amandatyren.blogg.se

Den här bloggen är till för er som vill följa min vistelse som Au Pair i Skottland.

Dag 4 - Runda på stan och Happy Hour

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp med barnen helt själv och hjälpte dem att göra sig iordning, medan Ellie fick sova ut efter en kväll med sina tjejkompisar. De klädde på sig, borstade tänderna, åt frukost - allt utan stora klagomål! Sedan gjorde jag även iordning deras hår (vilket både jag och flickorna gillar).
 
När klockan var halv nio gick jag och Beth till skolan tillsammans, medan Ellie körde Lucy till dagiset. Det är ganska så nära till stan och skolan och tar ca 25-30 minuter att gå, så vi testade det och minssann... Jag hittade!
Så jag lämnade Beth på skolgården och sen gick jag in i staden igen och kollade runt lite. Något som jag har märkt här är att alla (de flesta iaf) är så trevliga! Jag gick in i en skoaffär och provade lite skor (obviously) och jag och kassörskan pratade jättemycket om Skottland och hur bra jag kommer trivas här som au pair. Hon verkade ärligt intresserad!
Jag testade några fler affärer och har redan lagt några av dem på minnet som jag kan gå till om jag skulle behöva det och det. Och Lina, Boots finns fortfarande kvar!! :D
Efter min lilla runda gick jag till biblioteket och satte mig i en av läshörnorna på vuxenavdelningen och läste min bok lite. Det var verkligen en superhärlig förmiddag med nya upptäckter och egentid.
 
Jag kom hem igen runt tolv, men då var varken Ellie eller Lucy hemma (Ellie hade skrivit till mig innan att hon skulle vara hemma 11.30 efter att hon hämtat Lucy på dagis. Och that's right - jag kan använda min skotska mobil nu! :D)
Jag fick dock snart veta att de var hos grannen, för under natten hade tydligen all elektricitet gått i huset, dvs allt utom lamporna. Så man kunde inte ladda mobilen, platta håret, göra någonting som hade med uttagen att göra.. Alltså var de över hos grannen för stunden. Innan de kom tillbaka kom min körlärare och jag hoppade in i bilen (på fel sida!!!) och körde min andra lektion. Den här gången gick det mycket bättre! Jag var inte lika spänd och tog det försiktigtare ich fokuserade mer på att titta åt rätt håll osv. Så min körlärare var mycket nöjd med mig efter lektionen. Yeay!
 
Då var Ellie och Lucy hemma igen och även en elektriker som fifflade med den försvunna elen i huset. Jag fick också reda på att Ben (Beth och Lucys pappa) hade kommit till UK för att vara här i två dagar! Dock var det närmare London hos hans bror. Så Ellie hade bokat flygbiljetter till sig och tjejerna så de kunde träffa honom, vilket jag tycker de mer än väl förtjänar då han har varit borta i två månader. Och kommer vara det i ytterligare två månader! Vilket betyder.... Att efter bara 4-5 dagar här har jag huset för mig själv hela helgen! haha!
Medan Ellie packade och körde för att hämta Beth, spenderade jag eftermiddagen med Lucy. Vi såg på Happy feet tillsammans och hon satt mestadels i mitt knä under hela filmen ^^ Myspys!
 
Runt 17.00 åkte vi till Royal Airforce igen för att gå på Happy Hour! Det här är något som familjerna i kvarteret m.fl. (de som har en anknytning till the Royal Airforce) gör varje månad. Man träffas och äter middag, barnen springer omkring och leker och de vuxna socialiserar. Dock fick Ellie, Beth och Lucy äta snabbt för att sen åka vid 18 igen (så de inte missade sitt flyg) medan jag stannade kvar och lärde känna alla mammorna! (och vissa av papporna, de som var hemma dvs) Alla är underbara! Verkar verkligen vara ett härligt gäng de har. Alla ställer upp för varandra och de pratar och skrattar och har allmänt roligt ihop. Jag hade det själv mycket trevligt även om min "egen familj" inte ens var där!! x)
Så när klockan var 8, halv 9 fick jag skjuts hem av en av våra grannfamiljer. De är verkligen supersnälla! Mamman i familjen gav mig sitt nummer ifall jag behövde hjälp någon gång eller bara ville träffas. Dessutom har de en stuga vid Sky (tror jag det hette, vid bergen iaf) som hon sa att jag och några kompisar gärna får låna en helg om vi vill se naturen!!!!! Så himla SNÄLLT! :D :D :D
Jag har också erbjudit mig (till mammorna) att sitta barnvakt någon kväll om jag är ledig "hemma". Det här uppskattade de verkligen, och kankse kan det bli några extra barnpassningar här och där...?
Du hade rätt, Julia, mammorna är verkligen underbara!! Så himla snälla och roliga att prata med!!! :D
 
Så nu sitter jag hemma, själv, i huset och förbereder mig inför kvällen. Imorgon ska jag träffa Ebba och den andra au pairen på lunch (vi sågs aldrig igår) och får se om vi kanske ses senare på kvällen också! Jag hoppas verkligen att det klickar mellan oss, för det hade varit underbart att ha några kompisar här (som inte är mammor, menar jag, hehe).
Har hämtat min bok, tändt några ljus och tappat upp ett varmt, skönt bad. Mmmmm... Ska bli avkopplande! Och sen ska jag ta sovmorgon imorgon!
 
Dessutom har jag nu fått min första lön... Hihi!
 
 
Gatan jag för tillfället bor på!
 
 
Huset!
 
 
Biblioteket som jag har börjat älska!
 
 
På vägen mot blioteket :)
 
 
Det lilla torget i Elgin stad...
 
...Även sett ifrån andra hållet.
 
 
Boots!!
 
 
Pound Land!!
 
 
En liten gata jag gick på :)
 
 
Mitt kvällsbad... Ååååh ska bli skönt!
Hej sålänge, nu glider jag i!
 
 
 
 

Kommentarer

  • Malin säger:

    Vad mysigt du har det :)))

    2013-09-07 | 07:28:54
  • Julia säger:

    Åhh så kul att läsa om vad du gör!! Jag vet! Mammorna är underbara! Minns du vad de hette som du träffat? Åh vad avundsjuk jag blir. Jag hade också velat låna en stuga för att se naturen! Vem var det?

    Svar: Hmm... Nja har inte lärt mig allas namn än :p men minns Ali Read och Ailsa Stinson! Sen var det fler som bodde nära där vi bor :) Det var Ailsa som erbjöd mig att låna stugan, hon som bor till höger bredvid oss(om man står vid dörren och ser ut över gatan)
    Amanda Tyrén

    2013-09-07 | 09:19:38
  • Lina säger:

    Boots! Yeeey! :)

    2013-09-07 | 09:36:44

Kommentera inlägget här: