjöd Ben sig att skjutsa mig och Veronica till stan, vilket vi inte tackade nej till. Vi hade tänkt gå in, men det var ju ganska så kallt och mörkt ute, så en bilskjuts satt inte fel!
Väl där visade Ben oss en bra pub dit vi gick först och tog varsin drink. Därefter, efter en massa snack och catch-up, gick vi vidare till en annan pub och tog en drink där med. Vi träffade även lite annat folk som vi pratade med och spelade biljard med några killar. Måste ju säga att jag och Veronica ägde. Not. Hahah! Men kul var det! Lite senare gick vi vidare till en karaokebar där vi tog varsin shot och sen vidare till vårt slutmål - Joannas Nightclub (dvs den enda nattklubben i Elgin, haha) Vi minglade omkring och träffade snart folket vi hade träffat på den förra puben och spelat biljard med, så vi satte oss med dem ett tag och umgicks och hade allmänt trevligt.
När det började dö ut på nattklubben gick jag och Veronica hem och sen la man sig i en mycket välkomnande säng. SKÖÖÖÖÖNT! Sen hade jag ju förstås sovmorgon dagen efter, vilket gjorde allt ännu bättre!
 
Tack för en mycket trevlig och rolig kväll, Veronica! Måste göras om! :)

Dag 129 - Nytt Body Pump pass!

Kategori: Allmänt

Efter att jag hade skjutsat tjejerna till skola/dagis så körde jag äntligen till moray leisure centret för att gå på mitt första träningspass efter julledigheten! Nämligen Body Pump! Yeeeeessss!! Dock var jag tidig så läste lite innan.. Men när det väl var dags hade jag på mig mitt nya träningslinne och mina nya träningshandskar! Såg såååååå proffsig och body pumpig ut (om jag får säga det själv, haha!)
Men OJ! Vad jobbigt passet var!!!! Eftersom det är nytt år är det också nya låtar och övningar. Låt mig säga som såhär: de har inte blivit lättare...! Mina ben och armar darrade jättemycket efter passet långt efter att jag hade duschat! Haha. Var jättekul att komma igång igen iaf!
Som ni kanske har fattat så tog jag en dusch på gymmet med innan jag hämtade Lucy på sitt dagis vid tolv. Då körde vi hem och åt lunch och sen hade Lucy tebjudning för mig, Ellie och leksakshunden Spot. Därefter åkte Ellie iväg på några ärenden så jag och Lucy byggde med Stickle Bricks och efter det målade vi i målarböcker. Sen slutade det med att vi båda satt i soffan och lyssnade på Frozen-musik och mös tillsammans (Lucy=trött!)
När Ellie kom hem vid fyra hade hon Beth med sig och då gjorde hon vid sig inför ett kalas hon var bjuden på. Det slutade med att det blev värsta skönhetskvällen här då Ellie målade tjejernas naglar och jag gjorde Beths frisyr med glitterspray osv.
Vid halv 6 körde Ellie Beth till kalaset och jag och Lucy stannade kvar hemma och mös vidare i soffan.
Senare kom Ben hem (Ellie var med hemma då och börjat göra vid sig inför sin kväll ute med tjejkompisar) och då började jag baka ut pizzadeg som jag och Ellie förberett innan. Jag, Lucy och Ben dekorerade våra pizzor och sen raka vägen in i ugnen - PizzaMovieNight!!!
Ben hämtade Beth vid 7 och sen stack Ellie härifrån vid halv 8. Därefter var det lugn kväll för mig och Beth medan Lucy nattades av pappa Ben. Därefter stack Ben också ut och nu har jag precis nattat Beth och ska kolla vidare på min egen serie (Dance Academy är det nu) innan jag går och lägger mig på denna sömniga fredagskväll. Imorgon ska jag ut på nattklubb med Veronica! Skönt med sovmorgon imorgon då! ^^
Tjao! 

Dag 127 - Doktorstid

Kategori: Allmänt

Efter att jag hade lämnat tjejern idag (samma ställe eftersom Lucy var på st Sylvester nursery idag - Stora sidan dessutom!!) så körde jag till home bargains och köpte torrschampo och läppsyl. Sen körde jag runt i elgin lite innan jag körde till doktorn där jag hade tid för registrering (sent jag vet, men vad är det man säger? Bättre sent än aldrig!!). Väl inne i väntrummet så fanns det en digital skylt som pep till så fort det blev nästa persons tur. så när det var min tur dök mitt namn upp på skylten följt av vilket rum jag skulle gå till. Fräckt!
Där gick jag igenom alla mina uppgifter med en sjuksköterska, tog mitt blodtryck, vägde och mätte mig. Dessutom fick jag lämna in ett urinprov. Därefter visade jag receptionisten att jag bor här mha ett brev jag fått när jag kom hit i september samt visade två typer av legitimation. 
Sen var det avklarat! Nu är jag registrerad så om det händer mig något går det mycket fortare för mig att få hjälp! :)
därefter körde jag hem och packade upp det sista ur resväskan och rensade alla mina lådor i byrån.
Jag hämtade Lucy vid 12 och vi åt lunch hemma. Sen pusslade jag, Ellie och Lucy ett 100-bitars rapunzel-pussel innan det blev snugglemys och sen åkte Ellie med Lucy till hennes balett. Då läste jag lite hemma innan jag körde och hämtade Beth från hennes skolsport och körde till hennes balett. Nu sitter jag här medan hon är inne och dansar till klassisk musik. när vi kommer hem är nog Ellie klar med maten - pastabake till tjejerna och fisk till mig och Ellie! :))) mums!
Ben åkte till London imorse med jobbet och ska stanna till imorgon så det är bara tjejer hemma i huset ikväll. Efter maten ska jag nog ta ett bad och sen ska jag läsa eller glo på teve tills jag somnar ;) 

Dag 126 - First day back

Kategori: Allmänt

När jag vaknade imorse var jag helt okej utvilad eftersom jag gick och la mig så pass tidigt kvällen innan. Så vid halv åtta på morgonen gick jag in i tjejernas rum och träffade dem för första gången efter min semester! De var sååå glada! Speciellt Lucy som strålade och kastade sig i mina armar, hihi. Flera gånger idag har hon ställt sig och bara kramat mina ben osv. Och Beth hade så mycket att berätta och prata om så jag fick påminna henne om att klä på sig hela tiden med, hihi. Åh, små töser, har saknat er med! Ben började jobba igår så han åkte från hemmet vid tjugo över åtta, men Ellie ska inte tillbaka till Aberdeen förrän nästa vecka så hon följde med mig i bilen när vi skulle lämna tjejerna (dels för att se till så jag vänjer mig vid rätt sida av vägen igen ;) haha) Ny har även Lucy fått nya dagistider, osv, så nu går hon bara på två dagis i veckan. Mån, ons och fre går hon på st Sylvester och tis och tors går hon på the Ark. Alltså körde vi till ark idag efter Beths skola. Och därefter körde jag och Ellie hem. Hon pluggade och jag läste lite och packade upp olika saker från väskan. Sen hämtade vi Lucy från the Ark vid 11.30 (hon är bara där en heldag i veckan, dvs torsdagar. På tisdagar går hon bara en halv dag) Därefter körde vi hem och åt lunch, sen körde vi till bilverkstaden där vi skulle byta bil på cleo-bilen (min bil). Medan vi väntade satt vi på Burger king och Lucy lekte medan jag och Ellie drack te resp. Kaffe. Sen till Beths skola och hämta henne, därefter snabbshopping på Aldi och sen hem igen. Jag lekte och spelade spel med tjejerna (julklappar) medan Ellie lagade lite mat. Bakad potatis! Vi lyssnade på musik och dansade till det innan vi åt och sen har jag tagit det lugnt i soffan medan Lucy såg cbeebies och Beth spelade piano på ovanvåningen. Nu är Lucy i sängen och Beth står på tur. Sen ska jag läsa och ha ännu en tidig kväll! Sköööönt!!!

Dag 105-125 - Tillbaka i Skottland

Kategori: Allmänt

Då var jag tillbaka i Skottland igen efter tre underbara och utvilande veckor i Sverige. Resan gick bra, och förvånansvärt fort! Ben hämtade mig på flygplatsen så vi var hemma i Skottland redan halv nio, skotsk tid. Då gick jag och la mig typ en timme senare, efter att ha pratat med Ellie lite också. Hemma i Sverige har jag firat jul och nyår, träffat alla mina vänner igen och myst en massa med min familj. Det har varit en fantastisk semester och jag är lite ledsen för att den redan har tagit slut.. Men ska ändå bli skönt att komma in i alla rutiner igen! Och om två månader kommer mina föräldrar och hälsar på! :D Jag har bestämt mig för att inte skriva varje dag på min blogg i fortsättningen. Jag kommer fortsätta med den lite då och då istället, då det inte alltid händer något särskilt speciellt här ;) jag kommer börja träna igen, träffa de Au pairer som finns kvar och umgås med familjen. Sen får jag se vad det blir utöver det! ;)